Kärkipoliitikkojen vahtimisketju

Mielestäni Persut on ihan hyvä puolue ja heissä on potentiaalia, enkä näkisi tarvetta alkaa perustamaan omaa puoluetta. Toki jos ajatukset eroaa paljonkin siitä mitä PS edustaa, mutta silloin ei olisi varmaan kannattanut alkujaankaan liittyä persuihin. Tilanne on toki haastava, koska persut ovat hallituksessa joka tulee tekemään 'vaikeita' päätöksiä, ja hallituspuolueista varmaan kokoomus ja kepu on keskenään useista asioista samaa mieltä, ja PS sitten edustaa jotain muuta mielipidettä. Persut kuitenkin kaipaa nähdäkseni juuri Tynkkysen kaltaisia hahmoja. Nuori, energinen, esiintymiskykyinen. Soini on hyvä esiintymään, varmasti vilpittömästi Suomen asialla, ja on tehnyt hienon työn perustaessaan ja nostaessaan Perussuomalaiset hallituspuolueeksi. Mutta Soinista tulee välillä kyllä hieman itseriittoinen kuva. Ja vaikkei tulisikaan, niin ei Soini tule loputtomiin olemaan Persujen ykkösmies. Yksittäisenä tapauksena minusta oli erityisen outoa kun viime vuonna hieman ennen eurovaaleja Soini julkaisi kirjoittamansa kirjan, jossa dissasi useita puoluetovereitaan. Outo ulostulo muutenkin, mutta varsinkin juuri vaalien alla.
 
Viimeksi muokattu:
Persut on siinä mielessä erikoinen puolue, että se ei oikein asemoidu mitenkään perinteiselle vasemmisto-oikeistojaottelulle, jos nyt ei aina muutkaan puolueet. Puolue ennemminkin tarjoaa "turvapaikan" arvokonservatiivisemmille osille läpi koko puoluekentän, koska kaikissa puolueissa on konservatiivisemmat äänenpainot painettu männävuosina marginaaliin. Niin myös perinteisesti suosimassani puolueessa Kokoomuksessa, jonka linja on ollut unelmahöttöön ja fantastiseen käsienheilutteluun realismin kustannuksella kallellaan jo Kataisen kaudesta lähtien, jatkuvasti kiihtyvään tahtiin. Kokoomuksessa, kuten useimmissa muissakin puolueissa, on nykyistä arvo- ja talouskonservatiivisempia osia, mutta keulille on haettu syystä tai toisesta erilaisia naamoja ja äänensävyjä, joita ei oikein parhaalla tahdollakaan voi pitää "konservatiivisina". Monesti "puolue-eliitin" / ministeriryhmän ja puoluekokouksen ajatusten välillä on ristiriitaa.

Tästä "keräilyerien" puolueen asemasta oli Persuille kovasti hyötyä oppositiopuolueena kun muiden puolueiden toiminta oli omiaan vieroittamaan niiden kannattajia, jolloin Persut tuntuivat tarjoavan jonkinlaisen vaihtoehdon. Nyt kun hallituksessa on oltava vastuussa esim. karuista taloustoimista, voi vasemmistopuolueesta Persuihin loikannutta ketuttaa kun "oma vanha puolue" edelleen jaarittelee niin ihanista elvytyksistä ja Paul Krugmaneista.

Persut voivat selvitä vielä merkittävänä poliittisena voimana, mutta se vaatii jonkinlaista parempaa yhteisymmärrystä esim. talousasioista, jottei mielipiteiden kirjo puolueessa olisi niin älyttömän laaja (huomioiden että se on laaja muissakin puolueissa). Jytkylukuihin en usko enää päästävän. Sen sijaan odotan ja toivon että muissa puolueissa pääsisi jälleen framille vähemmän fantastiset äänenpainot. Stubbin, Orpon ym. näyttöjen pohjalta en ole valmis puoluetta äänestämään ilman suunnankorjausta.
 
