Kärkipoliitikkojen vahtimisketju

Otetaas foliohattu päästä ja annetaan auringon paistaa kupoliin.
Mitäs tästä voi päätellä? Paavo "kohtaloni on tulla Suomen kansan presidentiksi ja johtaa sitä Moskovan antamien neuvojen valaisemana" Väyrysen juoksupojat ovat käyneet saamassa ohjeita. Onko tosiaan tarkoitus perustaa Terijokipuolue, jonka ympärille tulevina vaikeina aikoina kaikki venäjämieliset voivat kokoontua ja toimia Moskovan käsikassarana?
Foliot takas päähän.

Terijoki hallituksen ulkoministerin paikka on jo varmaan varattu ? :D
 
Viimeksi muokattu:
Terijokihallituksen ulkoministerin paikka on jo varmaan varattu ? :D
Oliskohan tuo ulkoministeri Erkki viekas jossa on häivähdys punaista ja toimii kuin hellapoliisi vaatien muilta paljon ja itse kiertäen kaikki oman itäisen vaalipiirinsä kautta? Eikös @Bushmaster aijremmassa postauksessa kyseltiin Erkin vaalipiiriä eiköhän se ole itäinen kuten Paavo I.
 
Hetkinen... Väykkä perustaa yhdistyksen/puolueen, jonka nimi on "Kansalaispuolue". Tämän Kansalaispuolueen jäseniä olisivat kuitenkin vain kansanedustajat ja MEPit.

Näin meillä Kansalaispuolueessa. Kas kun ei nimeksi tullut yksin tein Demokraattinen kansalaispuolue.

Mukava nähdä miten nopeasti yhden miehen puolue hajoaa repiviin linjaerimiellisyyksiin...
 
Paavo I Pyyteetön ja KaPu.

Jos Englanti häipyy, niin saanee jonkun verran kannatusta, liekö laskenut sen varaan? Kepulaisista ei varmaan löydy riittävää kannatusta mihinkään tarkoitukseen mutta euro- ja EU-kriittisiä löytynee sen verran, että taas saadaan katsella tuota itsevarmaa hymyä, kaunista katsetta ja kuunnella sointuvaa puhetta...

:mad: etten paremmin sano
 
Väykkä on marginaalityyppi joka kerää nyt muiden marginaalityyppien huomion ja äänet. Ihan hyvä että pate toimii hörhömagneettina ja imuroi änkyrät muista puolueista tunkemasta kapuloita rattaisiin. Tuo seurakunta on sopivan suuri ruokkimaan väykän narsismia ja pitämään dinosauruksen rasvaisten lihapatojen ääressä mutta siihen se sitten jääkin.
 
Mukava nähdä miten nopeasti yhden miehen puolue hajoaa repiviin linjaerimiellisyyksiin...
Tuossa tapauksessa se voisi vaikka olla ihan mahdollista, Paavohan on kuulemma ollut joskus eri mieltä itsensäkin kanssa.
Sellaisenkin 'tiettävästi totta' -otsakkeen alle menevän jutun olen joskus kuullut että Paavo olisi nähnyt joskus enneuneksi tulkitsemansa unen jossa hän on päätynyt Jumalan valitsemaksi Suomen kuninkaaksi, Paavo Ensimmäiseksi. Ja tähän on sittemmin pyritty kaikenlaisilla keinoilla..
 
Vielä carunasta

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/170...omi-teki-taas-digitat-miksi-poliitikot-myivat

Professori äimänä: Suomi teki taas ”digitat” – Miksi poliitikot myivät varman rahakoneen?
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    d07r1170.jpg

    Taloushistorian tutkija Markku Kuisma ei usko, että kansainvälisiä yrityksiä kyetään valvomaan viranomaissääntelyllä, koska näillä ei ole tähän omaa, kansallista intressiä. Sen vuoksi ulkomaisia sijoittajia ei tulisi päästää monopolimaisiin asemiin esimerkiksi infratoiminnoissa. Arkistokuva.

Tämä on tulos, kun poliitikot ryhtyvät leikkimään markkinatalouden edistäjiä luonnollisilla tai alueellisilla monopoleilla, joihin markkinatalous ei sovi. Näin summaa sähkönsiirtoyhtiö Carunaan liittyvän keskustelun yrityshistorian tutkija, professori Markku Kuisma.

