Kärkipoliitikkojen vahtimisketju

Rauhantekijä

Respected Leader
Suursotaharjoitustermin keksi Ilkka Ike Kanerva, joka A-studiossakin sitten äimisteli että häntä ei pidetty ajan tasalla. Kun tiedetään mitä porukkaa Puolustusvaliokunnassa on, niin en mitenkään ensimmäisenä itse ainakaan murehtisi heidän ensimmäisenä ajan tasalla pitämistä.
Kuulemma Ike pahoitti mielensä siitä kun ei ollut kutsuttuna Mattisin kanssa samalle dinnerille.
 

Kaira

Kenraali
En näe mitään syytä kohdella Persu-jytkystä ponnistaneita poliitikkoja toisin kuin niitä ns. vakiintuneita. Enkä minä tyrkytä käsitystäni muille, julkaisin vain omani. Sinisen ministeriryhmä on tasan ja autuaasti näyttänyt, mistä puusta se on tehty. Hillotolpan säilyttämisen eteen ovat valmiita todennäköisesti mihin tahansa, mistä ei vaan jää kiinni. Eli poikkeavat viitekehyksensä valtavirrasta???? Aivan.

Uutta on se, että nykyään Suomessa turpo-utva-asioilla tehdään estoitta hlökoht. politiikkaa, puoluepolitiikkaa, sisäpolitiikkaa...välillä niin räikeästi, että kaamoksen turvottamia silmiä oikein kirvelee. Toki ennenkin tehtiin, mutta nyt siinä on uusi rietas sävy.

Panee joskus miettimään, mistä moinen johtuu? Otettiinko tuo ammoin vähän Pyhä pelitila haltuun, niinkuin hinkuvintian krääsäkauppiaat pitäjän torin? Viis kansallisesta edusta tms. joutavuudesta, kunhan se oma kilpi säihkyy saatanan peilevänä, turpottaja saa nimensä otsikoihin ja pari haastattelua maikkarille, Suomen kuvalehteen haastattelun ja Kodin kuvalehteen stoorin otsikolla: "kodin onni, ah autuutta".:rolleyes: Vähän hitokseen halpaa vaalimainosta.

Rinne ym. parahtavaisto taas toimii niin tekopyhästi kuin ikinä taitaa. Kv-harjoittelulla on kaikkien politiikan toimijoiden siunaus, ainakin siinä määrin kuin se ikinä voi olla.
En minäkään näe syytä kohdella poliitikkoja puolueesta riippuen eri tavoilla. Toivoisin kunnon kritiikkiä, oileista asioista. Salarakkaat yms. voi jättää Seiskalle.

Tuo hillotolppa juttu on vain niin kulunut, että ohitan jo sen. Samoin kuin mm. äärioikeisto, vihervassari, populismi, fasismi, rasismi, suvakki ja narratiivit ovat muuttuneet kohinaksi, jonka jätän lukematta.
 

Rauhantekijä

Respected Leader
Politiikka-ketjussa kun ollaan, niin lisäksi seuraan silmä kovana, pysyykö Persut Halla-ahon änkyrälinjalla, vai eteneekö Huhtasaaren putinin-hyödyllinen-hölmö-linajlle.
Sinivalkoisen kaunokaisen kannattaisi nyt huomata missä foorumissa kannattaa liikkua jotta hillotolpan suunta löytyy. Oikea flow olisi tällainen Niinistöjen luotsaama vankan puolustuksen suunta.
 

Pihatonttu

Respected Leader
Eikös Löfven antanut armon käydä oikeudesta ihan siksikin, että Hultqvist on se vastuuhenkilö, joka hoitaa Ruotsin länsiyhteistyökuvioita puolustuspolitiikassa ?
En yhtään hämmästyisi jos erilaisissa "kaadetaan hallitus ajankohtana X ja jos ei onnistu, niin ajankohtana Y" -yrityksissä olisi jossain määrin mukana myös erään epädemokraattisen alueellisen suurvallan hybridöfää.

Jos on, niin valtion kannattaa pelata oma vastapelinsä sellaisella tavalla joka vie hybridöfästä terän pois.

