Kärkipoliitikkojen vahtimisketju

Nastaa kun whataboutismi jyllää. :mad:

EU on harvinaisen julkinen, KGB ja FSB/GRU/SVR ei.

No hyvä juttu, nyt ei enää pakota päätä eikä väännä vatsaa.....EU-apparaatti on julkisempi ja avoimempi kuin idän tiedusteluorganisaatiot! Kylläpä meidän sentään kelpaa. Kaikki saadaan näyttämään suorastaan fantastiselta, kun verrataan asioita oikeassa viiteympäristössä. :rolleyes:

Eli voi tätä onnea, avoimuus ja julkisuus ovat ihan Arvopohjalla. :cool:

Pankkituen tosiasiallinen käyttäminen, taakanjakomekanismi, Turkin EU-neuvottelut, etelä-Euroopan valtioiden toiminta yhteisössä, joo, kaikki onkin ollut aivan julkista detskua, jota hallintoalamainen on voinut seurata Asiallisen ja tosipuolueettoman metian sivuilta.....mitään ei ole salattu eikä juuri mistään ole valehdeltu.
 
Tarvitsemme lustraatiota.

Ei taida poliitikot oikein syttyä tälle ajatukselle? Ei haluta avata Pandoran lipasta, joka tuskin jäisi vain siihen, että pengottaisiin tehtaankatulaisia pyrkyreitä ja isänmaanedunvastaisesti toimineita. Pandoran lippaasta voisi pompsahtaa esille myös paljon niitä, jotka ovat pelanneet omaa hlökoht. etuaan tavoitellen brysseliläistä peliään. Ja saaneet palkkiovirkoja ns. ytimistä.....

Tämä on SE syy, miksi tuo oivallinen lustrointi ei oikein ole ottanut tulta Suomessa. Ihan taatusti löytyisi pengottaessa myös metiaväkeä, jotka ovat ajaneet isänmaanetua (omaansa), löytyy yliopistoväkeä ja muuta kansakunnankaapinpäällystöä.

Minulle lustraatio käy hyvin, mutta veikkaan vahvasti, että poliitikoille se ei oikein käy. Koska lustraatiota ei voida rajata kätevästi mihinkään, se voi olla juna, joka ajaa ohi ajateltujen raamien.
 
Lehdet: Kokoomuksen entinen piirijohtaja epäiltynä rikoksista

Paula Kylä-Harakka, Tuusulan kunnan viestintäpäällikkö ja kokoomuksen Kaakkois-Suomen entinen piirijohtaja on epäiltynä identiteettivarkaudesta, salassapitorikoksesta sekä petoksesta, kertoo Keski-Uusimaa.

Tapauksesta kertoi ensin Iltalehti, joka kertoi maanantaina poliisin epäilevän Kylä-Harakan tehneen tekaistun Facebook-profiilin, jota tämä käytti esiintyessään puolisonaan. Tekaistulla profiililla Kylä-Harakka levitti puolisostaan salassa pidettäviä tietoja.

Kylä-Harakkaa epäillään myös petoksesta koskien lasta, jonka tämä sai erään kokoomusaktivistin kanssa. Iltalehden mukaan Kylä-Harakka oli kertonut silloiselle puolisolleen lapsen olevan tämän.

Kylä-Harakan puoliso oli hakenut isyyden kumoamista kun totuus asiasta paljastui hänelle puolitoista vuotta myöhemmin. Käräjäoikeus kuitenkin hylkäsi puolison kanteen, sillä se oli jätetty liian myöhään.

Raja täyttyi vajaalla kahdella kuukaudella, sillä isyyden kumoamista on haettava kaksi vuotta lapsen syntymästä.

Iltalehden mukaan petosepäily liittyy Kylä-Harakan käräjäoikeudelle antamiin tietoihin.

Kaakkois-Suomen kokoomuksen piiri selvittää myös Kylä-Harakan rahankäyttöä ajalta, jolloin hän toimi kyseisen piirin piirijohtajana. Selvityksen alla on, käyttikö Kylä-Harakka kokoomuksen rahoja omiin menoihinsa, hänen käytössään olleella luottokortilla.

Asiasta ei ole toistaiseksi tehty rikosilmoitusta, Keski-Uusimaa kertoo.

Kylä-Harakka on aloittanut toukokuussa Tuusulassa Riikka Uusikulun viransijaisena, ja on koeajalla, jonka kesto on neljä kuukautta. Kylä-Harakka on itse kiistänyt kaikki syytökset.

Tuusulan kunnan kansliapäällikkö Harri Lipasti kertoo Tuusulan olevan tietoinen rikosepäilyistä. Kunta on tehnyt omia selvityksiään, mutta hän ei halua kertoa asiasta yksityiskohtia.

