Kärkipoliitikkojen vahtimisketju

@Taitolaji

Sinä voisit sitten viisaana selittää miksi ylipäätään tarvittiin sopimus Venäjän kanssa? Eikö Suomi saa itse päättää kuka pääsee rajan yli?

Taitolaji on varmasti viisaampi selittämään kansainvälisiä sopimuksia, mutta kokeilen heittää tähän väliin: Siinä on taikasana asylum. Jos X onnistuu hankkiutumaan Suomen puolelle rajapisteeseen ohi venäläisten rajavartijoiden ja ilmoittautuu turvapaikanhakijaksi, hänet kirjataan maahantulleeksi ja matka vokkiin alkaa.
 
@Taitolaji

Sinä voisit sitten viisaana selittää miksi ylipäätään tarvittiin sopimus Venäjän kanssa? Eikö Suomi saa itse päättää kuka pääsee rajan yli? Vai onko todella niin että jos Venäjä päästää pakolaiset omalle rajalle niin Suomen rajavartioiden on pakko päästää niitä tänne?

Teksteistäni kyllä huomaa, että kannatan tarvittaessa kovaakin, mutta ennen kaikkea itsenäistä linjaa Venäjän suhteen. Nyt kuitenkin tarvittiin lisäaikaa! Tilanne tuli päälle yllättäen ja olisi voinut kehittyä täysin arvaamattomaksi. Nyt Suomella on aikaa varautua ensi syksyyn. Voimme edellyttää päättäjiltä, että suunnitelmat myös pahimman varalta ovat selvät. Kiristykseen ei tietenkään pidä suostua!
 
Mutta Venäjä on turvallinen maa, ei ole tarvitse hyväksy mitään asylum-sanaa. Kyse on vain munattomista rajavartioista joille Brysselin hyvä mieli on tärkeämpi kuin kotimaan turvallisuus.

Kysy sisäministeriöstä, johtuuko kaikki rajavartijoiden munattomuudesta, eli että he siellä vastoin ministeriön ja hallituksen jämeriä ohjeita vain päästävät väkeä maahan. Tämän voisi kyllä käsitellä silti pakolaisketjussa. Täällä on kohta jokainen ketju joku helkkarin maahanmuuttoketju.
 
Suomi valittelee jostain palautussopimuksista mutta onkos suomella muka joku "pakollinen vastaanottosopimus esim Afganistanin, Irakin, somalian kanssa?"

Eikun takaisin samaan tyylin sinne mistä ovat lähteneetkin ilman suomen vastaan ottovelvoitteita kuin ovat tänne tunkeneetkin ..sama koskee välimeren ylitulevaa liikennettä. Sama malli käyttöön kuin Australialla on. Vene pakolaisineen hinaukseen ja takaisin mistä lähtivät ja vene tehdään käyttökelvottomaksi tai takavarikoidaan..

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/191...-ongelmia-miten-sen-nyt-sanoisi-poliittisesti

Timo Soini: Palautussopimuksissa ongelmia – ”Miten sen nyt sanoisi poliittisesti korrektisti”
Jaa artikkeli:


bp8h0232.png

Linda Pelkonen
Luotu:
14.4.2016 12:19
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    soini_4.jpg

    Ulkoministeri Timo Soini (ps.) oli Politiikan toimittjat ry:n vieraana Helsingissä aamulla.

KOTIMAA
|
PALAUTUSSOPIMUS
Ulkoministeri Timo Soini (ps.) on huolissaan paperittomien ihmisten määrän lisääntymisestä Suomessa ja Euroopassa.

–On aivan selvää, että Euroopassa on hukassa jo kymmeniä tuhansia, jos ei satoja tuhansia ihmisiä, joista ei tiedetä keitä he ovat tai missä he ovat. On suuri vaara, että ne jotka eivät saa turvapaikkaa, jäävät paperittomiksi, Soini sanoi Politiikan toimittajat ry:n aamiaistilaisuudessa.

Suomi neuvottelee palautussopimusta Irakin ja Afganistanin kanssa. Jos palautussopimus saadaan, Suomi voisi tehdä pakkopalautuksia niille irakilaisille ja afganistanilaisille, jotka saavat kielteisen päätöksen turvapaikkahakemukselleen. Ruotsi teki palautussopimuksen Irakin kanssa vuonna 2008.


