Kärkipoliitikkojen vahtimisketju

PekkaSavo

Ylipäällikkö
Sitä tiesi että tuo päätös menee läpi

Tehdään kuten Asterixissa, rakennetaan aita Helsingin ympäri.
Aloittaisin aitaamalla Suomen rajat.

Mutta niinhän se on. Kun ei valvota Euroopan rajoja, ei valvota Pohjoismaiden, ei valvota Suomen..
niin jonnekin ne rajat tulevat...

Asuinalueiden ja ihmisten välille. Ehkä se on lopputulos.

Helsingin on nyt turha "valitella" että se elättää muun Suomen. Ei se niin ole.
Mutta onhan tuossakin yksi keino lisätä vastakohtia Helsingin ja muun Suomen välille.

Jospa joku kaupunginvaltuutettu jatkaisi vielä nettitrollausta joka ei ole vihapuhetta
koska se kohdistuu "enemmistöön"?
 
Viimeksi muokattu:

Honcho

SMLNKO M/83
Olen satavarma että kyselytutkimuksella Helsingissä suurin osa vastaantulijoista olisi tätä päätöstä vastaan. Myös iso osa tummemman värisistä ja muista maahanmuuttajista joilla on oleskelulupa olemassa.

Ongelma on se, ettei tätä muisteta taas äänestyspäätöksissä. Sehän on kaikkine ilmenemismuotoineen vain "yksi asia". Sinällään itselleni on helppo muuttaa nyt äänestyskäytöstäni, kun en luota enää pätkääkään Kokoomukseen. Miksi en äänestäisi yhden asian takia, kun kerran suuri osa niistä muista asioista tehdään aivan per-leen siinä perinteisessä puolueessani. Itselleni viimeinen niitti oli hallintarekisteriasian hoito: Asiaa yritettiin ajaa näkyvästi, jolloin vastaan tuli massiivinen äänestäjäkunnan sekä asiantuntijoiden vastustus. No, sitten se junailtiin myöhemmin ilman keskustelua, osana jotain hemmetin lehmänkauppaa ilmeisesti. Ja ei sitä oikein kukaan ehtinyt edes tajuta niin jo kertaalleen haudattu asia olikin viety läpi.

Seuraavissa eduskuntavaaleissa äänestän sitten sekalaista väkeä jonka kanssa yhtenäistä on ainoastaan yksi asia, ja siinäkään eivät kaikki nyanssit kohtaa kun osa ei edes ymmärrä sitä yhtä asiaa kaikkine ilmenemismuotoineen kunnolla. Mutta sekin on parempi kuin Kokoomus, joka hoitaa nykylinjalla sitä yhtä asiaa Orpo-vetoisesti eri suuntaan kuin haluaisin, mutta ne muutkin asiat menevät miten sattuu (valinnanvapaus jota ajetaan mielestäni aika heppoisin eväin silmät kiiluen kuin käärmettä pyssyyn, tämä hallintarekisteriasia pari mainitakseni). Turvallisuuspolitiikka nyt on sentään mennyt aika putkeen, oikeastaan erinomaisesti mutta siinäkin on monta kokkia ihan muualla kuin poliitikkopiireissä.

Kai minä sitten olen tuleva protestiäänestäjä. Kokoomus menee selvästi Vihreiden laaria kohti, kostautuuko se kuitenkin äänestäjien vuotamisessa toisesta laidasta pois? Kuten sanottua niin olen aika kaukana jostain ääriajattelijasta. Eihän minun mielipiteeni mitään yksinään merkitse, mutta tiedän muitakin lähipiiristä jotka ajattelevat samoin. Gallupien perusteella Kokoomuksella kuitenkin pyyhkii hyvin. Vieläkö hymy ehtii hyytyä ennen eduskuntavaaleja tai niiden jälkeen?
 

PekkaSavo

Ylipäällikkö
Vieläkö hymy ehtii hyytyä ennen eduskuntavaaleja tai niiden jälkeen?
Jos hyytyy niin jotain ikävää on ennen vaaleja sattunut, vrt. mm. terrorismi sekä maassa laittomasti oleskelevat.