Keski-Uusimaa kertoo, että Kylä-Harakalla oli hakemuksessaan suosittelijana Helsingin nykyinen pormestari Jan vapaavuori (kok).
http://www.talouselama.fi/uutiset/l...nen-piirijohtaja-epailtyna-rikoksista-6663996
 
Menee hermo tähän vihreään populismiin. Nämä ovat sata kertaa härskimpiä kuin mikään ennen.

Ville Niinistön ja vihreiden viime hallituksessa ajama linja on unohtunut Vihreiden nuorten puheenjohtajalta kokonaan. Ei mitään väliä millään faktoilla. Tämä kai sitten uppoaa nuoriin kaupunkilaisiin kuin kuuma veitsi voihin. No, kukin jytkyilee vuorollaan paskapuheillaan.

(vinkki saatu FB-sivulta "Vihreä populismi")

Iiris Suomela
17. heinäkuuta kello 18:50 ·
Biopolttoaineet ovat Suomelle taloudellinen mahdollisuus vain silloin, kun niitä tuotetaan ympäristön ja luonnon kannalta kestävällä tavalla. Kansainvälisesti ilmastonmuutos otetaan vakavasti, ja me emme vain pärjää laahaamalla perässä. Tämä olisi aika myös metsäteollisuuden oppia.

Ei ole mikään ihme, että muut EU-maat alkavat ottaa ilmastonmuutoksen yhä vakavammin. Sen aiheuttamat ongelmat näkyvät nimittäin jo nyt. Viime viikkoina Espanjaan ja Portugaliin on iskenyt helleaalto, joka on aiheuttanut maastopaloja ja useita kuolemia. Pahimmillaan mennään yli 40 asteen, mikä on huonokuntoisille ihmisille hengenvaarallista jo sellaisenaan. Pidemmän aikavälin ongelma on kuivuus, mikä kiristää puhtaan veden ja ruoan saatavuutta globaalilla tasolla entisestään. Kun elinolot heikkenevät, konflikteja syntyy yhä herkemmin. Esimerkiksi Arabikevään ja sitä seuranneen Syyrian kriisin takaa löytyy vuosikaupalla huonoja satoja.

Vaan mitä tekee Suomi? Ilmastonmuutoksen ruokkimien kriisien keskellä metsäteollisuus ja pääministeripuolue keskusta haluavat, että Suomi keskittyy lobbaamaan itselleen löysempiä kriteerejä ilmastonsuojelun suhteen. He haluavat laittaa maamme metsien muodostamat hiilinielut päreiksi tai palamaan. Tätä ei EU:n ympäristövaliokunta ei hyväksy, sillä se haluaa pitää kiinni Pariisin sopimuksen ilmastotavoitteista.

On sietämätöntä kuinka välinpitämättömästi massiivisten hakkuiden kannattajat suhtautuvat tutkimukseen. Tutkijoiden kesken vallitsee nimittäin harvinaisen vahva konsensus: olisi ilmaston ja luonnon monimuotoisuuden kannalta yksiselitteisen haitallista, jos hallituksen hakkuutavoitteet toteutuisivat täysimittaisina. Näin todetaan jopa Valtioneuvoston omassa selvityksessä.

Biopolttoaineita voi tehdä vastuullisesti ja ympäristön kannalta kestävästi tuotetuista raaka-aineista. Massiiviset avohakkuut eivät kuulu vastuulliseen toimintatapaan. Meidän on aika nostaa ilmastonmuutoksen torjuminen ja tutkitun tiedon kunnioittaminen metsäteollisuuden lyhytnäköisyyden edelle ja keskittyä vastuulliseen biotalouteen. Senkin me kyllä osaamme - kyse on enemmän tahdon kuin taitojen puutteesta.
 
Aamulehti tapasi perussuomalaisiin turhautuneen Timo Soinin – "Yhteen kysymykseen Halla-aho ei ikinä vastaa myöntävästi"
Timo Soini laskee halla-aholaisten tehneen maailmanennätyksen vaikutusvallan menettämisessä. Perussuomalaisten entisen puheenjohtajan mielestä populistin pitää kasvaa kurahousuistaan eikä vain huudella rajoja kiinni.

200183504-800x_.jpg



Lupsakkuus on poissa. Röhönauru on poissa. Hyvä jos edes hymyä näkyy. Timo Soinista on tullut totinen mies.