Vaikutuksen lieventäminen, vaikutuksen ajallinen jakaminen ja vaikutuksen näkyväksi avaaminen voisivat olla esimerkkejä vastapelimahdollisuuksista.
 

ak.tied

Ylipäällikkö
Tää on helppo uskoa.
Tuntuu, että Ike pahoittaa mielensä kaikesta mitä PM Niinistö tekee tai sanoo. Milloin hänet on ohitettu, milloin hänelle ei ole kerrottu kaikkea, milloin hän joutuu syömään yksin kotona ja milloin hän polkee jalkaa haluavansa olla mukana missäkin. Ike taitaa kokea olevansa hieman ulkokehällä ja siltähän tämä äänestäjänkin näkökulmasta näyttää.
 

baikal

Supreme Leader
Tuo hillotolppa juttu on vain niin kulunut, että ohitan jo sen.
Ohita toki vain. Hillotolppa voi kuitenkin kertoa kaikkein eniten ja oleellisinta niistä pyrkeistä, joita yksityinen poliitikko kokee ajaa. Ja kun pitää tämän mielessä, moni koohotus ja vouhke tulee ymmärrettäväksi.
 

ak.tied

Ylipäällikkö
Ilmeisen fiksuna miehenä tietää, että sinisten nykyisillä kannatusluvuilla jatkokausi puolustusministerinä 2019 vaalien jälkeen on äärimmäisen epätodennäköinen.
Nykyisillä ja edes vähemmän paremmillakin luvuilla jatko ei ole epätodennäköinen vaan täysin poissulljettu. Jos Sinisten kannatusluvut eivät oleellisesti lähde raketoimaan ensi vuonna, niin pidän aika todennäköisenä, että Niinistö hakee lupaavasti alkaneelle PM uralleen jatkoa Kokoomuksen riveistä.. ja Siniset on tuomittu hajoamaan tämän eduskunta/hallituskauden päätteeksi.

Soinin jytkyt on jytkytelty ja uusi PS kutistuu marginaalin sekin.
 

tulikomento

Greatest Leader
Mielenkiintoiseksi tämän tekee toki se, että PuMi Niinistö esitti asian jo syyskuussa, ja on koko ajan puhunut vain vastaavan harjoituksen järjestämisestä kuin mitä Ruotsissa pidettiin.

Suursotaharjoitustermin keksi Ilkka Ike Kanerva, joka A-studiossakin sitten äimisteli että häntä ei pidetty ajan tasalla. Demareiden Paatero komppaa ja ihmettelee, että ei kai jenkkejä nyt ainakaan avunannon harjoittamiseen kutsuta. Kun tiedetään mitä porukkaa Puolustusvaliokunnassa on, niin en mitenkään ensimmäisenä itse ainakaan murehtisi heidän ensimmäisenä ajan tasalla pitämistä.

En ole mikään erityinen Jussiniinistö-fani, Calle Haglund jätti isot saappaat jotka edelleen hölskyvät Niinistön jaloissa. Toki on tehtäväänsä kasvanut. Tällä hetkellä silti enemmänkin seuraan silmä kovana TP Niinistöä, tuntuu nyt olevan niin tärkeää miellyttää kaikkia (äänestäviä) tahoja, että alkaa hieman jo ärsyttää.

Mitä mieltä siis TP Niinistö oli PuMi Niinistön ajamasta asiasta? No mitä koitin uutisissa lausuntoa tulkita, niin a) ei tullut yllätyksenä, b) vähän vihjaili että olipa pieni ullatus kuitenkin, ja c) koitti sitten keksiä parempaa nimeä harjoitukselle Kanervan lanseeraaman suursotaharjoituksen sijaan.

Tänään sitten Antti "ei käy" Rinne kritisoi suursotaharjoituksia (huom!), tarjoamatta mitään tilalle.

Tsiisös miten toivon, että kokkare-kepu-pohjalla jatketaan. En voi uskoa että näin kirjoitan, mutta kyllä esim demareiden suunnalta tulee pelkästään sellaista suomettunutta silkkoa itseään, että pahaa tekee.

Politiikka-ketjussa kun ollaan, niin lisäksi seuraan silmä kovana, pysyykö Persut Halla-ahon änkyrälinjalla, vai eteneekö Huhtasaaren putinin-hyödyllinen-hölmö-linajlle.

