Kärkipoliitikkojen vahtimisketju

Mitä edes odotitte mieheltä joka järjesteli juoppoa Suomen presidentiksi yhdessä KGB`n kanssa, jos silloin miehen pallit oli Neukkujen kourassa ei Venäjäkään niistä irti päästä vaan puristaa hieman lujenpaa jotta ääni muuttuu kimeämmäksi.
+B taitaa olla myös aikalailla "järjestelyvastuussa".
 
Asian voi nähdä antautumisena Venäjän uhittelun edessä, mutta todellinen syy taitaa olla ettei enään edes Suomalaiset johtavat politiikot usko EU`n kykyyn ratkaista pakolaisongelmaa, jokainen valtio varautuu myös sellaisiin skenarioihin joita ei ääneen lausuta.
Onko viimeaikoina enään edes kuultu kenenkään johtavan Suomalaispolitiikon edes ääneen pohtivan EU`n yhteistä puolustusta tai mitään muutakaan taivaita hipovia EU unelmia pikemminkin halu on irtautua esim. Asedirektiivistä.
En tiedä mutta kokemukseni perusteella tuntuu siltä että Suomen Valtiojohto ottaa nyt huomioon sellaisiakin mahdollisuuksia joita ei suurinsurminkaan ääneen lausuta.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016020521066623_uu.shtml
Näkökulma: Suomea viedään takaisin karhun kainaloon

Klisee-bingoni täyttyi tuosta jutusta.

Viime syksynä Ruotsin heittämästä "koepallosta" jossa parhaimmillaan saatiin 1000 uutta henkilöä maahan PÄIVÄSSÄ ei sanota sanaakaan.

Ruotsi ei vaaranna itseään meidän takia, tässä(kin) jutussa jumalainen totuus. Mutta ilmeisesti kaukaisemmat maat itsestään selvästi vaarantavat, vaikka karttaa katsomalla asia ei ehkä ihan välttämättä siltä tunnu.

Venäjää pitää ikuisesti katsoa epäluuloisesti. Mutta enemmän saisi korostaa kaikkien maiden osalta, että myös ne maat jotka eivät ikinä yrittäisi seilata panssarilautoillaan Pälkäneelle, voivat kusettaa tylysti sellaista maata joka ei katso etujensa perään.

Kansainvälisessä politiikassa sellainen kaveri, joka ei löisi sinua ikinä ja on itse asiassa luvannut auttaa jos toinen häiskä tulee lyömään, voi kuitenkin varastaa taskustasi jos satut jättämään sen kutsuvasti auki. Sellaista pirua se vaan on. Ruotsi, kaikista maista, veti Svea Riketin entistä itäpuolta tylysti ja kuivana kakkoseen. Se kannattaa poliitikon muistaa kun seuraavan kerran ajattelee: "Ei kai ne nyt sillain tekisi".

Edit: Silti...JOS meillä olisi oikea sitova puolustusliitto Ruotsin kanssa niin miksi sen pitävyyteen pitäisi luottaa yhtään vähemmän kuin NATOon? Itse ottaisin molemmat sekä oman puolustuksen nykyvahvuudella tai vähän enemmän. Ei kai Ruotsi ole koskaan rikkonut mitään liittoa meidän kanssa kun sellaista ei ole ollutkaan!
 
Viimeksi muokattu:
E.T:llä paukahtaa vielä suoni päästä ...:D
Mutta kyllä tämä "vassarin itku" piristää päivää kummasti :p

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1454653818291.html

Tuomioja presidentti Niinistöstä Ylelle: ”Hän on nyt Hommaforumissa sankari”
1454653812965.jpg

Kansanedustaja Erkki Tuomioja (sd) ja tasavallan presidentti Sauli Niinistö.(KUVA: Trond H. Trosdahl / Lehtikuva, Trond H. Trosdahl / Lehtikuva)

Julkaistu: 5.2. 21:14

PRESIDENTIN PUHE
Sdp:n kansanedustaja ja entinen ulkoministeri Erkki Tuomioja kommentoi tasavallan presidentti Sauli Niinistön valtiopäivien avajaisissa pitämään puhetta Ylen haastattelussa.
Erkki Tuomiojan (sd) mielestä tiukasti Euroopan pakolaistilanteeseen kantaa ottanut presidentti Sauli Niinistön puhe käsitteli todellista ongelmaa.

