Kärkipoliitikkojen vahtimisketju

Persunuoret heitti ässän hihasta. Malliesimerkki omiin muroihin kusemisesta. Tämä voi olla hauska läppä sopivassa porukassa jossain tilanteessa, mutta vähän voisi olla enemmän tuota harkintakykyä.

Paavo Haavikon sanoin: "Ne tekevät sen itse".


Provosoivat tahallaan, ei tuo oikein kenenkään mielipidettä maahanmuuttoon ja perheen perustamiseen muuta mihinkään suuntaan joten siten turhaa.
Villiä se oli kokoomus nuortenkin huumori ennen kuin se otettiin holhouksen alle.
 
En edes pöyristynyt. Nykään pitäisi olla kusi sukassa ihan koko ajan, jottei kukaan ottaisi nokkiinsa. Samaa luokkaa kuin vasemmistonuorten safari rikkaitten asuinalueille, joskin persuilla ehkä vähän kömpelömpi yritys. En vain ymmärrä, miten joka asiasta voi joku olla närkästymässä.
 
Oreck ei ole kärkipoliitikko mutta menköön tänne kun VR:n kanssa tappelee, joku korruptio tässä on taustalla 100% varmasti, joku haluaa purkaa nuo ja rakentaa tilalle jotain koirankoppia velkaorjille.

Jos nyt halutaan kansainvälistä kaupunkikulttuuria Helsinkiin, (josta itse en perusta) niin aika hullua jos ei tuon ukon anneta häärätä rauhassa.

Bruce Oreck kertoo haastavansa VR:n oikeuteen konepajakaupasta
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005659882.html
 
Provosoivat tahallaan, ei tuo oikein kenenkään mielipidettä maahanmuuttoon ja perheen perustamiseen muuta mihinkään suuntaan joten siten turhaa.
Villiä se oli kokoomus nuortenkin huumori ennen kuin se otettiin holhouksen alle.

Niin, kyllähän töräyksiä tulee aina nuorisojärjestöistä. Itse naurahdin tuolle vappuhenkiselle jutulle, mutta enpä olisi persunuorena sitä silti julkaissut.

Toisaalta asiasta pöyristyneet ovat nyt joutuneet päivystämään twitterissä koko päivän pöyristelemässä ja ovat olleet poissa mummoja potkimasta... :)

Ilmeisesti kyseinen sanaleikki on peräisin jonkun paremman ihmisen pari vuotta sitten kirjoittamasta persuja haukkuvasta plokista, löytyi googlesta. Eli ei kyse persunuorten originaalista keksinnöstä.
 
Niin, kyllähän töräyksiä tulee aina nuorisojärjestöistä. Itse naurahdin tuolle vappuhenkiselle jutulle, mutta enpä olisi persunuorena sitä silti julkaissut.

Toisaalta asiasta pöyristyneet ovat nyt joutuneet päivystämään twitterissä koko päivän pöyristelemässä ja ovat olleet poissa mummoja potkimasta... :)

Ilmeisesti kyseinen sanaleikki on peräisin jonkun paremman ihmisen pari vuotta sitten kirjoittamasta persuja haukkuvasta plokista, löytyi googlesta. Eli ei kyse persunuorten originaalista keksinnöstä.

Näin itsekin muistelin, usein ne harrastaa tuollaisia ansoituksia.
 
Eduskunnan varapuhemies jyrähtää turvapaikanhakijoiden oikeuksien puolesta: ”Selvityksen tekemisen ajaksi on turvapaikkahakemusten käsittely keskeytettävä”

27.4.2018 22:11 Päivitetty: 27.4.2018 22:11

ISTOCK
pakolaisuus.jpg



Eduskunnan toinen varapuhemies, SDP:n kansanedustaja Tuula Haatainen kiirehtii selvityksen tekemistä turvapaikanhakijoiden oikeuksista.

Hän muistuttaa tiedotteessaan, että sisäministeri Kai Mykkänen (kok.) on ilmoittanut käynnistäneensä selvityksen turvapaikanhakijoiden oikeuksien toteutumisesta. Haataisen mukaan selvitys tulee tehdä kiireellisesti.

Turvapaikanhakijoiden kohdalla prosessin oikeusturvassa ja jälkikäteisestä oikeussuojassa on usein kyse ihmisten hengestä ja oikeudesta elämään, sanoo Haatainen.