Voi aikoja voi tapoja.
Olisiko tässä sotaharjoituskohu pähkinänkuoressa:

- J. Niinistön katsotaan livenneen rivistä (metian ja muiden asialla politikoivien mielestä) kun toi julki näkemyksensä

- Niinistöllä varmasti henk.koht. motiivi (oma ja puolueen kansansuosio)

- TP Niinistö pääosin itse sotaharjoituksesta samoilla linjoilla (= ideana OK, seuraava eduskunta päättää)

- Älämölöosasto pahoitti mielensä, eli Tuomiojan syvä USA-inho, Rinne politikoi oppositiojohtajana, Kanerva sai kuulla asiasta vasta jälkijunassa

Eli minusta kyseessä on myrsky vesilasissa. Kaikilla pelissä omat poliittiset ja omakohtaiset motiivinsa.

EDIT: puolustusministerin vastine, jossa perustelee harjoituksen tarpeellisuutta ja hyödyllisyyttä.

http://jussiniinisto.puheenvuoro.uusisuomi.fi/245769-kansainvaliselle-harjoitukselle-on-tarvetta
 
Viimeksi muokattu:

Honcho

SMLNKO M/83
Entisen pääministerimme A. Stubbin elämäkerta kisaa tämän vuoden Tieto-Finlandian voitosta.

View attachment 17585

Ei vakuuttanut sentään kriitikkoa.

https://demokraatti.fi/havetkaa-aivan-saatanasti-taidekriitikko-lyttaa-stubbin-tieto-finlandia-ehdokkuuden-historialliseksi-alennustilaksi/


View attachment 17586
Demarikriitikkoa täydentääkseni - Karo H. on erinomainen kirjailija. Jos aiheena olisi joku jo Kylmän sodan aikana isänmaan etua omansa eteen surutta kaupitellut demari"valtiomies", kusisi arvostelija hunajaa.

Alex Stubbia pidän nyt näyttöjen jälkeen pintaliitäjänä, joka ei halunnut tajuta ettei kotimaan politiikka hoidu siellä täällä kiertelemällä, ympäripyöreiden korulauseiden heittelyllä ja kaikkialla sanomalla mitä olettaa sikäläisten haluavan kuulla, että olis kaikkialla siistii ja hyvä fiilis. Kotimaan politiikka ei voi olla aina hauskaa, siinä missä diplomaattihommat ystävällismielisissä maissa eivät ehkä sieltä ihan rankimmasta päästä ammattina ole ekstrovertille ja kosmopoliittiselle ihmiselle.

Kotimaan politiikassa ongelmia ei voida vain sivuuttaa. Odotan vain sitä helvetin ensimmäisen tason pas*amyrskyä, kun SOTE-härdelli on siinä vaiheessa että konsultit poistuvat puolijuoksua takavasemmalle rahakasojen kanssa, ja poliittinen paine pakottaa alkaa teeskentelemään että rykelmä olisi valmis vaikka käytännön ongelmat jo puskevat esiin liitoskohdista. Nämä vasemmistovelmut oikein odottavat pääsevänsä sättimään kerrankin aivan oikeista aiheista hallitusta, vaikka itse he olisivat hoitaneet asiaa VIELÄ huonommin ja VIELÄ törkeämmin itselle ja kavereille kahmien.

Alex ei kotimaan politiikkaan sopinut. Käytännössä sopivia puheenjohtajia olisi esim. Vapaavuori, joka on kai ihan OK mutta osaa vetää äärimmäisen hyvin kotiinpäin. En luota kuin varauksella. Orpo on jonkinlainen marionetti joka ei tunnu hanskaavan oikein mitään asiaa ja jonka track record asioiden junailusta on huono (ainakin isänmaan kannalta) mutta hän tuntuu olevan teflonia eikä välitä mistään kritiikistä mitään. Sitten olisi ollut asiantuntevan ja järkevän oloinen Lepomäki, joka ei ilmeisesti omannut riittävän tehokasta kätyrilaumaa Kok-puolueorganisaatiossa ollakseen edes todellinen vaihtoehto. Saanko pari aktiivisen katumisen feministipistettä jos sanon, että Lepomäen huono menestys kisassa juontuu siitä ettei terävä nuorehko naishenkilö kelvannut puolueen setämiehille ja ehkä ärsytti jakkukanapuolen johtavia tätinaisia.
 

