Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
https://www.hdl.fi/blog/2018/02/05/heraa-suomi-paperittomat-saatava-toihin/Herää Suomi! Paperittomat on saatava töihin
Migri voidaankin sitten lakkauttaa tarpeettomana, sillä mitään turvapaikkapäätöksiä tai vastaavia ei enää tarvita koska kaikki saavat jäädä kuitenkin. .
https://m.iltalehti.fi/politiikka/201802082200728272_pi.shtmlKeskustan puoluehallitus tänään ”hätäistunnossa” - Sipilä yrittää turhaan estää Väyrystä pyrkimästä puheenjohtajaksi
Tänään klo 7:52
Juha Sipilän puheenjohtama keskustan puoluehallitus voi yrittää estää Paavo Väyrysen puheenjohtajaehdokkuuden, mutta Väyrynen voi silti kamppailla paikasta puoluekokouksessa, kirjoittaa Iltalehden Juha Ristamäki.
Keskustan kunniapuheenjohtaja Paavo Väyrynen ja nykyinen puheenjohtaja Juha Sipilä. Ensi kesänä jälleen vastakkain puoluekokouksessa? JARNO JUUTI
Kun keskustan kunniapuheenjohtaja Paavo Väyrynen perusti oman Kansalaispuolueensa helmikuussa 2016, monien johtavien keskustalaisten taktiikka oli vähätellä koko hanketta.Keskustan kannatus oli korkealla, Väyryselle naureskeltiin.
Sittemmin on naurattanut vähemmän. Keskustan kannatus on tullut alaspäin kuin lehmän häntä. Tällä menolla ensi hallituskaudella puolue istuu tukevasti oppositiossa.
Juuri päättyneissä presidentinvaaleissa Väyrynen voitti keskustan oman ehdokkaan Matti Vanhasen yli 200 kunnassa ja kokonaisäänissä.
Presidentinvaalien jälkeen Väyrynen ilmoitti tekevänsä vielä "yhden yrityksen keskustan pelastamiseksi". Hän pyrkii keskustan puheenjohtajaksi ensi kesän puoluekokouksessa kootakseen "alkiolaisen allianssin".
Keskustalaiset aktiivit ovat purkaneet sydäntään muun muassa pää-äänenkannattaja Suomenmaan sivuilla. Tilannetta on kuvailtu täydeksi farssiksi, jolle aidan seipäätkin nauravat.Puolue-elinten on vaadittu erottavan koko Väyrysen paikallisyhdistyksen puolueesta.
\* \* \*
Keskustan puoluehallitus on tänään "hätäistunnossa".Normaalin kaavan mukaan se olisi ollut koolla vasta viikon päästä, mutta puolueen puheenjohtaja, pääministeri Juha Sipilä kutsui sen jo nyt kokoukseen.
Aiheena on oikeudellinen arvio kunniapuheenjohtaja Väyrysen vaalikelpoisuudesta keskustan puheenjohtajavaalissa. Lienee selvää, että puoluejohto yrittää estää Väyrysen puheenjohtajaehdokkuuden, koska keskustan sääntöjen mukaan puolueen jäsen ei saa kuulua muuhun puolueeseen.
Sipilällä ja keskustan puolue-elimillä olisi ollut kaksi vuotta aikaa hankkiutua eroon oman puolueensa perustaneesta Väyrysestä, mutta vatulointi on saanut jo koomiset piirteet.
On tietysti ymmärrettävää, että puheenjohtaja-pääministeri Sipilällä on ollut kiireitä mm.Suomen talouden hoitamisessa, mutta oma kotipesä on päässyt rempalleen.
\* \* \*
Tilannetta Väyrysen kanssa eivät ole helpottaneet Sipilän lausunnot, joita hän ilmiselvästi vetää hatustaan. Kun Väyrynen ilmoitti lähtevänsä tavoittelemaan keskustan puheenjohtajuutta, Sipilä ilmoitti "käyvänsä mielellään rehdin kilvan".
Ilmeisesti Sipilän käsitys rehdistä kilvasta on, että Väyrystä yritetään estää kilpailemasta.
Toinen Sipilän lupsakka heitto oli, että tilanne on kuin hän itse lähtisi haastamaan SDP:n Antti Rinteen tai vihreiden Touko Aallon.
Tilanne ei ole tietenkään yhtään sama. Vaikka Väyrynen onkin perustanut oman puolueensa, hän on entinen keskustan puheenjohtaja ja moninkertainen ministeri.