–Me neuvotellaan tällä hetkellä sekä Afganistanin että Irakin kanssa näistä palautussopimuksista. Ruotsilla on se, ja he ovat saaneet palautettua pakolla 20. Nyt Suomesta on vapaaehtoisesti palannut Irakiin viisi lentokoneellista, Soini vastasi Uuden Suomen kysymykseen sopimuksen neuvottelutilanteesta.

–Tämä ei ole niin yksinkertainen asia. Tässä jos jossain olisi järkevää, jos EU-mailla olisi palautussopimustilanne samalla tasolla, hän lisäsi.

Soini muistutti palautussopimusten ongelmista ja esimerkiksi Italian ja Pakistanin välisen sopimuksen toimimattomuudesta.

–Tässä on sellaisiakin ongelmia, esimerkiksi Italiasta lähti aikoinaan Pakistaniin lentokoneellinen palautettavia. Nehän kävi siellä Pakistanissa ja pakistanilaiset sanoi, että ei päästetä maahan, vaikka oli sopimus. Se porukka tuli takaisin. Eli tämä on aikamoista – miten sen nyt sanoisi poliittisesti korrektisti – monennäköistä pelitilannetta tämä mahdollistaa.

Soini kertoi kannattavansa vapaaehtoisia palautuksia.

–Niistäkin tulee kustannuksia, mutta kuitenkin se on parempi kuin joku muu, hän sanoi.

Soini kertoi lokakuussa, että ehdotus palautussopimuksesta lähetettiin Irakiin syyskuun puolivälissä.

Mitä teette nyt palautussopimusten hyväksi? Sen neuvottelu on teidän vastuullanne.

–Tottakai jatkuvasti ollaan tekemisissä ja yritetään neuvotella sen puolesta, että saataisiin ne aikaan. Kyllä sekin päivä varmaan tulee, Soini vastasi.

Soinin mukaan palautussopimusneuvottelut ovat Suomelle ”neuvotteluvalttina” muissa asioissa kyseisiin maihin nähden.

–Sanomme, että jos haluatte meiltä etua ja apua, niin pitää olla kahden suuntainen liikenne, mutta tällä hetkellä ylivoimaisesti parhaiten sopii vapaaehtoiset palautukset. Ne toimivat tällä hetkellä paljon paremmin, Soini sanoi.

–En sellaista sopimusta kaipaa kuten Italiassa, että jos on sopimus ja lentokoneellinen lähtee, eikä se pääse maahan, niin tullaan takaisin. Kyllä sen pitää myös merkitä, että se sopimus toimii käytännössä eikä vain paperilla.

Soini muistutti viime eduskuntakauden lopulla kaatuneesta aloitteesta, jonka mukaan myös paperittomille ihmisille tarjottaisiin laajoja terveyspalveluita.

–Suomessa hoidetaan akuutit tapaukset aina. Jos nainen synnyttää tai joku muu hengenvaara tulee, joku saa vaikka kohtauksen, niin kyllä se hoidetaan. Mutta sellaista yleistä polkua ei ole avattu. Eikä mielestäni ole tarpeen avatakaan. Tämä on tietysti vaikea asia, eikä kenenkään sydän voi olla kylmä sille, että ihmiskohtaloita on monenlaisia, Soini sanoi.

–Ei myöskään voida toimia niin, että toimitaan niiden asettamilla pelisäännöillä, jotka käyttävät ihmissalakuljetuksia, jotka maksavat itsensä tänne ja sitten sanovat, että riippumatta siitä, täytänkö kriteerejä vai en, jään tänne ja mun pitää saada kaikki, hän totesi.

Paperiton saa tällä hetkellä siis hoitoa vain hätätapauksessa, mutta esimerkiksi raskaana oleva nainen ei saa hoitoa raskauden aikana ennen synnytystä, jos hänellä ei ole oleskelulupaa Suomessa.

Nyt Suomessa paperittomien terveydenhuoltoa hoitaa Paperittomien klinikka, jonka suunnittelussa mukana ollut lääkäri Pekka Tuomola kertoi Uudelle Suomelle lokakuussa, että klinikka on jo nyt äärirajoilla.