– Siitä ei ole epäilystäkään, mutta hän antoi sellaisen kuvan, että hän nyt tuolla Hommaforumissa on sankari. En tietenkään usko, että hän sitä tarkoitti, mutta se mikä jäi sanomatta, johti nyt tämmöiseen, Tuomoja totesi verkkolähetyksessä Yle Uutisten mukaan.

1454653814725.jpg

Kansanedustaja Erkki Tuomioja (sd).(KUVA: Trond H. Trosdahl / Lehtikuva)

Tuomioja kommentoi myös puheesta syntynyttä kohua. Hänen mielestään päättäjien tulisi tehdä ehdottoman selväksi, ettei oikeasti hädänalaisten pakolaisten auttamista kyseenalaisteta.

– Eikä myöskään tällä verukkeella, että meillä kiistämättä on ongelmia voi hyväksyä mitään vihapuhetta, joka johtaa väkivaltatekoihin. Samana päivänä tätä (presidentin puhetta) tervehdittiin polttopullohyökkäyksellä, Tuomioja sanoi Ylen mukaan.


Hän antoi sellaisen kuvan, että hän nyt tuolla Hommaforumissa on sankari.

Tuomiojan mielestä vihapuheesta ja vihateoista on tullut Suomessa arkipäivää, eikä hallituspuolueiden johto ole puuttunut riittävästi sosiaalisen median uhkaavaan kielenkäyttöön. Hallituksen itärajasta Venäjän kanssa käymiä neuvotteluja Tuomioja sen sijaan kehui.

1454653816502.jpg

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö.(KUVA: Vesa Moilanen / Lehtikuva)
Johannes Kotkavirta

 
Hesassakin Helsingin Energia (HELEN) sekä tuottaa että myy ja jakelee sähköä, kaukolämpöä jne..
https://www.helen.fi/helen-oy/tietoa-yrityksesta/tietoa-meista/liiketoiminta/

Se on pysynyt kaupungin omistuksessa juuri tuon "piilokunnallisverotuksen" vuoksi eli kaupungin talouteen tuloutetaan melkoinen rahamäärä vuosittain.

Kyllä, ei Helsingin veroprosentti olisi 18,5 ilman HELENiä. Joka muuten omistaa isolta osin myös Vantaan verkkoyhtiö ja sähköyhtiö Vantaan Energiaa.

Energian myyntiä voi vielä kritisoida, jos ajattelee siten ettei julkinen sektori saisi hääriä valmiiksi kilpailluilla markkinoilla. Itse ehkä olen siihen suuntaan kallellaan. Mutta kyllä SÄHKÖN SIIRTO perustarpeena sekä monopoliasemassa täytyykin olla julkisen sektorin omistuksessa, mielestäni niin on ehdottomasti järkevintä. Näin on myös nykyisessä asuinpaikassa, siirtohinta ei mene omalle kunnalle mutta meneepähän tuonne maakunnan veturi-kaupunkiin.
 
Nämä jutut tulevat päiväpäivältä entistä omalaatuisemmiksi?

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016020521076362_uu.shtml
Eikä myöskään tällä verukkeella, että meillä kiistämättä on ongelmia voi hyväksyä mitään vihapuhetta, joka johtaa väkivaltatekoihin. Samana päivänä tätä (presidentin puhetta) tervehdittiin polttopullohyökkäyksellä.

Yhtähyvin voitaisiin kertoa että Erkki Tuomojan puhetta tervehdittin pakolaiskeskuksissa.
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016020521076433_uu.shtml
Yle: Poliisi vahvistaa joukkoja lauantaina - syynä vastaanottokeskuksissa kiertävä viesti
 
Nämä jutut tulevat päiväpäivältä entistä omalaatuisemmiksi?