Perussuomalaisten entinen puoluejohtaja on aiempaa varautuneempi. Hän ei suostu lähettämään videolla perussuomalaisten uudelle puheenjohtajalle Jussi Halla-aholle terveisiä. Hän ei suostu kommentoimaan videolla, mitä ihmettä tarkoitti, kun hän ennen perussuomalaisten kesäkuista puoluekokousta kirjoitti Plokiinsa sittemmin nämä paljon lainatut ja päivitellyt sanansa:

–Ajatus siitä, että loikkaisin perustamastani puolueesta, on mieletön. Se oli Juudas, en minä, joka meni ja hirtti itsensä.

Ei Soini kommentoi näitä sanoja mielellään videoinnin ulkopuolellakaan. Soinin mökkimaisemissa Sastamalan Pyhän Marian kirkon pihamaalla esitetty kysymys selvästi hermostuttaa häntä. Asento vaihtuu, katse kovenee, käsi hakeutuu haromaan hiuksia.

–Puolueen puheenjohtajan tehtävä on puolustaa puolueen yhtenäisyyttä ja pitää lauma kasassa. Sen tein. Kirjoitukseni oli voimakas vetoomus puolueen yhtenäisyyden puolesta. Kolmen päivän päästä puheenjohtajan vaihtumisesta puolue hajosi, joten kuka on sankari, kuka konna?

Hän näkee tilanteen niin, että se oli Juudas, joka meni ja hirtti itsensä, ei hän. Hän käveli ulos vallatusta kodistaan.

–Minä en ole syyllistynyt yhtään mihinkään. Minä en valehtele koskaan, minä jätän kertomatta.

"Puolue kaapattiin"

Lännen Median toimittaja Lauri Nurmi julkaisi 3. kesäkuuta skuupin siitä, että Halla-ahon voittaessa puheenjohtajavaalin perussuomalaisten eduskuntaryhmästä irtaantuu ainakin 20 soinilais-terholaista kansanedustajaa. He muodostavat oman eduskuntaryhmänsä ja jatkavat hallituksessa. Soini kumosi väitteen tuoreeltaan Juudas-vertauksellaan. Nyt hän sanoo:

Lauri Nurmi arvasi oikein väärillä tiedoilla.

On vaikea uskoa, että Soinin kaltainen kokenut kehäkettu tulisi yllätetyksi puoluekokouksessa, mutta Soini ei tunnusta varautuneensa perussuomalaisista lähtöön.

–Ei sellaista kukaan käsikirjoita. Enteet alkoivat näkyä keväällä. Sanoin kesän alussa Helsingin Sanomissa, että perussuomalaisissa ovat nousemassa vieraat voimat. Saska Saarikoski kirjoitti vallalla olevan suoranaista Soini-vihaa. Hommafoorumissa ja vastaavilla palstoilla haukuttiin omia koko ajan. Puoluekokouksessa tajusin, mitä tapahtui ja totesin, että tämä oli tässä.

Timo Soini tähdentää useaan kertaan, ettei ole koskaan hävinnyt perussuomalaisissa eikä myöskään SMP:ssä yhtään äänestystä. Hän muistuttaa, että ilmoitti itse maaliskuussa luopuvansa puheenjohtajan paikasta.

–Ei minulta siis valtaa kaapattu, vaan puolue kaapattiin.

Soini kirjoitti Maaseudun Tulevaisuuden kolumnissa saaneensa potkut puolueestaan. Tätä jotkut ovat oudoksuneet, koska katsovat Soinin itse loikanneen.

–Minut erotettiin puolueen jäsenyydestä, en minä itse eronnut, Soini vastaa.

Hän on vaatinut perussuomalaisilta kirjallisen pöytäkirjanotteen erottamisestaan. Hän haluaa mustana valkoisella, että hänet toden totta on erotettu perustamastaan puolueesta.

Soini kertoo puoluekokouksessa nähneensä, että kaikki oli suunniteltua, mutta tokaisee, että sen jälkeen perussuomalaisissa ei olekaan ollut suunniteltua mikään.

–Perussuomalaiset meni 37 kansanedustajan ja 5 ministerin puolueena puoluekokoukseen. 3 päivän päästä sillä oli 17 kansanedustajaa eikä yhtään ministeriä. Se on maailmanennätys vaikutusvallan menettämisessä, Soini kiteyttää ja enteilee, että kunhan pöly laskeutuu, monelle tulee ikävä ja monella se kuulemma on nyt jo.

Sanoessaan tämän Soini on totinen mies.

"Rajat kiinni -huuto ei auta"

Timo Soini kuvaa ulko- ja turvallisuuspoliittista taivasta nyt hyvin tummaksi.

