Kärkipoliitikkojen vahtimisketju

Tsuhna kärrää voita Pietariin....
 
Kuten jo aikaisemmin olen kommentoinut, Persu-puolue oli yksi suurimpia kusetuksia mitä koskaan tehtailtu tämän maan puoluekentällä. Koko puolue keksittiin vain hänen henkilökohtaisen hyödyn nimessä, että hän pääsisi hillotolpalle herraksi elelemään. Kun se tavoite täyttyi voi puolue hänen osaltaan painua v****n.

Ja nyt pilkka osuu omaan nilkkaan, kun Halla-Aho kaappaa puolueen
 
Ja nyt pilkka osuu omaan nilkkaan, kun Halla-Aho kaappaa puolueen

Niin, kuten on jo todettu, puoluehan on hajalla, enkä näe "hjalliksessa" olevan tarpeeksi johtajaa, jotta nämä saadaan puhaltamaan, tarpeeksi isona massana, yhteen hiileen.

SMP:n kohtalo odottaa.

Mutta oletan, että tuhkasta nousee taas muutaman vuoden päästä uusi poliittinen pyramidipeli. Tarvitaan vaan uusi ihmisjoukko kusetettavaksi. Nykyiset äänestäjät ovat oppineet jo metkut, ja mitä tapahtuu, kun valtaistuimelle pääsee. Silloin kaikki on kaupan, periaatteita myöden.

Eli 5-10 vuotta, ja avot. Taas mennään! Eikä kukaan muistele menneitä. Nimi vaihtuu ja uskottavuus on palautunut kuin taikaiskusta.
 
Eli 5-10 vuotta, ja avot. Taas mennään! Eikä kukaan muistele menneitä. Nimi vaihtuu ja uskottavuus on palautunut kuin taikaiskusta.

Niin ja mitä sitten? Äänestäjät tajuaa melko hyvin, et niitä kusetetaan. Puolueuskovaiset ja muutkin uskovaiset tullevat autuaiksi uskossaan. Ns vanhat valtapuolueethan eivät kuseta ollenkaan. Joten tässä suhteessa on vähän paha nähdä objektiivista eroa. Kepu on kusettajinb kuningas lukuisine rikollisine johtohahmoineen ja usein suurin puolue. Kaikki kusettaa, persut vaikuttaa tässä kontekstissa kuiten jooa enemmän vilpittömältä. Vain imbesilli uskoo, että politiikassa on vilpitöntä.
 
Jos Halla-aho tulee pj:ksi, Soini lähtee kuin leppäkeihäs, mutta hallitus taitaa valitettavasti samalla vähän niinkun hajota. Persut kuitenkin palauttaisivat itselleen uskottavuuden.
 
Niin ja mitä sitten? Äänestäjät tajuaa melko hyvin, et niitä kusetetaan. Puolueuskovaiset ja muutkin uskovaiset tullevat autuaiksi uskossaan. Ns vanhat valtapuolueethan eivät kuseta ollenkaan. Joten tässä suhteessa on vähän paha nähdä objektiivista eroa. Kepu on kusettajinb kuningas lukuisine rikollisine johtohahmoineen ja usein suurin puolue. Kaikki kusettaa, persut vaikuttaa tässä kontekstissa kuiten jooa enemmän vilpittömältä. Vain imbesilli uskoo, että politiikassa on vilpitöntä.

Totta kai politiikassa kusetetaan. En minä toista väittänytkään. Johan hallitukseen pääseminen tarkoittaa sitä, että puolueen omista tavoitteista joudutaan jonkin verran tinkimään.

Kyse on "tinkimisen" määrästä, eli kuinka paljon joustetaan. Mitä tarkoitusta ajaa puolue, joka joustaa kaikessa, kunhan vaan ministeri-Audi saadaan perseen alle? Tai siltä se ainakin vaikuttaa. En väitä, että objektiivisen tutkimus asiasta tuottaisi mutuani vastaavan tuloksen, mutta eihän politiikassa ole kyse siitä,että miten asiat on, vaan miten ne koetaan. PS:n poliittinen toiminta hallituksessa, ja viestintä, koko puoluekoneisto, on täydellistä puuhastelijoiden harrastustoimintaa. PS on ihan puhdas kepulien ja kokkareiden apupuolue, koska eivät vaan osaa.
 
Viimeksi muokattu:
Kuukausiliite | Kuukautinen
Vappu Iivisniemessä: ”Punavihreät eivät kansaa näe. Kansalle heillä on yksi katse, ja se on ylenkatse.”