Keskustan kentällä hänellä on edelleen kannatusta. Monet keskustaa äänestävät pitävät Väyrystä enemmän keskustalaisena kuin Sipilää.Seuraavissa eduskuntavaaleissa Väyrysen puolue voi upottaa keskustan viimeisetkin haaveet hallituspaikasta.
\* \* \*
Keskustan puoluehallitus tai puoluevaltuusto eivät voi suoraan erottaa yksittäistä jäsentä, mutta ne voivat erottaa koko paikallisyhdistyksen. Tässä tapauksessa se tarkoittaisi Keminmaan keskustaseuran, jonka puheenjohtaja Väyrynen on, erottamista puolueesta. Mitään isompaa estettä erottamiselle ei ole, jos vaan puolue-elinten kantti kestäisi.
Ongelma on, että Väyrysen paikallisyhdistyksen erottamisessakin on kestänyt aivan liian pitkään. Pitkäaikainen keskustan kansanedustaja Kauko Juhantalo varoitti Ylen haastattelussa, että "se näyttäisi trumpilaiselta, että puolue erottaisi puheenjohtajaa vastaan nousseen henkilön".
Entinen pääministeri, nykyinen europarlamentaarikko Anneli Jäätteenmäki puolestaan ehdotti, että keskusta ja Paavo Väyrynen voisivat vielä yrittää tehdä keskenään sovinnon.
Vaikea on kuitenkaan nähdä, millaisin ehdoin: Sipilä ei pysty tarjoamaan Väyryselle riittävän vihreää oksaa. Sen sijaan Väyrynen on käyttänyt Sipilän heikkoutta hyväkseen ja vie keskustan siivellä omaa Kansalaispuoluettaan kohti seuraavia eduskuntavaaleja.
\* \* \*
Keskusta pystyy estämään sen, että Sipilä ei joudu lähtemään puheenjohtajavaalikiertueelle Väyrysen kanssa. Tämä voidaan tehdä toteamalla tänään, että Väyrynen ei ole puheenjohtajavaalikelpoinen, koska hän on myös Kansalaispuolueen jäsen.
Mutta sitä Sipilä eikä puoluejohto eivät pysty estämään, että Väyrynen ilmoittautuu puheenjohtajakisaan mukaan puoluekokouksessa Sotkamossa.
Se on sitten puoluekokousedustajien käsissä, miten paljon kannatusta tulee.Sipilä, eikä kukaan muukaan puoluekokouksen tehtäväänsä valitsema henkilö, ei voi lähteä neuvomaan puoluekokousta tässä asiassa.
Väyrynen voi siis jatkaa ihan normaalisti puheenjohtajakampanjaansa ja olla piikkinä keskustajohdon lihassa aina kesäkuun puoluekokoukseen saakka. Sen jälkeen hän voi jatkaa samassa roolissa, mutta Kansalaispuolueen ohjaimissa.
Kun kyse on kuitenkin Väyrysestä, kannattaa aina varautua yllättäviin liikkeisiin. Mikäänhän ei estäisi Väyrystä eroamasta Kansalaispuolueesta puheenjohtajakilvan ajaksi.
Silloin Sipilä, Väyrynen ja muut mahdolliset ehdokkaat viettäisivät keväällä yhdessä aikaa ympäri Suomea keskustellen keskustan tilanteesta. Jos jollakulla on politiikassa röyhkeyttä toimia, niin Väyrysellä.
JUHA RISTAMÄKI
Ihanaa, ihanaa seurata vierestä kun Sipilä ja Keskusta on kusessa. Tai ainakin in a slight pickle.
https://www.ess.fi/uutiset/ulkomaat/art2435765USA:n poliittisen rukousaamiaisen taustalla uskonnollinen salaseura
Järjestö toimii pääosin salassa, vaikutusvaltaisten ihmisten viikoittaisia rukousryhmiä järjestetään mm. kongressin rakennuksessa Capitolissa. Lehtikuva/AFP
Yhdysvaltojen pääkaupungissa Washingtonissa torstaina järjestettävä Kansallinen rukousaamiainen kokoaa vuosittain noin 3 000 politiikan ja liike-elämän vaikuttajaa eri puolilta maailmaa. Tapahtumalla ei kuitenkaan ole edes omia verkkosivuja, ja siitä on vaikea saada tietoa.
Asiaan vihkiytymätöntä vaitonaisuus ihmetyttää, mutta sille on luonnollinen selitys: Rukousaamiaisen järjestävä järjestö on vaikutusvaltainen uskonnollinen salaseura.
