Käykö tässä sittenkin loppujen lopuksi niin, että Suomi liittyy Venäjään?

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja Perde
  • Aloitus PVM Aloitus PVM
Miten EU eroaa Venäjästä isossa kuvassa? Metodit ovat suorempia Venäjällä mutta lopputulos on sama.
Erään järjestön FAQ:ssa oli vastaus erääseen kysymykseen:

"Jos sinun täytyy tämä kysymys esittää, et luultavasti ymmärrä myöskään vastausta."

Tuplahymiöt tähän, hjuumorilla vastailen.
 
Aloitit tärkeimmästä vai?
Jep, kansalaisvapaudet ovat tärkeitä, en halua elää diktaturissa enkä teokratiassa. Enkä niiden yhdistelmässä.
Mutta lainaan ylläolevaa kirjoitusta:
"Jos sinun täytyy tämä kysymys esittää, et luultavasti ymmärrä myöskään vastausta."

Eli jos et näe eroa Venäjän ja EU;n vällillä niin turha jatkaa jankuttamista.
 
EU liittovaltio ei tarjoa mitään vaikutusmahdollisuuksia yksittäiselle suomalaiselle.
Lisäksi kansalisvaltion kannattajana suhtaudun siihen vihamielisesti, en näe syytä rahoittaa sitä veroillani.
Olen valmis jopa symbolisesti polttamaan taloni, metsäni ja suolaamaan peltoni.
Asunnosta tulee rahaa niin että sillä saa mukavan elämän toisella puolen maailmaa.

Ikävää että elämäntilanne on mennyt näin hankalaksi...
 
Jep, kansalaisvapaudet ovat tärkeitä, en halua elää diktaturissa enkä teokratiassa. Enkä niiden yhdistelmässä.
Mutta lainaan ylläolevaa kirjoitusta:
"Jos sinun täytyy tämä kysymys esittää, et luultavasti ymmärrä myöskään vastausta."
Eli jos et näe eroa Venäjän ja EU;n vällillä niin turha jatkaa jankuttamista.

Pikemminkin jos et näe yhtäläisyyksiä niiden välillä on turha jatkaa jankuttamista.

Ihmisten seksielämä ei itseä kauheasti kiinnosta, se on ylikorostuneessa asemassa tänä päivänä.
En muuten vastusta esimerkiksi homojen oikeutta vaikka avioliittoon mutta pidän kysymystä aika triviaalina muiden kysymysten rinnalla.
 
No niin, rauhoitutaanpas taas hieman. Ei tässä mihinkään Venäjään olla liittymässä eikä se EU:n "kova ydinkään" taida liittovaltiomielessä ihan noin vain toteutua.

Tässä mukavan pohjoismainen tulevaisuudenkuva yhdistymiskeskusteluun. Norjakin voisi lipsahtaa ikään kuin vahingossa samalla kyydillä kelkkaan. Opetellaan vähän poijjaat sitten viksuja käytöstapoja ja reenataan sitä toista kotimaista. "Er Hövighet..."
image.webp
 
Suomesta tulee köyhyyden ja sisällisotien riivaama helvetti, toimihenkilö federalistit asuvat aidatuilla alueilla ja karvakädet polttavat lähiöitä.

Oikeita töitä tekevät suomalaiset, putkimiehet, sähkömiehet, hitsarit ja hoitajat muuttavat massoittain näihin EU:ta houkuttelevampiin liittovaltioihin mihin he pääsevät huippupisteillä jonon ohi.

Höpöhöpö.