Minusta persuja voisi luonnehtia arvokonservatiivisiksi demareiksi, jotka ovat lisäksi hieman agraarimpia. Soini retoriikassaan mielellään samaistuu duunareihin ja pienviljelijöihin, eikä se ole sattumaa. Vast'ikään Soini Yhdysvalloissa vieraillessaan totesi olevansa talouskannoiltaan demokraatti mutta arvoiltaan republikaani (voisi sanoa catholic democrat, jos valitsisi demokraatit). Talous- ja arvoliberaalina pidän persuja tarpeellisena puolueena, ja mikäli eduskuntavaalit järjestettäisiin nyt, voisin äänestää heitä, lähinnä maahanmuuttokysymyksen takia.

En näe mitään estettä jytkyn uusimiselle, mutta tilanne on kuitenkin haastava. Minusta tuntuu, että ihanteellinen kolmen puolueen hallitus koostuisi persuista, demareista ja toisesta porvaripuolueesta. Nyt kun kepussa on varsinkin Sipilä, joka on kepun oikeistolinjaa, se ei anna hyviä eväitä persuja miellyttävään yhteistyöhön. Tuntuu, että persuja äänesti moni sellainen joka ei tiedosta politiikan realiteteettejä. Varmasti persut ajavat tavotteitaan parhaansa mukaan, mutta eivät he voi sanella hallituksen kantoja yksin. Persuna en kokisi oloani petetyksi, ainakaan täysin. Esimerkiksi hallituksen maahanmuuttopoliittinen linjaus on lupaava.
 
Miten mahtaa Soinin "uran huipentuminen eli EU:n komissaarin paikan" käydä?


http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/133...loppu-tutkija-voi-johtaa-puolueen-hajoamiseen

Perussuomalaisilla ”historiallinen viikonloppu”? Tutkija: ”Voi johtaa puolueen hajoamiseen”

Sebastian Tynkkysen valinta uudelle kaudelle perussuomalaisten nuorisojärjestön puheenjohtajaksi on herättänyt vilkkaan keskustelun perussuomalaisen puolueen tulevaisuudesta. Tynkkynen itse kuvailee viikonloppua historialliseksi.

-Tämä viikonloppu on ollut historiallinen monessakin mielessä ja jännitystä täynnä. Oli upeaa kuulla myös yksimielisiä puheenvuoroja siitä, että tästä jatkamme yhtenäisinä eteenpäin, osuipa valinta keneenkä tahansa. Tässä on Perussuomalaisten Nuorten vahvuus, hän kommentoi valintaansa tiedotteessaan.

Tynkkynen voitti vastaehdokkaansa Samuli Voutilan selvin numeroin 42-22. Voutilan keskeisena vaaliteemana pidettiin hyvien välien palauttamista emopuolueeseen ja hänen kuvailtiin etukäteen olevan perussuomalaisten puheenjohtajan Timo Soinin suosikki.

Turun yliopiston eduskuntatutkimuksen keskuksen erikoistutkijan Erkka Railon mukaan kaikki katseet ovat nyt Timo Soinissa.

-(Tynkkysen) valinta voi johtaa puolueen hajoamiseen, mutta vain jos Soini niin päättää. Miten Soini nyt reagoi, Railo kysyy Twitterissä.

Railon mukaan Tynkkynen ”on osoittanut tänään taitonsa poliitikkona”. Soinia Railo puolestaan moittii siitä, että tämä ajoi emopuolueen ja nuorisojärjestön tarpeettomaan konfliktiin.

@SebastianTyne valinta voi johtaa puolueen hajoamiseen, mutta vain jos Soini niin päättää. Miten Soini nyt reagoi? #psnuoret15

— Erkka Railo (@ErkkaRailo) November 1, 2015

Tynkkynen erotettiin viikko sitten perussuomalaisesta puolueesta, vaikka hän on puolueen kolmas varapuheenjohtaja. Erottamista on pidetty erittäin kyseenalaisena. Esimerkiksi yhdistysoikeuteen erikoistunut siviilioikeuden professori Heikki Halila arvioiUudelle Suomelle, että puolue joutuu rikkomaan joko omia sääntöjään tai lakia, ellei peräänny erottamisesta. Erottamista edelsi Tynkkysen vaatimus perussuomalaisten puolue-elinten yhteiskokouksesta, jossa olisi käsitelty puolueen jatkoa hallituksessa.

-Vaikea uskoa, että Soini nöyrtyy perumaan erottamisen, Erkka Railo arvioi Twitterissä.