Kuukautisen pakina
Julkaistu: 6.5. 2:00 , Päivitetty: 6.5. 10:53


”Työväen juhlapäivä. Ilman sosialismia. Siittä lähdetään.

Tippaleipä on lautasella. Lasissa Marlin simaa. Saattaa olla muutakin. Omalla pihalla on hyvä istua.

Punalippuja ei enää näe. Niitä ei ole ikävä. Äärivasemmalla Li Andersson nyyhkii kommunismin perään. Ei nyyhkisi, jos tietäisi. Mutta kun ei tiedä.

Sdp on työväenpuolue ilman työväkeä. Ja ilman johtajaa. Perussuomalaisia on johtanut 20 vuotta Soini. Siinä se ero on.

Ville Niinistö iloitsee kuntavaalituloksesta kuin vauva varpaistaan. Tiedän tunteen.

Kun vihreä humpuuki paljastuu, herätys on kolkko.

Kotiäidit ovat vihreille kansanvihollisia, jotka pitää häätää kodeistaan. Tämä ei perussuomalaisille käy. Eläkeläisille vihreät tarjoavat eutanasiaa. Soinin linja on toinen. Elämä on Pyhä, myös eläkeläisen elämä. Takuueläke on parempi kuin armomurha.

Soinilla on viimeinen vappu puheenjohtajana. Ensimmäinen se ei ole. Monta propsia on tullut kuorittua. Mieli on kuin pikkupojalla, tomumajan kuntoa voi kysyä. Miestä on kuurnittu. Se on elämää. Kiitos siitä.

Aamulla Iivisniemen K-kaupassa tuli iäkäs rouva puhumaan. Kertoi, että Soiniin luotetaan. Se lämmitti. Vanhan opettajan sanat.

Punavihreät eivät kansaa näe. Kansalle heillä on yksi katse, ja se on ylenkatse. Sama katse on Ylellä.

Kaksi vuotta sitten Yle toitotti, ettei hallitus pysy pystyssä. Soini sanoi, että pysyy. Ja sanoo yhä.

Hössöttäjiä oli edelliset hallitukset täynnä. Oli Arhinmäkeä, oli Haglundia, oli Ville Niinistöä. Oli liberaalia ja oli löperöä. Kahdeksan vuotta meni. Mitään ei saatu aikaan. Vain homoliitto saatiin.

Nyt huudetaan oppositiossa kitalaki punaisena. Sopii huutaa.

Ville Niinistö lopettaa puheenjohtajana. Feministinen toverikuri määrää niin. Kun Soini lähtee, se on Soinin päätös. Tässä se ero on.

Ville Niinistö on suolattu, uutta vaahtosuuta etsitään. Niitähän vihreissä löytyy. Muuta ei löydy. On Emma Karia, on Sinnemäkeä. Vouhottaja lähtee, kouhottaja tulee tilalle. Se on vihreä nollasummapeli. Järkeä siinä ei ole. Sitä ei vihreiltä odotetakaan.

Perussuomalaisilla on hyvät puheenjohtajaehdokkaat. Feministejä heissä ei ole.

Moni kysyy, mitä Soini aikoo. Kysyä saa. Vastauspakkoa ei ole.

Marlin simaa. Soinin sekoituksella.

Tippaleipä, sima, nakit. Suomalaisia tapoja. Suvivirttä perussuomalaiset puolustavat. Se on kynnyskysymys. Siittä ei tingitä.

Se käy, että Li Andersson hoilaa omissa porukoissaan Kansainvälistä. Tai vaikka Suurta ja mahtavaa. Jos ja kun sanoma miellyttää.

K-Market Iivisniemen edessä tuttu mies myi vappupalloja. Ostin punaisen ja vihreän. Se on vanha vapputraditio. Illalla niihin tökkää nakkihaarukka. Kupla poksahtaa. Näin se menee, ja näin sen pitää mennäkin.”

[email protected]

http://www.hs.fi/kuukausiliite/art-2000005198344.html
 
Vois tuo Örkki Tuomioja jo poistua häsläämästä. Riippumatta siitä, mitä on mieltä itse asiasta, niin mikäli primus motor ei olisi Tuomioja, vaan joku muu, niin voisi luottaa enemmän siihen ettei tähän ole tultu Kremlin vaikutuksesta. Nyt on liikaa päättävillä tahoilla vielä YYA-Suomen haamuja kaapissaan...