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016020521076362_uu.shtml
Eikä myöskään tällä verukkeella, että meillä kiistämättä on ongelmia voi hyväksyä mitään vihapuhetta, joka johtaa väkivaltatekoihin. Samana päivänä tätä (presidentin puhetta) tervehdittiin polttopullohyökkäyksellä.

Yhtähyvin voitaisiin kertoa että Erkki Tuomojan puhetta tervehdittin pakolaiskeskuksissa.
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016020521076433_uu.shtml
Yle: Poliisi vahvistaa joukkoja lauantaina - syynä vastaanottokeskuksissa kiertävä viesti

Jep..ja ovat ilmeisesti suunnitelleet E.T:n puheen kunniaksi pidettävää "joukko-kourimis" tapahtumaa helsinkiin..:D
 
Viimeksi muokattu:
Jep..ja ovat ilmeisesti suunnitelleet E.T:n puheen kunniaksi pidettävää "joukko-kourimis" tapahtumaa helsinkiin..:D
En oikeasti haluaisi sanoa, mutta ei vihervasemmistolaisessa kuplassa taida olla enään kaikki inkkarit kanootissa eikä taida muumitkaan olla mukana ja tämä koskee niin politiikkoja kuin lehtimiehiäkin sekä osaa mukana hengailevaa porukkaakin.
Sääli kun kuitenkin niin merkittävän historian esivanhemmat ovat rakentaneet.
 
Otin lainauksen iltalehdestä ja kirjoitin kommenttini tuonne sekaan. Korhosen haastattelu kertoo lähinnä korhosen katkeruudesta ja kaunaisuudesta. Ilmeisesti Korhosen fantasiana olisi se että väykkä kostaisi valtaan päästyään Korhosen kokemat "vääryydet". Korhosella on näköjään omanlaisensa unelma...

- Nerokas ja pirullinen suunnitelma, Jarmo Korhonen tiivistää europarlamentaarikko Paavo Väyrysen toimet.

Korhosen mukaan kyse on taktiikasta. Hän arvioi, että Väyrynen on mukana kaksissa seuraavissa eduskuntavaaleissa, mutta tähtää myös presidentin vaaleihin.

- Hänen ei kannata lähteä rakentamaan paikallis- ja maakuntaorganisaatiota, vaan edetä kärkiehdokkaiden kautta, Korhonen pohtii Väyrysen taktiikkaa perustaa brittiläisen mallin mukainen parlamentaarinen puolue.

(Korhosen oletus näyttää olevan että kansan- ja euroedustajia ryntäisi pilvin pimein Väyrysen taakse. Mihinköhän tämäkin perustuu?)

Väyrysen kansalaispuolue aikoo osallistua vain eduskunta-, europarlamentti- ja presidentinvaaleihin. Hän sallii puolueensa jäsenten ja kannattajien kuulua myös muihin puolueisiin, eli ihmiset voivat osallistua paikallis- ja maakuntavaaleihin niin halutessaan.

(ja mitähän nämä muut puolueet tuumaavat tästä?)

- Muut puolueet joutuvat siis määrittelemään, voivatko tällaisen puolueen jäsenet olla myös heillä. He menevät juuri siihen ansaan, mitä toinen tavoittelee, eli aloitetaan puheet erottamisista, Korhonen toteaa.

Jos Väyrynen erotetaan, niin käytännössä kaikkien samanmielisten eli väyrysläisten kanssa pitäisi toimia samalla tavalla. Korhosen mukaan tämä johtaa siihen, että joka kokouksessa käsitellään jonkun erottamista.

(Miten niin pitäisi? Suurin osa pitää mölyt mahassaan koska ei halua joutua disponsibiliteettiin puolueensa sisällä. Lojaalille puolueveljelle kun löytyy aina mukava virkapaikka jossa palkka juoksee eikä työt stressaa.)

- Käy kuin kommunisteille aikanaan. Erottelivat toinen toisiaan, ja siihen se hajosi, Korhonen hymähtää.