Helsingin SDP:n varapuheenjohtaja Antti Koskela arvioi Puheenvuoron blogissaan, että Tynkkysen valinta on ”selvä näpäytys Soinille”.

-Persunuorten kenttäväki osoitti, ettei heitä voi puoluetoimistolta käsin ohjailla. Varsinkaan kun koko nuorisoliitto poistettiin taannoin puoluetoimistolta. Vaikka Soini on toiminut jo 18 vuotta puolueensa puheenjohtajana, ei yhtä pahaa arvovaltatappiota ole matkalle sattunut, Koskela kirjoittaa.

Uusi Suomi ei sunnuntaina tavoittanut Timo Soinia kommentoimaan asiaa.
 
Uusi Suomi ei sunnuntaina tavoittanut Timo Soinia kommentoimaan asiaa.
On pernakellarissa kuten entinen kepun puoluesihteeri.
Tasaisinväliajoin Suomi politiikot häviävät julkisuudesta kun kiusallisia kysymyksiä esitetään , ilmeisesti niillä on hyvinvarustettu pernakellari Pohjanmaalla jossa viihtyy ja viihykkeitä riittää.
 
Railolla on yleensä ihan hyviä juttuja, mutta tämä "Persut on hajoamassa/voivat hajota" on aika kulunut juttu. Ei sillä, että se olisi Railon vika.
 
Eikös tuo ministerien informointi kuulu SUPO:lle?


http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015100820490019_uu.shtml
Supo ihmettelee: Mistä Niinistö on saanut tiedon terroristiyhteyksistä

Jussi Niinistö (ps) arvioi Radio Helsingin haastattelussa, että turvapaikanhakijamassat vaikuttavat Suomen turvallisuustilanteeseen. Supo ei ole muuttanut uhka-arviotaan.

Jussi Niinistö sanoo tietävänsä, että Suomeen on saapunut henkilöitä, joilla on yhteyksiä terroristijärjestöihin.

Puolustusministeri Niinistö Radio Helsingille: Suomeen saapunut jo henkilöitä, joilla on Isis-yhteyksiä

Niinistö kertoi Radio Helsingin haastatelussa, että on saanut tietoa maahan saapuneista henkilöistä, joilla on yhteyksiä terroristiseen toimintaan, muun muassa Isis-järjestöön.

- Sanotaanko näin, että suojelupoliisilla on nyt enemmän seurattavaa kuin mitä sillä oli ennen tätä maahanmuuttovyöryä, hän sanoi haastattelussa.

Suojelupoliisi ei tiedä, mistä puolustusministeri on tietonsa saanut.

- En hänen tiedoistaan tiedä. Suojelupoliisi saa runsaasti erilaisia tietoja ja vihjeitä, ja niiden todenperäisyyttä tarkistetaan jatkuvasti. Tämäntyyppisiä tietoja ja vihjeitä on viime viikkoina selvitelty. Nyt puhun suojelupoliisin saamista tiedoista, en pysty puhumaan hänen saamistaan tiedoista, Supon ylitarkastaja Tuomas Portaankorvasanoo.

Supo on saanut viime aikoina vihjeitä myös turvapaikanhakijoista.

- Etenkin sosiaalisessa mediassa ja tietoverkoissa on erilaisia sivustoja, jonne on mahdollista ilmiantaa ihmisiä ja heidän taustojaan. Tämä on viimeisin ilmiö. Tietoja tulee joka suunnasta. Erityisesti turvapaikanhakijoihin näyttää liittyvän tällainen some- ja verkkoilmiantoilmiö. Nämäkin perataan ja niiden todenperäisyys pyritään selvittämään.

Onko paljon liikkeellä myös väärää tietoa, jolla pyritään mustamaalaamaan turvapaikanhakijoita?

- Meillä on kaikki viimeaikoina tullut tieto prosessissa. Emme osaa sanoa tässä vaiheessa, mikä on väärää ja mikä ei.

Kohdistuuko Suomeen tällä hetkellä enemmän terrori-iskun uhkaa maahantulijoiden myötä?

