Kärkipoliitikkojen vahtimisketju

Herman30

Greatest Leader
Juu mutta poliitikon tärkein työväline on suu joten jos aikoo olla uskottava politiikassa niin puhetta pitää valua suusta kuin vettä vain ilman lypsämistä. Hyvä esimerkki on Ville Niintistö, häneltä ei puhe lopu, päinvastoin ohjelmajuontajat eivät meinaa saada itse suunvuoroa.
 

Vonka

Supreme Leader
Presidentti oli ykkösaamussa. Erittäin väsynyt palattuaan maailmanpolitiikan polttopisteestä (Putin - Erdogan), mutta pystyi vastaamaan (ja skippaamaan ansat) tehokkaasti ja diplomaattisesti. Aiheina pakolaisuus, Turkki, Venäjä, USA, Syyria ja omat ratkaisumme.

EU tekee ilmeisesti kauppaa Turkin kanssa paremmasta pakolaiskontrollista. Turkin ja Venäjän välit hyvin jännittyneet. Avataan muissa ketjuissa oleellisin osin.

40 minuuttia selvästi valvonut, vähän huonotuulinenkin mutta järkevään ajatteluun kykenevä 67-vuotias presidentti näytti, miten valtiomies hoitaa haastattelun. Siinä olisi Jussi Niinistölle mallia.
 

Rannari

Greatest Leader

Vonka

Supreme Leader
Zysse ja Korhonen ottavat juuri yhteen telkkarissa. Korhosen mukaan rahaa on pimitetty ja piilossa.

Zyskowitz on ilmeisesti vastannut varainhankinnasta, josta vastuussa on puolue, ei presidenttiehdokas. Mukana on pari lakiasiantuntijaa. Vuonna 2006 laki oli erilainen, laissa oli aukko. Laki ei määritellyt, milloin mitäkin piti ilmoittaa. Puolueille annetut lahjoitukset eivät olleet julkisia.

Niinistö joka tapauksessa jo päivällä pyysi lahjoittajia ilmoittautumaan ja haluaa, että koko potti avataan
 

Rannari

Greatest Leader
Zysse ja Korhonen ottavat juuri yhteen telkkarissa. Korhosen mukaan rahaa on pimitetty ja piilossa.

Zyskowitz on ilmeisesti vastannut varainhankinnasta, josta vastuussa on puolue, ei presidenttiehdokas. Mukana on pari lakiasiantuntijaa. Vuonna 2006 laki oli erilainen, laissa oli aukko. Laki ei määritellyt, milloin mitäkin piti ilmoittaa. Puolueille annetut lahjoitukset eivät olleet julkisia.

Niinistö joka tapauksessa jo päivällä pyysi lahjoittajia ilmoittautumaan ja haluaa, että koko potti avataan

Mukavasti jää aina porsaanreikiä joiden avulla lahjoitukset on naurettavan helppo salata. Kaikkien poliittisten toimijoiden kaikki rahaliikenne julkiseksi niin päästäisiin lähemmäs totuutta.
 

Bushmaster

Greatest Leader
Masalla tuo muisti se vaan pätkii ja pätkii ...silti suomessa on ihmisiä jotka tätä "valtakunnan dementtiä" vaan jaksaa äänestää, jotta valtio pääsee maksamaan kuukausikorvauksen unohtamisesta vai mistä?..... ja voisiko olla että äänestäjilläkin muisti ikäänkuin "pätkii?" :D

Vanhanen: "Muistin väärin, sain väärän tiedon"
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015102020539595_uu.shtml
 

Geronimo

Ylipäällikkö
Masalla tuo muisti se vaan pätkii ja pätkii ...silti suomessa on ihmisiä jotka tätä "valtakunnan dementtiä" vaan jaksaa äänestää, jotta valtio pääsee maksamaan kuukausikorvauksen unohtamisesta vai mistä?..... ja voisiko olla että äänestäjilläkin muisti ikäänkuin "pätkii?" :D
Suomen ensimmäinen "vihreä" pääministeri toteuttaa vai samoja arvoja mitä muutkin Vihreät kuten Hautala tai Niinistö ja monet muutkin alan miehet ja naiset
 

Sardaukar

Greatest Leader
BAN
Homma lähtee komeasti käsistä....ihan vituttaa katella tuon "hallituksen" toimia... Sopisivat paremmin osalta touhua Putinin hallintoon...:

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015102120539667_uu.shtml

Eduskunnan lakivaliokunnassa ja perustuslakivaliokunnassa käsiteltiin tiistaina hallituksen esitystä niin sanotusta tehokkaan katumisen laista, jota on kutsuttu myös armahduslaiksi.

