Kärkipoliitikkojen vahtimisketju

Taitaa poliitikoilla olla jokin krooninen "ammattitauti kun muisti pätkii jokaisella...? Johtavatko dementikot maatamme sekä EU:ta?

Poliitikkojen ammattitautihan tuo on.

Toisaalta täytyy sanoa, että Carunan hinnat ovat korotuksenkin jälkeen vielä halvemmat kuin isossa osassa muita verkkoja. Lisäksi täytyy muistaa, että huoltovarmuuden vaatima kaapelointi tulee maksamaan miljardeja ja miljardeja. Sitä rahaa ei mistään muualta nyhdetä kuin asiakkailta.
 
Mitenkähän ne muut keskustalaiset....eilen ainakin Sipilä totesi että ei voi olla kahden puolueen jäsen samaan aikaan.
Käykö niin että Väykkä pakotetaan luopumaan keskustan jäsenyydestä tai sitten Väykkä toteaa että vitsi se vain oli, oman puolueen perustaminen.
 
Miten se nyt menikään näin...?
Ilmeisesti "maantapa" vaatii "itämeri -lisän" että Suomen hyvinvointivaltion "hyvävelijärjestelmä" voi hyvin...?

http://www.verkkouutiset.fi/politiikka/keskuskauppakamari hallitus eu saantely-46306

Kauppakamari: Hallitus rakentaa EU-säännösten päälle vielä Suomi-lisää

Keskuskauppakamari syyttää Juha Sipilän (kesk.) hallitusta Suomi-lisän rakentamisesta EU-lainsäädännön päälle, vaikka hallitusohjelmassa toisin luvattiin.

Suomessa syytetään kauppakamarin mukaan EU:ta ylisääntelystä, mutta moni säännös on kotimaista perua.

Keskuskauppakamarin varatoimitusjohtajaLeena Linnainmaan mukaan hallitusohjelman lupaus pidättäytymisestä kansallisesta lisäsääntelystä EU-säännösten toimeenpanossa on jäämässä katteettomaksi.

Lakihankkeiden valmistelussa pidetään Linnainmaan mielestä yllä olemassa olevaa kotimaista lisäsääntelyä, ja uuden EU-lainsäädännön päälle rakennetaan vielä uutta Suomi-lisää.

Esimerkkeinä hän mainitsee tiedotteessaan tilintarkastus-, asuntoluotto- ja avoimuusdirektiivien täytäntöönpanot.

– Suomessa on tapana syyttää EU:ta yrityksiä rasittavasta ylisääntelystä. Tämä ei ole EU:ta kohtaan reilua, kun moni säännös on kotimaista perua eli Suomi-lisää, Linnainmaa toteaa.

Lisäksi hän muistuttaa, että Suomi voi itsekin vaikuttaa EU-sääntelyn sisältöön toimimalla aktiivisesti EU-hankkeissa.

– EU-sääntely ei ilmesty Suomeen Brysselistä ilman, että Suomi on ollut mukana valmistelussa, Linnainmaa painottaa.

Suomi on kauppakamarin mukaan esimerkiksi ainoa EU-maa, jossa toimintakertomus kuuluu tilintarkastuksen piiriin. Tämä aiheuttaa yhtiöille ylimääräistä hallinnollista taakkaa. Lisäksi avoimuusdirektiivin täytäntöönpanossa hallitus vei eduskuntaan lakiesityksen, joka sisälsi uuden johdonmukaisuusvaatimuksen pörssiyhtiön raportoinnille.

Asuntoluottodirektiivin täytäntöönpanoa valmistellut oikeusministeriön työryhmä on puolestaan kauppakamarin mukaan esittänyt Suomi-lisän säätämistä useisiin kohtiin uutta lakia. Työryhmä vaatii esimerkiksi asuntoluottoon 14 päivän peruutusoikeutta, kun direktiivin mukaan 7 päivää riittäisi. Käytännössä tämä johtaisi siihen, ettei asuntoluottoa voisi nostaa ennen kuin kaksi viikkoa on kulunut velan ottamisesta.

Keskuskauppakamari on tehnyt viime lokakuussa Euroopan komissiolle aloitteen, että komissio kehottaisi jäsenmaita pidättymään EU-lainsäädännön päälle asetettavasta kansallisesta lisäsääntelystä. Komission varapuheenjohtaja Frans Timmermansin kabinetista on kauppakamarin mukaan vastattu aloitteeseen positiivisesti, ja kauppakamari odottaa komission jatkotoimia.
 
Mitenkähän ne muut keskustalaiset....eilen ainakin Sipilä totesi että ei voi olla kahden puolueen jäsen samaan aikaan.
Käykö niin että Väykkä pakotetaan luopumaan keskustan jäsenyydestä tai sitten Väykkä toteaa että vitsi se vain oli, oman puolueen perustaminen.