Muun muassa ”Suomen pahimpia bisnesmokia”kartoittanut sekä valtiovallan ja liike-elämän suhteita tutkinut Kuisma sanoo, että sähkön jakeluverkon myyminen ulkomaiseen omistukseen on typeryyden huippu, jolle on mahdoton keksiä järkiselitystä. Jakeluverkon haltijalla on käytössään paikallisesti niin sanottu luonnollinen monopoli, josta kertyy tasaista tuottoa ilman suuria riskejä tai kilpailijoita.

Kuisman mielestä valtio-omisteisen energiayhtiö Fortumin päätös myydä verkkonsa oli ymmärrettävä jo siksi, että sähköverkko ja sähköntuottaja näin eriytettiin toisistaan. Sen sijaan sille, että Jyrki Kataisen hallitus salli keskeisen infra-rakenteen myymisen kansainvälisten pääomasijoittajien käsiin, on Kuisman mielestä mahdoton keksiä motiivia.

– Myydään tällaisia rahanpainokoneita ulkomaisille sijoittajille. Mitä järkeä siinä on? Kuisma sanoo Uudelle Suomelle.

Historioitsijan puheessa toistuvat sellaiset sanat kuin absurdia ja käsittämätöntä. Kuisman mielestä tapaus Caruna on identtinen toisen kiistellyn infrakaupan eli Digitan kanssa. Myöstelevision lähetysverkosta tuli rahasampo Digitan ulkomaisille omistajille, ja Carunan tavoin myös Digitaa on syytelty kohtuuttomasta hinnoittelusta, joskaan viranomaiset eivät ole löytäneet hinnoista vikaa.

Kuisman mielestä myynnin sallineiden poliitikkojen motiiviksi on vain kaksi vaihtoehtoista selitystä. Toinen on ”ideologinen fantasia” kapitalismin edistämisestä sekä ”täydellinen ymmärtämättömyys siitä, miten talous ja markkinatalousyritykset toimivat”. Toinen vaihtoehto on synkempi.

– En usko korruptioon, mutta tämä on todella ymmärtämätöntä ja huonoa [politiikkaa]. En viitsisi käyttää sellaista vanhahtavaa sanontaa kuin epäisänmaallista, mutta sitä se on myös, Kuisma puuskahtaa.

– Nämä tunarit puhuvat suureen ääneen markkinataloudesta ja kilpailusta, mutta eivät ymmärrä siitä yhtään mitään. Mitä hollantilaisella pääomasijoittajalla on intressinä muuta kuin ottaa rahaa pois niin paljon kuin saa? Ja se on ihan loogista, ei siinä ole mitään pahaa, vaan se kuuluu kapitalismiin ja markkinatalouteen. Mutta poliitikkojen pitäisi ymmärtää, mitä se markkinatalous on.

Kuisman kriittinen katse kohdistuu etenkin kokoomuksen Jyrki Kataiseen ja Jan Vapaavuoreen, joiden on väitetty ajaneen vahvasti sähköverkon myyntiä. Myös kaksikon siirtyminen sittemmin eurooppalaisille johtopaikoille onnostettu esiin julkisuudessa.

”Nämä tunarit puhuvat suureen ääneen markkinataloudesta, mutta eivät ymmärrä siitä yhtään mitään. Mitä hollantilaisella pääomasijoittajalla on intressinä muuta kuin ottaa rahat pois? Se on ihan loogista, ei siinä ole mitään pahaa, mutta poliitikkojen pitäisi ymmärtää se”
Vuoden 2013 myyntipäätösten aikaan pääministerinä toiminut Katainen puolustautui keskiviikkona syytöksiltä kiistäen muun muassa sen, että olisi väittänyt, että sähkönsiirron hinnat eivät tule nousemaan kaupan myötä. Hän myös kertoi, että Fortumin 2,5 miljardin euron verkolle ei ”etsinnästä huolimatta” löytynyt kokonaan suomalaista ostajatahoa. Näin kertoo myös vuonna 2013 omistajaohjauksesta vastaavana ministerinä toiminut Heidi Hautala (vihr.) Ilta-Sanomille. Hautala viittaa pääoman puutteeseen kotimaassa.