–Rajat kiinni -huutelu ei auta mitään. Se on kansainvälinen yhteistyö, jolla asioita hoidetaan eikä vouhkaamalla, Soini sanoo ja tekee maahanmuuttopoliittisessa linjauksessaan pesäeron Halla-ahon linjaan:

–Linjani on realismia ilman rasismia. Se on tiukka, mutta ei ihmisvastainen.

Tämä tarkoittaa Soinin mukaan suurin piirtein sitä maahanmuuttopolitiikkaa, jota hallitus harjoittaa nyt.

–Vastataan huutoon siitä, mitä Suomi on luvannut, mutta ei avata rajoja niin, että "tänne vain kaikki". Ihmisen hädälle ei saa olla turta. Jos ihminen on hukkumassa, totta kai hänet pitää pelastaa, mutta Suomi ei voi hoitaa kaikkia köyhiä.

Soini pitää väärinä puheita siitä, että perussuomalaiset eivät ole saaneet hallituksessa mitään aikaan. Hän luettelee, mitä parjatun kiky-sopimuksen vastineeksi on saatu: kotihoidontuen säilyttäminen, Lex Lindström, jolla tuhannet pitkäaikaistyöttömät päästettiin eläkkeelle, takuueläkkeen nosto, omaishoitajien aseman parantaminen, Yle-veron poisto pienituloisilta... Suomen talous kasvaa ja työttömyys on taittunut.

–Täytyy kasvaa kurahousuista pois. Siinä on populistisen puolueen dilemma. Olisi masentavaa, jos pitkän poliittisen kauden elävä ihminen pystyisi ainoastaan heittämään kurahousuissa hiekkaa toisten silmille. Pitää kehittyä, mennä eteenpäin ja vaikuttaa, Soini sanoo ja myöntää, että populistisen puolueen on vaikea säilyä, kun se alkaa kantaa hallitusvastuuta.

–Näinhän tämän tyypin liikkeille on käynyt ja käy. Tämäntyyppinen liike voi pärjätä, jos sen seuraava johtaja on yhtä luja ja hyvä, Soini kommentoi ja toteaa kritisoijilleen, että tervemenoa etulinjaan.

–Vain hän, joka on siellä 20 vuotta ollut, tietää mitä se on.

"Vihreiden touhu huttua"

Mitä Uusi vaihtoehto tai Sininen Tulevaisuus edustaa ja ajaa, miten se erottuu perussuomalaisista tai vanhoista puolueista, se pitää Soinin mielestä Simon Elon, Tiina Elovaaran ja kumppaneiden etsiä. Soini antaa neuvon: hyökätkää vihreitä vastaan.

–Vihreiden touhu on täyttä huttua, vaarallista huuhaata. Heitä ei pidä päästää lähellekään niitä pöytiä, joissa tehdään taloudellisia päätöksiä, Soini lataa.

Halla-aholaisilla perussuomalaisilla on Soinin mielestä vain kaksi teemaa: maahanmuuttovastaisuus ja puolueesta lähteneiden mollaaminen.

80-luvun mielenmaisema

Soinin mielestä Halla-ahon perussuomalaiset ei edusta sitä perussuomalaista puoluetta, jonka hän perusti.

Jos Jussi Halla-aholta kysyy, onko perussuomalaiset kristillissosiaalinen puolue, hän ei voi ikinä vastata siihen myöntävästi, Soini sanoo ja muistuttaa Halla-ahon jo ilmoittaneen, että tasa-arvoisesta avioliitosta äänestämisen olisi pitänyt olla perussuomalaisten kansanedustajille omantunnon asia, eikä perussuomalaisten yhteinen kanta.

Vielä tullaan näkemään, että perussuomalaiset alkavat kannattaa eutanasiaa. Se on suoraa seurausta ihmisvastaisesta linjasta. Jos muukalaisen ihmisarvo ei ole sama kuin suomalaisen, sairaan ihmisarvo tuskin on sama kuin terveen.

Soinin mielestä Uusi vaihtoehto -eduskuntaryhmän johtajat Simon Elo ja Tiina Elovaara ovat tuoneet ryhmään perussuomalaisten parhaat periaatteet: uv on kansanliike, se ei ole riippuvainen suuresta rahasta eikä järjestövallasta.

Kirjassaan Maisterisjätkä Soini kertoo perussuomalaisia perustettaessa tavoitteena olleen inhimillinen puolue, jonka kautta tavallisen ihmisen ääni tulee kuulluksi. Mutta mitä Soinin perussuomalaisuus oli? Soini piirtää siitä nostalgisen kuvan:

–Henkisesti se oli pienyrittäjä-metsuri, jonka pitää osata monenlaista hommaa, joka on itsellinen eikä muiden komenneltavissa. Vaikka enää ihmisillä ei ole viittä lehmää, mielenmaisema oli sama. Se oli sitä, että naapurin lapsetkin saavat tulla syömään ja kuuluu se lähiöiden luontoääni eli mattojen tamppauksen pauke, Soini tunnelmoi ja myöntää, että hänen maailmankuvansa kumpuaa monen parhaana pitämältä 1980-luvulta.