Tai lähtee marttyyrina pois kepusta. "Näinkö kunniapuheenjohtajaa käsitellään?" "Liberaalien ja lestadiolaisten salajuoni!"
 
Minusta vaan tuntuu että hän ei voi vapaehtoisesti luopua keskustan jäsenyydestä. Luulen että tämä oma puolue on vaan jonkinlainen tapa yrittää painostaa muita keskustalaisia otttamaan Väykkä paremmin huomioon. Tosin en usko että tulee onnistumaan.
 
Minusta vaan tuntuu että hän ei voi vapaehtoisesti luopua keskustan jäsenyydestä. Luulen että tämä oma puolue on vaan jonkinlainen tapa yrittää painostaa muita keskustalaisia otttamaan Väykkä paremmin huomioon. Tosin en usko että tulee onnistumaan.
Ainoa, mistä hän Paavo on luopunut, on keskustan puheenjohtajuus 1990. Ja sekös häntä vieläkin harmittaa.
 
Tässä Caruna aiheeseen liittyvä kannanotto.....



http://www.aamuset.fi/naista-puhutaan/mielipide/mielipide-kipinoivaa-yhteiskuntavastuullisuutta

Mielipide: Kipinöivää yhteiskuntavastuullisuutta!
MIELIPIDE
04.02.2016 10:46


Hyvä Caruna Oy:n johto! Kiitos ystävällisestä kirjeestänne, jossa kerrotte parantavanne palveluanne. Samaan aikaan aidon markkinatalouden sääntöjen mukaan toimivat muut yhtiöt "halpuuttavat" hintojaan meidän kaikkien kuluttajien eduksi, mutta te olette valinneet täysin oman, virkistävän linjan tämän kaiken masentavan talousahdingon keskellä. Te laitatte itsenne täysillä likoon "Suomi nousuun!" -talkoiden nimessä.

Tyhmempi asiakas kiittäisi teitä, mutta olette tehneet virhearvion asiakkaittenne suhteen.

Emme ole typeriä rikkaita, välinpitämättömiä, ymmärtämättömiä ja herkkäuskoisia samalla kertaa. Minä ja ystävämme edustamme eri alojen osaamista, yrittämisestä ylempään johtoon ja asiantuntijoihin. Meillä on käsitys, miten markkinatalouden raameissa yritykset voivat toimia ja millaiset toimintatavat ovat täysin kiellettyjä.

Vai tuliko teille pilkkuvirhe ja virhe myös hinnanmuutoksen etumerkissä? Vai onko kyseessä sähköratojen oikosulusta aiheutuva vakavampi aivopieru!

Oikeasti asiakaskirjeen piti alkaa näin. "Arvoisa asiakas! Parannamme teidän palvelua ja samalla laskemme hintojamme 2,7 %”.

Jos taas olette vakavissanne ja nostatte hintojanne 27 prosenttia, niin tuho ja hävitys yhteiskunnan kannalta tulevat olemaan totaalinen. Jos tästä eteenpäin jokainen yrittäjä, palkansaaja ja työtön haluaa 27 prosenttia lisää, että voi jatkossa turvata omat investointinsa, niin valtio Suomi on konkurssissa ennen vuotta 2017.

Johtajien palkkakuoppaa paikkaamaan tällaisesta toimesta varmastikin on. Se myönnettäköön. Voisitte toki kertoa avoimesti näissä asiakaskirjeissänne teidän johtonne ponnisteluista yhteisen sähkönsiirron eteen ja millaisilla eduilla he työtään suorittavat. Kiiltävät premium-ajoneuvot alla ja talvilomailua luonnon keskellä Lapin edustushuviloissa. Voisitteko kenties pohtia, miten paljon voisitte leikata turhia kuluja yhtiönne rakenteista?

Investointeja infraan ei voi perustella (27 % kertakorotuksella), koska kyllähän yhtiönne on varmasti budjetoinut investointien elinkaaren ja uusiutumisen aiempiin hintoihin. Mikäli ette ole, niin suosittelemme vaihtamaan koko ylimmän johtonne päteviin henkilöihin ensi tilassa. Myrskyjä on ollut maapallolla sen koko tunnetun ajanlaskun ajan. Joskus hyvinkin rajuja. Ellei peräti Caruja.

Suomalainen yhteiskunta on taloudellisen muutenkin pian romahduksen partaalla. Silloin ei edes suojassa toimivalla monopoliyhtiöllä ole varaa lähteä ryöstämään asiakkaitaan. Kuka kantaa vastuun, että Suomen veronkantokyvyn kannalta hyödyttömät riistäjät saadaan aisoihin? Suomessa kipinöivä hävyttömyys ja loputon ahneus on saatava loppumaan Suomesta. Nykymenon koen sietämättömänä Caruna!