– Me olemme sillä lailla aika äärirajoilla, että tällä hetkellä vielä pystytään [hoitamaan tarvittavat potilaat], mutta jos tämä lisääntyy kovasti niin kyllähän siinä sitten tulee ongelmia, Tuomola sanoi.

Tuomola arvioi, että kun turvapaikanhakijoiden määrä on kasvanut, kasvaa myös niiden määrä, jotka eivät lähde maasta saadessaan kielteisen turvapaikkapäätöksen, vaan jäävät Suomeen paperittomiksi.



LUE LISÄÄ AIHEESTA: Turvapaikanhakijat: Tämä pinkka laskuja vain kasvaa – ”Eihän niitä kukaan maksa”

 
Kysy sisäministeriöstä, johtuuko kaikki rajavartijoiden munattomuudesta, eli että he siellä vastoin ministeriön ja hallituksen jämeriä ohjeita vain päästävät väkeä maahan.

Kyllä kyllä... tämän takana on poliittinen päätös. Tätä kun ei vaan uskalleta kansalle kertoa että suomi ei itsenäiseistä rajakontrollia voi tehdä. Tästä syystä mentiiin Venäjän seläntaakse piiloon ja EU on ollut yllättävän hiljaa suomen tempauksesta..?
 
Viimeksi muokattu:
Kyllä kyllä... tämän takana on poliittinen päätös. Tätä kun ei vaan uskalleta kansalle kertoa että suomi ei itsenäiseistä rajakontrollia voi tehdä. Tästä syystä mentiiin Venjän seläntaakse piiloon ja EU on ollut yllättävän hiljaa suomen tempauksesta..?

Suomi haluaa olla mallioppilas. Dublin-järjestelmän lähtökohta on, että EU:n jäsenmaissa on yhtenäiset turvapaikkajärjestelmät. Todellisuudessa jäsenvaltiot soveltavat pakolaisten vastaanoton ja suojelun myöntämisen kriteereitä hyvin vaihtelevasti. Samasta maasta ja samasta tilanteesta tulleen turvapaikanhakijan todennäköisyys saada kansainvälistä suojelua vaihtelee jopa nollan ja 95 % välillä jäsenmaasta toiseen. Ihmisoikeusjärjestöt ovat kuvanneet tilannetta hakijan näkökulmasta turvapaikka-arpapeliksi. Etelä-Euroopan maista Kreikassa, Italiassa ja Maltalla vastaanotto-olosuhteet ovat erittäin huonot tai vastaanottokeskuksia ei edes ole.

http://www.pakolaisneuvonta.fi/index_html?lid=90
 
@Taitolaji

Sinä voisit sitten viisaana selittää miksi ylipäätään tarvittiin sopimus Venäjän kanssa? Eikö Suomi saa itse päättää kuka pääsee rajan yli? Vai onko todella niin että jos Venäjä päästää pakolaiset omalle rajalle niin Suomen rajavartijat eivät voi pysäyttää niitä vaan on pakko päästää niitä tänne?

Voi olla parasta toimia niin, että ko. asia mahdollisimman vähän pääsee politisoitumaan. Mahdollisimman vähän.
 
http://areena.yle.fi/1-3370435?autoplay=true Oheisen keskustelun kuultuani suhtaudun entistäkin varauksellisemmin Eero Heinäluomaan. Ukrainan kriisistä puhuttaessa hän on kovin "tasapuolisesti" kovistelemassa myös Ukrainaa, ja alkaa sitten länkyttää Krimin miehityksestä muistuttavalle Zyskowiczille tyyliin:"joo,joo, mutta niinhän Israelkin vuonna 1967". Ja vastahan sama mies oli urputtamassa niistä USA:n harjoituksistakin. Mokoma.
 
