Perussuomalainen-lehden toimitus jämäkkänä että Josef Soinista kirjoitellaan sopivan sananvapaasti muttei liian.
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1445915280817.html
Piikikäs Soini-kritiikki sensuroitiin pois ps-konkarin lehtikirjoituksesta – ”En hyväksy tällaista”
Erkki Rakkolaisen mukaan hänen tekstiään muokattiin ja siitä otettiin osia pois ennen kuin se julkaistiin Perussuomalainen-lehdessä. (KUVA: Launo Päivätie)
Julkaistu: 27.10. 12:41
IS sai haltuunsa molemmat versiot Erkki Rakkolaisen kirjoituksesta. Ne ovat varsin erilaiset.
Perussuomalaisten savonlinnalainen konkaripoliitikko
Erkki Rakkolainen sanoo, että puoluelehti Perussuomalainen sensuroi hänen kirjoituksestaan puheenjohtaja
Timo Soinia kritisoineet kohdat.
Rakkolaisen Missä EU, siellä ongelma -otsakkeella varustettu kirjoitus julkaistiin lehden Vapaa sana -osastolla (Perussuomalainen 10/2005) äskettäin. Rakkolaisen mukaan kirjoitus lähti Perussuomalainen-lehteen samanlaisena kuin se, jonka Itä-Savo-lehti julkaisi kokonaisuudessaan (Itä-Savo 12.9.) Puoluelehti kuitenkin sensuroi tekstiä rankasti.
Tällaisessa muodossa kirjoitus julkaistiin Perussuomalainen-lehdessä. (KUVA: Mika Koskinen)
Kirjoituksessaan Rakkolainen arvosteli Soinia siitä, että tämä hallituskipeydessään käänsi takkinsa muun muassa puolueen EU-politiikassa. Soinin puheesta hävisi jo ennen vaaleja hokema ”missä EU, siellä ongelma”.
Ensimmäinen sensuroitu kohta löytyy heti kirjoituksen alusta. Poistettu on lause:
”Näin Timo Soini sanoi jokaisessa puheensa yhteydessä ja se toi jytkyn”.
Sensuroitu on myös Soinin ”hallituskipeyteen” viittaava kohta.
– Hän (Soini) uskoi, että hallituskumppaneita ei löydy, jos on EU-kriittinen. Todellisuus on päinvastainen. Jos hän olisi uskaltanut pitää perussuomalaisten periaatteesta kiinni ja vaatia eroa EU:sta, perussuomalaiset olisivat napanneet kultamitalin viime vaaleissa ja vaalien voittajalle olisi taatusti löytynyt kumppaneita aina tungokseen asti, Rakkolainen siteeraa alkuperäistä tekstiä, jonka Perussuomalainen-lehti saksi pois.
Kokonaan on poistettu myös kohta, jossa Rakkolainen arvostelee Soinia siitä, että hallitusneuvottelujen aikana Soini vakuutti, ettei Kreikalle myönnetä lisää tukea.
Tämä Rakkolaisen teksti julkaistiin Itä-Savo-lehdessä. Kuvaan on värjätty kohdat, jotka Rakkolaisen mukaan poistettiin Perussuomalainen-lehden julkaisusta.
Rakkolaisen kirjoitukseen on toisaalta lisätty EU-kriittisiä lauseita eräästä Rakkolaisen aiemmasta Perussuomalainen-lehteen lähettämästä kirjoituksesta.
Rakkolainen on harmissaan siitä, kuinka puolueessa nyt vaiennetaan kriittinen keskustelu.
– En hyväksy tällaista sensurointia. Varsinkaan, kun kirjoituksessani ei ollut mitään sellaista, joka ei olisi pitänyt paikkaansa. Onko puolueelle sitten parempi, että keskustelua sen politiikasta käydään muissa lehdissä kuin puolueen omassa äänenkannattajassa? hän kysyy.
Rakkolainen ei kuitenkaan ole harkinnut eroa Perussuomalaisista, vaikka harmissaan sen nykymenosta onkin.
– Parempi olla mukana ja pyrkiä vaikuttamaan toimintaan sisältä päin. Elleivät nyt erota minuakin näiden mielipiteitteni takia.
Rakkolainen antaa Soinille tunnustuksen siitä, että tämä on nostanut Perussuomalaiset nykyiseen vahvuuteensa.
– Mutta vaikka näin onkin, ei hänellä (Soinilla) ole oikeutta romuttaa puoluetta, jota tuhannet puolueuskolliset vapaaehtoiset ovat hänen kanssaan olleet nostamassa.
Perussuomalaisten kannatuksen romahdus on Rakkolaisen mukaan suoraa seurausta puolueen harjoittamasta politiikasta.
– Mikäli linja ei muutu, pohjaa ei ole vielä edes saavutettu. Tätä menoa kannatus seuraavissa gallupeissa on alle 10 prosenttia.
IS ei tavoittanut Perussuomalainen-lehden päätoimittajaa Matias Turkkilaa.
”Törkeä temppu”
Rakkolainen mukaan
Sebastian Tynkkysen erottaminen puolueesta on törkeä temppu.
– Olin mukana puoluekokouksessa, jossa Tynkkynen valittiin varapuheenjohtajaksi. Hän oli kokouksessa yksi niistä harvoista, joka selkeästi vaati puolueen linjan mukaisesti Suomen eroa Euroopan unionista. Se puheenvuoro ratkaisi hänen valintansa.
Rakkolainen on puolueensa perustajajäseniä. Hän oli mukana jo edesmenneessä Suomen maaseudun puolueessa. Hän on ollut pitkään molempien puolueiden puoluehallituksessa ja myös kansanedustajaehdokkaana.