Haataisen mielestä selvityksen tekemisen ajaksi on turvapaikkahakemusten käsittely keskeytettävä.

”Hakemusten käsittely voidaan aloittaa sitten, kun selvitys turvapaikanhakijoiden oikeuksien toteutumisesta turvapaikkaprosessin eri vaiheissa on valmis ja mahdolliset korjaustoimenpiteet toteutettu.”
https://demokraatti.fi/eduskunnan-v...urvapaikkahakemusten-kasittely-keskeytettava/
 
Oikeassa demokratiassa ei olisi kärkipoliitikkoja.

http://www.laakarilehti.fi/ajassa/v...ista/?public=e580e15b9a56ab18240cb40c02569b91
Katselen kansanvallan katoamista
25.4.2018 09.00

Neljän miljoonan äänioikeutetun tahto konvertoituu neljän kaverin päähänpistoksi. Näppärää, eikö vain.

Viime viikkojen aherrus on pakottanut minut tutustumaan yhteiskunnan ideologiseen kivijalkaan, perustuslakiin. Perustuslain sanotaan turvaavan kansalaisten perus- ja ihmisoikeudet. Laki on jaettu selkokielisiin pykäliin, pykälät puolestaan ryhmitetty muutamiksi aihealueiksi, jotka osaltaan varmistavat kansanvallan tässä maassa. Lakia lukiessani tulin siihen tulokseen, ettei lain tulkintaan tarvita kovin kummoisia lahjoja. Koukeroitten puuttuminenkin ajaa osaltaan perusoikeuksien toteutumisen asiaa. – Selvähän tuo, sanoisi tässä vänrikki Koskela.
Tämän kevään ajan olemme saaneet seurata sote-nimisen hankkeen parlamentaarisen käsittelyn loppuvaiheita. Parlamentti-sana vihjaa minulle, että asiasta puhutaan tai ainakin asiasta pitäisi puhua, parleerata. Ja kenen pitäisi puhua? No tietenkin niiden, jotka siellä parlamentissa istuvat, meidän valitseminamme, siis meidän armostamme. Siis tähän tapaan: "Valtiovalta Suomessa kuuluu kansalle, jota edustaa valtiopäiville kokoontunut eduskunta" (PeL 2 §).
Kuka voisi estää kansanedustajaa ”hoitamasta edustajantointaan”?​
Valitsemamme eduskunnan jäsenet, kansanedustajat, ovat siis kansan edustajia. "Kansanedustaja on velvollinen toimessaan noudattamaan oikeutta ja totuutta. Hän on siinä velvollinen noudattamaan perustuslakia eivätkä häntä sido muut määräykset" (PeL 29 §). Vielä varmemmaksi vakuudeksi: "Kansanedustajaa ei saa estää hoitamasta edustajantointaan" (PeL 30 §).
Tämä kaikki todetaan jo perustuslain alkupuolella. Minua, lakia nyt ensimmäistä kertaa tavaavaa maallikkoa, alkaa oikeasti jännittää. Kuka voisi antaa "muita määräyksiä", kuka voisi estää kansanedustajaa "hoitamasta edustajantointaan"? Kiirehdin luku-urakassani eteenpäin kämmenet kosteina. Koska päästään asioiden ytimeen?
Minun on tuotettava lukijalleni pettymys: pidemmälle ei päästä. Tämä on tässä. Ei sanaakaan poliittisista puolueista, ei mitään kuvausta tuosta kaikkia kiehtovasta ryhmäkurista, ei siitä, kuka on näitä "muita määräyksiä" antava eduskuntaryhmän johtaja, jonka sanotaan ampuvan "rivit suoriksi". Onko hänellä siis oikeasti jokin pyssy, vaikka perustuslaki siitä vaikenee? Onko tuo edellä mainittu "totuus" hänen takanaan, jossain kassakaapissa? Mistä tuo "totuus" on hänelle annettu ja vielä yksinoikeudella? Ja miten?
Siis kansanvalta meneekin näin: on pari kaveria, jotka ovat asioista jotain mieltä. Heitä sanotaan puolueiden A ja B puheenjohtajiksi. Sitten on pari muuta kaveria, joita sanotaan puolueiden A ja B eduskuntaryhmien puheenjohtajiksi eli ryhmyreiksi. Tekee yhteensä neljä (4) kaveria, keskenään siedettävän sopuisia. Sitten he saavat päähänsä jostain – siis eivät välttämättä edes omasta hallitusohjelmastaan – jotain, puheenjohtajat "linjaavat" ja ryhmyrit "ampuvat rivit suoriksi". Tällä tavalla neljän (4) miljoonan äänioikeutetun tahto konvertoituu neljän kaverin päähänpistoksi. Näppärää, eikö vain. Säästytään paljolta parlaamiselta.
Jos joku heidän porukoissaan on eri mieltä, hän saa varmaan porista porinansa. Mihinkään se ei silti vaikuta, koska nuo neljä (4) korkealla sinivalkoisen perustuslain tekstin yläpuolella hääräävää kaveria ovat jo asiat keskenään sopineet.
Kaikki edustajat ovat oikeutettuja torkkupeittoon, urheiluseuran jäsenyyteen ja luopumiseläkkeeseen. Jos edustaja ei tyydy pelkästään niihin, hänet leimataan häiriköksi. Tällaisten edustajien parlamentaarinen ura on parasta taittaa nupulleen. Onhan uhkana, että noudatettaisiin perustuslakia.