Itse asiassa minun puolestani voivat 0,4% korotuksensa ottaa, eipähän tule sitten hetken päästä (tai ei pitäisi tulla?) mitään käsittämättömiä "tasokoroituksia" koska "palkkaa ei ole vuosiin tarkistettu". o_O

Mutta voisivat ihan aikuisen oikeasti laittaa sen kulukorvauskäytäntönsä samanlaiseksi kuin kaikilla muilla suomalaisilla on. Pöyristyttävää nostaa käytännössä verotonta liksaa erilaisten "kulukorvauksien" nimissä joita ei kuitenkaan seurata eikä valvota mitenkään. Siinäpä jotain mikä sotii moraalia vastaan, ei kahden kympin kuukausikorotus liksaan :mad:

Asiasta ehdottoman samaa mieltä...kulukorvaukset pitäisi maksaa kulujen mukaan eikä piilopalkkana joka juoksee kuin Salelle illallinen. Ei voi olla mahdotonta järjestää hallinnollisesti kun kymmenillätuhansilla suomalaisilla työpaikoilla tehdään samaa kuittisirkusta lähes päivittäin. Ja verotarkastaja tarttuu kuin Velociraptor jos jossain käytetään kulukorvauksia samoin kuin Edarissa luvan kanssa.

Mutta...lihavoituun kohtaan liittyen, ihanko tosissaan luulet että tämä 0,43% estäisi "palkkakuopan"? Odotas vaan kun valo vähänkin pilkahtaa tunnelin päässä niin tämä kääntyy niin että suurta johtajuutta osoittaen Edari hyväksyi noin mitättömän korotuksen vaikka narratiivin mukaan kaikki luonnollisesti olisi revitty yksityiselle sektorille töihin tuplapalkalla. Todellisuudessa omasta mielestään huippulahjakkaista ammattipoliitikoistamme ehkä muutama pääsisi lobbaushommiin tai Venäjän agentiksi eduskuntauran jälkeen :D
 
Hei jäbät, nyt poppareita esiin ja vaikka mitä muuta:D
Vihreät v.s SDP maahanmuuttopolitiikka keskustelu round 1

Vihreiden Yanar haukkui SDP:n maahanmuuttopolitiikkaa - Razmyar älähtää: "En pidä mustamaalaamisesta"

Torstai 14.4.2016 klo 23.15

(JENNI GÄSTGIVAR)" style="margin-right: 0px; margin-left: 0px; padding-right: 0px; padding-left: 0px; color: rgb(102, 102, 102); text-decoration: underline;">
Vihreiden kansanedustaja Ozan Yanar kritisoi SDP:n maahanmuuttopolitiikan linjauksia. (JENNI GÄSTGIVAR)
Yanar kirjoitti päivityksessään olevansa "todella pettynyt" SDP:n viimeaikaisiin linjauksiin maahanmuuttopolitiikassa.

- Demarit aiheuttivat hämmennystä täysistunnossa, kun osa heidän kansanedustajistaan komppasi hallituksen kylmän perheenyhdistymislain päälinjaa ryhmäpuheenjohtajan johdolla. Tämä ihmetytti monia istuntosalissa ja sitä oli vaikea uskoa, Yanar kirjoitti Facebook-profiilissaan.

Hän hämmästeli myös sitä, että suurin osa demariryhmästä äänesti humanitaarisen suojelun periaatteen poistamisen puolesta. Yanar perustelee, että humanitaarisen suojelun perusteella oleskelulupia on myönnetty harvalle, joten sitä ei voi hänen mielestään pitää vetovoimatekijänä.

- Lakimuutos on siis jälleen osoitus hallituksen kovasta pakolaislinjasta ja valmiudesta kiristää suojelun myöntämistä, mikä on melko häpeällistä tässä pakolaiskriisissä. On käsittämätöntä, että demarit ovat komppaamassa tätä.

SDP:n kansanedustaja Nasima Razmyar vastasi hänelle julkisesti Facebookissa.

- Toivottavasti olet tämän vuoden aikana oppinut tuntemaan minua edes sen verran, että tiedät minun arvostavan rehellisyyttä. Tiedät myös sen, että en pidä mustamaalaamisesta, Razmyar kirjoitti kommentissaan Yanarin Facebook-päivitykseen.

Razmyar vakuutti, etä SDP on tehnyt ja tekee valiokunnassa töitä lakiparannusten eteen.

- Vihreät eivät ikävä kyllä osallistuneet tähän työhön eivätkä tehneet vastalausetta. Nyt, kun valiokuntaan tulee esitys perheenyhdistämisen vaikeuttamisesta, emme tietenkään voi kannattaa sitä, vaan vaadimme siihen muutoksia, Razmyar kritisoi vastavuoroisesti.