- Tällä hetkellä emme ole muuttaneet uhka-arviota. Sitä tietysti arvioidaan päivittäin. Tällä hetkellä terrorismin uhkatilanne ei ole sinällään muuttunut. Toki suojelupoliisin työmäärät ovat kasvaneet, on entistä enemmän selvitettävää, Portaankorva sanoo.
 
Teuvo Hakkarainen: Miten SPR voi ohittaa vaaleilla valitut kuntapäättäjät?
http://www.verkkouutiset.fi/kotimaa/hakkarainen spr-42879

Perussuomalaisten kansanedustaja jätti kirjallisen kysymyksen Punaisen Ristin "toimintatavoista ja mandaatista maahanmuuttobisneksessä".

Kansanedustaja Teuvo Hakkaraisen (ps.) kirjallisessa kysymyksessä todetaan, että Suomen Punainen Risti toimii monin paikoin "kuin valtio valtiossa piittaamatta kuntapäättäjien tai asukkaitten näkemyksistä".

Hän kertoo Viitasaaren päätöksestä, jonka mukaan kaupungilla ei ole tiloja suurempaan vastaanottokeskuskäyttöön. Nyt Viitasaarelle on kuitenkin tulossa turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskus.

"Suomen Punaisen Ristin Länsi-Suomen piiri oli neuvotellut paikallisten kartanomajoitusyrittäjien kanssa 100-120 -paikkaisen keskuksen perustamisesta pikaisella aikataululla. Lehtitietojen mukaan sopimuksen syntyminen ei vaadi kaupungin päätöksentekoelinten hyväksyntää, sillä tilojen vuokraaja on yksityinen taho. Jyvässeudun vastaanottokeskusten johtaja Janne Oksanen korosti medialle, ettei vastaanottokeskuksesta tule kuluja Viitasaaren kaupungille", Hakkarainen toteaa.

Hänen mukaansa SPR:n tulisi yksityisestä tahosta huolimatta ottaa toiminnassaan huomioon kaupungin päätöksentekoelinten kanta.

"Kaupunkien ja kuntien päättäjät ovat vaaleilla valittuja henkilöitä. He toimivat siis kansan mandaatilla, päinvastoin kuin SPR. Merkillepantavaa on myös se, että kyse ei ole mistä tahansa vuokraustoiminnasta. Vastaanottokeskuksen perustaminen, tapahtuipa se missä päin Suomea tahansa, vaikuttaa merkittävästi kansalaisten elämään".

"Vastaanottokeskuksen johtajan vakuuttelu siitä, ettei kaupungille tule turvapaikkaturismista kuluja, on vähintäänkin kyseenalaista. SPR:llä palkkaa nauttivalla johtotason henkilöllä tulisi olla tulosvastuu sanoistaan.

Teuvo Hakkaraisen esittämä varsinainen kysymys on "miksi Suomen Punainen Risti voi perustaa vastaanottokeskuksia niihinkin kuntiin, joiden päättäjät ovat ilmaisseet kielteisen kantansa, kun kuntapäättäjillä on kuntalaisten mandaatti, SPR:llä ei, niin miten on mahdollista, että SPR voi ohittaa vaaleilla valitut kuntapäättäjät ja sitä kautta kuntalaisten kannan ja jos kuntien näkemyksillä ei ole painoarvoa näin tärkeässä asiassa, eikö tämä heikennä kunnallispolitiikan ja sitä myötä kansalaisdemokratian arvoa?".
 
:facepalm:

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015110520616502_uu.shtml

Seiska: Ministeri Hanna Mäntylää epäillään petoksesta
Torstai 5.11.2015 klo 07.35

Sosiaali- ja terveysministeri Hanna Mäntylän (ps) epäillään hankkineen perusteetta oikeusapua yli 5 000 euron arvosta, kertoo Seiska.


Lapin poliisi on tutkinut pitkään ministerin petosepäilyjä. (JARNO JUUTI)
Epäily koskee lastenhuoltoon liittyvää oikeudenkäyntiä vuodelta 2010. Seiskan mukaan Mäntylä ilmoitti oikeudenkäynnissä olevansa yksinasuva yksinhuoltajaäiti ja tarvitsevansa oikeusapua valtiolta.