Martti Kekomäki on emeritusprofessori.
 

Lakkauttamalla suhteellinen vaalitapa, päästään eroon tästä ongelmasta.
Tällöin suosittu ja karismaattinen poliitikko voi helposti irtauta puolueestaan ilman, että täytyy pelätä putoamista seuraavissa vaaleissa.
Nyt olet naimisissa puolueen kanssa ja änkyröimällä puolueen johtoa vastaan, ajaudut ulkokehälle etkä pääse vaikuttamaan.

Tätä luopumista ei kuitenkaan tule tapahtumaaan, koska puolueet tietävät tämän ja eivät halua toimia itseään vastaan.
 
Päivi Räsänen: Turvapaikanhakijoiden aitoa uskoontuloa ei ymmärretä

PERTTU KOISTINEN | 28.04.2018 | 13:39

Kansanedustaja pitää kyynisenä tulkintaa, että uskontoa vaihdettaisiin vain turvapaikan saamisen toivossa.

Kristillisdemokraattien kansanedustaja Päivi Räsäsenmukaan vaikuttaa siltä, että uskonnon merkitystä aliarvioidaan Suomessa nykyisin kansainvälisen suojelun tarvearvioinnissa, mikä on heikentänyt suojelua Suomesta hakevien oikeudellista asemaa merkittävästi.

– Uskonnollisen vainon perusteella turvapaikkaa hakevien joukossa on niitä, jotka ovat siitä syystä joutuneet pakenemaan kotimaastaan. Mutta keskuudessamme on vielä enemmän niitä, jotka ovat alun perin tulleet tänne muun syyn perusteella, esimerkiksi etnisen tai poliittisen vainon vuoksi, hän sanoo tiedotteessaan.

Räsäsen mukaan monen on vaikea ymmärtää aitoa uskonnollista heräämistä.
– Pidän tietämättömänä ja kyynisenä sitä tulkintaa syntyneestä ilmiöstä, että nyt uskontoa vaihdetaan vain turvapaikan saamisen toivossa.
Uskonnonvapaus on hänen mukaansa suomalaisen yhteiskunnan keskeinen perusarvo ja myös kansainvälisten ihmisoikeussopimusten vaatimus.

– Se sisältää niin Suomen kansalaisten kuin kaikkien täällä elävien oikeuden uskoa ja harjoittaa uskontoa, samoin oikeuden uskonnottomuuteen, mutta siihen kuuluu myös oikeus vaihtaa uskontoa. Tätä oikeutta ei yleisesti turvata muun muassa islaminuskoisissa valtioissa.

Kansainväliset sopimukset ja Suomen laki kieltävät Räsäsen mukaan selkeästi turvapaikkaa hakevan palauttamisen olosuhteisiin, joissa hän voi joutua vainon tai hengenvaaran kohteeksi.

– Oleellista uskonnollista vainoa tutkittaessa on se, onko henkilö vaarassa joutua lähtömaahan palautettaessa vainon kohteeksi tai hengenvaaraan, ei niinkään se, mikä on hänen sydämensä tila.