IL paljastaa: Raju riita kulisseissa Suomen sota-avusta Virolle - eduskunta haastaa Niinistöä

Tasavallan presidentti ja eduskunta ovat eri mieltä siitä, onko Suomi EU-maiden ja Naton rintamassa tukemassa Baltiaa sotilaallisesti. Erkki Tuomioja yrittää kaataa Sauli Niinistön politiikan.
Ylimpien valtioelinten eli eduskunnan ja tasavallan presidentin kesken on puhjennut vakava linjariita turvallisuuspolitiikan suunnasta.
Kulissien takana käytävän kiistan ytimessä on kysymys siitä, onko Suomi muiden unionimaiden sekä Naton rintamassa tukemassa Baltiaa sotilaallisesti vai ei.
Kiistan päähenkilöt ovat presidentti Sauli Niinistö sekä entinen SDP:n ulkoministeri Erkki Tuomioja. Tuomioja on saanut läpi koko eduskunnan nimissä annetun jyrkän kannanoton, jolla eduskunta yrittää kumota Niinistön turvallisuuspoliittisen peruslinjan.
Tuomiojan takana on SDP, Vasemmistoliitto sekä osa Keskustan eduskuntaryhmästä. Ne haluavat rajoittaa harjoittelua Naton kanssa sekä kieltää Suomelta osallistumisen Viron puolustamiseen sotilaallisin keinoin.
Hallituspuolueiden kansanedustajat eivät pystyneet estämään eduskunnassa noussutta vastarintaa. Riita jatkuu ja pahenee.
Miten tähän tultiin?
........................lisää linkistä
http://www.iltalehti.fi/politiikka/201705062200123108_pi.shtml
 
Näin Iltalehden kolmi sanaisen lööpin marketissa ja arvasin oitis, kuka on asialla. Onhan tämä Baltian puolustuksen dilemma monimutkaisine vastavuoroisuus ja seurausketjuineen olemassa. Artikkelin kirjoittaja kannattaa kuitenkin pitää mielessä - asia ei välttämättä ole todellisuudessa aivan näin dramaattinen.
 
Näin sanoo Örkki itse feissarissa:

Olli Ainolan kirjoitus tämän lauantain Iltalehdessä on käsittämätön. Olen ulkoministerinä edellisen hallituksen aikaan toiminut erinomaisessa yhteisymmärryksessä Tasavallan Presidentin kanssa kaikissa ulko- ja turvallisuuspolitiikan peruskysymyksissä. Yhteistyömme ja yhteydenpitomme on jatkunut samassa hengessä myös sen jälkeen ja olemme olleet hyvin tyytyväisiä ulko- ja turvallisuuspoliittisen selonteon käsittelyssä eduskunnassa saavutettuun laajaan yhteisymmärrykseen.

Jää vain miettimään kenen aloitteesta ja missä tarkoituksessa tällaisia juttuja tehdään.

Uutiset, 6.5.2017
Presidentin kynästä: Ongelmatonta yhteistyötä
Tämän työn varjopuolia on kun jostain sivulta tungetaan päähäni ajatuksia ja motiiveja, joita siellä ei ole.

Olli Ainolan käsittämätön kirjoitus Iltalehdessä tänään on siitä esimerkki. Hänen mukaan vallitsee syviä ristiriitoja minun ja Erkki Tuomiojan ja oikeastaan koko eduskunnan välillä.

Olen toiminut hyvässä yhteistyössä Erkki Tuomiojan kanssa hänen ulkoministeriaikanaan ja olemme myös sen jälkeen pitäneet tiivistä keskusteluyhteyttä, jota arvostan. Erimielisinä emme koskaan ole eronneet eikä sellaista ole nytkään ilmassa.

Olen korostanut eduskunnan merkitystä viimeisen sanan sanojana myös ulko- ja turvallisuuspolitiikan kysymyksissä. Tiiviillä yhteydenpidolla valiokuntiin olen halunnut luoda eräänlaista parlamentaarista katetta myös omille toimilleni ja ymmärtääkseni myös valiokunnissa on arvostettu tätä, moni on sen julki sanonutkin. Noissakaan tapaamisissa ei ole tullut esiin mitään erimielisyyksiä. Yhteydenpitoa tulen myös jatkamaan.

Ainolalle tarjottiin tilaisuutta keskustella kanssani asian tarkentamiseksi. Ikävä kyllä hän ei tarjoukseen tarttunut.

Sauli Niinistö
 
Jos Ainolan kirjoitus pitää paikkansa, on Kepun osuus mielenkiintoinen. Punamullan hengessä demarien ja vassarien kanssa länsi-integraatiota vastaan ja Kremlin pussiin pelaten. Ketkä, olisi mielenkiintoinen tieto. Edelleenkin, Kepu on se puolue jolla on vahva edustusto maanpuolustuksellisissa asioissa niin maanpuolustusyhdistyksistä aina Arkadian mäjelle saakka. Sillä on siinä mielessä hieman eri painoarvo kun vasemmistolla.