Seiska kertoo, että todellisuudessa Mäntylä oli asunut jo vuodesta 2006 avoliitossa varakkaan merikapteenin kanssa, eikä hänellä olisi ollut perusteita saada ilmaista oikeusapua. Selitys yksinasumisesta meni läpi, sillä merikapteeni oli kirjoilla Liettuassa, asui kuukauden kerrallaan Suomessa ja vietti joka toisen kuukauden merellä.

Mäntylän oikeusavustajalle korvattiin valtion pussista yli 5 100 euron palkkio. Mäntylä joutui itse maksamaan oikeudenkäynnistä vain 531 euron summan.

Lopulta Mäntylä ja merikapteeni päätyivät keskenään riitelemään rahasta käräjäoikeuteen vuonna 2011, Seiska kertoo. Mies vaati Mäntylältä yli 10 000 euroa, jonka katsoi lainanneensa Mäntylän velkajärjestelymaksuja varten.

Tässä oikeudenkäynnissä Mäntylä itse kertoi asuneensa merikapteenin kanssa avoliitossa vuodesta 2006 asti ja että molemmat huolehtivat perheen menoista.

Lapin poliisi on tutkinut epäiltyä petosta jo pitkään. Epäilty petos tapahtui vuonna 2010, jolloin nykyinen ministeri ei vielä ollut kansanedustaja. Tutkinnanjohtaja Jukka Haataja kommentoi Seiskalle, että kuulustelut on tehty ja asia siirtyy syyteharkintaan.

Syyttäjä on hakenut lisäaikaa syytteen nostamiselle, sillä petos rikoksena vanhenee viidessä vuodessa.

Lähde: Seiska
 
:facepalm:

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015110520616502_uu.shtml

Seiska: Ministeri Hanna Mäntylää epäillään petoksesta
Torstai 5.11.2015 klo 07.35

Sosiaali- ja terveysministeri Hanna Mäntylän (ps) epäillään hankkineen perusteetta oikeusapua yli 5 000 euron arvosta, kertoo Seiska.


Lapin poliisi on tutkinut pitkään ministerin petosepäilyjä. (JARNO JUUTI)
Epäily koskee lastenhuoltoon liittyvää oikeudenkäyntiä vuodelta 2010. Seiskan mukaan Mäntylä ilmoitti oikeudenkäynnissä olevansa yksinasuva yksinhuoltajaäiti ja tarvitsevansa oikeusapua valtiolta.

Seiska kertoo, että todellisuudessa Mäntylä oli asunut jo vuodesta 2006 avoliitossa varakkaan merikapteenin kanssa, eikä hänellä olisi ollut perusteita saada ilmaista oikeusapua. Selitys yksinasumisesta meni läpi, sillä merikapteeni oli kirjoilla Liettuassa, asui kuukauden kerrallaan Suomessa ja vietti joka toisen kuukauden merellä.

Mäntylän oikeusavustajalle korvattiin valtion pussista yli 5 100 euron palkkio. Mäntylä joutui itse maksamaan oikeudenkäynnistä vain 531 euron summan.

Lopulta Mäntylä ja merikapteeni päätyivät keskenään riitelemään rahasta käräjäoikeuteen vuonna 2011, Seiska kertoo. Mies vaati Mäntylältä yli 10 000 euroa, jonka katsoi lainanneensa Mäntylän velkajärjestelymaksuja varten.

Tässä oikeudenkäynnissä Mäntylä itse kertoi asuneensa merikapteenin kanssa avoliitossa vuodesta 2006 asti ja että molemmat huolehtivat perheen menoista.

Lapin poliisi on tutkinut epäiltyä petosta jo pitkään. Epäilty petos tapahtui vuonna 2010, jolloin nykyinen ministeri ei vielä ollut kansanedustaja. Tutkinnanjohtaja Jukka Haataja kommentoi Seiskalle, että kuulustelut on tehty ja asia siirtyy syyteharkintaan.

Syyttäjä on hakenut lisäaikaa syytteen nostamiselle, sillä petos rikoksena vanhenee viidessä vuodessa.

Lähde: Seiska

Jaha... Etta silleens..
Nain he hommat nakyy muuttuvan... Miksi pitaa alkaa saivaroimaan, miksi ihmeessa ei voi sanoa, etta miten asiat ovat, kun kumminkin ne viela pomskahtaa esiin.
 