Tämän vuoksi verkko myytiin kansainväliselle konsortiolle, sittemmin Carunalle, josta viidenneksen omistavat suomalaiset eläkevakuutusyhtiöt. Kataisen hallitus mahdollisti asian luopumalla valtion ”strategisen intressin” kirjauksesta jakeluverkkojen, esimerkiksi Fortumin omistaman verkon, suhteen. Fortum omisti vain osan jakeluverkosta, mutta Caruna on kuitenkin sähkönsiirtoyhtiöistä suurin.


Kuisma uskoo, että kotimainen ostaja- ja omistajapohja olisi voinut löytyä, jos sitä olisi todella etsitty. Eläkeyhtiöt, mutta myös jopa kansalaisten tileillä makaavat varat olisivat voineet olla vaihtoehto, Kuisma esittää.

– Meillä on pankkitileillä 80 miljardia euroa, jotka kaipaisivat nollakoron sijaan 2–3 prosentin tuottoa, hän sanoo.

– Mikä olisi parempi areena niin sanotulle kansankapitalismille? Kansa saisi sijoittaa ja saisi pientä tasaista tuottoa, kyseessä ei olisi riskisijoitus, ja se raha pyörisi tässä kansantaloudessa. Miksi me ruokitaan tällaisella setelikoneella muita?

Kotimaisessakin omistuksessa siirtohinnat olisivat nousseet, koska uusi sähkömarkkinalaki vaatii kehittämään verkkojen toimintavarmuutta. Mutta kotimaisen omistajan korotukset saattaisivat olla kohtuullisempia ja muutenkin helpommin nieltävissä – ja ennen kaikkea verotulot eivät katoaisi maailmalle. Sen sijaan Caruna Oy:n 50 miljoonan euron liikevoitto muuttui Ylen selvityksen mukaan yhtiön sisäisten, kansainvälisten lainajärjestelyiden myötä tappiolliseksi tulokseksi vuodelta 2014. Yhteisöveroja yhtiö maksoi Suomeen vain 1,6 prosenttia liikevoitosta.

Kun kansalaisten sähkölasku kasvaa, kenties kohtuuttomasti kertarysäyksellä, muun muassa ostovoima ja siten kansantalous kärsivät. Samaan aikaan on luovuttu toiminnasta, joka olisi voinut tuottaa kansalaisille ja kansantalouteen rahaa.

– On absurdia myydä idioottivarma rahantekokone, mutta valittaa verotulojen vähäisyyttä – tämähän olisi välillisesti tapa verottaa, Kuisma sanoo.

– Paljon maailmassa tapahtuu sellaista, mille ei voida mitään, mutta tämä sössittiin ihan onnistuneesti itse.

Professori Kuisma on aiemminkin arvostellut poliittisen johdon taipumusta markkinauskoon janostanut esiin ”valtiokapitalismia” vaihtoehtona pörssiyhtiöille ja -taloudelle. Kuisma työskentelee Suomen ja Pohjoismaiden historian professorina Helsingin yliopistossa, mutta on kenties tunnetuin taloushistoriaa käsittelevistä kirjoistaan.
 
Paavo I Pyyteetön ja KaPu.

Jos Englanti häipyy, niin saanee jonkun verran kannatusta, liekö laskenut sen varaan? Kepulaisista ei varmaan löydy riittävää kannatusta mihinkään tarkoitukseen mutta euro- ja EU-kriittisiä löytynee sen verran, että taas saadaan katsella tuota itsevarmaa hymyä, kaunista katsetta ja kuunnella sointuvaa puhetta...

:mad: etten paremmin sano
Paavosta kuuluu vielä, uskokaa vain. Ihmisiäkin on vain kahdenlaisia, Paavon kannattajia ja vastustajia. Piakkoin selviää näitten ryhmien suuruus. Ja ilmeisesti pohjoisessa Suomessa saattaa olla kovaakin kannatusta..
 
Väykän venkoilu taitaakin olla pelkkää huomion hakemista kepun johdolta ja yritys prantaa omia asemia puolueen sisällä, sen verran pahalta nuo uutisissa nähdyt kepuvaikuttajien lausunnot vaikuttavat. Ilmeisesti juoni menee näin että jos ette taivu tahtooni niin perustan oman puolueen ja vien kepun äänipotista aimo siivun. Nyt sitten on Vanhanen jo leuka väpättäen anomassa väykkää takasin ja Laamanen väänsi melkein itkua kameroiden edessä.