Niinistön ja Tuomiojan keskenään myötäsukaiset lausunnot viittavaat omasta mielestäni siihen että tämä keskustelu on aivan liian kuuma julkisesti levitettäväksi ja se halutaan pitää vallan kulisseissa piilossa.
 
Jos Ainolan kirjoitus pitää paikkansa, on Kepun osuus mielenkiintoinen. Punamullan hengessä demarien ja vassarien kanssa länsi-integraatiota vastaan ja Kremlin pussiin pelaten. Ketkä, olisi mielenkiintoinen tieto. Edelleenkin, Kepu on se puolue jolla on vahva edustusto maanpuolustuksellisissa asioissa niin maanpuolustusyhdistyksistä aina Arkadian mäjelle saakka. Sillä on siinä mielessä hieman eri painoarvo kun vasemmistolla.

Niinistön ja Tuomiojan keskenään myötäsukaiset lausunnot viittavaat omasta mielestäni siihen että tämä keskustelu on aivan liian kuuma julkisesti levitettäväksi ja se halutaan pitää vallan kulisseissa piilossa.

Ainola on tässä se taho, jolla on todistustaakka. Suomen turvallisuuspoliittisen päätöksenteon ydintä koskevia väitteitä arvioidessa kansalainen on heikoilla. Mutta silloin, kun Ainola on kirjoittanut aktiivisen kansalaisen avoimista lähteistä tarkastettavista olevista asioista, ovat hänen esittämänsä väitteet olleet usein vähintäänkin omalaatuisia tulkintoja asioiden todellisesta tilasta.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015061619871406_uu.shtml
 
Vois tuo Örkki Tuomioja jo poistua häsläämästä. Riippumatta siitä, mitä on mieltä itse asiasta, niin mikäli primus motor ei olisi Tuomioja, vaan joku muu, niin voisi luottaa enemmän siihen ettei tähän ole tultu Kremlin vaikutuksesta. Nyt on liikaa päättävillä tahoilla vielä YYA-Suomen haamuja kaapissaan...

IL paljastaa: Raju riita kulisseissa Suomen sota-avusta Virolle - eduskunta haastaa Niinistöä

Tasavallan presidentti ja eduskunta ovat eri mieltä siitä, onko Suomi EU-maiden ja Naton rintamassa tukemassa Baltiaa sotilaallisesti. Erkki Tuomioja yrittää kaataa Sauli Niinistön politiikan.
Ylimpien valtioelinten eli eduskunnan ja tasavallan presidentin kesken on puhjennut vakava linjariita turvallisuuspolitiikan suunnasta.
Kulissien takana käytävän kiistan ytimessä on kysymys siitä, onko Suomi muiden unionimaiden sekä Naton rintamassa tukemassa Baltiaa sotilaallisesti vai ei.
Kiistan päähenkilöt ovat presidentti Sauli Niinistö sekä entinen SDP:n ulkoministeri Erkki Tuomioja. Tuomioja on saanut läpi koko eduskunnan nimissä annetun jyrkän kannanoton, jolla eduskunta yrittää kumota Niinistön turvallisuuspoliittisen peruslinjan.
Tuomiojan takana on SDP, Vasemmistoliitto sekä osa Keskustan eduskuntaryhmästä. Ne haluavat rajoittaa harjoittelua Naton kanssa sekä kieltää Suomelta osallistumisen Viron puolustamiseen sotilaallisin keinoin.
Hallituspuolueiden kansanedustajat eivät pystyneet estämään eduskunnassa noussutta vastarintaa. Riita jatkuu ja pahenee.
Miten tähän tultiin?
........................lisää linkistä
http://www.iltalehti.fi/politiikka/201705062200123108_pi.shtml

Kylmää luettavaa. Sdp: n ja Kepun jälkisuomettuneisuus (taitaa monella olla edelleen sitä ihan alkuperäistä) tulee hyvin esille: Tuomioja-Heinäluoma-Kääriäinen-Vanhanen nimeltä mainiten. Lissabonin solidaarisuuslausekkeen vesittäminen jäi kesken aikoinaan, mutta työ jatkuu.
 
No tuollaisia artikkeleita syntyy kun on kyseenalaista mikä on oikesti Suomen linja mahdolliseen Venäjän Baltiaan tai Ruotsiin kohdistuvaan hyökkäykseen.
 
Joo, Kanerva, Niinistö ja Tuomioja näyttävät nyt kiistävän voimakkaasti Ainolan kirjoituksen.
 
Back
Top