Esimerkiksi Räsänen nostaa Afganistanin, jonne ei hänen mukaansa käytettävissä olevan maatiedon pohjalta voi lainkaan palauttaa islamista kristinuskoon kääntynyttä.

– Siellä henkeä uhkaaville tahoille, olipa kysymys terroristiryhmistä tai henkilön perheestä, oleellista ei ole se, onko kääntynyt nimikristitty vai sydämen kristitty. Oleellista on aiemman uskonnon hylkääminen, jonka merkkinä on kristillinen kaste.
[/QUOTE]
https://www.verkkouutiset.fi/paivi-rasanen-turvapaikanhakijoiden-aitoa-uskoontuloa-ei-ymmarreta/
 
Päivi Räsänen: Turvapaikanhakijoiden aitoa uskoontuloa ei ymmärretä

PERTTU KOISTINEN | 28.04.2018 | 13:39

Kansanedustaja pitää kyynisenä tulkintaa, että uskontoa vaihdettaisiin vain turvapaikan saamisen toivossa.

Kristillisdemokraattien kansanedustaja Päivi Räsäsenmukaan vaikuttaa siltä, että uskonnon merkitystä aliarvioidaan Suomessa nykyisin kansainvälisen suojelun tarvearvioinnissa, mikä on heikentänyt suojelua Suomesta hakevien oikeudellista asemaa merkittävästi.

– Uskonnollisen vainon perusteella turvapaikkaa hakevien joukossa on niitä, jotka ovat siitä syystä joutuneet pakenemaan kotimaastaan. Mutta keskuudessamme on vielä enemmän niitä, jotka ovat alun perin tulleet tänne muun syyn perusteella, esimerkiksi etnisen tai poliittisen vainon vuoksi, hän sanoo tiedotteessaan.

Räsäsen mukaan monen on vaikea ymmärtää aitoa uskonnollista heräämistä.
– Pidän tietämättömänä ja kyynisenä sitä tulkintaa syntyneestä ilmiöstä, että nyt uskontoa vaihdetaan vain turvapaikan saamisen toivossa.
Uskonnonvapaus on hänen mukaansa suomalaisen yhteiskunnan keskeinen perusarvo ja myös kansainvälisten ihmisoikeussopimusten vaatimus.

– Se sisältää niin Suomen kansalaisten kuin kaikkien täällä elävien oikeuden uskoa ja harjoittaa uskontoa, samoin oikeuden uskonnottomuuteen, mutta siihen kuuluu myös oikeus vaihtaa uskontoa. Tätä oikeutta ei yleisesti turvata muun muassa islaminuskoisissa valtioissa.

Kansainväliset sopimukset ja Suomen laki kieltävät Räsäsen mukaan selkeästi turvapaikkaa hakevan palauttamisen olosuhteisiin, joissa hän voi joutua vainon tai hengenvaaran kohteeksi.

– Oleellista uskonnollista vainoa tutkittaessa on se, onko henkilö vaarassa joutua lähtömaahan palautettaessa vainon kohteeksi tai hengenvaaraan, ei niinkään se, mikä on hänen sydämensä tila.

Esimerkiksi Räsänen nostaa Afganistanin, jonne ei hänen mukaansa käytettävissä olevan maatiedon pohjalta voi lainkaan palauttaa islamista kristinuskoon kääntynyttä.

– Siellä henkeä uhkaaville tahoille, olipa kysymys terroristiryhmistä tai henkilön perheestä, oleellista ei ole se, onko kääntynyt nimikristitty vai sydämen kristitty. Oleellista on aiemman uskonnon hylkääminen, jonka merkkinä on kristillinen kaste.
https://www.verkkouutiset.fi/paivi-rasanen-turvapaikanhakijoiden-aitoa-uskoontuloa-ei-ymmarreta/[/QUOTE]
Joo, myönnän että en ymmärrä näillä ensin uskoontuloa ja sitten kaapistatuloa. Myönnän kyynisyyteni. Ihmettelen Räsäsen näkemystä, kuvittelin hänen nähneen sisäministeri-vuosinaan kaikenlaista satusetää ja oppineen näiden metkuista..
 
  • Tykkää
Reactions: PSS
Tässä uskoontulossahan ei varsinaisesti pitäisi lainkaan mitata (yrittää mitata) jotakin niin vaikeasti määriteltävää asiaa kuin uskon aitoutta.