Joe Majanen, toiminnanjohtaja, Turun Seudun TST ry

edit.
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016020521073143_uu.shtml


Carunan toinen pääomistaja mainosvideolla: Sijoituksille varmaa tuottoa

Perjantai 5.2.2016 klo 11.17

Caruna-yhtiön toinen pääomistaja, australialainen sijoitusyhtiö First State Investments on julkaissut verkkosivullaan monopolia ylistävän videon.

Infrastruktuurisijoittamisesta vastaava Peter Meany lupaa varmaa tuottoa sijoituksille. (KUVAKAAPPAUS FIRST STATE INVESTMENTSIN VERKKOSIVUILTA.)
Mainosvideolla kehutaan monopolisijoittamisen turvallisuutta.

- Mietitäänpä vaikkapa koko maan kattavaa sähköverkkoa. Rinnakkaista verkkoa ei koskaan tule, mainostaa infrastruktuurisijoittamisesta vastaavaPeter Meany.

Meanyn mukaan yhtiö on luonnollisessa monopoliasemassa, ja sellaisiin sähköverkkoihin sijoittaminen on täysin turvallista. Sijoituksille on myös luvassa varmaa tuottoa, sillä Meanyn mukaan infrastruktuurin omistaminen mahdollistaa palvelun hinnan nostamisen ajan kuluessa.

Sähköverkkoyhtiö Caruna on ilmoittanut nostavansa joissakin osissa Suomea sähkönsiirtomaksua keskimäärin jopa 27 prosenttia. Caruna on pahoitellut hinnankorotusten asiakkailleen aiheuttamaa harmia ja kertonut korotusten liittyvän verkon mittavaan parannustarpeeseen.

Toinen Carunan omistajista on kanadalaistaustainen Borealis Infrastructure -pääomarahasto.Työeläkevakuuttajat Keva ja Elo omistavat Carunasta yhteensä kaksikymmentä prosenttia.

Videosta kertoi ensimmäisenä Ylen Noin viikon uutiset.
 
Viimeksi muokattu:
Luukkasen hyvä kirjoitus Pavelin seikkailusta...

edit.
Tulee "lautakasa-matistakin" juttua :D


Hovinarri ja hoosiannaparannus
5.2.2016 12:37 Arto Luukkanen

Somen keskustelupalstat pursusivat tänään hämmentyneitä ja ilahtuneita reaktioita Paavo Väyrysen ilmoitukseen uuden puolueen perustamisesta.

Eräs hauskimmista kuului näin ”Paavo on kuningas!”

Tämä reaktio kertoo kaiken tarvittavan.

Kyseinen henkilö on muuttunut oman itsensä poliittiseksi karikatyyriksi. Paavoa fanittavat henkilöt ovat enimmäkseen ihmisiä, jotka haluavat tukea häntä karnevalistisessa – eivät vakavassa - mielessä. En tiedä tekikö Paavo valintansa tietoisesti juuri nyt mutta kapinalipun nostaminen sopi erinomaisesti tähän ajankohtaan.

Edessä on laskeutuminen paastoon ja lihansyönnille heitetään jäähyväiset: nyt on karnevaalit aika, jossa pilkataan vallitsevaa poliittista järjestelmää ja kumotaan auktoriteettien valtaa.

Samba soi, lanteet heiluvat ja Väyrynen tekee kapinan!

Näyttää siltä, että Väyrynen omaksui nyt karnevaalin hovinarrin osan.

Hovinarri kertoo totuuden))

Paavoa ei kannata kuitenkaan pilkata. Hänellä on nyt hovinarrin oikeudet ja tarkka vaisto. Hän osaa haistaa poliittiset muutokset herkästi.

Väyrynen ei olisi ikinä tehnyt tätä sirkustemppua jos hän ei vainuaisi tarkasti ajan muutoksia ja sitä, että Kepussa on vakava sisäinen repeämä.

Sipilän asema keskustapuolueessa on joutunut nyt ensimmäistä kertaa vaakalaudalle. Vanhan perinteen mukaisesti tupa-illoissa on vähitellen alettu aprikoimaan Sipilän mahdollisuuksia jatkaa. Vanhat ja laiminlyödyt sidosryhmät eivät ole tyytyväisiä ns. liberaalien ja lestaadiolaisten väliseen vallanjakoon puolueessa.

On syntynyt oppositio, joka oireilee ja joka etsii itselleen puhemiestä. Kansa ei ymmärtänyt sitä, että asunto piti antaa mamuille mutta piti sitä hienona tekona. Nyt se sitten peruttiin. Kansan ja Kempeleen tuki on nyt vähissä.

Tilannetta kärjistää myös se, että Kokoomus on aloittanut uuden ryhtiliikkeen, joka pyrkii vastustamaan keskustan ”alueellista kaappausta”. Muodollisesti sen pohjalla on pyrkimys puolustaa etelän suuria kaupunkeja mutta kaiken pohjalla piilee halu haastaa Keskustan armoton valtapolitiikka.

