Kärkipoliitikkojen vahtimisketju

Parkkonen kyllästyi valehteluun. Kovaa kritiikkiä poliitikoista.

http://m.iltalehti.fi/uutiset/2015112820745174_uu.shtml
Aika ikävää jos tuonkaltainen toiminta alkaa olla kelpoisuusvaatimus ministeriksi, lienee tuon "taitava"-sanan alla.
"60 §
Valtioneuvosto

Valtioneuvostoon kuuluu pääministeri ja tarvittava määrä muita ministereitä. Ministerien on oltava rehellisiksi ja taitaviksi tunnettuja Suomen kansalaisia.
Ministerit ovat virkatoimistaan vastuunalaisia eduskunnalle. Jokainen asian käsittelyyn valtioneuvostossa osallistunut ministeri vastaa päätöksestä, jollei hän ole ilmoittanut eriävää mielipidettään pöytäkirjaan merkittäväksi."
https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1999/19990731#L5P60
 
Tämä bändi päättää Suomen tärkeimmistä lakiasioista
http://nyt.fi/a1448678538356

Uutisraportti on Tuomas Peltomäen juontama ajankohtaisohjelma, joka kertoo, mitä viikon uutisista pitää ajatella. Tämä on tekstimuotoinen nosto ohjelmasta, jonka voit katsoa yltä.

Suomessa on laki, joka on kovin laki kaikista. Se on ihan mahtava laki, ja sen nimi on perustuslaki.

Suomen perustuslaki on perustus sille, miten asioita täällä meillä hoidetaan. Se on lakien laki, joka määrittää, millaisia lakeja ylipäänsä voidaan säätää. Se on siis niin kova laki, että se määrää, mitä kansanedustajat voivat tehdä.

Perustuslain muuttaminen on erittäin vaikeaa: Se vaatii ensin että ensin kansanedustajien enemmistö haluaa tehdä niin, sitten täytyy odottaa vielä yhdet vaalit, ja sitten perustuslakia voi muuttaa, jos kaksi kolmasosaa kansanedustajista EDELLEEN haluaa niin.

Perustuslakiin on kirjattu suomalaisen elämän perusarvot. Ne, joita kenenkään poliitikon ei haluta tuittupäissään muuttavan tuosta vain. Perustuslaki on olemassa esimerkiksi juuri siksi, että jos Suomeen tulee pakolaiskriisin kaltainen yllättävä tilanne, silloiset vallassaolijat eivät voi alkaa syytää ihmisten perusoikeuksiin puuttuvia lakeja tuosta vain. Perustuslaki on olemassa, jotta Suomen perustus olisi kestävä.

Tämä on ihan mahtava asia. On kuitenkin yksi iso ongelma: Suomessa perustuslaillisuuden toteutumista valvovat samat ihmiset, jotka myös säätävät lakeja.

Perustuslakia näet tulkitsee nykyisin yleensä eduskunnan perustuslakivaliokunta, joka koostuu kansanedustajista.

Ja vaikka asiantuntijat neuvovat edustajia, tämä tekee perustuslaista jatkuvasti työkalun, jolla poliitikot voivat alkaa jarruttaa haluamiaan aloitteita, koska he itse ovat tekemässä arvioita.

Katsotaanpa vähän, ketkä tätä tulkintaa tekevät.

linkistä lisäää......
 
http://professorinajatuksia.blogspo...=Feed:+blogspot/Ipsas+(Professorin+ajatuksia)

Valehteleva Stubb siirsi syyn alaisilleen

Valtiovarainministeri Alexander Stubb (kok) on yrittänyt viedä läpi hallintarekisterilakia valehtelemalla eduskunnalle. Ja oppositio on asian paljastuttua nostanut äläkän.

Hallintarekisteri tarkoittaa sitä, että rekisteriin merkitään arvopaperin todellisen omistajan sijasta sen hoitaja, esimerkiksi pankki. Se olisi myös uudistus, joka veisi suomalaista järjestelmää lähemmäs monia muita Euroopan maita.

Tällä hetkellä suomalainen järjestelmä toimii niin, että osakkeenomistaja on automaattisesti arvopaperikeskuksen, eli Euroclear Finlandin asiakas. Tiedot osakkeenomistajista saa suoraan Euroclear Finlandista. Jos hallintarekisteri astuu voimaan, tämä ketju siis muuttuu.

Esimerkiksi valtakunnansyyttäjä Matti Nissinen pitää rekisteriä ongelmallisena rikostorjunnan kannalta. Hänen mukaansa rekisteri saattaisi laskea kynnystä rikollisiin järjestelyihin.