Veikkaan että väykkä härnää puolueellaan kepun johtoa jonkin aikaa minkä jälkeen ilmoittaa luopuvansa hankkeesta koska "laajat piirit kepussa ovat vedonneet häneen" tai jotain sinne päin. Ja ryhtyy pompottamaan Sipilää uuden statuksensa turvin.

Jukka Tarkan kirjoissa on paljon juttuja väykän tempuista, vastenmielisimpiä oli juonittelut Esko Ahoa vastaan ja yritykset syrjäyttää tämä pääministerin paikalta todella törkeällä kampanjalla. Väykkä oli valinnut Ahon seuraajakseen kuvitellen että Kannuksen Kennedy söisi oppi-isänsä kädestä. Se, että oppipoika osoittautui mentoriaankin juonimmaksi oli väykälle katkera paikka, Ahon valinta taitaa olla ainoa virhe minkä väykkä myöntää ikinä tehneensä.
 
Onko Väyrynen niin merkittävä henkilö Keskustalle, että puolue ei kestä hänen poistumistaan?
Jos on, niin sehän tarkoittaa, että Keskustan aatelinjan on määritellyt Väyrynen ja yritykset muuttaa puoluetta ovat tuhoon tuomittuja. En kuitenkaan usko tällaiseen.

Itse näen että Väyrysen aika onkin poistua ja puolue voi muotoilla linjansa nykypäivään paremmin sopivaksi ilman sisäistä rettelöintiä. Vanhukset jotka Väyrysen perään haikailevat ovat vähenevä porukka muutenkin, joten en usko puolueelle tästä kovin suurta haittaa aiheutuvan. Antaa Paavon pullikoida, aikuisen miehen itku-potku-raivareita.
 
Repesin ihan täysin tästä artikkelista:

http://yle.fi/uutiset/pekka_ervasti_sebastian_vayrynen/8647808

Mutta perussuomalaisissa poliittinen ruumiskin voi nousta kuolleista. Tynkkynen on nyt armollisesti otettu takaisin puolueen jäseneksi. Oikeusjutut on unohdettu ja tuhlaajapoika vakuuttaa, että välit Timo Soinin kanssa ovat suorastaan loistavat. Siinä sitä on pohjaa hedelmälliselle yhteistyölle. Jotenkin kuitenkin on sellainen tutina, että Soinin kannattaisi muistaa vanha villin lännen viisaus: älä käännä selkääsi banditolle.

....

Kepussa kai arveltiin, että kyllä se ukko siitä rauhoittuu, kun ei riehaannuta. Logiikka ei päde Väyryseen. Hänpä päättikin perustaa ihan oman puolueen. Oppositiossa on nyt Lebensraumia vikkeläliikkeiselle populistille, kun persupomo Soininkin sormet ovat ihan hallitustahmassa.

Yksi ongelma Väyrysellä kuitenkin uuden puolueen myötä tulee. Kun työvaliokunta kokoontuu omien korvien välissä, kenen kanssa voi haastaa julkista riitaa puolueen linjasta?

:facepalm::facepalm::solthum:
 
Asian voi nähdä antautumisena Venäjän uhittelun edessä, mutta todellinen syy taitaa olla ettei enään edes Suomalaiset johtavat politiikot usko EU`n kykyyn ratkaista pakolaisongelmaa, jokainen valtio varautuu myös sellaisiin skenarioihin joita ei ääneen lausuta.
Onko viimeaikoina enään edes kuultu kenenkään johtavan Suomalaispolitiikon edes ääneen pohtivan EU`n yhteistä puolustusta tai mitään muutakaan taivaita hipovia EU unelmia pikemminkin halu on irtautua esim. Asedirektiivistä.
En tiedä mutta kokemukseni perusteella tuntuu siltä että Suomen Valtiojohto ottaa nyt huomioon sellaisiakin mahdollisuuksia joita ei suurinsurminkaan ääneen lausuta.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016020521066623_uu.shtml
Näkökulma: Suomea viedään takaisin karhun kainaloon
 
Viimeksi muokattu:
Paavo se ei koskaan petä...on täynnä yllätyksiä tuo mies...::)

Väyrynen ei aio erota keskustasta
Perjantai 5.2.2016 klo 08.58 (päivitetty klo 09.04)
Puolueen kunniapuheenjohtaja kirjoittaa uudessa blogissaan aikovansa pysyä Keminmaalla keskustan valtuustoryhmässä.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016020521072679_uu.shtml

Paavo on oma itsensä. Ei ole mittariin kertyneet mailit muuttaneet luonnetta miksikään. Onhan hänellä nytkin MEP-paikan lisäksi myös kansanedustajan valtakirja povitaskussa, jonka hän kertoi käyttävänsä eduskuntatalon peruskorjauksen valmistuttua. Nyt sitten on kahden puolueen jäsenkirja.