Hän muistuttaa Yanaria siitä, että SDP ja vihreät ovat samalla puolella maahanmuuttopolitiikassa.

- Jos on yksi ohjenuora, jota yritän noudattaa sekä politiikassa että elämässä yleensäkin, se on tämä: Ystävistä ei kannata tehdä vihollisia. Toivoisin vähemmän likaista pelaamista ja enemmän rehellistä keskustelua.
 
http://yle.fi/uutiset/oikeusoppineet_sipilan_porvarihallitus_on_tehnyt_sote-vallankumouksen/8813146
Oikeusoppineet: Sipilän porvarihallitus on tehnyt sote-vallankumouksen
Oikeusoppineet kummastelevat Sipilän hallituksen päätöstä maakunnallisten sosiaali- ja terveyspalvelujen yhtiöittämisestä. Kriitikot sanovat, että sote-palveluja siirretään nyt markkinavoimien armoille härskisti EU-korttia käyttämällä – vaikka siihen ei olisi mitään pakkoa.

Mielenkiintoista, koska joku haastetaan valtakunnaoikeuteen??? AI RYÖKÄLE, eihän meillä sellaista harrasteta.... samperi, unohtui, että meillä rajuin liivi-/pukujengin ei tarvitse noudattaa mitään lakeja, sääntöjä tai puhumattakaan luopua jostain saavutetusta edustaan!!!
 
http://yle.fi/uutiset/oikeusoppineet_sipilan_porvarihallitus_on_tehnyt_sote-vallankumouksen/8813146
Oikeusoppineet: Sipilän porvarihallitus on tehnyt sote-vallankumouksen
Oikeusoppineet kummastelevat Sipilän hallituksen päätöstä maakunnallisten sosiaali- ja terveyspalvelujen yhtiöittämisestä. Kriitikot sanovat, että sote-palveluja siirretään nyt markkinavoimien armoille härskisti EU-korttia käyttämällä – vaikka siihen ei olisi mitään pakkoa.

Mielenkiintoista, koska joku haastetaan valtakunnaoikeuteen??? AI RYÖKÄLE, eihän meillä sellaista harrasteta.... samperi, unohtui, että meillä rajuin liivi-/pukujengin ei tarvitse noudattaa mitään lakeja, sääntöjä tai puhumattakaan luopua jostain saavutetusta edustaan!!!

Minä luen tuon otsikon seuraavasti: [hysteerisesti kirkuen] Nyt ne tekee sen mitä olisi pitänyt tehdä kaksi hallitusta sitten! YÄÄÄ! [\hysteerisesti kirkuen]
 
Minä luen tuon otsikon seuraavasti: [hysteerisesti kirkuen] Nyt ne tekee sen mitä olisi pitänyt tehdä kaksi hallitusta sitten! YÄÄÄ! [\hysteerisesti kirkuen]

Aivan.
Mutta jos tässä käykin siten, kuin politiikassa yleensä käy, niin keskustalaiset sluibarit, joilla onkin myös firma olemassa sotepuolella, saavatkin tilaajanpuolelta "valtuudet" tehdä asioita, kuin "maan tapa on"....
Silloin tilanne vaihtuukin "hysteerikseksi huudahdukseen" MITÄ MÄ SANOIN!!!!!!!!!!!!!!!

Se olisi yhteiskunnallemme pahin mahdollinen skenaario.
 
Tuossahan heataan sitä, ettei valvova viranomainen voi valvoa itseää. Ylilääkäri Möttösen tehtävä on valvoa maakunnan Ö neurologista hoitoa, mutta hän itse johtaa yksikköä joka sitä tekee, itse valvonta on toiminut tosi hyvin esim. HUSLAB:ssa, tai Kupittaan sairaalassa.

Yhtiöittämisen takana on ajatus, että organisaation pitää kyetä toimitaan sillä budjetilla joka sille on annettu, eikä itse päätää omista budjeteistaan.
SOTER-Virkamiehet ovat syystäkin peloissaan suojatyöpaikkojensa puolesta.
 