(Ei näköjään riitä Korhosella kantti puhua kepusta kepuna vaan täytyy käyttää kiertoilmaisua "muut puolueet". Pitää olla aika pahasti irti todellisuudesta jos uskoo että demareissa, kokoomuksessa tai persuissa olisi "väyrysläisiä" saati sitten egopuolue vihreissä, anarkistiliitossa, Rasistisessa KieliPuolueessa tai jeesustelijoissa. Tai oliskos väykkä soluttanut kaikki puolueet myyrillään?)

Älykäs isku

- Tämä on älykäs, vanhenevan poliitikon isku, Korhonen tiivistää.

(Eikä ole vaan ikuiseen uhmaikään jämähtäneen dementoituvan narsistin huomiohakuinen temppu.)

Hän kuvaa Väyrysen kansalaispuoluetta ryhmäksi, joka pakottaa muut asettautumaan uudelleen.

Korhosen mukaan kukaan ei säästy Väyrysen iskulta. Hänen arvionsa on, että tilanne on kuplinut pinnan alla jo pitkään. Muissakin puolueissa keskustan lisäksi on pohdittava, miten omaa puoluetta voidaan kehittää.

- Väyrynen saa kaikki riitelemään keskenään. Muut joutuvat käsittelemään ongelmia, ei tämä uusi puolue.

(Väykkä saa kaikki riitelemään, lyö kaikkia ja olettaa että kaikki asettuvat väykän tueksi. Mielenkiintoista. Miksihän en oiken usko tämän skenaarion kelvollisuuteen?)

Korhonen toteaa, että Väyrynen vain myhäilee ja koventaa taktiikkaansa. Väyrysellä ei ole hallitusvastuuta, ei osuutta leikkauksiin, eurosta hän haluaa eroon.

- Väyrynen osaa tämän homman. Täydellinen kulminoituminen vallitsevalle politiikalle ja vallassa oleville.

Keskustan suhteen Korhonen pitää Väyrysen irtautumista seurauksena puolueen sisäiselle jakautumiselle.

- Jo Johannes Virolainen varoitti selkävoitoista. Aina pitää muistaa politiikassa, ettei pidä nöyryyttää toista julkisesti. Se ennemmin tai myöhemmin iskee takaisin, Korhonen sanoo viitaten Väyrysen ohittamiseen Sipilän johdolla.

Ehdolle presidentiksi

Korhonen on täysin varma, että Paavo Väyrynen asettautuu ehdolle seuraavissa presidentin vaaleissa, vaikka tämä nyt muuta väittäisikin. Perjantaina viimeksi Väyrynen sanoi tukevansa Sauli Niinistön valintaa toiselle kaudelle.

- Niin hän kannatti vuonna 1992 Mauno Koivistonkin kolmatta kautta. Jos Koivisto vain täyttäisi tietyt ehdot.

Korhonen sanoo, että Väyrynen tulee myöhemmin sanelemaan Niinistölle ehdot tukensa saamiseksi.

(Ja mihiköhän Sale väykän tukea tarvitsisi niin pahasti että suostuisi edes kuuntelemaan mitään ehtoja?)

- Jos Niinistö yhdestäkin lipeää, niin Väyrynen sanoo "ei vaineskaan".

(Ja Sale vastaa että "so what". Väykällä ei ole muuta kuin kourallinen rollaattoreja työnteleviä vanhuksia ja jokunen elämäänsä pettynyt katkeroitunut syrjäkylien keskikaljajuoppo takanaan. Näillä lihaksilla ei Niinistölle - eikä kenellekään muulle sanella yhtään mitään ehtoja.)
 
Viimeksi muokattu:
Väyrynen käyttää ovelasti Keskustan sisäistä hajaannusta hyväkseen ja tekee Tynkkyset, repimällä puolueen kahtia ja luvaten omille kannattajilleen sen missä Sipilä epäonnistui ja meni ja leikkasi pois omilta äänestäjiltään. Väyrynen teki pesäeron Sipilän hallitukseen jo aiemmin, väittämällä että perinteisen keskustapolitiikan kannattajat on pantu sivuun.
 