Liikaa ehkä aihetta nostelen mutta jos kokoomus ei pysy hereillä (näyttääkö siltä?) niin ei näytä kovin
hyvältä kun ensi vuosikymmentä alkaa ajatella. Ovat avainasemassa ja erityisesti nuorempi sukupolvi.

Potkiakko pitäisi? Mutta ei auta.
 
Viimeksi muokattu:

Rauhantekijä

Respected Leader
Olen satavarma että kyselytutkimuksella Helsingissä suurin osa vastaantulijoista olisi tätä päätöstä vastaan.
Mitäs ovat sitteen äänestäneet päättäjiksi noita hölmöjä?
Vai eiko käyneet ollenkaan äänestämässä ja nuo nappasi vallan?
 

Vääpeli

Respected Leader
Missä kohtaa tuota uutta esitystä on tämä kohta tarkalleen?
Ainut kohta missä puhutaan että sotilas voi ohjata liikennettä. 65 §.Liikenteenohjaaja. "Liikenteenohjaajana voisi toimia edelleen myös puolustusvoimien harjoitusten aikana sotilas. Ohjaaja voisi olla mikä tahansa sotilas, ei vain sotilaspoliisi."
Ja koska sotilaspoliisi ei ole liikenteenvalvoja tai ohjaaja, se ei voi käyttää liitteen 1 mukaisia käsi,valo yms merkkejä. Näin ollen kansalaisella ei ole mitään velvollisuuksia totella mitään sotilaspoliisin näyttämiä valo, käsi yms merkkejä. Vaikka sotilasalueelle tunkeutuminen on edelleen julkisrauhanrikkomista. Se että onko varuskuntaalue tietä vai maastoa, on aivan sama, koska pv ei voi antaa omia määräyksiä jotka ei perustu lakiin.... Eli tulevaisuudessa jos haluaa tarkastaa PV:n alueella liikkuvan henkilöllisyyden (johon onneksi on vielä oikeus) on soitettava Poliisi pysäyttämään ajoneuvo, että saa tarkastaa ajoneuvon sisällä olevien henkilöllisyyden. Noh toisaalta tämä keventää työtaakkaa, kun voi ilmoittajalle todeta "täällä pyörii joku auto alueella" "ota rekkari ylös ja soita poliisille, ei voi mitään". :D
Kohta, johon PLM ja PE yritti saada myös kohda sotilaspoliisi... ei ole.
"49 §
Valojen käyttö ajettaessa

Poliisiautossa ja poliisin virkatehtävässä olevassa autossa sekä poliisin moottoripyörässä, jota käytetään hälytysajoneuvona, samoin kuin Tullin ja Rajavartiolaitoksen ajoneuvossa saa kuitenkin käyttää edellä ajavan ajoneuvon pysäyttämiseksi eteenpäin punaista vilkkuvaa valoa näyttävää laitetta samanaikaisesti vilkkuvan sinisen hälytysvalon kanssa."
Liikenteenvalvojan merkit
69 §
Käsimerkit ja ajoneuvosta annettavat merkit

Jäljempänä 181 §:ssä tarkoitetun liikenteenvalvojan liikenteenohjauksessa käytettävien käsimerkkien ja ajoneuvosta annettavien merkkien kuvat ja merkitys esitetään liitteessä 1.
 

Osasto 31

Kapteeni
Mitäs ovat sitteen äänestäneet päättäjiksi noita hölmöjä?
Vai eiko käyneet ollenkaan äänestämässä ja nuo nappasi vallan?
Äänestysprosentti laskenut noin nelisentoista prosenttia vuodesta 2015 (75% -> 61%). Kokoomus voitti noin ihan yleisesti (suurmoskeijaa ja muita lisäkustannuksia vastaan tai näin retoriikka toimi), mutta Vihreät, SDP ja Vasemmistoliitto saivat yhteensä lähestulkoon 50% kaikista äänistä. Olisi saattanut mennä enemmänkin Vihreille, poistaen Kokoomuksen perinteisen valta-aseman Helsingissä ja sekös porukoita hirvitti.
 