Teksteistäni kyllä huomaa, että kannatan tarvittaessa kovaakin, mutta ennen kaikkea itsenäistä linjaa Venäjän suhteen. Nyt kuitenkin tarvittiin lisäaikaa! Tilanne tuli päälle yllättäen ja olisi voinut kehittyä täysin arvaamattomaksi. Nyt Suomella on aikaa varautua ensi syksyyn. Voimme edellyttää päättäjiltä, että suunnitelmat myös pahimman varalta ovat selvät. Kiristykseen ei tietenkään pidä suostua!

Näen sopimuksessa ongelmana sen, että Suomi suostui yks'kantaan Venäjän sanelupolitiikkaan yrittämättä edes ottaa aloitetta omiin käsiin. Käytännössä siis alistuttiin suoraan Venäjän ohjailuun - tai no juostiinhan siinä alkuun eri tahojen toimesta Venäjällä, kunnes Niinistön ja Putinin keskustelujen jälkeen pakolaisten saapuminen maahan pysähtyi - juuri tämä asetelma yhdistettynä siihen, että Venäjä sai aikaan kahdenkeskisen sopimuksen, joita se haluaa tehdä EU:n jäsenmaiden kanssa on mielestäni se suurin ongelma. Ei niinkään sopimuksen syntyminen.

Mielestäni Suomen olisi pitänyt testata Venäjän toimintaa ennen sopimusneuvotteluja sulkemalla pohjoiset raja-asemat kaikelta liikenteeltä ja tämän jälkeen ilmoittaa asiasta Venäjälle. Näin olisi testattu Venäjän reaktiota ja toisaalta näytetty kaikille tahoille se, että Suomi ei ole täysin ohjailtavissa vaan, että tarvittaessa kansalliset edut asetetaan etusijalle. Uskoisin, että näin toimimalla Suomi olisi antanut merkittävästi selkeämmän signaalin myös EU:n suuntaan ja signaali olisi ollut se, että Suomi ei suoraltakädeltä taivu painostukseen.

Minä epäilen suuresti sitä, että syksyllä löytyisi tätä enempää "munaa" hangoitella vastaan, mutta katsotaan mitä tästä seuraa.

vlad
 
Tuossahan heataan sitä, ettei valvova viranomainen voi valvoa itseää. Ylilääkäri Möttösen tehtävä on valvoa maakunnan Ö neurologista hoitoa, mutta hän itse johtaa yksikköä joka sitä tekee, itse valvonta on toiminut tosi hyvin esim. HUSLAB:ssa, tai Kupittaan sairaalassa.

Yhtiöittämisen takana on ajatus, että organisaation pitää kyetä toimitaan sillä budjetilla joka sille on annettu, eikä itse päätää omista budjeteistaan.
SOTER-Virkamiehet ovat syystäkin peloissaan suojatyöpaikkojensa puolesta.

Justi näin. Maakunnissa Keskustalla on paljon nokkamiehiä hyvillä maakuntatason virkamestoilla. Näissä roikutaan kiinni PUOLUEPOLIITTISISTA SYISTÄ, Suomen etu laahaa sitten paljon kauempana perässä.

Valvonta-asia menee just kuin kirjoitat. "omavalvonta" on fantastinen ajatus ja kuvitelma siitä, että se toimisi aina on lähinnä lapsellinen. Omavalvonta toimii silloin, jos seuraukset törppöilystä ovat muuta kuin selviäminen hermosaikuilla ja pahimmassa tapauksessa saapi virkaihminen nuhteet, eikä edes niitä vaan ei mitään. Itsevalvonta ilman vastuuta, selkeää sellaista, seurauksia, on silkkaa hevonkökköä.
 
Näen sopimuksessa ongelmana sen, että Suomi suostui yks'kantaan Venäjän sanelupolitiikkaan yrittämättä edes ottaa aloitetta omiin käsiin. Käytännössä siis alistuttiin suoraan Venäjän ohjailuun - tai no juostiinhan siinä alkuun eri tahojen toimesta Venäjällä, kunnes Niinistön ja Putinin keskustelujen jälkeen pakolaisten saapuminen maahan pysähtyi - juuri tämä asetelma yhdistettynä siihen, että Venäjä sai aikaan kahdenkeskisen sopimuksen, joita se haluaa tehdä EU:n jäsenmaiden kanssa on mielestäni se suurin ongelma. Ei niinkään sopimuksen syntyminen.