Tämä saattaa ajatuksena tuntua ihan kivalta ja uhoamisena kuulostaa melkein mahtipontiselta, mutta sen saattaminen käytännöntoteutuksen asteelle osoittautuu suurella todennäköisyydellä sen verran haasteelliseksi, että mitään "oikeiden töiden" tekijöiden massamuuttoa ulkomaille ei nykyaikana tulla tässä maassa missään olosuhteissa näkemään. Lännen lokarit ovat suuriruhtinaskunnan ajan historiaa eikä enää muuteta Suomen maaseudun periferiasta Ruotsiinkaan maraboulle suklaata pakkaamaan - ne junat ovat jo menneet. Täten realistisin ratkaisu useimmille on jäädä Suomeen puimaan nyrkkiä taskussa ja pyrkiä selviytymään. Tähän lopputulemaan pääsee esimerkiksi kertaamalla seuraavat erinäisiä mutkia matkaan aiheuttavat tosiasiat:

1) Tyypillisesti eri kohdemaissa on "oikeiden töiden" tekijöitä runsaasti saatavilla omastakin takaa, joten työmarkkinoiden kysyntä kohdistuu tyypillisesti korkeasti koulutetun työvoiman saatavuuteen, joka voi tuoda maan talouselämälle osaamisellaan jotain sellaista lisäarvoa, jonka vuoksi ulkomaalaisen työntekijän palkkaaminen on kannattavaa. Yritykset ovat tyypillisesti monikansallisia ja "oikeat työt" tekevä matalasti koulutettu työvoima rekrytoidaan paikallisesti ja paikallisten työehtojen mukaisesti.

Mitä kauemmaksi EU:n liittovaltion tai länsimaiden onnelasta mennään, sitä selkeämmin yhteiskunnan maksuton palvelutarjonta ohenee sekä sitä suuremmiksi kasvavat tuloerot ja eksoottisemmiksi muuttuvat työehdot. Toisin kuin AY-liikkeen hallitsemassa Suomessa, useimmissa maissa EU:n ulkopuolella "oikeita töitä" tekevä työväenluokkaan kuuluva duunari ei mersulla ajele, saati asustele 300 neliömetrin kokoisessa pankin omistamassa omakotitalossa. Erot yhteiskunnan sosiaaliluokkien välillä ovat oikeasti olemassa ja niillä on todellinen konkreettinen merkitys.

2) Pelkästään Suomesta ulkomaille muuttaminen kaikkine järjestelyineen on vaatimustasoltaan aivan toisenlainen hanke kuin viikon mittaisen aurinkomatkojen Las Palmasin pakettiseuramatkan tilaaminen. Muuttamisen käytännönjärjestelyiden lisäksi integroituminen uuteen yhteiskuntaan ja työllistyminen ovat aivan tsekkilistan kärkisijoilla.

3) Käytännön kielitaidon on oltava korkealla tasolla, että pystyy toimimaan kaikissa arkisissa tilanteissa esimerkiksi työelämässä ja osana paikallista yhteisöä. Tähän eivät elämän koulun rallienklannin kieliopin perusteet ja turistisanakirja riitä. Toisin kuin Suomessa hyvin yleisesti kuvitellaan, ei pelkän rallienglannin taito riitä missään muualla kuin englanninkielisissä maissa.

Jos kohdemaan kantaväestön äidinkieli on jokin muu kuin englanti, esimerkiksi saksa, ranska, espanja, portugali tai kiina, on näitä kieliä osattava puhua. Huono englanti on maailman eniten puhuttu kieli, mutta suurin osa maailman ihmisistä ei osaa puhua edes sitä. Puherajoite on uudelle elämälle lähes kehitysvammaan verrattavissa oleva händikäppi ja rajoittuneen elämä ei ole missään maassa kivaa.

Keskimääräisen suomalaisen kannalta kannattavin vaihtoehto on huolehtia siitä, että Suomi säilyy elämisen ja puolustamisen arvoisena.
 
Vakavampi vastaus:

Ihmettelen suuresti niin tätä kuin muitakin vastaavia purkauksia. Ulkopuoliset arvioivat Suomen erittäin hyväksi maaksi elää, lähes mittarilla kuin mittarilla tarkasteltuna. Voisi sanoa että tämä on jopa liian hyvä, täällä pärjäävät nämä kaiken valittajatkin jotka eivät itse halua ottaa vastuuta itsestään.

Jyrkkä ero niiden ihmisten auttamiseen jotka jostakin syystä eivät voi itse itseään auttaa.