Honcho

SMLNKO M/83
Tsiisös miten toivon, että kokkare-kepu-pohjalla jatketaan. En voi uskoa että näin kirjoitan, mutta kyllä esim demareiden suunnalta tulee pelkästään sellaista suomettunutta silkkoa itseään, että pahaa tekee.
Kuivukoon sormeni kun näin kirjoitan, mutta olen samaa mieltä. Rahaa kahmivat, ylimieliset, väärissä asioissa tehottomat ja väärissä 'halki-poikki-pinoon' tehokkaat, joka asiassa osaoptimoivat ja monilta painotuksiltaan (mm. sielläkin vahva #unelma) ihan metsässä olevat Kok-Kesk-hyypiöt ovat pienempi paha, koska sentään Suomen puolustuspoliittinen linja on täysin oikea - sekä Puolustusvoimien kehittämisen että määrätietoisesti jatkuvan länsi-integraation osalta.

Vasemmistossa (ml. vihersellaisessa) on tarjolla vielä kurjempaa asioiden hoitoa, vielä röyhkeämpää välistävetoa ja kaupan päälle joka tuutista pesee jonkinlaista uus-suomettumista "näkymättömine" sotaharjoituksineen, sokeaa EU- ja Ruotsiuskoa liittokuvioissa ja Vihreistä ja Vassareista vielä yksipuolista aseistariisuntaa, tässä Venäjän edessä aivan yksin seistessä.

Kyllä melkein jo itkettää seuraavat vaalit. Paras toivo on vetovastuun vaihto Kokoomuksessa, mutta miksi he sitä gallupsuosion kärjessä vaihtaisivat. Sitten asia menee niin että äänestän PS:ää, jos se ei enää silloin ole edes vipuvarsi järkevän toiminnan lisäämiseen muissa puolueissa, on sitten edes piikki lihassa. Olen vaan yksinkertaisesti joutunut pettymään Kokoomuksen kanssa viimeisen 10 vuoden aikana niin monta kertaa että haluaisin pettyä vaihteeksi johonkin muuhun.
 

Rauhantekijä

Respected Leader
Alex Stubbia pidän nyt näyttöjen jälkeen pintaliitäjänä, että olis kaikkialla siistii ja hyvä fiilis.
Kirjansa kansi kuvastaa hyvin sitä mikä Alexin omaan minä-kuvaan mahtuu: minun kuva ja minun nimi.
Kenellä muulla poliitikolla, mutta vakavasti otettavalla poliitikolla, on samanlaisella "minä itse" kannella oleva elämänkerta? Huh!

Josta juontuukin mieleeni saksalaisen bändin kappale "Hier kommt Alex" , jossa tässä käännös kertosäkeestä. Kuulostaako koetulta?
Hey, here is Alex! - The curtain raises for his Horrorshow!
Hey, here is Alex! - The curtain raises for a little bit of Horrorshow!


.
 

tulikomento

Greatest Leader
Kuivukoon sormeni kun näin kirjoitan, mutta olen samaa mieltä. Rahaa kahmivat, ylimieliset, väärissä asioissa tehottomat ja väärissä 'halki-poikki-pinoon' tehokkaat, joka asiassa osaoptimoivat ja monilta painotuksiltaan (mm. sielläkin vahva #unelma) ihan metsässä olevat Kok-Kesk-hyypiöt ovat pienempi paha, koska sentään Suomen puolustuspoliittinen linja on täysin oikea - sekä Puolustusvoimien kehittämisen että määrätietoisesti jatkuvan länsi-integraation osalta.

Vasemmistossa (ml. vihersellaisessa) on tarjolla vielä kurjempaa asioiden hoitoa, vielä röyhkeämpää välistävetoa ja kaupan päälle joka tuutista pesee jonkinlaista uus-suomettumista "näkymättömine" sotaharjoituksineen, sokeaa EU- ja Ruotsiuskoa liittokuvioissa ja Vihreistä ja Vassareista vielä yksipuolista aseistariisuntaa, tässä Venäjän edessä aivan yksin seistessä.