Rukouspiirejä vaikutusvaltaisille
The Fellowship -järjestöstä ja sitä pitkään johtaneesta Douglas Coesta ovat kertoneet julkisuudessa vuosien varrella muun muassa New Yorker, New York Times, Washington Post, Time ja yleisradiokanava NPR. Toimittaja ja kirjailija Jeff Sharlet on julkaissut siitä kaksi paljastuskirjaa. Silti järjestö pysyy salamyhkäisenä.
Vuotuinen rukousaamiainen on sen ainoa julkinen tapahtuma. Se on julkinen, sillä vaikka aamiainen on Fellowshipin järjestämä, sitä isännöi Yhdysvaltojen kongressi ja maan presidentti on ollut yksi sen pääpuhujista joka vuosi jo yli 60 vuotta.
Valtaosa järjestön toiminnasta tapahtuu kuitenkin kokonaan kulissien takana. Tyypillistä toimintaa ovat vaikutusvaltaisten ihmisten viikoittaiset rukousryhmät, joita on vuosien varrella kokoontunut Yhdysvaltojen pääkaupungissa muun muassa kongressin rakennuksessa Capitolissa, oikeusministeriössä ja Valkoisessa talossa.
Vastaavanlaisia rukousryhmiä on myös useissa muissa maissa, ja ne ovat kaikki kytköksissä amerikkalaisjärjestöön.
Ei virallisia jäseniä
Järjestöllä ei ole virallisia jäseniä, virallista johtajaa eikä edes yhtä vakiintunutta nimeä. Rukousaamiaisen yhteydessä puhutaan yleensä Fellowshipistä, mutta samaan verkostoon viitataan usein myös nimellä Family eli perhe tai Friends eli ystävät.
Ulkopuolisille järjestöstä ei yleensä puhuta. Douglas Coe kuoli vuosi sitten, eikä julkisuudessa kukaan tunnu tietävän, kuka hänen jälkeensä nousi järjestön johtajaksi. Jeff Sharlet kirjoittaa kirjassaan The Family, että järjestö kehottaa välttämään toimintaansa liittyvien keskustelujen ja neuvottelujen kirjaamista ylös, koska vain siten voidaan estää tietojen vuotaminen.
Vaikka tapaamiset ovat rukousryhmiä, Fellowshipiin kuuluu muitakin kuin kristittyjä. Järjestö ei ole sidoksissa mihinkään kirkkokuntaan eikä varsinaisesti edes kristinuskoon; sen toiminnassa korostetaan Jeesuksen maan päällä näyttämän esimerkin seuraamista eikä ylösnousemusta kuten kristinuskossa.
Toiminta ylittää myös puoluerajat, mikä on nyky-Yhdysvalloissa erittäin harvinaista.
Neljännes kongressista mukana
Järjestön tavoite on valtaapitäviin vaikuttaminen. New Yorker tiivistää artikkelissaan Fellowshipin ydintavoitteeksi valtaapitävien sydämien kääntämisen köyhien puoleen.
Järjestöstä kirjoittaneet ovat yhtä mieltä sen vaikutusvaltaisuudesta. New Yorkerin haastattelema sosiologi D. Michael Lindsey Ricen yliopistosta sanoo, että Fellowship on monen johtoasemassa olevan elämän merkittävin hengellinen vaikuttaja. Lehden mukaan Fellowshipiin on kytköksissä noin neljännes Yhdysvaltojen senaatin ja edustajainhuoneen jäsenistä.
Kansainvälisyytensä ansiosta järjestöllä on valtaa myös Yhdysvaltojen ulkopuolella.
STT
https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/...a-10-000-kiintiopakolaista/6764612#gs.zsshhlwLännen Media: Sisäministerinä aloittava Mykkänen: Suomi voisi ottaa jopa 10 000 kiintiöpakolaista
KOTIMAA JULKAISTU 10.02.2018 05:58
Lehtikuva
Ylihuomenna maanantaina uutena sisäministerinä aloittava Kai Mykkänen (kok.) olisi valmis nostamaan Suomen kiintiöpakolaiskiintiön vähintään moninkertaiseksi. Asiasta kertoo Lännen Media.
Tämä edellyttäisi koko Euroopan yhteistä ratkaisua, jossa kiintiöpakolaisuus olisi ensisijainen turvanhakutie vastaanottokeskuksiin saapumisen sijaan.
– Pitää löytää vähemmän huonoja järjestelyjä kuin se, että ihmisiä täytyy salakuljettaa Eurooppaan ja sen jälkeen he kiertävät eri maita. Nyt turvaa hakevat ihmiset, joilla on rahaa ja kykyä liikkua, Mykkänen sanoo.