Kaikissa järjestelmissä on puutteensa mutta meillä ne ovat siedettäviä. Taloustilanteesta voi syyttää kansaa itseään, jos johonkin vaikka kohtuuttomaankin etuun yritetään puuttua, on huuto niin kova että se on pakko perua. Toinen suuri syyllinen on AY-liike. Se on saanut hallitusta ja eduskuntaakin suuremman vallan ja huolehtii oman eliittinsä - johtajat ja ansiosidonnaiseen oikeutetut - eduista vailla mitään vastuuta. Poliitikot (joita tosin en kaikkia järin paljon arvosta mutta he kuitenkin ovat meidän valitsemia ja heille on päättämisen oikeus ja tuska annettu) yrittävät sitten a) säilyttää paikkansa ja b) saada vähän rotia talouteen.

Jouko Ahonen hankki laatuaikaa paperimiehille ja muut pomot seuraavat parhaansa mukaan perässä. Rakennusliitto lyö ensimmäisenä rukkaset tiskiin kun palkankorotuksista pitää sopia, meille enemmän kuin muille ja vähemmällä vaivalla, ja sitten itketään kun työntekijät tuodaan lahden takaa.

Suomalaisen valtion etu on se, että täällä jotkut saavat vetää maton toisten jalkojen alta ja sen jälkeen elämöidä miten mieleen juolahtaa. Demokratiaa jossa on hyvät ja huonot puolet, mutta kuka osaa kertoa paremman systeemin tai maan jossa elää.

Olen kuulluut, että ihan Ameriikassakin on ollut onkelmia :eek:

http://yle.fi/aihe/artikkeli/2008/09/05/nain-naapurissa

Vastauksessasi on jonkin verran asiaa.

Muutama kommentti,
- ulkopuoliset arvioivat, se juuri on pielessä, poliitikkomme pitävät viimeiseen asti kiinni hyvää kuvaa toimivasta järjestelmästä, mutta kurjuus on jäänyt toistaiseksi piiloon ja realisoituu jäljessä.
- Ay- liike ja muut vastaavat, totta, niitä ei ainakaan tuossa mittakaavassa enää tarvita.
- Amerikka, sehän on melko sama asia kuin Neuvostoliitto oli, molemmat mahdottomia toimiakseen! 2000- luvulla tosin Amerikka on mennyt liian pitkälle ja tulokset katsellaan Itäisessä euroopassa...
 
Amerikka, sehän on melko sama asia kuin Neuvostoliitto oli, molemmat mahdottomia toimiakseen! 2000- luvulla tosin Amerikka on mennyt liian pitkälle ja tulokset katsellaan Itäisessä euroopassa...
Käytä vaan viesteissäsi reilusti sanaa "FAKTA" niin kuin kunnolliset ... tekevät.
 
Asevelisosialismilla oli ansionsa. Aseveljeys oli kaiketi varsin lujaa tavaraa, aika moni kykeni katsomaan ohi puoluerajojen, kun kyseessä oli aseveljeys. Jotain ihan pirun samaa toivoisin tähän päiväänkin. Toivottavasti tätä yhteiskunnan liimaa ei hankita tällä kertaa sodan keinoin. Toivottavasti pelivälineenä järki auttaisi päättäjiä löytämään "toisensa", ohittamaan päivänpolitiikan ja suitsemaan löyhää suuta. Tapellaan sitten hyvinä aikoina taas keskenämme mieluummin.

Suomea viimeisten 10+ vuoden niin sisältä kuin ulkoa katselleena (muutin ulkomaille 2007) ei voi kuin päätään puistella. Omasta mielestä Suomesta on tullut jokin helvetin Pohjolan Belgia, väritön, hajuton ja mauton paskaläjä, jossa pikkuvirkamiehet väsäävät sääntöjä oikeiden ihmisten kiusaksi. Ns. "isänmaallista" persoonaa tuo vituttaa yli kaiken. Tuntuu, että se yhteisöllisyys ja se "hei, tää on meidän juttu" ja "kaveria ei jätetä" on täysin kadonnut yhteiskunnasta. :(
 
Back
Top