Honcho

SMLNKO M/83
Kyllä tänä päivänä voi jo avoimesti sanoa äänestävänsä Perussuomalaisia. Ihan avoimesti vaan kuten minäkin.
No niitähän minä äänestän, mutta aika sekalaista väkeä ovat. Toisaalta - saman voi sanoa kaikista puolueista. Mitä hiton yhteistä on jollain oikeistojuppi Antero Vartialla, perinteisellä Koijärvi-partaturrilla ja äärivasemmistoon kallellaan olevalla viherkommunistilla? Ei oikein mitään muuta kuin puolue. No ehkäpä tämä HuMaMu-asian lepsuilu on yhteistä miltei kaikille vihreille.
 

Honcho

SMLNKO M/83
Mitäs ovat sitteen äänestäneet päättäjiksi noita hölmöjä?
Vai eiko käyneet ollenkaan äänestämässä ja nuo nappasi vallan?
Sitähän minäkin tuossa ihmettelin. Ehkä sitten ajateltiin että muut asiat painavat, tai jotain.

Itsenikin mielestä Kokoomus edelleen sisältää keskimäärin eniten sellaisia ihmisiä, joita voisin äänestää. Mutta asia nyt vain on niin että puoluejohto määrää tahdin, ja Kataisesta lähtien linja on mennyt enemmän ja enemmän viherkokoomusta kohti, tylsät tyypit jotka eivät #unelmoi vaan laskevat ja arvioivat todennäköisyyksiä on painettu marginaaliin. Jos puoluejohto vaihtuu ja uusi polvi on enemmän W.Rydman - S.Koski tyyppisillä linjoilla niin voin hyvinkin taas äänestää. Elina Lepomäkikään ei varmaan ole kaikesta samaa mieltä kuin minä, mutta hän tuntuu silti ihmiseltä, joka luottaa mieluummin puntaroituihin faktoihin kuin tähän vihervasemmiston ja monen kokoomuselitistin "Cloud-Cuckooland"-touhuun. Hassua että Lepomäkeä on sanottu Suomessa "äärioikeistolaiseksi", hänhän on ilmiselvästi suhteellisen arvoliberaali ja kansainvälisin kriteerein hyvin maltillisesti oikeistolainen talousasioissakin.

Toisaalta itse luotan Perussuomalaisiin nyt enemmän kun Soinin itselleni hyvin hämärä linja on poissa. Etenkin talousasioissa Soini tuntui löllyvän sinne sun tänne, painotus ehkä enemmän vasemmistohenkisessä retoriikassa vaikka toisaalta sitten räiski aina menemään vasemmiston suuntaan kun siltä tuntui. Nyky-persuja äänestäessä tietää hieman paremmin mitä äänestäisi, hyvässä ja pahassa. Plussaa on Riikka Purra ja miinusta ainakin Toimi Kankaanniemi, jonka olisin mieluusti suonut siirtyvän Sinisiin. Halla-aho on vielä epäselvä asia, toisaalta hän herättää niin suurta kiihkoa että puoluejohtajan roolissa saattaa olla kokonaisuutena miinuspuolella, teki mitä teki.
 

hansai

Supreme Leader
Onko tämä parempaa maalittamista?

Pormestariksi tänä vuonna valittu Jan Vapaavuori ei profiloitunut paperiton-asiassa ollenkaan samalla tavalla kuin esimerkiksi ennen kuntavaaleja suurmoskeijahankkeen vastustajana. Tuo vastustus toi todelliselle ääniharavalle hyvin todennäköisesti joitain lisä-ääniä, ehkä myös persuleiristä.

Arvoliberaalina pidetty Vapaavuori päätyi paperiton-asiassa siis Helsingin muiden kokoomusvaikuttajien tavoin samalle puolelle perussuomalaisten kanssa. Muistissa on, kuinka vielä keväällä, ennen Halla-ahon valintaa perussuomalaisten johtoon, Vapaavuori julisti: ”Minusta selvää, ettei kokoomus voi olla samassa hallituksessa Halla-ahon PS:n kanssa. Liberaalia demokratiaa puolustettava”.