Esimerkiksi rahanpesuun voi liittyä tarve piilottaa omaisuutta. Nissisen mukaan järjestelmä tulisi myös väistämättä hidastamaan viranomaisten tiedonsaantia.

Nissisen kanssa samoilla linjoilla on noin 90% rekisteriin kantaa ottaneista viranomaisista. Vain kymmenen prosenttia jakaa valtiovarainministerin käsityksen. Ja nämä luvut ministeri on siis sekoittanut keskenään ilmeisen tahallisesti ja eduskuntaa harhauttaakseen.

En olisi kuitenkaan kirjoittanut tästä aiheesta, ellei se olisi paljastanut Stubbin luonnetta poliitikkona ja päättäjänä. Toki hän pakon edessä myönsi valehdelleensa, mutta sittenkin siirsi syyn ministeriössään toimivien alaistensa niskoille. Tämä ei ole sellaista johtajuutta, jota minä tai muutkaan tavalliset suomalaiset arvostaisivat.

Stubbin toiminnan ei oikeastaan olisi pitänyt yllättää ketään sillä valtiovarainministerimme on jo aiemmissa käänteissä paljastunut epärehelliseksi. Esimerkiksi hänen totuutta vähättelevät laskelmansa turvapaikanhakijoiden aiheuttamista kustannuksista päätyivättämänkin blogin riepoteltaviksi.

Itse asiasta vielä sen verran, että lakimuutoksella pyritään, Stubbin sanoin, "arvopaperikaupan kustannusten alentamiseen. Alhaisemmat kaupankäynnin kustannukset vahvistaisivat kasvua ja työllisyyttä Suomessa. Hallituksen vaikea tehtävä onkin punnita viranomaisten esittämät huolet ja toisaalta kilpailun avaamisesta aiheutuvat hyödyt."

Tämä kuulostaa hyvältä, mutta asiaa valmistelevan ministerin osoittauduttua valehtelijaksi on hyvä yhtyä toisen hallituspuolueen eduskuntaryhmän puheenjohtajan Sampo Terhon (ps) näkemykseen: ”jotta uudistus voisi saada kannatuksemme, on vedenpitävästi todistettava sen taloudelliset hyödyt ja ettei järjestelmän väärinkäytöksille jää mahdollisuutta.”

Hyötyjen ja haittojen punnitsemisessa ei ole syytä kiirehtia, sillä finanssialan keskusliiton hallituksen puheenjohtaja Reijo Karhinen arvioi lauantai-iltana ettei kyseessä ole Suomen olennaisin ongelma juuri nyt. Stubb palatkoon valmistelussaan siis lähtöpisteeseen, ellei sittenkin joudu erotetuksi tehtävästään muunnellun totuuden puhumisesta johtuvan luottamuspulan takia. Tai häneen siitä syystä kohdistuvan paineen noustua liian kovaksi.
 
Sivistysvaltiossa tuollaista suustaan parlamentissa päästävä ministeri ymmärtäisi erota itse.
Suomi kun ei, ainakaan poliittisen järjestelmän osalta, ole sivistysvaltio.
(Vrt vaikka Valtiovarainministeriön toimet esim. auto-, alkoholi- ja tupakkaveroasioissa, tulli käsikassarana, hallintoviranomainen otti laintulkinnan eli tuomioistuimen roolin itselleen)

Tämä hallintarekisterijuttu on ollut ennenkin esillä, eräät "liikemies"piirit ovat sitä ajaneet jo pitkään.
Kuinka paljon näitä piirejä on EK:n ja KKK:n taustalla ? Minulla ei ole varmaa tietoa.
Kokkarithan ovat näiden tahojen poliittinen siipi.
 
Alexander Stubb ja Petteri Orpo on täysin uskottavuutensa menettäneitä, mutta en usko sillä olevan mitään suurta merkitystä, eiköhän seuraavissakin vaaleissa kansa palkitse heidät roimalla äänisaaliilla.
 
Tässä tietyllä tavalla näkyy se että poliitikon kannattaa kiinni jäätyään heti vaan pyytää anteeksi. Huolimatonkin anteeksipyyntö vie kritiikistä pahimman terän ja homma voi jatkua.
 
Tässä tietyllä tavalla näkyy se että poliitikon kannattaa kiinni jäätyään heti vaan pyytää anteeksi. Huolimatonkin anteeksipyyntö vie kritiikistä pahimman terän ja homma voi jatkua.