Mykkänen kysyy, pitäisikö asia kääntää niin, että pakolaisleireiltä poimittaisiin nykyistä suurempi osa hädänalaisista eli pakolaiskiintiöitä nostettaisiin reippaasti.
– Jos syntyisi laaja eurooppalainen ratkaisu, silloin puhuttaisiin Suomen kohdalla jopa kymmenkertaisista määristä.
Mykkänen sanoo noudattavansa hallituksen linjausta, eikä ole ajamassa suuria muutoksia kiintiöpakolaisten määrään niin kauan kuin muut maat eivät muuta politiikkaansa. Suomen pakolaiskiintiö on viime vuosina ollut 750–1050.
10 000 vuodessa on 100 000 kymmenessä vuodessa. Perheenyhdistämiset tuohon päälle, niin puhutaan ehkä kaikenkaikkiaan 400 000:sta. Vaikka leireiltä valittaisiin pelkkiä perheitä jollon perheenyhdistämisiä ei tarvitsisi tehdä samoissa määrin, niin ensimmäisenä vuotena tulleet 10 000 olisivat sen kymmenen vuoden aikana kerinneet sikitä kaksinkertaiseksi, ja niin edelleen. Kasvu olisi lähes eksponentiaalista, koska tämä porukka kumuloituu...
Kuinka kukaan voi edes kuvitella, että Suomi voisi integroida ja kotouttaa vuosikymmenen aikana satoja tuhansia, kun ei neljännesvuosisadan aikana olla onnistuttu siinä edes kymmenien tuhansien kanssa? Juuri tätä Suomi kaipaa, satoja tuhansia uusia pitkäaikaistyöttömiä kaikkine monikulttuurisine ongelmineen. Käsittämätöntä, että edelleen ministeritasolla elellään pää täysin pilvissä...
Työttömyyden väheneminen yli 30 000 ihmisellä olisi laskelmien mukaan Suomen taloudelle isku.
Tutkimusjohtaja Heikki Räisänen työ- ja elinkeinoministeriöstä puhuu OECD:n ja Euroopan komission arvioimasta rakenteellisen työttömyyden rajasta.
– Meillä on varaa lisätä työllisyyttä reilut 30 000 henkilöä. Sen jälkeen aletaan törmätä rakenteellisen työttömyyden rajaan, joka tarkoittaa sitä, että työvoimasta alkaa palkkakilpailu ja yleinen kustannusinflaatio. Talouden kasvu hiipuu siihen.
Tämä olikin hyvä uutinen! Tuodaan Suomeen työttömiä, niin talous lähtee kasvuun. Ehkä se Vartiainen onkin fiksu...http://www.kaleva.fi/uutiset/talous...keen-tyovoimasta-alkaa-palkkakilpailu/784331/
Eli tämä mukaan Suomeen on pakko olla työttömiä. Mutta koska työttömien pitää saada korvausta niin se korvaus kuitenkin leikataan mahdollisimman pieneksi. Se on aktiivimallin tarkoitus.
Turvapaikanhakijoiden joukossa nyt erityisen paljon korkeasti koulutettuja
KOTIMAA JULKAISTU 25.08.2015 22:06
Vastaanottokeskus Helsingissä.Lehtikuva
Eniten turvapaikanhakijoita Suomeen tulee tällä hetkellä Irakista, Syyriasta, Afganistanista ja Somaliasta.
– Syyrian sotaa paenneita. Eikä pelkästään nuoria miehiä. Nämä nuoret miehet on nyt haluttu nostaa esiin kielteisessä mielessä. Kyllä tässä on paljon nuoria miehiä, mutta sieltähän tulevat perheet perässä, Helsingin vastaanottokeskuksen johtaja Leena Markkanen sanoo.
Markkanen kertoo, että nyt tulleiden joukossa on erityisen paljon korkeasti koulutettua väkeä.
– On lääkäreitä ja insinöörejä ja muutenkin kielitaitoista porukkaa. Mitä olen henkilökunnan kanssa jutellut niin noin puolet heistä on todella koulutettua porukkaa, Markkanen jatkaa.
Hän nostaa esiin myös sen, että turvapaikanhakijoiden joukossa on alettu oma-aloitteisesti opetella suomen kieltä.
– Juttelin Kirkkonummella (Kirkkonummelle avattiin väliaikainen vastaanottokeskus viime viikolla) kahden miehen kanssa ja he kertoivat, että rahaa kerätään, jotta muu perhe pääsisi perässä. Isä on tullut tänne ja siellä on itse aloitettu suomen kielen opiskelu, kun me emme ole vielä ehtineet aloittaa jutteluryhmiä.
