Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Maidanin jälkeen Putinilla olisi edelleen ollut merkittävästi pehmeää valtaa Ukrainassa käytettäväksi, mutta hän päätti vallata Krimin ja aloittaa sisällissodan.
Näin sanoi tässä kirja-arvostelussaan, jossa vastakkain ovat Tuomiojan Wuolijoki-elämänkerta "Häivähdys punaista" ja Imbi Pajun "Torjutut muistot".Kuten Lasse Lehtinen joskus sanoi, virolaisia on varoitettu itsenäistymästä, siirtymästä omaan valuuttaan, liittymästä Natoon, siirtelemästä patsaita, ja niin edelleen. Eikö jo riitä?
Ns. asevelisosialistithan olivat eturivissä torjumassa kommunistien vaikutusvaltaa esim. ammattiyhdistysliikkeessä sotien jälkeen.
Tuomioja ei puolla EU:n propagandatoimiston luomista. Ehkä ei ole tarpeellistakaan. Tarpeeton oli kuitenkin myös Tuomiojan kommentti: Virolaiset ovat nationalisteja koska heillä ei ole vieläkään venäjänkielisiä lähetyksiä.
Kuten Lasse Lehtinen joskus sanoi, virolaisia on varoitettu itsenäistymästä, siirtymästä omaan valuuttaan, liittymästä Natoon, siirtelemästä patsaita, ja niin edelleen. Eikö jo riitä?
Lähettiläs sanoo uskovansa kommenttien aiheuttavan pitkäaikaista haittaa Suomen ja Viron välisille suhteille.
Joku voisi toisaalta tietysti pitää tällaisia puheita hiukan tekopyhinä.
Presidentti lähtee Müncheniin.
Münchenin turvallisuuspoliittinen konferenssi kokoaa joka vuosi Baijeriin kolmeksi päiväksi arvovaltaisen osanottajajoukon pohtimaan maailman tilaa. Tänä vuonna kokouksen aiheena on kansainvälisen järjestyksen romahdus.
Pääpaino on Ukrainan kriisin vaikutuksilla Euroopan turvallisuusrakenteisiin. Toinen keskeinen teema on taistelu terrorismia vastaan. Myös Lähi-idän räjähtävä tilanne ja maailman pakolaiskriisi ovat pohdittavina keskusteluissa.
http://yle.fi/uutiset/presidentti_n...llisuuskokoukseen__paaaiheena_ukraina/7737127
Ilmaharjoitus hiertää ulkopolitiikassa
Yhdysvaltain hävittäjälaivue tulee yhteisharjoitukseen Viron Ämariin
HS:n tietojen mukaan presidentti Sauli Niinistö ja ulkoministeri Erkki Tuomioja puuttuivat hankkeeseen, kun Puolustusvoimien harjoitusohjelmaa käsiteltiin presidentin ja valtioneuvoston kesken ulko- ja turvallisuuspoliittisessa valiokunnassa (utva).
"Kaikki ymmärtävät, että kyseessä on poliittinen ratkaisu, jos harjoituksiin ei mennä", arvioi yksi lähde.
Jutun lähteenä huhupuheet, mutta näin pienessä maassa presidentillä tai ulkoministerillä ei ole mitään niin kiireellistä, etteivät ehtisi vastata toimittajille.
Yksikään ministeri ei vastaa, ei edes Haglund. Enkä ihmettele: "nimettömien lähteiden" kommentteihin ei pidäkään vastata kuin sätkynukke. Ehtii maanantainakin. Ulko- ja turvallisuuspoliittiseen valiokuntaan kuuluu lukuisa joukko poliitikkoja eri puolueista. Kokouksissa käydään keskusteluja. Kansanedustajaa, joka juoruilee nimettömänä lehdille sitä ja tätä voi arvioida sillä perusteella kuin tuollaista väkeä pitääkin arvioida. Samoin motiiveja.
Oma oletus oli, että tuo kokous on ollut jo viime viikolla, eli oletin asiasta kysellyn hvyissä Niinistöltä ja Tuomiojalta. VN:n sivut ovat nyt alhaalla, joten ei pääse tarkastamaankaan asiaa. Toisaalta taktiikkana voi olla ensin katsoa juttu ja vasta sitten kommentoida.
Olen erittäin pettynyt Sauli Niinistön kantaan. Mitään voitettavaa tuon näkemyksen ottamisella ei ole. Tuomioja on klassinen itsensä, joten siinä ei ole mitään uutta. Jutun lähteenä huhupuheet, mutta näin pienessä maassa presidentillä tai ulkoministerillä ei ole mitään niin kiireellistä, etteivät ehtisi vastata toimittajille.
http://www.hs.fi/kotimaa/a1421468535715
Jos se on ministerivaliokunta, siellä on vain rajatusti ministereitä eli nyt näitä lähteitä pitää alkaa tosissaan katsoa kriittisesti..