Iltalehden tietojen mukaan molempien valiokuntien kuultavina käyneet asiantuntijat olivat pääsääntöisesti haukkuneet hallituksen esityksen, eräät jopa poikkeuksellisen voimakkaasti.

Muun muassa esityksen ajankohtaa pidettiin vääränä, siinä ei nähty juurikaan taloudellisia hyötyjä ja koko esityksen järkevyys kyseenalaistettiin.

Kuulostaako tutulta: asiantuntijat moittivat, mutta kolmen ässän hallitus vie hankettaan jääräpäisesti ja nopeasti eteenpäin?

lll

Koska hallitus ja valtiovarainministeriö osaavat piilottaa hankkeidensa todellisuuden hienojen termistöjen alle, niin selitetäänpä lyhyesti mistä armahduslaissa on kyse:

Jos ulkomaille rahojaan piilottanut veronkiertäjämiljonääri tunnustaa edes yhden tekonsa, hän saa rangaistuksena pienen veronkorotuksen. Vastalahjaksi valtiolta ja verottajalta tulee syytesuoja jopa kymmenen vuoden takaisille muille mahdollisille veronkierroille, välttyminen rikosoikeudelliselta vastuulta (suomeksi: ei sakko- tai vankeusrangaistusta) sekä nimen salaaminen. Kukaan ulkopuolinen ei siis saa tietää, kuka on piilottanut rahojaan ulkomaille ja kuinka paljon. Oli kyse sitten poliitikosta tai muusta vallankäyttäjästä
 

Vonka

Supreme Leader
Ja lisää avoimuutta tulee. Yksi hallintarekisteriasiaan tiukimmin perehtyneistä toimittajista Jari Hanska päätettiin jättää huomisen, asiaa koskevan tiedotustilaisuuden ulkopuolelle.


Jari Hanska
2 t · Helsinki ·
”Valitettavasti ministeriössämme ei ole luottamusta sinua kohtaan. Laitamme materiaalin tulemaan sinulle tilaisuuden päätyttyä.”

Sain oheisen viestin tänään valtiovarainministeriön viestintäjohtajalta Liinu Lehdolta.

Olin kuullut, että VM on järjestämässä huomenna toimittajille taustabriiffin paljon kritiikkiä saaneesta hallintarekisteröinnistä. Joku on saattanut huomata, että olen seurannut asiaa toimittajana jo pitkään ja kirjoittanut siitä mielelläni. Laitoin tilaisuutta järjestävälle VM:n virkamiehelle Tommi Tolkille viestin, että haluaisin osallistua tilaisuuteen.

Tolkin sijaan sain vastauksen viestintäjohtaja Lehdolta. En ollut tervetullut tilaisuuteen, koska ministeriö ei kokenut luottamusta minua kohtaan. Syynä ei siis ollut se, että olen freelance-toimittaja, vaan luottamus. Luottamus! Sipilän hallituksen tunnussana.

Kiinnostavaa on, että huomisessa tiedotustilaisuudessa on kuulemma ainakin haastattelukielto, siteerauskielto ja twiittauskielto, mutta taustatietoja saa käyttää.

Valitettavasti tämä ei ole ensimmäinen kerta tämän vuoden aikana, kun valtiovarainministeriö kieltäytyy yhteistyöstä. Eduskunta III -näytelmän käsikirjoitusta tehdessäni yritin saada haastattelua VM:n johdolta liittyen fipo-lakiin.