Näiden kahden puolueen törmäys hallituksessa näyttää valitettavasti olevan todennäköinen mahdollisuus.

Hoosiannaparannus

Keskustassa sattuu ja tapahtuu.

Kansanedustaja Matti Vanhanen on kirjoittanut kirjan ”Ulkopolitiikkaa”, jossa hän vähän yli 100 kapean sivun voimalla käsittelee maamme ulkosuhteita.

Kirjan kirjoittamisen motivaatio näyttää olevan se, että herra Vanhasesta ollaan nyt leipomassa Keskustan uutta vanhempaa valtiomiestä kun se entinen (Väyrynen) karkuroi.

Kirjan kirjoittaminen on tietysti aina iloinen asia.

Etenkin, kun vielä vähän aikaa sitten näytti siltä, että Vanhanen oli saanut jonkinlaisen muistisairauden. Kuten muistamme - hänellä ei ollut selvää muistikuvaa asioista. Tavalliselle kansalle tällaiset merkit ovat oireita lähestyvästä Alzheimerin taudista mutta onneksi Vanhasella hänen muistisolunsa ja hermoratansa ovat kokeneet jonkinlaisen hoosiannaparannuksen. Samoin tämän miehen polvet näyttävät pitävän. Huonot polvet olivat vielä taannoin se syy miksi hän erosi pääministerin paikalta. Nyt ne ovat vahvistuneet uudelleen niin, että hänellä ei ole vaikeuksia niiden käyttämisessä.

Itse kirjan anti on sopivan suppea ja valikoitu.

Siellä on lähinnä huomioita omasta erinomaisesta ulkopoliittisesta vainusta ja kädenlyöntejä venäläisten kenraalien kanssa. Se perussuomettunut sisältö antaa kuitenkin aihetta epäillä, että tämä lahjakas ja viriili maisteri ei ole itse kirjoittanut ko. kirjaa.

Jos hän olisi tehnyt sen itse, siihen ei olisi pujahtanut hauskoja tai kummallisia virheitä. Otan tässä yhden käsiteltäväksi.

Matti Vanhanen kertoo (tai antaa kirjoittaa omissa nimissään s. 31) seuraavaa: ”ulkopuolisenkin silmin näkee, että keisarillisuus, ortodoksisuus ja slaavilaisuus ovat saamassa tässä ajassa omat merkityksensä”.

Lause on mystinen – vähän kuin mäkihyppääjä Matti Nykäsen sitaattikertymästä.

Siihen saa kuitenkin järkeä kun muistaa, että kreivi Sergei Uvarov käytti vuonna 1833 seuraavia iskusanoja: ” Правосла́вие, самодержа́вие, наро́дность”. Kirjeessään alaisilleen hän huomautti, että kunnianarvoisan hallitsijan (tsaarin) tarkoituksena on että koulutus tapahtuisi Venäjän keisarikunnassa “Oikeauskoisuuden, itsevaltiuden ja kansanomaisuuden” hengessä. Nikolai I piti tästä ilmaisusta ja ne levisivät sen jälkeen yleiseen käyttöön.

En tiedä oliko Vanhasen tarkoitus viitata näihin kolmeen termiin. Epäilen, että haamukirjoittaja ei ollut oikein ymmärtänyt Matin sanelua eikä tiennyt mihin hän viittasi. Hän epäilemättä korjasi näitä termejä. (Ajatus siitä, että keisarillisuus olisi oikeasti tulossa Venäjän poliittiseen diskurssiin on kummallinen ajatus – tosin onhan näitä poliittisia diletantteja sielläkin)

Ohjeena Matille.

Kun kirjoittaa kirjan, se kannattaa kirjoittaa ihan itse – alusta saakka ja siten, että tietää mistä puhuu. )) Sitä paitsi kirjoittaminen on mukavat puuhaa.

Arto Luukkanen

Järvenpää
 
Viimeksi muokattu:
Aamu TV.n jälkiviisaissa pohdittiin Niinistön puhetta. Parin keskustelijan suurin huoli oli se että TP.n puhe antaa ääriliikkeille lisää tuulta purjeisiin. Hmm. Iltalehden äänestyksessä 95% kansalaisista piti TP.n puhetta hyvänä ja 5% huonona. Jos siis joku ääriliikkeille on samaa mieltä kuin 95% kansasta niin mikä se semmoinen ÄÄRIliike on? Onko ne jotain äärimaltillisia? Kyllä mulle tuli pikemminkin sellainen olo että Niinistön puhe antoi tuulta purjeisiin niille tolkun ihmisille.
 
