Käykö tässä sittenkin loppujen lopuksi niin, että Suomi liittyy Venäjään?

Tässä mukavan pohjoismainen tulevaisuudenkuva yhdistymiskeskusteluun. Norjakin voisi lipsahtaa ikään kuin vahingossa samalla kyydillä kelkkaan. Opetellaan vähän poijjaat sitten viksuja käytöstapoja ja reenataan sitä toista kotimaista. "Er Hövighet..."
Ei se edellinen yritys kovin hyvin mennyt. Porukkaa mestattiin Tukholman toreilla ja koko homma levisi...

Ei Suomi kelpaa Venäjälle kuin taistelutantereeksi.
Isompi kuva kehkeytyy hiljalleen. Suomi jää taas 'jäljelle' kuten edelliselläkin kerralla. Venäjä osti jo Unkarin ja Ranska siirtyy samaan leiriin. Saksa on taas kahden rintaman välissä, nyt liittolaisenaan Puola. Balkan syttyy niitä samoja vanhoja linjoja pitkin. Kreikka yrittää peesata Venäjää, koska Turkki on yhteinen vihollinen ja Saksakin epäurheilijamaisesti kyselee rahojensa perään. Espanja pysyy sivussa ja luukuttaa venäläisten mafiosojen rahoja. Italia lieroilee vanhaan tyyliin. Jne...
Jossain vaiheessa ehkä USA ja se, mitä Natosta on silloin jäljellä joutuu tulemaan mukaan. Sitten mennään ja loput pelipaikat arvotaan tuolileikillä.
 

Perde

Luutnantti
Suomea viimeisten 10+ vuoden niin sisältä kuin ulkoa katselleena (muutin ulkomaille 2007) ei voi kuin päätään puistella. Omasta mielestä Suomesta on tullut jokin helvetin Pohjolan Belgia, väritön, hajuton ja mauton paskaläjä, jossa pikkuvirkamiehet väsäävät sääntöjä oikeiden ihmisten kiusaksi. Ns. "isänmaallista" persoonaa tuo vituttaa yli kaiken. Tuntuu, että se yhteisöllisyys ja se "hei, tää on meidän juttu" ja "kaveria ei jätetä" on täysin kadonnut yhteiskunnasta. :(
Osuvasti kommentoitu! Näin sen näen itsekin..
 

Rauhantekijä

Respected Leader
.... pikkuvirkamiehet väsäävät sääntöjä oikeiden ihmisten kiusaksi.
Aika oikein havaittu. Mulla on kokemusta virkamiesten kanssa asioimisesta ja siitä kun asiaa ei saa keskustelemalla ja anomalla kohdalleen niin oikeutta pitää hakea hallinto-oikeudesta.
Vaikka Suomessa ihmisiä ei ammuta, katoa, panna linnaan, niin hallintokoneisto saa kyllä muuten aika vapaastii pompottaa kansalaista. Meillä on massiivinen virkakoneisto jonka yksilöille henkisen mielivallan käytöstä ihan maksetaan palkkaa.
 

Tetra

Respected Leader
hävettää kertoa olevansa Suomesta.
No voithan sinä valehdella olevasi esim. ruotsalainen, jos noin ottaa itsetunnon päälle.

Suomi on kokonaisuutena ihan ok paikka, vaikka ajoittain tulee esitettyä tulikivenkatkuista kritiikkiä.
 
Viimeksi muokattu:

Sardaukar

Greatest Leader
BAN
Aika oikein havaittu. Mulla on kokemusta virkamiesten kanssa asioimisesta ja siitä kun asiaa ei saa keskustelemalla ja anomalla kohdalleen niin oikeutta pitää hakea hallinto-oikeudesta.
Vaikka Suomessa ihmisiä ei ammuta, katoa, panna linnaan, niin hallintokoneisto saa kyllä muuten aika vapaastii pompottaa kansalaista. Meillä on massiivinen virkakoneisto jonka yksilöille henkisen mielivallan käytöstä ihan maksetaan palkkaa.
Vaikka itsellä ei onneksi ole kokemusta hallintokoneiston pompotuksesta, niin hyvällä kaverilla sitäkin enemmän. Jos tälläisellä 1 mm hiustyylillä liikkuvalla hepulla voisi enää hiukset nousta enemmän pystyyn, niin touhua ajattelemalla sekin on mahdollista... Kyse oli lasten tapaamisriidasta (ja sen enempää puuttumatta siihen kuka on oikeassa, noissa hommissa kun ei ole kuin häviäjiä) jossa kaveri vaati tapaamisoikeutta ja voitti sen kisan niin käräjäoikeudessa kuin hovissa (!) Se meni sinne asti.. Ja sitten nainen teki tylyn lapsikaappauksen ja virkamiehet vain levitteli käsiään..."ei voida mitään".

Onneksi asia kuitenkin päättyi parin vuoden kisailun jälkeen sopuisasti.
 

Sardaukar

Greatest Leader
BAN
No voithan sinä valehdella olevasi esim. ruotsalainen, jos noin ottaa itsetunnon päälle.