Tulevaisuus auki

Timo Soini ei ole enää perussuomalaisten puheenjohtaja, mutta kysytty mies hän on. Lomasta huolimatta ulkoministerin viime päivät ovat kuluneet ihmisten keskellä Imatralla kesäteatterissa, Savonlinnassa oopperassa, Espoossa Sinisen Tulevaisuuden asioissa ja nyt Aamulehden haastattelussa. Itä-Savo -lehtikin oli halunnut haastattelun ja niin haluaisi kovin moni muukin.

–Näköjään myyn vielä, Soini hymähtää, mutta jatkaa, ettei enää tarvitse julkisuutta.

–Olen nyt luksuselämänvaiheessa. En enää ole vastuussa puolueesta, joten minun ei enää tarvitse vastailla kaikenlaisiin kysymyksiin.

Siitä, kun Soini keväällä ilmoitti jättävänsä perussuomalaisten puheenjohtajuuden, tilanne politiikan kentällä on muuttunut. Soini toteaa Sinisen tulevaisuuden aloituksesta, että "se on vielä kepitettävä" ja että "on katsottava, että ne pääsevät vaaleihin". Omasta jatkostaan politiikassa hän toteaa ensin, että ei välttämättä enää jatka, koska politiikkaa on tullut jo katsottua.

–Minulla on vähän muita suunnitelmia, Soini sanoo, mutta jatkaa sitten, että ei enää aikonut asettua vaaleissa ehdolle, mutta nyt hän ei tiedä.

Minulla on vuosi aikaa miettiä. Nälkää on, mutta mihin sen suuntaan? Energiaa on paljon, tietoakin ja suhteita. Oloni on vähän kuin vanhalla suomenhevosoriilla, että jääraveissa ei saa parasta irti. Pitää olla Kuninkuusravit.

–Kansainvälinen juttu kiinnostaa ja bisneskin voisi, mutta kun ei minua raha kiinnosta. Perään on kyllä kyselty maailmaa myöten.

Politiikalta hän ei koe tarvitsevansa enää mitään.

–Ei minulta puutu kuin presidenttiys ja se jääkin puuttumaan. Olen saanut mitä olen hakenut.

Arvot rappeutuvat

Soini enteilee puheissaan paljon tulevaa, eikä näe maailman menon muuttuvan paremmaksi. Hän puhuu paljon ja mielellään arvoista ja teologisista teemoista: eutanasiaa vastaan, homoliittoja vastaan, avioeroja ja seksuaalista huikentelevaisuutta vastaan, aborttia vastaan. Synnistä, pelastuksesta, armosta. Soini veikkaa, että seuraavaksi länsimaissa aletaan vaatia moniavioisuuden sallimista yksilönvapauden nimissä.

Hänen mielestään länsi on rappiolla ja menossa kohti antikristillisyyden aikaa. Länsimaalaiset makoilevat mukavasti, kunnes tulee Hunni Attila ja tönäisee sohvalta. Hän peräänkuuluttaa yksilön vastuuta ja kapinaa arvojen turmeltumista vastaan.

Yksi Soinin uravaihtoehdoista oli kauan sitten pappeus, ja hyvä saarnamies hänestä olisikin tullut.

–Paavi suorastaan, kardinaali vähintäänkin, roomalaiskatolinen Soini virnistää.
https://www.aamulehti.fi/kotimaa/aa...la-aho-ei-ikina-vastaa-myontavasti-200292023/
 
Jos ei Salesta muuten tykkäisi, yksi referenssi on ainakin se, että hän vierastaa ylenpalttista ahneutta. Hän onneksi junaili puhemiehenä vuonna 2011 kansanedustajien sopeutumisrahan määräaikaiseksi.

Tässä on yksi demaripoliitikko, työläisen ja köyhän henkevä puolustaja, joka tulee meille kalliiksi. Kas kun ennen kamreeri Niinistön iskua eli ennen vuotta 2011 eläkkeelle jäävä saa sitä 65-vuotiaaksi.