Viimeksi muokattu:
Väyrynen käyttää ovelasti Keskustan sisäistä hajaannusta hyväkseen ja tekee Tynkkyset, repimällä puolueen kahtia ja luvaten omille kannattajilleen sen missä Sipilä epäonnistui ja meni ja leikkasi pois omilta äänestäjiltään. Väyrynen teki pesäeron Sipilän hallitukseen jo aiemmin, väittämällä että perinteisen keskustapolitiikan kannattajat on pantu sivuun.

Mitä sellaisia vahvoja perus-Kepulaisia (ainoat joista Väykkä voisi merkittävää kannatusta kalastella) tunnen, niin he ovat aika "perinteikästä ja tyyntä" porukkaa joka tuskin tuosta vain jättää Keskustaa äänestämättä. Ei ole jättänyt aiemminkaan, vaikka pettymyksiä on ollut tukuittain. Ei-kepulaisissa taas Väyrynen on ennemmin punainen vaate kuin mikään ässäkortti.

Väyrynen onnistunee tällä saamaan itselleen jotain nostetta, ehkä ryöstää pari edustaa Kepulta ja tukun Keminmaalaisten ääniä, mutta mitään merkittävää puoluetta (Bätmänin 10%) en usko tästä Väyrysen henkilökultista (hehheh) syntyvän. Toki se hajoittaa Kepun rivejä, jonkin verran, kun on pienempikin piikki lihassa.
 
Otin lainauksen iltalehdestä ja kirjoitin kommenttini tuonne sekaan. Korhosen haastattelu kertoo lähinnä korhosen katkeruudesta ja kaunaisuudesta. Ilmeisesti Korhosen fantasiana olisi se että väykkä kostaisi valtaan päästyään Korhosen kokemat "vääryydet". Korhosella on näköjään omanlaisensa unelma...

- Nerokas ja pirullinen suunnitelma, Jarmo Korhonen tiivistää europarlamentaarikko Paavo Väyrysen toimet.

Korhosen mukaan kyse on taktiikasta. Hän arvioi, että Väyrynen on mukana kaksissa seuraavissa eduskuntavaaleissa, mutta tähtää myös presidentin vaaleihin.

- Hänen ei kannata lähteä rakentamaan paikallis- ja maakuntaorganisaatiota, vaan edetä kärkiehdokkaiden kautta, Korhonen pohtii Väyrysen taktiikkaa perustaa brittiläisen mallin mukainen parlamentaarinen puolue.

(Korhosen oletus näyttää olevan että kansan- ja euroedustajia ryntäisi pilvin pimein Väyrysen taakse. Mihinköhän tämäkin perustuu?)

Väyrysen kansalaispuolue aikoo osallistua vain eduskunta-, europarlamentti- ja presidentinvaaleihin. Hän sallii puolueensa jäsenten ja kannattajien kuulua myös muihin puolueisiin, eli ihmiset voivat osallistua paikallis- ja maakuntavaaleihin niin halutessaan.

(ja mitähän nämä muut puolueet tuumaavat tästä?)

- Muut puolueet joutuvat siis määrittelemään, voivatko tällaisen puolueen jäsenet olla myös heillä. He menevät juuri siihen ansaan, mitä toinen tavoittelee, eli aloitetaan puheet erottamisista, Korhonen toteaa.

Jos Väyrynen erotetaan, niin käytännössä kaikkien samanmielisten eli väyrysläisten kanssa pitäisi toimia samalla tavalla. Korhosen mukaan tämä johtaa siihen, että joka kokouksessa käsitellään jonkun erottamista.

(Miten niin pitäisi? Suurin osa pitää mölyt mahassaan koska ei halua joutua disponsibiliteettiin puolueensa sisällä. Lojaalille puolueveljelle kun löytyy aina mukava virkapaikka jossa palkka juoksee eikä työt stressaa.)

- Käy kuin kommunisteille aikanaan. Erottelivat toinen toisiaan, ja siihen se hajosi, Korhonen hymähtää.