Suomi on kokonaisuutena ihan ok paikka, vaikka ajottain tulee esitettyä tulikivenkatkuista kritiikkiä.
Ei tosiaankaan loppupelissä ole koskaan ollut ongelmaa esittäytyä suomalaisena. Eihän ne sitä ulkomailla tiedä miten vituiks hommat aina (ja taas) on menny... :D
 

Römppäinen

Kapteeni
Kanadaan menisin jos Suomi alkaisi polttaa jalkojen alla. Metsästä olisi luontevaa mennä metsään.
Kanukeissa on sitten ihan ongelmansa. Toisaalta siletähän voisi löytää huumeparooneilta ihan palkkasotilaan pestejä,ilman mitään direkttivejä ja vastassa olisi monikansallisia liittoutumia ihan ryssistä alkaen ;)
 

Maidan

Respected Leader
Niin, vinoiluistanne huolimatta, demokratioissa, joihin Suomenkin nyt pitäisi kuulua voi / pitää keskustella kaikista vaihtoehdoista avoimesti. Eipä tällä saitilla ole yhtään selvää visiota tämän onnettoman maan tulevaisuudesta ja johtamisesta, yhtä tyhjän kanssa spekulaatiotoita siitä, että vieras sotilasliitto pelastaa tai asiat hoituu jotenkin itsestään ajan kanssa.

Ja kun otetaan historiakin ajatteluun mukaan niin kyllä pohtisin tätäkin vaihtoehtoa sitten tulevaisuudessa kun ollaan siellä Ukrainan- Kreikan yms. valtioden tasolla...Niin järkyttävän huonosti on Suomea johdettu, hävettää kertoa olevansa Suomesta. .
+1 samat ajatukset.
 

YliKoo

Respected Leader
Niin järkyttävän huonosti on Suomea johdettu, hävettää kertoa olevansa Suomesta. .
+1 samat ajatukset.
Näitä juttuja en noilla sanamuodoilla kyllä osta.

Jos ajatellaan vaikkapa meidän maantieteellistä sijaintia, niin pelkästään raaka-aineiden tuonti ja valmiiden tuotteiden vienti, ilmastomme vaatimat rakennukset ja lämmityskustannukset, tieverkkomme vaatimat investoinnit, raaka-aineiden vähyys ja ties mitkä seikat, olemme pärjänneet kohtuullisen hyvin.

Puhumattakaan tuosta naapurimaasta. Jossakin vaiheessa siitä toki on ollut kaupallista hyötyäkin mutta luulenpa että kaiken sen mitä täällä olemme tehneet, olisimme tehneet keskellä Eurooppaa, olisimme ihan varakas kansa, sielläkin.

Demokratian periaatteisiin tietenkin kuuluu, että aina osa kansasta on tyytymätöntä. Se on kuitenkin jonkin verran pienempi paha kuin se, että kaikki (muutamaa sataa rikasta lukuunottamatta) olisivat tyytymättömiä. Aina on parantamisen varaa mutta tuollainen huutelu ei oikein edusta mitään rakentavaa.
 

JOKO

Ylipäällikkö
BAN
Eli jos et näe eroa Venäjän ja EU;n vällillä niin turha jatkaa jankuttamista.
Ymmärrätkö Unionin olevan vasta työn alla? Ei sakut edelliselläkään kerralla ensitöikseen sullonneet ihmisiä kaasukammioon. Ensimmäiset valloitukset olivat verettömiä.

Minua ihmetyttää palstalaisten hyväuskoinen suhtautuminen länsimaiden suurvaltapyrkimyksiin. Venäläisiin osataan kyllä suhtautua suunnilleen realistisesti ja ymmärretään heidän olevan valmiita hyvinkin härskeihin menetelmiin oman edun ajamiseksi, mutta länsimaat tuntuvat olevan täysin sokea piste. Saavat tehdä mitä tahansa ja silti uskovien usko ei horju. Rauhaa, rakkautta ja demokratiaa viedään pitkin maailmaa pommikuorma toisensa jälkeen. Seurauksena satoja tuhansia vainajia ja pitkä lista raunioituneita maita. Raunioiden seassa paikallinen gepardihattu ehkä lopulta rikastuu ja vastineeksi länsimaiset yhtiöt rahtaavat luonnonvarat maasta pilkkahinnalla pihalle. Kyllä kai te käsitätte meitä koijattavan siinä missä Afrikan neekereitä, jos me emme itse osaa ajaa omaa etuamme?
 

yrjö

Ylipäällikkö
En mä nyt kokonaan sano että olisi aivan eri mieltä. Mihin JOKO sun mielestä EU sit on matkalla eli mitä sun mielestä Unionista lopulta olisi tulossa tuossa dystooppisessa visiossa siinä vaiheessa kun se ei enää ole työn alla?
 