Silloin viestintäjohtaja Lehto linjasi sähköpostitse, että
”valitettavasti valtiovarainministeriö ei anna näitä haastatteluja. Päätös perustuu siihen, että edellisellä kerralla haastatteluissa rikottiin mielestämme hyvää journalistista tapaa.”

Viesti oli hämmentävä, koska en tiennyt missä yhteydessä ja millä tavoin olisin journalistin ohjeita rikonut. Viestintäjohtaja Lehto tarkensi väitettä kertomalla, että Eduskunta I -näytelmässä käytetyt virkamiesten sitaatit oli tarkoitettu Voima-lehteen eikä dokumenttiteatteriesitykseen.

Korjasin viestintäjohtajalle, että toinen haastatteluista tehtiin nimenomaan näytelmää varten Ryhmäteatterin nimissä ja toinen haastattelu ilmestyi Voima-lehdessä ja on edelleen lehden verkkosivuilta luettavissa. Jälkimmäistä siteerasimme myös esityksessä, kuten siteeraamme monien muidenkin lehtien kirjoituksia.

Tämän jälkeen viestintäjohtaja ilmoitti, että ”VM:n virkamiehet päättävät itse antamistaan haastatteluista”. Yllättäen emme saaneet enää yhtäkään haastattelua koko ministeriöstä, ovet sulkeutuivat. Virkamiehet olivat ilmeisesti itsenäisesti näin päättäneet.

Miten tässä näin kävi? Mistä lähtien ministeriön on täytynyt kokea luottamusta yleisöä tai toimittajia kohtaan? Kuka ministeriössä voi edes päättää, ketä kohtaan luottamusta koetaan ja ketä kohtaan ei? Onko se ministerin, kansliapäällikön vai viestintäjohtajan asia? Voiko luottamuspulan perusteella evätä toimittajilta oikeuden saada tietoa ministeriöstä?

Valtionhallinnon viestintäsuosituksesta löytyy aiheeseen sopiva maininta:

”Mediaan suuntautuvan viestinnän tulee olla avointa, aktiivista, palvelevaa ja tasapuolista”.

Vaikka kyse on vain suosituksesta, niin se juontaa juurensa hallintolakiin ja sen kuudenteen pykälään.

”Viranomaisen on kohdeltava hallinnossa asioivia tasapuolisesti sekä käytettävä toimivaltaansa yksinomaan lain mukaan hyväksyttäviin tarkoituksiin. Viranomaisen toimien on oltava puolueettomia ja oikeassa suhteessa tavoiteltuun päämäärään nähden. Niiden on suojattava oikeusjärjestyksen perusteella oikeutettuja odotuksia.”

VM, miten meni noin niinku omasta mielestä?
 

Vonka

Supreme Leader
Sopua etsimään. Stubbin tiedottaja:

Hanskan tägäys on jäänyt vajaaksi, mutta kyllä hän tästä kuulee. Ja joku "Jari" jossain ihmettelee, että mitä helvettiä nyt on tullut tehtyä.

 

Sardaukar

Greatest Leader
BAN
"Miten tässä näin kävi? Mistä lähtien ministeriön on täytynyt kokea luottamusta yleisöä tai toimittajia kohtaan? Kuka ministeriössä voi edes päättää, ketä kohtaan luottamusta koetaan ja ketä kohtaan ei? Onko se ministerin, kansliapäällikön vai viestintäjohtajan asia? Voiko luottamuspulan perusteella evätä toimittajilta oikeuden saada tietoa ministeriöstä?"

Siis...kuten toisessa topikissa totesin...joskus tuntuu, että olen jonkin hemmetin "absurdinastian" kansalainen. Juttelin justiin yhden israelilaisen tutun kanssa tästä tänä aamuna ja se totesi että.."tuollaisen virkamiehen auto olisi jo parkkipaikalla tulessa täällä tuollaisen kommentin jälkeen" (viittaus siis VM:n porukan lausuntoihin). Siis mitä helvettiä? Nykyisin ei saa haastattelua kunnes orwellimaisesti joku (kuka?) päättää että toimittaja on "luotettava"?

Onko nämä kaikki koulutettu Stasin toimesta?
 
Top