Jaha... Etta silleens..
Nain he hommat nakyy muuttuvan... Miksi pitaa alkaa saivaroimaan, miksi ihmeessa ei voi sanoa, etta miten asiat ovat, kun kumminkin ne viela pomskahtaa esiin.

Viis tonnia on iso raha, kansanedustajan moraalin hinta?
 
Miten muuten määritellään, mikä on avosuhde ja mikä esimerkiksi normaali itsellisten panosuhde? Virkamieskö sen sitten päättää mutu-tuntumalla?
 
Panosuhde ja avosuhde on vissiin maaritelty verottajan toimesta suomessa, eli jos viettaa vapaa-aikaansa todistetusti samassa osoitteessa toistuvasti, niin silloin panosuhde on avosuhde. Myos avosuhteeksi panosuhde vaihtuu heti, kun on jotain yhteisesti maksettu, tai hankittu.
Verottajalla on kalli piilossa tassa hommassa, kun pystyvat kyseenalaistamaan verovelvollisen asuinkunnan helposti ja sita kautta voivat jattaa verotuksessa asioita huomiotta.
Eli jos olet vaikka kotoasi etapaikkakunnalla duunissa ja siella on muodostunut panosuhde, voi verottaja kyseenalaistaa jalleen napparasti esim. tyopaikkakunnan vuokra-asunnon kustannukset kun vaittavat vain sinulla olevan avosuhde tyoskentelypaikkakunnallasi. Nayttovelvollisuus on lain kirjaimessa aina veronsaajalla, mutta suomalaisessa neuvostotasavallan liittovaltiossahan valtion ei tarvitse hallinto-oikeudessa edes todistaa mitaan vaitteita, vaan verovelvollinen on velvoitettu toteennayttamaan syyttomyytensa tapauksiin! (esim: peitellyn osingon saamisen vaitteet, asuinpaikkakunnan vaitteet, matkakuluvaitteet, ymsyms)
Eli: Let´s be careful out there!! :)
 
Teuvo Hakkarainen: Miten SPR voi ohittaa vaaleilla valitut kuntapäättäjät?
http://www.verkkouutiset.fi/kotimaa/hakkarainen spr-42879

"Suomen Punaisen Ristin Länsi-Suomen piiri oli neuvotellut paikallisten kartanomajoitusyrittäjien kanssa 100-120 -paikkaisen keskuksen perustamisesta pikaisella aikataululla. Lehtitietojen mukaan sopimuksen syntyminen ei vaadi kaupungin päätöksentekoelinten hyväksyntää, sillä tilojen vuokraaja on yksityinen taho. Jyvässeudun vastaanottokeskusten johtaja Janne Oksanen korosti medialle, ettei vastaanottokeskuksesta tule kuluja Viitasaaren kaupungille", Hakkarainen toteaa.

Varsin mielenkiintoinen näkemys Janne Oksasella, ettei VOK:sta tule kuluja Viitasaaren kaupungille - voisin olla asiasta perustellustikin erimieltä, se on sitten toinen asia ovatko kulut suoria vai välillisiä, mutta jonkin mutkan kautta niitä kuluja kaupungille (ja veronmaksajille) tulee. Edelleenkään ei ole olemassa sitä taikaseinää josta rahaa tulee tyhjästä. Ja jotta en nyt aivan suutani paukuttaisi niin poimitaan nyt ainakin muutamia kulueriä joista osasta lankeaa aina jotain maksettavaa kunnalle ja/tai sen asukkaille, koska ei SPR:llä ole pohjatonta kaivoa josta ammentaa rahaa vaan ne rahat tulevat jotain kautta toiminnan pyörittämiseen. Osa on lahjoituksia mutta mukana on sitten paljon muutakin ja tässä joukossa on yhteiskunnan avustuksia ja muita rahoituslähteitä.