Kysehän on siitä, että kristinuskoon kääntyneenä näihin islaminuskoisiin maihin joihinkin on hengenvaarallista palata. Mikä muuten on yksi esimerkki tämän uskon omiin muroihin kusemisesta. Toinen on tämä funtamentalistien tukeminen tuomitsemisen sijaan.

Mutta kristinuskoon kääntymiseen palatakseni, niin oleellistahan on määritellä onko kääntyneen uskonto niin uskottavaa, että hänen on vaarallista maahansa palata. Onko hänellä jo vakiintuneita tapoja, tarvetta ja halua uutta uskontoaan harjoittaa. Tälläinen kääntynythän eroaa silloin selkeästi keskiverto suomalaiskristitystä joka päällepäin voi olla niin ateisti, ortodoksi tai vaikka evlut tai mikä vain.
 
Onkohan Isä Timolla kaikki ok?

43957945-1-1118x629.jpg

Timo Soini. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN
Timo Soini PS:lle: Allekirjoititte sosialistipropagandaa
PERTTU KOISTINEN | 28.04.2018 | 16:32- päivitetty28.04.2018 | 16:33

Ulkoministerin ihmettelee, ettei hänen entinen puolueensa ole jättänyt yhtään omaa välikysymystä.

Sinisen tulevaisuuden ulkoministeri Timo Soiniihmettelee, ettei hänen aiemmin johtamansa perussuomalaiset ole jättänyt yhtään omaa välikysymystä.

Timo Soini pitää saamattomana, ettei tällaista ole tehty edes maahanmuutosta.

– Sen sijaan he ovat innolla mukana SDP:n , marxilaisen vetämän Vasemmistoliiton ja Vihreiden välikysymyksessä.

Joukon jatkona, Soini sanoo blogissaan.

Soini pohtii, montako lausetta välikysymyksen tekstissä on perussuomalaisten laatimaa.

– RKP ja Kristilliset eivät allekirjoittaneet sosialistipropagandaa.
https://www.verkkouutiset.fi/timo-soini-pslle-olette-mukana-sosialistipropagandassa/
 
Jokos Lepomäki-epistolaa on täällä kuunneltu? Tää haastattelu on vissiin sen verran tuore, ettei vielä ole aiemmin linkattu.
Ihan fiksu daami ja tykkään tuosta harvinaisen suorasta puheesta. Tämä ei sitten ole sulle @Talvela koska liittovaltio mainittu siellä loppupuolella... mutta muuten kannattaa kuunnella.
http://www.permanto.fi/fi/web/alfatv/player/vod?assetId=9424538

.
 
Ilon ja riemun päivä

Eilen lähetin eduskunnan puhemiehelle ilmoituksen, että palaan 12.6. hoitamaan Euroopan parlamentin jäsenyyden vuoksi keskeytynyttä edustajantointani.

Paluuni eduskuntaan näytti aluksi hankalalta. Jos olisin eronnut ensin Euroopan parlamentista, olisi voinut syntyä tilanne, jossa paluuni ja sen ajankohta olisi saattanut olla epävarma.

Onneksi oli kuitenkin tarjolla toinen mahdollisuus. Paluuni eduskuntaan varmistuu ensin eilen antamani ilmoituksen perusteella. Tämän jälkeen Euroopan parlamentissa todetaan, että jäsenyyteni sen säädösten perusteella lakkautuu.

Jos kaikki sujuu suunnitellulla tavalla, Mirja Vehkaperä pääsee jo samana päivänä osallistumaan Euroopan parlamentin toimintaan ja hänen varaedustajansa eduskuntatyöhön.

Kesäkuun 12. on siis ilon ja riemun päivä. Pääsen taas mukaan kotimaan politiikkaan vaikuttamaan sekä Suomen ulko-, turvallisuus ja Eurooppa-politiikan linjaan että maamme sisäpolitiikan suuntaan.

Muodostan oman eduskuntaryhmän. Pyrin yhteistyöhön yli puoluerajojen niiden kansanedustajien kanssa, jotka ovat valmiit puolustamaan Suomen itsenäisyyttä ja puolueettomuutta, toteuttamaan hallittua maahanmuuttopolitiikkaa, toimimaan köyhyyden poistamiseksi ja vahvistamaan maaseudun ja maakuntien elinvoimaa.