Taitaa plakkarista löytyä vielä kremlin V*I*P -korttikin.
 
Asian voi nähdä antautumisena Venäjän uhittelun edessä, mutta todellinen syy taitaa olla ettei enään edes Suomalaiset johtavat politiikot usko EU`n kykyyn ratkaista pakolaisongelmaa, jokainen valtio varautuu myös sellaisiin skenarioihin joita ei ääneen lausuta.
Onko viimeaikoina enään edes kuultu kenenkään johtavan Suomalaispolitiikon edes ääneen pohtivan EU`n yhteistä puolustusta tai mitään muutakaan taivaita hipovia EU unelmia pikemminkin halu on irtautua esim. Asedirektiivistä.
En tiedä mutta kokemukseni perusteella tuntuu siltä että Suomen Valtiojohto ottaa nyt huomioon sellaisiakin mahdollisuuksia joita ei suurinsurminkaan ääneen lausuta.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016020521066623_uu.shtml
Näkökulma: Suomea viedään takaisin karhun kainaloon

Valtion sekä poliitikkojen retoriikka taitaa olla yhtä tulkinnanvaraista (eli ei ota pirukaan selvää mitä juonivat)kuin ennen N-liiton kaatumista/ EU:hun liittymistä?

Mielenkiinnolla odota mitä tulossa on.
Onko se jotain "järisyttävää" jää nähtäväksi mutta nykymenosta poimittujen "singnaalien" mukaan sitä juurikin taitaa olla tiedossa...?
 
Valtion sekä poliitikkojen retoriikka taitaa olla yhtä tulkinnanvaraista (eli ei ota pirukaan selvää mitä juonivat)kuin ennen N-liiton kaatumista/ EU:hun liittymistä?

Mielenkiinnolla odota mitä tulossa on.
Onko se jotain "järisyttävää" jää nähtäväksi mutta nykymenosta poimittujen "singnaalien" mukaan sitä juurikin taitaa olla tiedossa...?

Kyllä. Pinnan alla kuplii ja jotain tuolla valtiojohdossa odotettaneen tulevaksi. Liittyykö tähän sitten myöskin "Suomen sisäisessä turvallisuudessa" käsitelty Poliisin halu hankkia KK:ita ja kranaatteja, jää nähtäväksi. Tätä aihetta sivuten, Jussi lähtee syömään:

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016020521072110_uu.shtml

Suomi sai kumppanimaana harvinaisen kutsun Nato-illalliselle
Perjantai 5.2.2016 klo 06.20

Suomella ja Ruotsilla on ensi viikolla harvinainen tilaisuus edistää Nato-kumppanuuttaan.

Niin sanotun edistyneen kumppanuusohjelman maat on kutsuttu ensi kertaa mukaan Naton ministeritason tapaamiseen.

Kyseessä on puolustusministerien kesken pidettävä työillallinen, jonka aiheena on alueellinen turvallisuustilanne. Tapaaminen järjestetään ensi viikon keskiviikkona Brysselissä. Suomesta paikalle on kutsuttu puolustusministeri Jussi Niinistö (ps).

Naton syvennettyyn kumppanuusohjelmaan kuuluvat Suomen ja Ruotsin lisäksi Australia, Jordania ja Georgia. Kolmivuotisesta ohjelmasta sovittiin Naton huippukokouksessa Walesissa 2014.

Suomen ja Ruotsin kumppanuudessa huomio on kohdistunut Itämeren alueelle. Nato-maat ovat ottaneet Suomen ja Ruotsin mukaan laatimaan kahta Itämeren turvallisuuteen liittyvää arviota.

- Itämeri-prosessi on paras osoitus edistyneiden kumppanimaiden ohjelmasta, sanoo Suomen Nato-edustuston päällikkö Piritta Asunmaa.

Asunmaan mukaan prosessi on tarjonnut hyvän mahdollisuuden poliittiseen vuoropuheluun Nato-maiden kanssa. Itämeri-arviot eivät ole julkisia.