(Ei näköjään riitä Korhosella kantti puhua kepusta kepuna vaan täytyy käyttää kiertoilmaisua "muut puolueet". Pitää olla aika pahasti irti todellisuudesta jos uskoo että demareissa, kokoomuksessa tai persuissa olisi "väyrysläisiä" saati sitten egopuolue vihreissä, anarkistiliitossa, Rasistisessa KieliPuolueessa tai jeesustelijoissa. Tai oliskos väykkä soluttanut kaikki puolueet myyrillään?)

Älykäs isku

- Tämä on älykäs, vanhenevan poliitikon isku, Korhonen tiivistää.

(Eikä ole vaan ikuiseen uhmaikään jämähtäneen dementoituvan narsistin huomiohakuinen temppu.)

Hän kuvaa Väyrysen kansalaispuoluetta ryhmäksi, joka pakottaa muut asettautumaan uudelleen.

Korhosen mukaan kukaan ei säästy Väyrysen iskulta. Hänen arvionsa on, että tilanne on kuplinut pinnan alla jo pitkään. Muissakin puolueissa keskustan lisäksi on pohdittava, miten omaa puoluetta voidaan kehittää.

- Väyrynen saa kaikki riitelemään keskenään. Muut joutuvat käsittelemään ongelmia, ei tämä uusi puolue.

(Väykkä saa kaikki riitelemään, lyö kaikkia ja olettaa että kaikki asettuvat väykän tueksi. Mielenkiintoista. Miksihän en oiken usko tämän skenaarion kelvollisuuteen?)

Korhonen toteaa, että Väyrynen vain myhäilee ja koventaa taktiikkaansa. Väyrysellä ei ole hallitusvastuuta, ei osuutta leikkauksiin, eurosta hän haluaa eroon.

- Väyrynen osaa tämän homman. Täydellinen kulminoituminen vallitsevalle politiikalle ja vallassa oleville.

Keskustan suhteen Korhonen pitää Väyrysen irtautumista seurauksena puolueen sisäiselle jakautumiselle.

- Jo Johannes Virolainen varoitti selkävoitoista. Aina pitää muistaa politiikassa, ettei pidä nöyryyttää toista julkisesti. Se ennemmin tai myöhemmin iskee takaisin, Korhonen sanoo viitaten Väyrysen ohittamiseen Sipilän johdolla.

Ehdolle presidentiksi

Korhonen on täysin varma, että Paavo Väyrynen asettautuu ehdolle seuraavissa presidentin vaaleissa, vaikka tämä nyt muuta väittäisikin. Perjantaina viimeksi Väyrynen sanoi tukevansa Sauli Niinistön valintaa toiselle kaudelle.

- Niin hän kannatti vuonna 1992 Mauno Koivistonkin kolmatta kautta. Jos Koivisto vain täyttäisi tietyt ehdot.

Korhonen sanoo, että Väyrynen tulee myöhemmin sanelemaan Niinistölle ehdot tukensa saamiseksi.

(Ja mihiköhän Sale väykän tukea tarvitsisi niin pahasti että suostuisi edes kuuntelemaan mitään ehtoja?)

- Jos Niinistö yhdestäkin lipeää, niin Väyrynen sanoo "ei vaineskaan".

(Ja Sale vastaa että "so what". Väykällä ei ole muuta kuin kourallinen rollaattoreja työnteleviä vanhuksia ja jokunen elämäänsä pettynyt katkeroitunut syrjäkylien keskikaljajuoppo takanaan. Näillä lihaksilla ei Niinistölle - eikä kenellekään muulle sanella yhtään mitään ehtoja.)

Korhonen on katkeroitunut huutelija, varmaan Väykkääkin enemmän hampaankolossa. Enpä ihmettele että hän innostuu kun huomiota saa.
 
Eipä ole Paavo ensimmäistä kertaa omiaan juonimassa. Jos kuitenkin mietitään kuinka usein hän on hommassa onnistunut niin ennuste ei ole erityisen hyvä.