Tämä eläkeläinen on nuorempi kuin minä ja konsulttiyhtiön toimari.

http://m.iltalehti.fi/politiikka/201707282200292454_pi.shtml
 
Ai että kun taas saa ihan omilla silmämunilla lukea kuinka demari riipii ja raapii veronmaksajien selkänahasta omat oravannahkansa! Itse luulin että tuota sopeutumiseläkettä saisi siihen asti kun löytää/saa uuden palkkatyön, mutta ei näköjään vaan kyseessä on siis ihan lopullinen hunajapurkki josta ammentaminen loppuu vain jos ei enää kehtaa käydä hakemassa.. :mad:

Huom! Muistakaa että vasemmistorintamaltahan ilmoitettiin Sauli Niinistön sopeutumiseläkkeestä luopumisen olevan vaan mediatemppu! Eipähän silti ole paljoa vastaavia kuulunut Tavvvvjalta tai muilta poliittiset pelikentät jättäneiltä vasemmistopoliitikoilta... kyseessä siis lienee sen verran paljon parempaa politiikkaa ja ahneutta kuin oikeistolaiselta puolelta!

Päivi Lipponen kommentoi asiaa toimittajalle seuraavasti: "- En kommentoi tätä ollenkaan. Mulle on myönnetty sopeutumiseläke ja näin. Kiitos teille, hei hei, Lipponen sanoi ja sulki puhelimen.".

SDP köyhän suomalaisen asialla jo vuodesta 1899...

Eduskunnasta tippunut Päivi Lipponen johtaa huippukannattavaa konsulttiyritystä - nostaa samaan aikaan parin tonnin sopeutumiseläkettä

Lauantai 29.7.2017 klo 08.05


(ALEKSI POUTANEN)"

Päivi Lipponen toimii miehensä Paavo Lipposen omistaman Cosmopolis Oy:n toimitusjohtajana. (ALEKSI POUTANEN)
Entisen pääministerin ja eduskunnan puhemiehen Paavo Lipposen (sd) omistama konsulttiyhtiö Cosmopolis Oy teki viime vuonna 324 332 euron liikevaihdolla 156 370 euron tuloksen. Yhtiön liikevoittoprosentti oli 48. Hyvän rajana pidetään 10 prosenttia.

Yhtiön toimitusjohtajana toimii Lipposen vaimo, eduskunnasta vuonna 2015 tippunut Päivi Lipponen (sd). Kaupparekisterin mukaan 50-vuotias Lipponen aloitti toimitusjohtajana toukokuussa 2015 eli käytännössä heti eduskuntavaalien jälkeen.

- Tarkoituksemme on nyt laajentaa toimintaa, tuore toimitusjohtaja kommentoi Ilta-Sanomille kesäkuussa 2015.

Cosmopolis tarjoaa verkkosivujensa mukaan asiantuntijuutta työhyvinvoinnin kehittämiseen, ennakointiin ja koulutuksen ja oppimisympäristöjen uudistamiseen. Myös kestävä kasvu, arktinen osaaminen, biotalous, cleantech ja digitalisaatio on nostettu esiin.

Referensseinä mainitaan Elinkeinoelämän keskusliitto EK, Pohjolan Voima, Itämeren kaasuputken Venäjältä Saksaan rakentanut Nord Stream AG -kaasuputkiyhtiö sekä Euroopan komissio.

Yhtiön toimitusjohtaja Päivi Lipponen esitellään Cosmopoliksen verkkosivuilla pitkän uran tehneenä koulutuksen, kestävän kehityksen ja tulevaisuuskysymysten asiantuntijana.

- Tohtori Lipponen on esiintynyt luennoitsijana lukuisissa Euroopan ja Aasian maissa sekä Latinalaisessa-Amerikassa. Hän on julkaissut useita teoksia, verkkosivuilla kerrotaan.


(KUVAKAAPPAUS/COSMOPOLIS OY)
Kovakuntoinen konsulttiyhtiö

Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner (kesk) asetti huhtikuussa 2016 Paavo Lipposen ja FiComin entisen toimitusjohtajan Reijo Sventonselvittämään kansainvälisen yhteistyön edellytyksiä Koillisväylän kaapelihankkeen käynnistämiseksi.

Selvitys luovutettiin Bernerille viime vuoden marraskuussa.

Sen mukaan Koillisväylän kautta kulkeva Euroopan ja Aasian välinen tietoliikennekaapeli nopeuttaisi merkittävästi Euroopan ja Aasian välistä tietoliikennettä ja vastaisi kasvavaan kapasiteettitarpeeseen. Hankkeesta olisi selvityksen mukaan myös kansantaloudellista hyötyä Euroopalle, Venäjälle ja Aasialle.

Cosmopoliksen tase on rahakkaiden toimeksiantojen ansiosta kunnossa. Yhtiö on käytännössä velaton ja sillä on voitonjakokelpoisia varoja 270 000 euroa ja kassassakin lähes 200 000 euroa.