Mielestäni Suomen olisi pitänyt testata Venäjän toimintaa ennen sopimusneuvotteluja sulkemalla pohjoiset raja-asemat kaikelta liikenteeltä ja tämän jälkeen ilmoittaa asiasta Venäjälle. Näin olisi testattu Venäjän reaktiota ja toisaalta näytetty kaikille tahoille se, että Suomi ei ole täysin ohjailtavissa vaan, että tarvittaessa kansalliset edut asetetaan etusijalle. Uskoisin, että näin toimimalla Suomi olisi antanut merkittävästi selkeämmän signaalin myös EU:n suuntaan ja signaali olisi ollut se, että Suomi ei suoraltakädeltä taivu painostukseen.

Minä epäilen suuresti sitä, että syksyllä löytyisi tätä enempää "munaa" hangoitella vastaan, mutta katsotaan mitä tästä seuraa.

vlad

Vaikka ole rajusti arvostellut uussuomettumista ja rähmällään oloa Venäjän suuntaan tästä tilanteesta ei voi yksin syyttää Suomen Hallitusta ja Presidenttiä syy miksi Suomi lähti ajamaan kahdenkeskistä sopimusta Venäjän kanssa on se ettei EU kykene enään hallitsemaan sen paremmin ulko kuin sisärajojaan, täsmälleen samasta syystä Itä-Euroopan maat aloittivat piikkilangan levittämisen rajoilleen aivan samoin Ruotsi joutui aloittamaan sisärajatarkastukset.

Jos on vielä epäselvää mitä tulee tapahtumaan EU`lle niin kohta se nähdään, jokainen on nähnyt ettei keisarilla ole vaatteita eikä ilmeisesti kohta edes valtakuntaakaan.

Kaataako korttitalon Brexit vaiko seuraava finanssikriisi vaiko pankkikriisi tai pakolaiskriisi, jokainen asioita seuraava näkee jäävuoren lähestyvän ja Titanicin kapteeni käskee täyttähöyryä eteenpäin ja orkesteri soittaa ykköskannella ..... kunnes.

Suomalaisten kunniaksi on sanottava tehtiin sentään jotain vaikkakin lasku voi olla kova mutta olisiko toinen vaihtehto ollut parempi, sitä voi miettiä.
 
Soteen liittyen kannattaa kuunnella tämä podcast. Lupaan, että on sivistävin esitys aiheesta mitä olet aikoihin kuullut.
http://www.kantti.net/ikaantyvienyo/mikä-sotessa-maksaa

Poliittinen valtataistelu näyttäisi olevan kaukana kulloinkin käsiteltävänä olevan aihepiirin omasta logiikasta.
Ehkä voi hieman vedellä linjoja siihen, millaisella tavalla ko. toiminta voi esiintyä pahimmillaan myös puolustusasioissa.
 
Erkillä on mielipide:

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/192...-nato-keskusteluun-ei-ole-lainkaan-uskottavaa

Uusi Suomi kirjoitti:
Suomen entinen ulkoministeri puuttui Nato-keskusteluun: ”Ei ole lainkaan uskottavaa”
|
Nato-keskustelu
Suomen entinen ulkoministeri, kansanedustaja Erkki Tuomioja (sd.) ei pidä lainkaan uskottavana uhkakuvia, joiden mukaan Suomi jäisi Venäjän sotilaalliseen etupiiriin ilman liittymistä Natoon. Tuomioja ei usko Venäjän suunnittelevan myöskään hyökkäystä Suomeen.

–Ei ole lainkaan uskottavaa, että Venäjä mitään tällaista suunnittelisi niin kauan kun sillä ei ole syytä epäillä, että Suomen maaperää käytettäisiin sille vihamielisiin ja uhkaaviin tarkoituksiin. Sekin on syytä todeta, ettei Suomen ja Venäjän suhteissa esiinny tänään mitään vain Suomea koskevia ongelmia, mutta ei myöskään Nato-maita koskevia ongelmia. Siksi Suomen ja Ruotsin liittoutumattomuus palvelee edelleen vakautta Itämeren piirissä, Tuomioja kommentoi blogissaan.