Tulevaisuus näyttää, oliko nyt Helsingissä nähty jonkinasteinen ”persahdus” poliittisesti fiksu veto kokoomukselta.
http://markkuhuusko.puheenvuoro.uusisuomi.fi/246853-paperittomat-ja-helsingin-kokoomuksen-persahdus
 

Oho

Eversti
Noin se Helsinki meni ja asetti laittomasti maassa oleskelevat kansalaisia ja vakituisia asukkaita oleelliseti parempaan asemaan.

Oikeudet ovat suunnilleen samat jolleivat laajemmat mutta velvollisuuksista, esmes verovelvollisuudesta, ei ole tietoakaan.....

Onnea Suomi......

Kova hinku on kaupungilla vaihtaa veronmaksajat veronnauttijoiksi ei tota oikein muuten voi tulkita....

Mutta onneksi laajat maksuttomat terveydenhoitopalvelut ryyditettynä ilmaisella kämpällä, ja suoralla rahallisella tuella, eivät ole vetovoimatekijöitä
 
Viimeksi muokattu:

Vonka

Supreme Leader
Toikin helpottaa. Tuon uuden tieliikennelain mukaan sotilaspoliisit ei saa pysäyttää enää ketään PV:n alueella.... Ihan vit*** loistava lakiehdotus. Laittakaa vaikka vinkkiä medialle, että nyt kaikki ajelemaan PV:n alueille, koska lain mukaan mitään pysähtymisvelvoitetta ei ole kansalaisilla tulevaisuudessa, vaikka Spollarit heittäs kärrynpyörää PV:n alueilla.
Erinäiset säännökset

Rajavartiolaitos ja Tulli säädettäisiin poliisin ohella liikenteenvalvojaksi omilla toimialoillaan.

-----

Uutta sääntelyä tieliikennelaissa olisi se, että poikkeussäännöksistä koskisivat myös toisen valtion toimivaltaista viranomaista ja toiseen valtioon rekisteröidyn hälytysajoneuvon kuljettajaa, jos he suorittaisivat Suomen alueella tehtävää, josta on valtioiden välillä sovittu tai erikseen säädetty.
 
Viimeksi muokattu:

Vonka

Supreme Leader
Ainut kohta missä puhutaan että sotilas voi ohjata liikennettä. 65 §.Liikenteenohjaaja. "Liikenteenohjaajana voisi toimia edelleen myös puolustusvoimien harjoitusten aikana sotilas. Ohjaaja voisi olla mikä tahansa sotilas, ei vain sotilaspoliisi."
Ja koska sotilaspoliisi ei ole liikenteenvalvoja tai ohjaaja, se ei voi käyttää liitteen 1 mukaisia käsi,valo yms merkkejä. Näin ollen kansalaisella ei ole mitään velvollisuuksia totella mitään sotilaspoliisin näyttämiä valo, käsi yms merkkejä. Vaikka sotilasalueelle tunkeutuminen on edelleen julkisrauhanrikkomista. Se että onko varuskuntaalue tietä vai maastoa, on aivan sama, koska pv ei voi antaa omia määräyksiä jotka ei perustu lakiin.... Eli tulevaisuudessa jos haluaa tarkastaa PV:n alueella liikkuvan henkilöllisyyden (johon onneksi on vielä oikeus) on soitettava Poliisi pysäyttämään ajoneuvo, että saa tarkastaa ajoneuvon sisällä olevien henkilöllisyyden. Noh toisaalta tämä keventää työtaakkaa, kun voi ilmoittajalle todeta "täällä pyörii joku auto alueella" "ota rekkari ylös ja soita poliisille, ei voi mitään". :D
Kohta, johon PLM ja PE yritti saada myös kohda sotilaspoliisi... ei ole.
"49 §
Valojen käyttö ajettaessa