Työ Euroopan parlamentissa on ollut antoisaa, mutta siihen on liittynyt myös ikäviä piirteitä.
Euroopan parlamentin federalistinen enemmistö ajaa unionin kehittämistä yhteisvastuulliseksi velkaunioniksi, sotilasliitoksi ja ylikansalliseksi liittovaltioksi, vaikka jäsenmaissa vastustus ylikansallista yhdentymistä vastaan on nykyään voimakasta. Parlamentin ilmapiirissä ei ole helppo toimia.

Ikävää on sekin, että parlamentin hallinnossakin on vallalla federalistinen henki, ja se kohtelee jäseniä puolueellisesti. Tämän olen saanut itse monta kertaa karvaasti kokea.
Yksi tapauksista on ollut julkisuudessakin.

Kaksi vuotta sitten parlamentin hallinto kieltäytyi maksamasta joitakin minulle ja avustajalleni kuuluvia matkakorvauksia. Lisäksi uhattiin periä takaisin avustajalle jo maksettuja korvauksia ja myös palkkoja.
Valitin matkakorvauksia koskevasta päätöksestä pääsihteerille, joka hyväksyi alaistensa tekemän ratkaisun. Valitin tästä kvestoreille, jotka tukivat pääsihteerin päätöstä. Tästä valitin parlamentin byrooseen, joka eilen tiedokseni saatetulla päätöksellä yhtyi kvestoreiden kantaan.
Tämä prosessi on ollut aivan uskomaton.

Minulla on sataprosenttinen näyttö siitä, että hallinnon alunperin tekemä päätös oli perusteeton. Ymmärrän vielä sen, että pääsihteeri tuki alaistensa päätöstä. Sitä en ymmärrä lainkaan, että kvestoreiden ratkaisu pääsihteerin päätöksestä tekemääni valitukseen perustui pääsihteerin itsensä antamaan selvitykseen. Byrooseen kvestoreiden päätöksestä tekemääni valitusta käsiteltäessä heillä oli ratkaiseva vaikutus. Tämän minulle vahvisti byroon jäsen Heidi Hautala.

Parlamentin sisäinen valitusmenettely ei anna hallinnon kaltoin kohtelemalle jäsenellä mitään oikeusturvaa. Valituksia käsiteltäessä ratkaisevassa asemassa ovat ne, joiden toiminnasta valitetaan, vaikka heidän tulisi olla jäävejä edes osallistumaan päätöksentekoon.

Seuraavaksi valitan Euroopan tuomioistuimeen. Siellä uskon saavani oikeutta. Viime vuoden lopulla tuomioistuin hyväksyi valituksen, jonka jäsen oli tehnyt parlamentin hallintoa vastaan.
Ikävää on sekin, että parlamentin hallinto on tullut osallistuneeksi jäsenmaan sisäiseen poliittiseen peliin. Korvausasian käsittelystä on vuodettu tietoja julkisuuteen, vaikka asian käsittely on ollut ja on edelleen kesken. Kysymys ei ole ollut maksettujen matkakorvauksien takaisin perimisestä vaan siitä, ettei tiettyjä korvauksia ole toistaiseksi maksettu.

Matkakorvauksiin liittyvällä uutisoinnilla on pyritty vahingoittamaan jäsenen mainetta ja loukkaamaan hänen kunniaansa. Samaan ovat tähdänneet perustettomat väitteet, että Oulussa 3.3. järjestämäni Eurooppa-seminaari olisi ollut sääntöjen vastainen ja että sen rahoituksessa olisi ollut ongelmia.

Lähiviikkoina lopettelen työtäni Euroopan parlamentissa. Vaikka jään nyt sivuun, pyrin vaikuttamaan ensi vuoden vaaleissa valittavan parlamentin työhön.
Euroopan parlamenttiin olisi saatava uusi poliittinen ryhmä, joka kehittäisi unionia itsenäisten kansakuntien yhteisönä. Mukana voisi olla Italian viiden tähden liike ja muita niitä ryhmittymiä, jotka ovat osallistuneet perustamani ”Vapaus valita” –kontaktiryhmän toimintaan.
https://www.paavovayrynen.fi/2018/05/04/ilon-ja-riemun-paiva/
 
  • Tykkää
Reactions: PSS
Back
Top