Jos mietitään Viitasaaren tilannetta niin reilut sata paikkainen VOK on kuitenkin pieneen kuntaan kohtuullisen kokoinen laitos. Laitoksen asukkaat käyttävät myös th-palveluita eikä kaikkea heidän tarvitsemaa apua voida tarjota VOK:ssa vaan tuolloin he kuormittavat joko kunnan terveyskeskusta/sairaalaa tai sh-piirin lähintä suurta sairaalaa/keskussairaalaa. Tämä maksaa jotain ja vaikka näistä ei kunnalle aiheudu suoranaisia kuluja (välillisiä kylläkin) niin tämä vaikuttaa kuitenkin kunnalliseen terveydenhoitoon, koska reilut sata yllättäen kuntaan tullutta, usein monisairaita ihmisiä, tarvitsee suhteellisen paljon terveydenhuollon apua ja sitten se erikoissairaanhoidollinen apu kuormittaa kuntaa/sh-piiriä ja tämä kuormitus sitten näkyy joko siinä, että kuntalaisten kohdalla jonot pitenevät (koska VOK:n asukkaat menevät käytännössä jonojen ohi) ja kunnan on joko tyydyttävä tilanteeseen tai palkattava lisää lääkäreitä, jotta hoitovastuu kuntalaisten kohdalla voidaan täyttää ja kas kummaa - kunnalle aiheutuu jo tästä kuluerä, joka voi hyvinkin kohota kymmeniin tuhansiin kuukaudessa (tai suuremmaksikin riippuen kuntalaisten tarpeesta).

Kun VOK:hon tulee asukkaita ja heillä on lapsia (joukossa varmaan jokunen lapsikin on), tarkoittaa tämä sitä, että mahdollisimman nopealla aikataulutta lapsille on (lain mukaan) järjestettävä perusopetusta tai jotain vastaavaa toimintaa. Tästä sitten aiheutuu joko suoria tai välillisiä kuluja kunnalle (ja/tai valtiolle) vaikka itsessään koululle toiminta voi olla tuottoisaakin, koska erikoisopetus on kallista ja tp-hakijoille järjestettävästä perusopetuksesta maksetaan asiallinen hinta, jonka maksaa viimekädessä valtio (eli me tai sitten otetaan lainaa ja maksetaan aikanaan lainaa pois).

Yllä on jo kaksi merkittävää kohtaa jotka jollain tapaa kuormittavat kuntaa/kuntayhtymää ja jotka vähintäänkin aiheuttavat välillisiä kuluja. Yhteiskunnalle kuluja syntyy sitten monin verroin enemmän erilaisten palkkojen ja muiden maksujen myötä (vartiointi, VOK:n kunnossapito ja mahdollinen remontointi, ruokahuolto, logistiikka, henkilökunta, tp-hakijoille myönnettävät tuet, osa terveydenhoitokuluista lankeaa valtion maksettavaksi, opetuksen järjestäminen synnyttää lisäkustannuksia etc.) Tässä valossa tämä Janne Oksasen ulostulo alkaa tuntua yhtä legendaariselta kuin Joutsenon koulukeskuksen rehtorin (tjsp) toteamus, että tp-hakijoiden lasten koulutus tuo koululle lisää tuloja jopa kymmeniä tuhansia vuodessa eli hänen mielestä se on hyvää bisnestä koululle! Mitä se koululle voikin olla, mutta ei kunnalle tai valtiolle, koska jostain ne rahat tulevat jotka sitten maksetaan sille koululle, joka vastaa perusopetuksen järjestämisestä. Aivan sama kuin VOK:lla bisnestä tekevä toteasi toiminnan olevan kannattavaa bisnestä. Niinhän se onkin bisneksen harjoittajalle mutta ei maksajalle.

vlad.
 
:facepalm:

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015110520616502_uu.shtml

Seiska: Ministeri Hanna Mäntylää epäillään petoksesta
Torstai 5.11.2015 klo 07.35

Sosiaali- ja terveysministeri Hanna Mäntylän (ps) epäillään hankkineen perusteetta oikeusapua yli 5 000 euron arvosta, kertoo Seiska.


Lapin poliisi on tutkinut pitkään ministerin petosepäilyjä. (JARNO JUUTI)
Epäily koskee lastenhuoltoon liittyvää oikeudenkäyntiä vuodelta 2010. Seiskan mukaan Mäntylä ilmoitti oikeudenkäynnissä olevansa yksinasuva yksinhuoltajaäiti ja tarvitsevansa oikeusapua valtiolta.