Aamu TV.n jälkiviisaissa pohdittiin Niinistön puhetta. Parin keskustelijan suurin huoli oli se että TP.n puhe antaa ääriliikkeille lisää tuulta purjeisiin. Hmm. Iltalehden äänestyksessä 95% kansalaisista piti TP.n puhetta hyvänä ja 5% huonona. Jos siis joku ääriliikkeille on samaa mieltä kuin 95% kansasta niin mikä se semmoinen ÄÄRIliike on? Onko ne jotain äärimaltillisia? Kyllä mulle tuli pikemminkin sellainen olo että Niinistön puhe antoi tuulta purjeisiin niille tolkun ihmisille.

ainoa todellin ääriliike suomessa on "suvaitseva vihervassari" porukka ....
 
Käsi ylös ne jotka tästä "uutisesta "ovat yllättyneitä?

Edit.

Taitaa se Halosen vappupuhe, jota valheeksi on väitetty, olla kuitenkin ihan faktaa?

Vielä kun tulisi julkisuuteen jokaisen Suomen poliitikon yhteydet N-liittoon ja sitä kautta paljastuisi nykyisen Venäjän hyväksi "business konsultti" toiminnan Suomessa

tässä lisää @BlackFox :in huomaamasta jutusta joka on muuten jäänyt valtamediassa lähes pimentoon? Mistähän mahtaa johtua...?

No nyt esiin täällä uudestaan ja oikeen kuvan kanssa :D

Halonen toimi aktiivisesti DDR:n hyväksi
1288330947489.jpg


Julkaistu: 12.9.2007 10:14 , Päivitetty: 12.9.2007 10:53

Tasavallan presidentti Tarja Halosen toiminnasta entisen DDR:n hyväksi on paljastunut uusia tietoja. Tänään ilmestynyt Aamulehti kertoo, että DDR:n tunnustamiskomitea, jossa Halonenkin oli mukana, vastusti Suomen virallista ulkopoliittista linjaa.
Ryhmän kerrotaan myös levittäneen Suomessa itäsaksalaista propagandamateriaalia.

Alma Median Helsingin toimitus on käynyt läpi tunnustamiskomitean asiakirjat. Kymmenestä hallituksen kokouksesta ja vuosikokouksesta, joista länsäolotiedot ovat tallella, Halonen oli mukana seitsemässä.

Presidentin kansliassa oltiin uusiin tietoihin liittyen hyvin vaitonaisia.

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288334788331.html

IS
 
Viimeksi muokattu:
tässä lisää @BlackFox :in huomaamasta jutusta joka on muuten jäänyt valtamediassa lähes pimentoon? Mistähän mahtaa johtua...? No nyt esiin täällä uudestaa oikeen kuvan kanssa :D

Halonen toimi aktiivisesti DDR:n hyväksi
1288330947489.jpg


Julkaistu: 12.9.2007 10:14 , Päivitetty: 12.9.2007 10:53

Tasavallan presidentti Tarja Halosen toiminnasta entisen DDR:n hyväksi on paljastunut uusia tietoja. Tänään ilmestynyt Aamulehti kertoo, että DDR:n tunnustamiskomitea, jossa Halonenkin oli mukana, vastusti Suomen virallista ulkopoliittista linjaa.
Ryhmän kerrotaan myös levittäneen Suomessa itäsaksalaista propagandamateriaalia.

Alma Median Helsingin toimitus on käynyt läpi tunnustamiskomitean asiakirjat. Kymmenestä hallituksen kokouksesta ja vuosikokouksesta, joista länsäolotiedot ovat tallella, Halonen oli mukana seitsemässä.

Presidentin kansliassa oltiin uusiin tietoihin liittyen hyvin vaitonaisia.

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288334788331.html

IS

Kyllä varmaan ollaan hiljaa kuin kusi sukassa kun ne listatkin ovat vielä julkaisematta, hieman ihmetyttää kun muiden maiden vastavakoilu esii myyriä mutta meilla oikein Presidentin määräyksellä piilotetaan niitä koskevat tiedot SUPO`n kassakaappiin,
Mikähän on Suomalaispolitiikojen ja Suomessa politiikassa toimivien Stasi ja KGB agenttien määrä prosenteissa onkohan aina yli 50% mutta alle 100% ?
 
Poliittista vastuuta kannetaan taas valtiomiesmäisen ryhdikkäästi, kuten aikoinaan Kataisen hallituksen aikaankin todettiin.

Lainaus:
" Haavisto vierittää syyn hinnankorotuksista sähköverkot ostaneelle Caruna Oy:lle.
- Minusta yhtiö käyttää nyt monopoliasemaansa väärin.
Haaviston mielestä sähköverkkoyhtiöiden valvonta ja sääntely ei toimi. Hänen mielestään sitä pitääkin nyt kiristää.
Haavisto sanoo luulleensa pääministeri Jyrki Kataisen (kok) tavoin, että uusi sähköverkkoyhtiö maksaa veronsa Suomeen. Nyt on käynyt ilmi, että yritys minimoi verojen maksun kirjanpitojärjestelyillä, jotka eivät ole laittomia.
- Kun tulee ulkomaisia omistajia, verosuunnittelu näyttää olevan maan tapa."