Kyllä melkein jo itkettää seuraavat vaalit. Paras toivo on vetovastuun vaihto Kokoomuksessa, mutta miksi he sitä gallupsuosion kärjessä vaihtaisivat. Sitten asia menee niin että äänestän PS:ää, jos se ei enää silloin ole edes vipuvarsi järkevän toiminnan lisäämiseen muissa puolueissa, on sitten edes piikki lihassa. Olen vaan yksinkertaisesti joutunut pettymään Kokoomuksen kanssa viimeisen 10 vuoden aikana niin monta kertaa että haluaisin pettyä vaihteeksi johonkin muuhun.
2019 on vielä matkaa, mutta ennustellaanpa vähäsen. Jos gallupit tulevat näyttämään nyt pitkäkestoisesti suunnilleen samaa mitä tällä hetkellä, niin veikkaan vahvasti jonkinlaista sinipunakuviota. Kepu ottaa melko varmasti Sipilän johdolla kunnolla turpiinsa. Jokseenkin kaikki hallituksen epäsuosio on henkilöitynyt nimenomaan keskustaan ja Sipilään. Orpo ja kokoomus on pystynyt jollain ilveellä pitämään näennäistä hajurakoa.

Eli, pääministeriksi pääsevä Orpo valitsee Rinteen demarit pääkumppanikseen. Kokoomus tulee sanelemaan talouspolitiikan linjat, jotka se kokee itselleen tärkeimmäksi osa-alueeksi. SDP saa tästä hyvästä ulkopolitiikan johdon. Auta armias, Tuomiojalla on takuuvarmasti hinkua ulkoministerin pestiin. On se kivaa kun Washingtonissahan Erkillä on jo pidemmän aikaa ollut oma lempinimikin "Eric the Red." Eli voidaan sitten laitella syväjäädytykseen nykyinen aktiivinen kumppanuus amerikkalaisten kanssa. Tukipuolueiksi sitten vihreät, jotka pääsevät meuhkaamaan itseään kiinnostavilla politiikan alueilla. Ehkä myös vasemmistoliittokin, ehkä ei. RKP on luonnollisesti mukana ja toivottavasti tulisi sitten edes puolustusministeri sieltä.
 

Pihatonttu

Respected Leader
- Niinistöllä varmasti henk.koht. motiivi (oma ja puolueen kansansuosio)
Heitänpä ilmaan aivan järkyttävän salaliittoteorian:

On täysin mahdollista, että esim. USA ei halua hoitaa asioiden valmisteluja sellaisella tavalla, että Venäjä pääsee torppaamaan kaiken jo valmistelun valmistelussa.

Niinpä USA saattaa toimia mielellään niin, että Venäjän tiedusteluun ja valtiollisiin intresseihin liian läheisessä symbioosissa olevat tahot ohitetaan.

Jos ja kun USA:n tuki on Suomen turvallisuudelle ja hyvinvoinnille tärkeä, niin ratkaisevat poliitikot saattavat ns. sooloilla aina silloin tällöin sellaisella tavalla että kaiken maailman Lapplandsroadit ja Blacklaket - sekä elimet, joissa nämä vaikuttavat - sivuutetaan siinä määrin kuin mahdollista.

Eli on olemassa sellainenkin mahdollisuus, että jotain hoidettaisiin joskus tarkoituksenmukaisuus ja onnistumistodennäköisyys edellä eikä ihan jokainen juttu tässä maailmassa olisi ensisijaisesti hillotolppailua.
 

Pihatonttu

Respected Leader
asiantuntevan ja järkevän oloinen Lepomäki.. ..Lepomäen huono menestys kisassa juontuu siitä ettei terävä nuorehko naishenkilö kelvannut puolueen setämiehille ja ehkä ärsytti jakkukanapuolen johtavia tätinaisia.
Leveä vasemmisto (ääri + laita + sosdem + piilovasemmistolaiset) on onnistunut syöttämään yhteiskuntaan - ja sitä kautta myös puolueisiin - sellaisen harhan, että läntinen demokratia on muka liberaalin individualismin ilmentymä ja kääntäen liberaali individualismia läntisen demokratian tärkein tae.

Todellisuudessa konservatiivisuus ja kollejtivismi - etenkin maltillisissa muodoisssaan - sekä niihin kiinteästi liittyvä subsidiariteettilähtökohta ovat se pohja, jolle läntiset kansallisvaltiot, sivistys ja tiede ovat Euroopassa pitkälle rakentuneet. (Poikkeuksena jossain määrin pohjoinen hyvinvointivaltioideaali ja kulttuurimarxilaiset tiedeperinteet.)