Seiska kertoo, että todellisuudessa Mäntylä oli asunut jo vuodesta 2006 avoliitossa varakkaan merikapteenin kanssa, eikä hänellä olisi ollut perusteita saada ilmaista oikeusapua. Selitys yksinasumisesta meni läpi, sillä merikapteeni oli kirjoilla Liettuassa, asui kuukauden kerrallaan Suomessa ja vietti joka toisen kuukauden merellä.

Mäntylän oikeusavustajalle korvattiin valtion pussista yli 5 100 euron palkkio. Mäntylä joutui itse maksamaan oikeudenkäynnistä vain 531 euron summan.

Lopulta Mäntylä ja merikapteeni päätyivät keskenään riitelemään rahasta käräjäoikeuteen vuonna 2011, Seiska kertoo. Mies vaati Mäntylältä yli 10 000 euroa, jonka katsoi lainanneensa Mäntylän velkajärjestelymaksuja varten.

Tässä oikeudenkäynnissä Mäntylä itse kertoi asuneensa merikapteenin kanssa avoliitossa vuodesta 2006 asti ja että molemmat huolehtivat perheen menoista.

Lapin poliisi on tutkinut epäiltyä petosta jo pitkään. Epäilty petos tapahtui vuonna 2010, jolloin nykyinen ministeri ei vielä ollut kansanedustaja. Tutkinnanjohtaja Jukka Haataja kommentoi Seiskalle, että kuulustelut on tehty ja asia siirtyy syyteharkintaan.

Syyttäjä on hakenut lisäaikaa syytteen nostamiselle, sillä petos rikoksena vanhenee viidessä vuodessa.

Lähde: Seiska
http://yle.fi/uutiset/psn_mantyla_s...nyt_rikoksiin__olen_kiusaamisen_kohde/8433246
Jassoo, on otettu kova kortti kayttoon... Kiusaaminen on varma tapa selvita syytteista, etenkin naisella.
 
Soini on tämän asian suhteen vätys. Ruotsidemokraatit haastaa Ruotsissa vallalla olleen politiikan ja esittää hyvää kritiikkiä. Mielipidemittauksissa SD on tällä hetkellä Ruotsin suosituin puolue, seuraavissa vaaleissa SD voi olla ylivoimaisesti suosituin puolue.
Jos persut olisivat jatkaneet oppositiosta huutelua, saattaisi se olla nyt galluppien kärjessä ja kirkkaasti.

Soinin sutkauksia alkaa melkein olla ikävä. Toivotan että löytävät lääkkeet sillä demarien nousu valtaan seuraavissa vaaleissa voisi käydä kohtalokkaaksi.
 
:facepalm::facepalm: Mikä tätä puoluetta vaivaa?

http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/a...omalaisten-eduskuntaryhman-kokouksiin/5543406

Tynkkyselle pääsykielto perussuomalaisten eduskuntaryhmän kokouksiin
Kotimaa Julkaistu 05.11.2015 15:58
3
Jakoa
FacebookTwitterWhatsApp 5

Str / Lehtikuva


Perussuomalaisten nuorisojärjestön puheenjohtaja Sebastian Tynkkynen ei saa enää osallistua puolueen eduskuntaryhmän kokouksiin.

Eduskuntaryhmä päätti asiasta tänään.

Puolue ilmoitti aiemmin erottavansa Tynkkysen, koska hän oli kerännyt henkilörekisteriä nimistä, jotka haluavat perussuomalaisten järjestävän ylimääräisen puoluekokouksen. Erottamisen syistä on kuitenkin kerrottu puolueen sisältä useita muitakin arvioita.


Tynkkynen valittiin hiljattain uudelleen puolueen nuorisojärjestön johtoon. Hän on myös perussuomalaisten puoluehallituksen jäsen sekä kolmas varapuheenjohtaja.
 
Kyllähän tuon Mäntylän kohun syy on ärsyttävämpi kuin kohu itse. Hemmetti vai vielä avosuhteessa pitäisi olla vastuussa puolison oikeusturvan kustantamisesta.

Mikä lie persujen ahdingon vaikutus Sipilän vihjailuun hallituksen kaatamisesta jos sote-sopu ei mene niin kuin kepu haluaisi?
 
Back
Top