LINDA PUKKA
linda.pukka(at)mtv.fi
Syyrialaispakolainen maksaa Norjalle 800.000 euroa* - 8.000 pakolaista taas maksaa useita miljardeja euroja
- Me voimme auttaa miljoonaa ihmistä paikan päällä sen sijaan, että autamme 0,1% lotossa onnekasta.
Hegnar.no 18.6.2015 juttu norjaksi
Høyren parlamenttiryhmän johtaja Trond Helleland esitti eilen Stortingetissä, että Norjaan otettaisiin 8.000 syyrialaista pakolaista lisää ja hätäapuun paikan päällä myönnettäisiin noin 29 miljoonaa euroa lisää rahaa, kirjoittaa Finansavisen.
Høyren, Arbeiderpartin, Venstren, KrF.n, Senterpartin ja MDG:n yksimielisyys vastaanotettiin viime viikolla pettymyksellä Pakolaisavussa ja Norjan turvapaikkahakijajärjestössä (NOAS). He olivat toivoneet 114 miljoonaa euroa lisäapuun paikan päällä.
29 ja 114 miljoonan euron välisellä erolla on meille lähialueilla huomattavasti suurempi merkitys kuin sillä, että he ottaisivat 8.000 kiintiöpakolaista 10.000 sijaan, sanoi NOAS-johtaja Ann-Magrit Astenå Dagbladetille perjantaina.
Nyt FrP haluaa antaa pakolaisjärjestöjen haluamat rahat järjestöille sen sijaan, että otettaisiin 8.000 syyrialaista pakolaista lisää Norjaan.
- Me kannatamme 114 miljoonan euron lisärahoitusta koskevaa ehdotusta, sillä me haluamme auttaa huomattavasti useampia ihmisiä kuin mitä Stortingetin enemmistö aikoo. Tämä 114 miljoonaa euroa tulee niiden satojen miljoonien eurojen päälle, jotka hallitus on jo myöntänyt, sanoi Christian Tybring-Gjedde Finansavisen-lehdelle.
114 miljoonan euron lisärahoituksella arvioidaan voitavan auttaa miljoonaa henkilöä paikan päällä.
- 8.000 lisäkiintiöpakolaisen ottaminen Norjaan olisi aika tehoton toimi ja se olisi vielä hyvin kallista, hän lisäsi.
Hallitus: 11 miljardia euroa
Tybring-Gjedden ja Mazyar Keshvarin eilen iltapäivällä FrP-puolueen nimissä parlamentissa jättämä esitys perustuu 8.000 syyrialaisen lisäpakolaisen Norjaan ottamisen koko elinkaaren mittaisiin kustannuksiin.
- Suorat vastaanottokustannukset yhtä pakolaista kohden ovat 5 vuoden aikana 114.000 euroa, eli 8.000 pakolaisen kohdalla yhteensä 912.000.000 euroa, osoittaa Oikeus- ja valmiusosaston laskelma.
- Samanaikaisesti UDI:n tilasto osoittaa, että keskimääräinen syyrialainen pakolainen saa tuotua Norjaan perheenyhdistämisen perusteella mukanaan vielä 0,7 henkilöä.
"Kyse on siten todellisuudessa vähintään 13.600 syyrialaisesta pakolaisesta ajanjaksolla", todetaan Finansavisenin mukaan esityksessä.
- SSB:n [Norjan tilastokeskus] mukaan keskimääräisen syyrialaisen pakolaisen aiheuttamat elinkaaren mittaiset kustannukset ovat 800.000 euroa, jos integroituminen onnistuu kuten naapurimaasta Irakista tulleiden pakolaisten kohdalla. Mainittujen 8.000 pakolaisen ja 5.600 perheenyhdistämisen kautta tulleen aiheuttamat kustannukset tulevat nousemaan siten yhteensä 11 miljardiin euroon.
- Kuinka kustannukset voivat olla näin suuret?
- Pakolaiset käyvät töissä huomattavasti harvemmin kuin väestö keskimäärin ja he käyttävät sosiaalitukia huomattavasti muuta väestöä enemmän. SSB:n arviota 800.000 euron elinikäisistä kustannuksista voidaan pitää varovaisena arviona, koska siinä oletetaan, että pakolaisen jälkeläiset integroituvat täydellisesti, sanoi Tybring-Gjedde Finansavisenille.
Tämä jätkähän on oikea ajatusten tonava. Tietysti olisi parempi tämä vaihtoehto parempi kuin rajat auki josta 30k arabia kävelee sisään. Hiukan kärjistetty vertausta