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016020321062773_uu.shtml

Ihan tosi, että on käynyt ilmi ? Caruna ei ole ensimmäinen yhtiö Suomessa, joka tällaista harrastaa. Jo vuosia sitten on julkisuudessakin ollut puhetta esim. yksityisten lääkärikeskusten ketjuuntumisesta ja siirtymisestä ulkomaiseen omistukseen.
Tuolloin selvisi jo iltapäivälehtien lukijoillekin, että tuollainen verosuunnittelu on todella maan tapa.
Mutta ei näköjään poliitikoille.
Jos meillä ministerit, sen valtavan virkamies- ja avustaja-kaartinsa informoimina, ovat tosiaan näin pihalla tekemistään päätöksistä ja niiden seurauksista, herää kysymys onkohan siellä hallituksessa ollut oikeita henkilöitä ?
(Boldaukset minun)
Nyt puhutaan oikeista asioista!

Tässä maassa on jo vuosia tehty talouspoliittisesti erittäin liberaaleja ratkaisuja, joiden seurauksista tulee koko maa kärsimään vielä vuosia tulevaisuudessa.

Puhun nyt yksityistämisestä. Maata on viety kohti Amerikan mallia jo jonkin aikaa, missä ajatuksena on, että kaiken tuottaminen ykstiyisillä on kilpailutuksen takia tehokkaampaa. MUTTA ONKO?

Yritykset toimivat eri periaatteilla kuin valtio haluaisi. Eikä niitä voi siitä syyttää, sillä kaikki tietävät, että yrityksen tärkein tehtävä on tuottaa omistajilleen varallisuutta ja kasvaa. Ei ole olemassakaan yleishyödyllisiä yrityksiä. Siksi on mielestäni aivan typerää, että nyt kauhistellaan Carunan veropolitiikkaa ja ratkaisuja hinnoittelun suhteen. SYY ON YKSIN PÄÄTTÄJIEN! Yritys vain tekee sen mitä yritykset tekevät, tuottaa rahaa kaikkia laillisia keinoja hyödyntäen.

Alojen yksityistäminen, joissa on mahdollista syntyä alueellisia monopoleja tai jopa kansallisia, on yhtä hulluutta. Väitän, että Carunan tapaus on vain jäävuoren huippu. Politiikat ovat joko olleet täysin sinisilmäisiä yksityistämisen suhteen tai pahimmassa tapauksessa tietoisia seurauksista ja silti toimineet samalla tavalla.

On monia aloja, joissa on mielestäni menty liian pitkälle. Aloitetaan esim. sairaanhoidosta. Alueellisia monopoleja on paljon, erityisesti erityishoitojen osalla, joissa vastaavaa palvelua ei ole edes mahdollista saada julkiselta. En ymmärrä miksi yritysmaailman ja vapaamman kaupan tukemisen käytännössä tarvitsee tarkoittaa yksityistämistä. Ei meidän tarvitse seurata kaikessa liberaaleja maita, joissa esim. vankilat ovat yksityistettyjä.

En kuitkaan ajatuksissani ole mikään työläisten edustaja. Olen monessa suhteessa sitä mieltä, että yrityksellä tulisi olla paremmat mahdollisuuset palkata, erottaa ja hinnoitella työtään kuin nykyisin ja pienemmällä verotuksella! Samalla kuitenkin vastustan yksityistämistä kun näen siitä koituvan vain haittaa. Kilpailuttaminen on hyvä asia vain kun itse kilpailua tapahtuu.

Pahoittelut vuodatuksesta. Täytyy myöntää, että kun sähkösiirtoverkon yksityistämisestä tuli tieto minulle, olin erittäin pettynyt, mutta en yllättynyt. En tiedä mistä löytyisi samalla tavalla talouspoliittisesti ajattelevia ihmisiä kuin minä, ei ole ainakaan politiikassa tullut vastaan.

Terveisin turhautunut Lepukki
 
Minua huvittaa tietty ristiriita :)

Ketjussa haukutaan poliitikkoja, virkamiehiä ja valtiota siitä, miten huono toimija ja huono omistaja se on.

Sitten kuitenkin haukutaan myös sitä, kun valtio luopuu liiketoiminnoista. o_O

Pitäisi päättää, että omistetaanko niitä yrityksiä vai ei. Jos valtio on paska hallinnoija ja omistaja, niin parempi ettei omisteta. Todennäköisesti yhteiskunnan hyvinvointitappiot ovat suuremmat kuin jonkun kaupan jääminen hiukan pienemmäksi.