Myöskään henkilöstökulut eivät liioin rasita yhtiötä. Cosmopoliksen henkilöstökulut olivat viime vuonna 36 000 euroa. Vuotta aikaisemmin (2015) henkilöstökulut olivat 44 000 euroa.

Henkilöstökulut ovat todennäköisesti yhtä kuin sen Päivi Lipposelle maksettu palkka. Lipposen ansiotulot olivat toissa vuonna 61 751 euroa, josta kansanedustajan palkkio ja tulevaisuusvaliokunnan puheenjohtajan palkkio olivat yhteensä 28 196 euroa.

Lipponen löi luurin korvaan

Päivi Lipponen on nostanut eduskunnasta tippuneiden kansanedustajien työttömyysturvaksi tarkoitettua sopeutumiseläkettä huhtikuusta 2015 lähtien. Kevan mukaan Lipponen aloitti eläkkeen nostamisen neljä päivää eduskuntavaalien jälkeen.

Lipponen toimi kansanedustajana kahdeksan vuotta, joten hän on oikeutettu 32 prosenttiin kansanedustajan täydestä eläkkeestä, joka on 60 prosenttia kansanedustajan palkkiosta (6 407 euroa kuukaudessa).

Lipposen sopeutumiseläke on noin 2 000 euroa kuukaudessa. Hän voi nostaa sitä vuoteen 2032 asti, jolloin hän täyttää 65 vuotta.

Iltalehti tavoitti Päivi Lipposen perjantaina iltapäivällä. Hän ei halunnut kommentoida asiaa.

- En kommentoi tätä ollenkaan. Mulle on myönnetty sopeutumiseläke ja näin. Kiitos teille, hei hei, Lipponen sanoi ja sulki puhelimen.


Päivi Lipponen (sd) on samaan aikaan sekä sopeutumiseläkkeellä oleva entinen kansanedustaja että huippukannattavan konsulttiyhtiön toimitusjohtaja. (ANTTI NIKKANEN)
Julkisten verotietojen mukaan Lipponen ansaitsi vuosina 2007-2015 yhteensä 772 000 euroa eli keskimäärin noin 86 000 euroa vuodessa.

Ansiot muodostuivat kansanedustajan palkkiosta (6 335 euroa kuukaudessa) ja valiokunnan puheenjohtajalle maksettavasta palkkiosta (714 euroa kuukaudessa). Lipponen toimi tulevaisuusvaliokunnan puheenjohtajana vuosina 2011-2015.

Vuonna 2007 eläkkeelle jäänyt Paavo Lipponen ansaitsi vuosina 2007-2015 yhteensä kaksi miljoonaa euroa eli keskimäärin noin 222 000 euroa vuodessa.

Lipponen toimi pääministerinä kaksi perättäistä kautta vuosina 1995-2003 ja eduskunnan puhemiehenä vuosina 2003-2007.


Paavo Lipponen (sd) toimi pääministerinä 1995-2003 ja eduskunnan puhemiehenä 2003-2007. Lipponen jäi eläkkeelle vuonna 2007. (TIMO MARTTILA)
Avokätinen eläkejärjestelmä

Kansanedustajien sopeutumiseläkejärjestelmää on kritisoitu muun muassa sen takia, ettei se ota huomioon henkilön pääomatuloja, jotka voivat joissain tapauksissa olla kymmeniä tai jopa satoja tuhansia euroja vuodessa.

Eduskunnasta tippunut - tai sen omasta aloitteestaan jättänyt - kansanedustaja voi saada tuhansien eurojen suuruista sopeutumiseläkettä kymmenien vuosien ajan ja nostaa samaan aikaan osinkoja niin paljon kuin haluaa.

Ansiotulot eivät nekään ole este sopeutumiseläkkeen saamiselle, kunhan tulot eivät yhdessä eläkkeen kanssa ylitä kansanedustajan täyttä eläkettä.

Kansanedustajilla, jotka eivät ole toimineet ministerinä, maksimieläke on noin 4 100 euroa kuukaudessa. Ministerinä toimineilla eläke voi olla hyvinkin 5 000-6 000 euroa kuukaudessa, joissain tapauksissa jopa yli.

Sopeutumiseläkejärjestelmä mahdollistaa käytännössä sen, että Lipponen voi toimitusjohtajana maksaa itselleen palkkaa miehensä omistamasta yhtiöstä 2 000-3 000 euroa kuukaudessa ilman, että se vaikuttaa sopeutumiseläkkeeseen millään tavalla.

Mikäli Lipponen aikoo nostaa sopeutumiseläkettään ”tappiin” saakka eli vuoteen 2032 asti, maksaa se yhteiskunnalle noin 350 000 euroa.