- Itämeren alue on muuttunut Naton kannalta strategisesti tärkeämmäksi. Natolle kyse on totta kai Baltian puolustuksesta.

Asunmaan mukaan Nato ei laske sen varaan, että Suomi ja Ruotsi olisivat mukana puolustamassa Baltian maita. Kyse on yhteisen tilannekuvan muodostamisesta ja siitä, että Suomi ja Ruotsi pystyvät niin halutessaan toimimaan yhteisissä operaatioissa Naton kanssa.

"Rajat saavutettu"

Suomi on voinut kumppanimaana osallistua Naton harjoitusten suunnitteluun.

- Pystymme vaikuttamaan siihen, että harjoitukset myös hyödyttäisivät meitä.

Nato-maat keskittyvät harjoituksissaan keskinäisen puolustuksen vahvistamiseen eli Naton turvatakuisiin. Suomi taas osallistuu harjoituksiin kehittääkseen Suomen omaa kansallista puolustuskykyä.

Asunmaa ei odota, että lähiaikoina tehtäisiin uusia merkittäviä avauksia kumppanuuden kehittämisessä.

- Kumppanuuden poliittisessa syventämisessä on aika pitkälle rajat saavutettu, suurlähettiläs arvioi.

Ukrainan sodan seurauksena Nato on kääntynyt yhä enemmän sisäänpäin ja kumppanimaiden merkitys on vähentynyt. Aiemmin, kun Naton päähuomio oli kriisinhallinnassa, kumppanimaiden rooli oli keskeisempi.

Samaan aikaan Nato-kumppanuuden merkitys Suomelle on Asunmaan mukaan kasvanut.

- Uudessa turvallisuuspoliittisessa tilanteessa on erityisen tärkeää, että tiedämme, mitä Natossa tapahtuu.

Suurlähettilään mukaan Suomi toivoo Natolta enemmän poliittista vuoropuhelua kumppanimaiden kanssa. Tässä mielessä ensi viikon ministeritapaaminen on merkittävä.

Suomi on ollut Naton kumppanimaa vuodesta 1994. Asunmaa ei näe Naton puolelta mitään esteitä sille, että Suomi pysyisi eteisessä vaikka ikuisesti.

- Nato ei ole rekrytoimassa uusia jäseniä. On jokaisen eurooppalaisen maan oma ratkaisu, hakeako jäsenyyttä Natossa vai ei.

STT
 
Taitaa poliitikoilla olla jokin krooninen "ammattitauti kun muisti pätkii jokaisella...? Johtavatko dementikot maatamme sekä EU:ta?

http://m.mtv.fi/uutiset/kotimaa/art...n-hinnasta-paaministerina-ja-nain-nyt/5723114

Näin Katainen sanoi sähkönsiirron hinnasta pääministerinä ja näin nyt


Jyrki Katainen

Entinen pääministeri ja nykyinen EU:n komission varapuheenjohtaja Jyrki Katainen torjui keskiviikkona väitteet, että hän olisi luvannut, ettei sähkönsiirron hintaan ole tulossa korotuksia kaupan seurauksena.

-Etsimisestä huolimatta en ole löytänyt mistään puheenvuoroa, haastattelua tai lainausta, missä olisin näin sanonut, Katainen sanoi Facebook-kirjoituksessaan. Hänen mukaansa sähköverkon toimintavarmuuden parantaminen vaatii suuria investointeja. Tämä johtaa hintojen nousuun.

STT kuitenkin muistaa Kataisen sanomiset hieman toisin: Katainen sanoi STT:n jutussa 12. joulukuuta vuonna 2013, että kauppa (Fortumin siirtoverkon myynti) ei nosta sähkönsiirron hintaa asiakkaille, koska sähkönsiirtoa ja sen hinnoittelua säädellään tarkasti. STT:llä ei ole tästä haastattelutallennetta. Kataisen kommentti on annettu eduskunnassa.

Ylen tallenteessa samalta päivältä Katainen sanoo, että "tulevaa omistajaa kohdellaan samalla tavalla kuin Fortumia lainsäädännössä, eli sähkönsiirrolle on hyvin tiukat säännökset myös hinnan osalta, siinä on myös investointivelvoitteita, eli siinä suhteessa asiakkaiden tilanne on tulevaisuudessa sama kuin jos Fortum tulevaisuudessakin omistaisi sähkönsiirtoverkkoa.
 
Back
Top