Ilmeisesti oikea vastaus on, että pitää luopua, mutta kalliilla! No, Fortumin verkot ainakin myytiin kalliilla...
Se ongelma on siinä, ettei ymmärretä millä aloilla yksityistäminen on (turvallisuuspolittisesti, kilpailullisesti) vastuutonta yhteiskunnan kannalta ja milloin siitä seuraa tehokkaampaa palveluiden tuotantoja ja verotuloja. Ideologiat ohjaavat päättäjiämme liikaa, eikä pystytä tekemään päätöksiä terveen loogisen päättelyn avulla!
 
Se ongelma on siinä, ettei ymmärretä millä aloilla yksityistäminen on (turvallisuuspolittisesti, kilpailullisesti) vastuutonta yhteiskunnan kannalta ja milloin siitä seuraa tehokkaampaa palveluiden tuotantoja ja verotuloja. Ideologiat ohjaavat päättäjiämme liikaa, eikä pystytä tekemään päätöksiä terveen loogisen päättelyn avulla!

Samaa mieltä. Yksityistäminen toimii/voi toimia aloilla, joilla on todellista kilpailua.
Sähkön jakeluverkon kaltaisilla toimialoilla ei ole kilpailua, vaan ne ovat monopoleja. Ilman huomattavan tarkkaa sääntelyä tällaisella alalla riistohinnoittelun mahdollisuus on liian suuri.
Esimerkiksi alkoholin vähittäismyynti taas ei ole luonnollinen monopoli, vaan sen voisi vallan hyvin yksityistää. Myyntikanavia syntyisi useita ja kilpailu pitäisi huolen tarjonnan laajuudesta, laadusta ja hintatasosta.
No joo, odotellaan sitä päivää, että joku valopää keksii yksityistää rautateiden infran ja myydä sen eniten tarjoavalle.
 
Vlad ja Kimmo jo vastailivatkin.

Sanoisin, että primäärisyy on oikeasti se, ettei rahasta ole suoraan, konkreettisesti väliä. Tämä taas mahdollistaa erilaisen joustamattomuuden. Nämä molemmat sitten johtavat tehottomuuteen ja korkeisiin kustannuksiin.

Case päivähoito

Julkinen
  • Julkiset päiväkodit ovat ylisuuria, ylihienoja, tilankäytöltään tehottomia ja kalliita
  • Ostopalveluita ei käytetä, vaan kunnan oma henkilöstö
  • Työntekijöillä on paremmat työsuhde-edut
  • Lisäksi työntekijät tekevät tarkasti määritellyissä rooleissa vain omia hommiaan. On siivooja, keittäjä, lastentarhanopettaja ja lastenhoitaja
Yksityinen
  • Yksityiset päiväkodit ovat "tehokkaita parakkeja", joissa ei ole hukkatilaa
  • Ostopalveluita käytetään laajasti
  • Henkilökunta toimii joustavasti, kaikki tekevät kaikkea, tarpeen mukaan, erillistä keittäjää ei ole jne
Noista ne erot tulevat.

Se on toki totta, kuten @Honcho mainitsi, että yksityinen jättää erityishuomiota vaativat lapset ja myöhäisen vuorokaudenajan hoitotarpeet julkiselle. Mutta, ei se ole pääsyynä eroihin.

Kasvatuksen ja terveydenhuollon suhteen tämä on yllättävän suuri onglema. Sillä on suurempia piilovaikutuksia kuin miltä päällepäin näyttää.

Yksityinen terveysala/koulu/päivähoito:
-mahdollistaa oman (korkeamman) hinnoittelun ja vapaammat työajat
-mahdollistaa hinnoittelun takia sen, että yksityinen voi "valita" asiakkaansa varallisuuteen perustuen

-> johtaa siihen, että kyvykkäimmät lääkärit, hoitoalan työntekijät, opettajat pyrkivät yksityiselle

-> johtaa siihen, että rinnalla toimivilla julkisilla laitoksilla tapahtuu "aivovuotoa" yksityiselle samaan aikaan kun asiakkaat koostuvat yhä enemmän yhteiskunnan köyhemmästä luokasta ja hankalemmista asiakkaikasta

-> johtaa siihen, että työhyvinvointi heikkenee ammattilaisten keskuudessa yksityisellä ja aivovuoto jatkuu

-> julkisten laitosten tehokkuuden rappeutuminen ja yhteiskuntaluokkien syntyminen, kun inhimillisten peruspalvelujen tasoerot syntyvät ja varallisuus määrä sen minkälaiseen terveydenhuoltoon pääset / koulutuksen saat

-> Pahoinvoiva yhteiskunta

Toisin kuin aiemmat avautumiseni, tämä on tasa-arvoisen yhteiskunnan puolestapuhumista ja ideologista ajattelua, kun taas aiemmissa kirjoituksissani kirjoitin vain yhteiskunnan näkökulmasta yksityistämisen haasteista.