Sinällään tämä olisi toivottavaakin. Samalla näet tulee selväksi, että poliitikko oli väärässä ja voidaan toimia sen mukaan. Täällä vain on käytäntönä tuntuu olevan "minä olen poliitikko/virkamies, en minä voi olla väärässä" -asenne.
 
Politiikka on sellaista peliä, että siinä luontaisesti parhaiten menestyvät varpaantallojat, kovaäänisimmät ja ne joilla on terävimmät kyynärpäät. Näemme maamme johdossa nyt taitavimmat.
 
Tämä ei nyt ole kärkipoliitikko mutta Keskustalla on johtoasema suomen politiikassa joten....

http://www.suomenmaa.fi/?app=NeoDirect&com=6/3/57451/e56e1fcb0b


Abdirahim Husu Hussein on kiinnostunut keskustan varapuheenjohtajuudesta.

JARI LAUKKANEN

Abdirahim Husu Hussein kiinnostunut keskustan varapuheenjohtajuudesta

Keskustan johto Abdirahim Husu Hussein on kiinnostunut keskustan varapuheenjohtajuudesta.

Asia kävi ilmi perjantai-iltana Imatralla keskustan kunnallisjärjestön järjestämässä maahanmuuttoa koskevassa tilaisuudessa, jossa Hussein toimi alustajana.

Yleisökysymykseen "haluatko tulevaisuudessa puolueen johtoon" Hussein vastasi kiertelemättä.

– Olen valmis varapuheenjohtajakilpaan, jos minua pyydetään siihen mukaan. Voin olla vaikka se musta hevonen. Itse en ole tyrkyttämässä itseäni.

HUSSEIN KERTOI, että jo vuoden 2014 puoluekokouksen alla liikkui huhuja hänen varapuheenjohtajaehdokkuudestaan.

Nyt hänelle on ehdotettu lähtemistä kisaan mukaan keskustan ensi kesän puoluekokouksessa Seinäjoella.

– En ole tuonut asiaa aiemmin julki. Nyt tuon, koska kiinnostus on herännyt.

Yleisöstä kannustettiin Hussenia: keskusta tarvitsee monikulttuurisuuden asiantuntijaa, koska turvapaikanhakijat ovat osa tulevaisuuden suomalaista yhteiskuntaa.

HUSSEIN TUNTEElähtökohdikseen suomalaisuuden ja keskustalaisuuden.

– Muualla kuin Helsingissä on paljon helpompaa olla keskustalainen, hän naurahtaa.

Tulevaisuudessa Hussein toimii asiantuntijatehtävissä yrityksessä, joka vie suomalaisia pieniä ja keskisuuria yrityksiä Afrikkaan. Suomalaisten yritysten viennin kasvattaminen tulee olemaan myös hänelle vahva poliittinen teema, kuten työllisyys ja turvallisuus.

Hussein on koulutukseltaan yhteisöpedagogi.

Hän on Helsingin varavaltuutettu ja on ollut kahdesti keskustan Helsingin vaalipiirin listoilta ehdolla eduskuntaan. Toinen ehdokkuus toi tuhat ääntä enemmän kuin ensimmäinen.

HUSSEIN TUNNETAAN Yle Puheen ohjelmasta Ali ja Husu, jolla on viikossa noin 100 000 kuulijaa.

Hän on tehnyt Suomessa järjestötyötä yli kymmenen vuotta etenkin tasa-arvon ja monikulttuurisuuden edistämisen parissa.

Imatran tilaisuudessa hän puhui muun muassa turvepaikanhakijoiden kotouttamisesta.

– Toiminta keskustapuolueessa ja puolueen alkiolainen aate auttoi minua aikanaan kotoutumaan Suomeen, Hussein kiitteli.



sitten muutama linkki Husun "suvaitsevaisesta" hääräämisestä somessa:

http://s29.postimg.org/i735c4sxz/abdirahim_husu_hussein.jpg
https://www.suomenuutiset.fi/kansan...mittajan-vihapuheeseen-avoimessa-kirjeessaan/
http://s22.postimg.org/doidk1ak1/Abdirasismus_HUSU_Hussein.jpg
http://s18.postimg.org/4vbx11t0p/abdirassimushussein.png
 
Veikkaus: hallitus tulee vetämään pois / vesittämään hallintarekisterihankkeen.

Stubin moka oli viimeinen niitti.

P.S. Vaikka on sitä jo tähänkin asti viety aika raamit kaulassa eteenpäin...
 
Back
Top