Poliisiautossa ja poliisin virkatehtävässä olevassa autossa sekä poliisin moottoripyörässä, jota käytetään hälytysajoneuvona, samoin kuin Tullin ja Rajavartiolaitoksen ajoneuvossa saa kuitenkin käyttää edellä ajavan ajoneuvon pysäyttämiseksi eteenpäin punaista vilkkuvaa valoa näyttävää laitetta samanaikaisesti vilkkuvan sinisen hälytysvalon kanssa."
Liikenteenvalvojan merkit
69 §
Käsimerkit ja ajoneuvosta annettavat merkit

Jäljempänä 181 §:ssä tarkoitetun liikenteenvalvojan liikenteenohjauksessa käytettävien käsimerkkien ja ajoneuvosta annettavien merkkien kuvat ja merkitys esitetään liitteessä 1.
Jep ja sitten 181 ja 182 pykälä. Vain Tulli ja Rajavartiolaitos saavat pysäyttää.
 

Vonka

Supreme Leader
Ainut kohta missä puhutaan että sotilas voi ohjata liikennettä. 65 §.Liikenteenohjaaja. "Liikenteenohjaajana voisi toimia edelleen myös puolustusvoimien harjoitusten aikana sotilas. Ohjaaja voisi olla mikä tahansa sotilas, ei vain sotilaspoliisi."
Ja koska sotilaspoliisi ei ole liikenteenvalvoja tai ohjaaja, se ei voi käyttää liitteen 1 mukaisia käsi,valo yms merkkejä. Näin ollen kansalaisella ei ole mitään velvollisuuksia totella mitään sotilaspoliisin näyttämiä valo, käsi yms merkkejä. Vaikka sotilasalueelle tunkeutuminen on edelleen julkisrauhanrikkomista. Se että onko varuskuntaalue tietä vai maastoa, on aivan sama, koska pv ei voi antaa omia määräyksiä jotka ei perustu lakiin.... Eli tulevaisuudessa jos haluaa tarkastaa PV:n alueella liikkuvan henkilöllisyyden (johon onneksi on vielä oikeus) on soitettava Poliisi pysäyttämään ajoneuvo, että saa tarkastaa ajoneuvon sisällä olevien henkilöllisyyden. Noh toisaalta tämä keventää työtaakkaa, kun voi ilmoittajalle todeta "täällä pyörii joku auto alueella" "ota rekkari ylös ja soita poliisille, ei voi mitään". :D
Kohta, johon PLM ja PE yritti saada myös kohda sotilaspoliisi... ei ole.
"49 §
Valojen käyttö ajettaessa

Poliisiautossa ja poliisin virkatehtävässä olevassa autossa sekä poliisin moottoripyörässä, jota käytetään hälytysajoneuvona, samoin kuin Tullin ja Rajavartiolaitoksen ajoneuvossa saa kuitenkin käyttää edellä ajavan ajoneuvon pysäyttämiseksi eteenpäin punaista vilkkuvaa valoa näyttävää laitetta samanaikaisesti vilkkuvan sinisen hälytysvalon kanssa."
Liikenteenvalvojan merkit
69 §
Käsimerkit ja ajoneuvosta annettavat merkit

Jäljempänä 181 §:ssä tarkoitetun liikenteenvalvojan liikenteenohjauksessa käytettävien käsimerkkien ja ajoneuvosta annettavien merkkien kuvat ja merkitys esitetään liitteessä 1.
Berner... Mikä motiivi?
 

VUps

Majuri
Toikin helpottaa. Tuon uuden tieliikennelain mukaan sotilaspoliisit ei saa pysäyttää enää ketään PV:n alueella.... Ihan vit*** loistava lakiehdotus. Laittakaa vaikka vinkkiä medialle, että nyt kaikki ajelemaan PV:n alueille, koska lain mukaan mitään pysähtymisvelvoitetta ei ole kansalaisilla tulevaisuudessa, vaikka Spollarit heittäs kärrynpyörää PV:n alueilla.
Onhan Laissa puolustusvoimista annettu mahdollisuus henkilöllisyyden selvittämiseen, kiinniottoon ja alueelta poistamiseen.
 
Top