Sopeutumiseläkejärjestelmän piirissä ovat kaikki ennen vuotta 2011 valitut kansanedustajat, jotka ovat toimineen kansanedustajana vähintään seitsemän vuotta - käytännössä kahden kauden ajan. Lipponen toimi kansanedustajana vuosina 2007-2015.

Avokätinen sopeutumiseläke muutettiin eduskunnan silloisen puhemiehen Sauli Niinistön aloitteesta määräaikaiseksi sopeutumisrahaksi vuonna 2011. Sopeutumisrahaa maksetaan eduskunnasta tippuneille kansanedustajille 1-3 vuotta.

MARKO-OSKARI LEHTONEN
 
Ai että kun taas saa ihan omilla silmämunilla lukea kuinka demari riipii ja raapii veronmaksajien selkänahasta omat oravannahkansa! Itse luulin että tuota sopeutumiseläkettä saisi siihen asti kun löytää/saa uuden palkkatyön, mutta ei näköjään vaan kyseessä on siis ihan lopullinen hunajapurkki josta ammentaminen loppuu vain jos ei enää kehtaa käydä hakemassa.. :mad:

Huom! Muistakaa että vasemmistorintamaltahan ilmoitettiin Sauli Niinistön sopeutumiseläkkeestä luopumisen olevan vaan mediatemppu! Eipähän silti ole paljoa vastaavia kuulunut Tavvvvjalta tai muilta poliittiset pelikentät jättäneiltä vasemmistopoliitikoilta... kyseessä siis lienee sen verran paljon parempaa politiikkaa ja ahneutta kuin oikeistolaiselta puolelta!

Päivi Lipponen kommentoi asiaa toimittajalle seuraavasti: "- En kommentoi tätä ollenkaan. Mulle on myönnetty sopeutumiseläke ja näin. Kiitos teille, hei hei, Lipponen sanoi ja sulki puhelimen.".

SDP köyhän suomalaisen asialla jo vuodesta 1899...

Lipposka noudattaa sosiaalidemokratian jaloja perinteitä.”Se, mikä on minun, on minun, mutta se mikä on sinun, on meidän.”
 
Päivi Lipponen kommentoi asiaa toimittajalle seuraavasti: "- En kommentoi tätä ollenkaan. Mulle on myönnetty sopeutumiseläke ja näin. Kiitos teille, hei hei, Lipponen sanoi ja sulki puhelimen."
Siis hetkinen ?!
Eikös työttömyyskorvaukset ja eläkkeet yleensä ole vain sille ajalle miltä tavallinen kansalainen ei ole saanut itselleen palkkatyötä? Sopeutumiseläkkeen nimi voisi olla myös "työelämän siirtotuki" .
Minusta tuo toiminta näyttää siltä, että Päivi Lipponen käyttää väärin suomalaista tukijärjestelmää. Hänhän on jo uudelleen sijoittunut ja sopeutunut suomalaiseen työelämään.

Sopeutumiseläke pois takautuvasti.


.
 
Ai että kun taas saa ihan omilla silmämunilla lukea kuinka demari riipii ja raapii veronmaksajien selkänahasta omat oravannahkansa! Itse luulin että tuota sopeutumiseläkettä saisi siihen asti kun löytää/saa uuden palkkatyön, mutta ei näköjään vaan kyseessä on siis ihan lopullinen hunajapurkki josta ammentaminen loppuu vain jos ei enää kehtaa käydä hakemassa.. :mad:

Huom! Muistakaa että vasemmistorintamaltahan ilmoitettiin Sauli Niinistön sopeutumiseläkkeestä luopumisen olevan vaan mediatemppu! Eipähän silti ole paljoa vastaavia kuulunut Tavvvvjalta tai muilta poliittiset pelikentät jättäneiltä vasemmistopoliitikoilta... kyseessä siis lienee sen verran paljon parempaa politiikkaa ja ahneutta kuin oikeistolaiselta puolelta!

Päivi Lipponen kommentoi asiaa toimittajalle seuraavasti: "- En kommentoi tätä ollenkaan. Mulle on myönnetty sopeutumiseläke ja näin. Kiitos teille, hei hei, Lipponen sanoi ja sulki puhelimen.".

SDP köyhän suomalaisen asialla jo vuodesta 1899...
Maan tapa... demari se mielellään hoitaa omaa napaa... ;)
 
Ja yhtä mielenkiintoista on että Tynkkynenkin ollut Seliger leirillä ja jollain arktisella leirillä
Seliger on kommenteissa (se on vanhemman putler jugendin leiri) ja tynkkynen selittelee täällä
http://m.iltalehti.fi/politiikka/201703302200094779_pi.shtml
 
Back
Top