Hän myöntää kuitenkin sen mahdollisuuden, että laajempi Suomesta riippumaton sotilaallinen konflikti Itämeren piirissä vetäisi myös Suomen siihen mukaan.

Ruotsin kokonaispuolustuksen tutkimuslaitoksen FOI:n tutkimusjohtaja Mike Winnerstig on Tuomiojan kanssa täsmälleen toista mieltä. Winnerstig suositteli Dagens Nyheterin haastattelussa sunnuntaina Nato-jäsenyyttä sekä Suomelle että Ruotsille. Winnerstig pitää mahdollisena, että Venäjä voisi miehittää esimerkiksi Ruotsille kuuluvan Gotlannin saaren.

Myös Ahvenanmaan asema on puhuttanut aikaisemmin osana Nato-keskustelua. Muun muassa tutkijat Jukka Tarkka ja Charly Salonius-Pasternack ovat varoittaneet Ahvenanmaan haavoittuvuudesta.

Lue lisää: Tutkijan tyly havainto Suomesta: ”Upseerit katselevat silmät kiiluen”

”Turvallisuuspolitiikka ei voi olla sisäänpäin käpertyvää varautumista”

Erkki Tuomioja kuitenkin nostaa Venäjää paljon suuremmaksi turvallisuusuhaksi sosiaalisen kestämättömyyden.

–Sosiaalinen kestämättömyys näkyy eriarvoisuuden maailmanlaajuisena kasvuna. Se on johtanut maailman varallisuuden keskittymiseen niin, että rikkain yksi prosentti maailman väestöstä omistaa puolet maapallon kaikesta varallisuudesta. Vielä räikeämpi tunnusluku on se, miten 62 rikkainta ihmistä maailmassa omistaa yhtä paljon varallisuutta kuin varattomin puolikas koko maapallon väestöstä eli 3,7 miljardia ihmistä, hän kuvailee.

Tuomiojan mukaan tällaisen kestämättömän kehityksen jatkuminen on kaikissa muodoissaan kärjistyvä uhka turvallisuudelle. Näkyvin ilmaus tästä ovat hänen mukaansa Syyriassa, Irakissa ja Afganistanissa jatkuvien sotien tuottamat, myös Pohjolaan heijastuvat pakolaisvirrat ja terrorismi.

–On kuitenkin huomattava, että vaikka jostain löytyisi sellainen taikasauva jolla nämä sodat ja konfliktit saataisiin välittömästi loppumaan, ei se poistaisi paineita muuttoliikkeisiin. Niitä lisää ilmastonmuutoksen eteneminen, kun mm. aavikoituminen ja merenpinnan nousu pakottavat ihmisiä hakeutumaan pois elinkelvottomiksi käyviltä kotiseuduiltaan.

Tällaisessa maailmassa turvallisuuspolitiikka ei Tuomiojan mukaan voi olla ”sisäänpäin käpertyvää varautumista”, vaan sen tulee olla kriisien ja konfliktien ratkaisuun ja ennaltaehkäisyyn suuntautuvaa aktiivista vaikuttamista.

Samalla Tuomioja korostaa, että Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikan haasteita ei voi tarkastella vain muutaman vuoden tai vaalikauden jaksoissa, vaan vähintään viidentoista ja viidenkymmenen vuoden perspektiivillä.

–Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikan peruslinjaukset on aina tehty laajalla parlamentaarisella konsensuksella. Niihin toki sisältyy se, että liittoutumattomuusratkaisua voidaan tarpeen mukaan tulevaisuudessa harkita toisinkin, mutta peruslinjan jatkuva kyseenalaistaminen ei palvele Suomen etua eikä Pohjolan ja Itämeren vakautta. Tämä toivottavasti pitää myös tämän vaalikauden selontekojen valmistelussa, hän toteaa.

Venäjä ei siis ole minkäänlainen uhka Suomelle. Suurimmat ongelmamme lienevät se, ettemme pysty ottamaan enempää pakolaisia sekä se ettei jokainen voi saada vähintään €5000/kk tekemättä mitään. Hyvä, hyvä! <--- (Huom.! Sisältää sarkasmia.). Erkki voisi nyt kyllä lähteä jo eläkkeelle.
 
Back
Top