Tässä liberaali-individualismiharhassa jopa Kokoomus ryntää niin innokkaasti eksymään sille osoitetussa suunnassa, että harhasta poikkeavat linjanvedot ja niiden edustajat marginalisoidaan iästä ja sukupuolesta riippumatta.
 

yrjö

Ylipäällikkö
Sori vaa jätkät, mutta tää sotaharjoitus on vain isänmaan eduksi ja on ihan mahdoton nähdä tässä profiilin nostatusta tai oman edun ajamista. Mielestäni poliitikon kuuluu, se on oikein, nostattaa oman alan asioita mediassa. Koiraleuka voisi sanoa, että mikä tahansa uutiskynnyksen ylittävä teko on automaattisesti aina profiilinnostatusta.

Mä en kestä, että täälläkin aikamiehet tohisee kuin kakarat kaikista saatanan risahduksista.
 

VUps

Majuri
2019 on vielä matkaa, mutta ennustellaanpa vähäsen. Jos gallupit tulevat näyttämään nyt pitkäkestoisesti suunnilleen samaa mitä tällä hetkellä, niin veikkaan vahvasti jonkinlaista sinipunakuviota. Kepu ottaa melko varmasti Sipilän johdolla kunnolla turpiinsa. Jokseenkin kaikki hallituksen epäsuosio on henkilöitynyt nimenomaan keskustaan ja Sipilään. Orpo ja kokoomus on pystynyt jollain ilveellä pitämään näennäistä hajurakoa.

Eli, pääministeriksi pääsevä Orpo valitsee Rinteen demarit pääkumppanikseen. Kokoomus tulee sanelemaan talouspolitiikan linjat, jotka se kokee itselleen tärkeimmäksi osa-alueeksi. SDP saa tästä hyvästä ulkopolitiikan johdon. Auta armias, Tuomiojalla on takuuvarmasti hinkua ulkoministerin pestiin. On se kivaa kun Washingtonissahan Erkillä on jo pidemmän aikaa ollut oma lempinimikin "Eric the Red." Eli voidaan sitten laitella syväjäädytykseen nykyinen aktiivinen kumppanuus amerikkalaisten kanssa. Tukipuolueiksi sitten vihreät, jotka pääsevät meuhkaamaan itseään kiinnostavilla politiikan alueilla. Ehkä myös vasemmistoliittokin, ehkä ei. RKP on luonnollisesti mukana ja toivottavasti tulisi sitten edes puolustusministeri sieltä.
Eduskuntavaaleihin on vielä puolitoista vuotta. Viime kyselyssä Keskusta nosti kannatustaan eniten (https://yle.fi/uutiset/3-9911028). Keskusta voi kiriä SDP:n ohi, mikäli talous jatkaa kasvuaan ja liittokierros etenee sutjakkaasti. Antti Rinne on SDP:lle melkoinen painolasti. Seuraavaksi hallituspohjaksi tulee siis Kokoomus, Keskusta ja Vihreät. Tosin keskustalaiset ja vihreät varmasti olisivat mieluummin demareiden kanssa hallituksessa. Kokoomus kun on hankala hallituskumppani.
 

baikal

Supreme Leader
Eli on olemassa sellainenkin mahdollisuus, että jotain hoidettaisiin joskus tarkoituksenmukaisuus ja onnistumistodennäköisyys edellä eikä ihan jokainen juttu tässä maailmassa olisi ensisijaisesti hillotolppailua.
Ööööö. Kun otetaan huomioon se, että kansainvälisharjoittelu on kutakuinkin jokaisen puolueen hyväksymää toimintaa, niin mitähän tuohon sanoisi. Demokratia silmänaloissa ollaan liukuvalla pinnalla, jos ao. elimet säännöllisesti ohitetaan -tarkoituksenmukaisuus pyhittää keinot- edellä. Todella kaltevalla. Jos lähtökohtaisesti utva ym. elimet ovat "epäluotettavia" toimittaessa demokraattisten valtioiden kanssa, niin toivon totisesti, että lamppu syttyy tarpeesta ajoissa jossain terävässä päässä.

Kansainvälisharjoittelu on meillä vakaalla pohjalla. Olisi varmasti kaikin puolin suotavaa, ettei tuota pohjaa syödä...vaikkapa sitten hillotolppahakuisuudella.
 
Top