Suomen osalta ei onneksi olla siirryty koulujärjestelmän suhteen yksityistämiseen, mutta tällä menoa sekin päivä on edessä, eikä siitä seuraa mitään hyvää. Väitän, että julkisen terveydenhuollon ja julkisten päiväkotien ongelmat osaltaan johtuvat juuri yksityistämisestä itsestään. Siinä mielessä on typerää edes verrata näitä systeemejä toimia toisiinsa. Pitäisi verrata yhteiskuntia joissa on kaikki yksityistettyjä vrt. kaikki julkisia palveluja joko terveydenhuollon tai koulujärjestelmän suhteen.

Tänne voisi laittaa vaikkapa esimerkkejä.

Suomen koululaitos vrt. mikä tahansa yksityisen koulujärjestelmän maa?
Suomen ENTINEN terveydenhuollonlaitos vrt. minkä tahansa maan yksityinen terveydenhuolto?
 
Paavo on varmasti kysynyt jo sitoutuneita hankkeeseen valmiista kansanedustajista. Tarkoituksena vaikuttaa valtiolliseen elämään. Myötäjäisten ilmansuuntaa tuskin tarvitsee epäillä. Tämä on sotaa pojat.

12661802_1130381296994374_1132884836315863076_n.jpg

No huh huh... Eipä jää enää paljo jossiteltavaa tämän jälkee. Tämä voi tarkoittaa isompaakin irtiottoa. Mitä luulette, onko Paavo yksin asiansa kanssa? Liittyykö Vanhasen juuri julkaisema kirja tähän irtiottoon ja sen tukemiseen?

Lisää pohdintaa: Kansallinationalistiset puolueet ovat tuntuneet olevat se Venäjän keino poliittisella kentällä päästä vaikuttamaan valtioiden sisällä EU:ta ja kansoja hajottavasti. Olen pitkään jo ollut sitä mieltä, että vaikka en Perussuomalaisten suurin tukija olekkaan, on heidän nousunsa ollut yksi tärkeimmistä tekijöistä sille, etteivät Venäläiset ole päässeet kunnolla vaikuttamaan Suomen politiikan suuriin linjoihin. Perussuomalaiset täyttivät sen kansallismielisen väestönosa tarpeen ilmaista mielipiteitään eikä Venäjän tukemille kansallismieilisille tahoille löytynyt enää riittävää kannattajakantaa Suomesta.

Nyt kuitenkin on perussuomalaisten kannatus lähtenyt laskuun. Syynä sisäinen hajaannus ja huonot tulokset hallituksessa. Mitäs luulette, onko Paavo tukijoineen haistanut tämän mahdollisuuden, sillä nationalistinen EU-kriittinen kansanosa ei ole ainakaan pienentynyt pakolaiskriisin synnyttyä ja aikoo nyt tehdä tämän avulla uuden tulemisen Suomen poliittiselle kentälle vahoin kytköksin Itään päin?
 
Viimeksi muokattu:
Puhun nyt yksityistämisestä. Maata on viety kohti Amerikan mallia jo jonkin aikaa, missä ajatuksena on, että kaiken tuottaminen ykstiyisillä on kilpailutuksen takia tehokkaampaa. MUTTA ONKO?

Alojen yksityistäminen, joissa on mahdollista syntyä alueellisia monopoleja tai jopa kansallisia, on yhtä hulluutta. Väitän, että Carunan tapaus on vain jäävuoren huippu. Politiikat ovat joko olleet täysin sinisilmäisiä yksityistämisen suhteen tai pahimmassa tapauksessa tietoisia seurauksista ja silti toimineet samalla tavalla.

Melko erikoinen näkemys, kun muistaa, että kunnallisia sähkölaitoksia on alunperin ollut vain suurehkoissa kaupungeissa. Maalle sähköt on vedetty yhtiöiden toimesta, joiden omistajina toki oli myös kuntia.

Televiestinnän osalta tilanne oli täysin päinvastainen eli kaupungeissa oli puhelinyhdistyksiä, siis yksityisiä osuuskuntia, kun taas maalle telelinjat veti valtiollinen Posti- ja lennätinlaitos.

Et kuitenkaan vastusta yksityistä telebisnestä? Siitäkö on kyse, että Hesassa asia oli järjestetty noin eli maalaiset olisivat saaneet puolestasi olla vaikka ilman sähköjä? Jostain syystä hesalaisten HPY oli ilmeisesti kuitenkin ok?

Pahoittelut vuodatuksesta. Täytyy myöntää, että kun sähkösiirtoverkon yksityistämisestä tuli tieto minulle, olin erittäin pettynyt, mutta en yllättynyt. En tiedä mistä löytyisi samalla tavalla talouspoliittisesti ajattelevia ihmisiä kuin minä, ei ole ainakaan politiikassa tullut vastaan.

Moneen pitäjään se kiroamasi yksityinen verkko oli ainoa mahdollisuus saada tupiin sähkövaloa.

Kokonaan toinen asia on, ettei verkkoja olisi kannattanut myydä pääomasijoittajille.
 
Back
Top