Tuliko Sahti Karjalaisesta pressa? Tuliko Paavo Väyrysestä pressa? Tuliko Paavosta kassakaappisopimuksella pääministeri? Tuliko Paavosta ministeri kun hän esitti uhkavaatimuksia niin kuin viimeksi Sipilälle? Pate saa mediassa aivan liian suuren painoarvon.

Puheet ovat toki kovia ja ajoittain viihdyttäviäkin mutta mies itse sitä tyyppiä ettei kukaan tervejärkinen hänen kelkkaansa hyppää. Tiedossa kuitenkin on että Paavo ajaa aina pelkästään omaa asiaansa ja muille on luvassa ainoastaan puukkoa selkään.
 
Ainoa kerta kun väykkä on tehnyt virheen omasta mielestään oli kun hän päästi Esko Ahon seuraajakseen kepun puheenjohtajana. Sukset menivät ristiin 1991 eduskuntavaalien jälkeen kun väykkä pyrki eduskunnan puhemieheksi päästäkseen vetämään hallitusneuvotteluja ja pääministerinä pykälää parempiin asemiin presidentinvaaleissa. Aho osoitti yllättävää selkärankaa osoittamalla ettei suostu väykän juoksupojaksi (kuulostaako tutulta Sipilän kanssa?) ja taktikoi itsensä ensi puemieheksi ja sitten pääminsteriksi. Väykälle annettiin ulkominsterin salkku josta tämä ei voinut kieltäytyä. Liikasta tämä vitutti Brysselissä eikä Koivistokaan ollut hommasta huvittunut. Väykkä dissasi Koivistoa julkisesti siitä ettei tämä ollut toiminut aktiivisesti Ruotsin EU-jäsenneuvotteluissa (sic!) ja kävi kovaa kampituskilpaa Pertti Salolaista vastaan EU-jäsenyysneuvottelujen vetovastuusta.

Hallituksessa väykällä oli selvästi ahdistavaa olla koska Suomi neuvotteli itseään sisään Euroopan Unioniin ja poikkipuolin asettuminen olisi tietänyt kenkää. Siksi presidentti siirsi neuvotteluvastuun käytännössä Salolaiselle mikä tietysti jäi väykän hampaankoloon. Väykälle jäi vedettäväksi ainoastaan maatalous- aluepolitiikka, metsä- ja kalastusasiat EU:n suuntaan (muistakaa ketä kiittää jos tuntuu ettei ehdot näissä ole Suomelle reilut). Väykkä lähti hallituksesta toukokuussa 1991 mutta oli sitä ennen yrittänyt kaataa hallituksen ja neuvotella kokoon oman punamultahallituksen.

Väykkä kirjoitti maaliskuun 1991 lopussa Aholle isällisesti neuvovan kirjeen ja kertoi eduskuntaryhmän huolestuneen Ahon "henkisestä tilasta". Väykkä suositteli roolien vaihtoa . "Saisit elämääsi ja työhösi vaihtelua. Voisit varata aikaa perheellesi ja puolueelle".

Väykkä pyrki lätkäisemään kerralla kaksi-kolme käärpästä yhdellä kertaa. Johtoaseman EU-neuvotteluissa sekä pääministerin paikan josta on usein noustu presidentiksi.

Aho luonnollisesti pyyhki väykän kirjeellä perseensä. Väykän tilalle haluttiin ulkoministeriksi ensin Esko Ollilaa mutta loistavaa pelisilmää osoittaen Aho nimitti ulkoministeriksi MTK:n Heikki Haaviston joka täytti velvollisuutensa yllättävän hienosti luotsatessaan Suomea osaltaan mukaan Euroopan Unioniin.

Väykän venkoilut Sipilän hallituksen kanssa tuovat ikävästi mieleen Aho-Väyrynen valtakamppailun neljännesvuosisadan takaa. Toivottavasti Sipilä on lukenut puolueensa historian huolella että teitää minkälaista selkäänpuukotusta väykän suunnalta on tiedossa.
 
Back
Top