JOKO

Ylipäällikkö
BAN
En mä nyt kokonaan sano että olisi aivan eri mieltä. Mihin JOKO sun mielestä EU sit on matkalla eli mitä sun mielestä Unionista lopulta olisi tulossa tuossa dystooppisessa visiossa siinä vaiheessa kun se ei enää ole työn alla?
Euroopassa on tapahtunut varsin rankkoja yhteiskunnallisia linjamuutoksia pelkästään viimeisten sadan vuoden aikana. En oikein usko historian tulleen loppuun kuljetuksi. Vielä tulemme näkemään monenlaista ja niitä käänteitä varten maalla tulisi olla armeija ja kansalaisella ase.

Miksi minä uskon tämänkin kokeilun menevän vituiksi, johtuu ihan Euroopan historiasta. Vuosituhannesta toiseen kaikki edeltävät kokeilut ovat epäonnistuneet. Syy on aina sama. Ahneus ja itsekkyys. Mitä kauempana päättäjät ovat henkisesti, etnisesti sekä yhteiskunnallisesti muista kansalaisista, sitä härskimmäksi muodostuu kaltoinkohtelu ja hyväksikäyttö vuosien saatossa.

Sikailun lisääntyessä otteita tietenkin kiristetään ja kansallista yhtenäisyyttä pyritään hajottamaan tavallisten kansalaisten vaihtoehtojen sekä vapauksien vähentämiseksi. Unionissa me näemme jo kummatkin mallit toiminnassa. Yhteiskuntia pirstotaan yhteiskuntaluokkia muodostamalla ja väestöä sekoittamalla. Kansalaisten puolustautumis mahdollisuuksia pyritään heikentämään aseiden omistamista sekä sotilaskoulutusta rajoittamalla. Puheet EU armeijan perustamisesta ovat jo alkaneet.

Miksi te kuvittelette läntisen eliitin kohtelevan Suomea ja suomalaisia yhtään sen paremmin, kuin nykyisiä Afrikan tai Etelä-Amerikan banaanitasavaltoja? Siirtomaa mikä siirtomaa. Jos suomalainen eliitti Wahlroosin tapaan kusee suomalaisten muroihin, niin miksi muut läntiset päättäjät eivät toimisi samoin? Nämä jatkuvat "rahalla ei ole isänmaata" jorinat ovat typeryydessään järkyttävää kuultavaa. Tasan tarkkaan on, kuten olemme saaneet tuoreesta pakotesirkuksesta huomata.
 

Herman30

Greatest Leader
Minä olen tämmöinen yksinkertaisesti elävä. Minulle riittää että saa tavaraa euroopasta tilattua tullittomasti, riittä ruokapöydässä eurooppalaisia herkkuja, hyvää olutta. Pääsee Viroon yhtä helposti kuin parintunnin bussimatka kotimassa eli ilman passia ja samalla valuutalla kuin kotimaassa. Kaikki tämä onnistuu nyky-EU;ssa loistavasti. Suuret poliittiset kuviot eivät kiinnosta pätkääkään enkä myöskään ole minkäänsortin patriootti. Minun näkökulmasta EU on menestystarina mitä Suomi on kaivannut.
 

baikal

Supreme Leader
Laamanatorin viesti kannattaa lukea erityisellä tarkkuudella. Siinä on suht lyhyesti ja selkeästi ne faktat tiskissä.
Suomea viimeisten 10+ vuoden niin sisältä kuin ulkoa katselleena (muutin ulkomaille 2007) ei voi kuin päätään puistella. Omasta mielestä Suomesta on tullut jokin helvetin Pohjolan Belgia, väritön, hajuton ja mauton paskaläjä, jossa pikkuvirkamiehet väsäävät sääntöjä oikeiden ihmisten kiusaksi. Ns. "isänmaallista" persoonaa tuo vituttaa yli kaiken. Tuntuu, että se yhteisöllisyys ja se "hei, tää on meidän juttu" ja "kaveria ei jätetä" on täysin kadonnut yhteiskunnasta. :(
Niin on ja pelottaa tämä kehitys. Tätä menoa meillä tulee olemaan "löysää kasakan ottaa"....tavalla tai toisella. Sisäpolitiikasta on alettava huolehtia kaikin tavoin. Nyt on mennyt eduskunnan työajasta edustajien kertoman mukaan 75 prosenttia EU-asioiden parissa. Okei, jos on tarve, menee sitten. Mutta selvästi sitä aikaa on löydyttävä myös sisäisiin asioihin. Aihe ei ole mediaseksikäs ja sitä ei välttämättä tiedostavaisto edes halua "huomata" syistä, joita en viitsi edes miettiä.
 

Perde

Luutnantti
Pelottavaa omalta osaltani on se että olen 100% selvinpäin. Mutta Coffee Man on ollut tosiaan vähän Irish :D

Kahvista puheen ollen, ehdotan että Ole Ole Ole, tämä ketju ylennetään kahvihuoneeseen! :p
Noin vuorokausi kulunut tämän keskustelu avauksesta, hyvää kommenttia on tullut lyhyessä ajassa ( kiitos kaikille kommenteista tähän saakka!) ja aihe kiinnostaa meitä, joiden kartta on suurempi kuin Suomen itäraja. Sen sijaan te, vähemmällä ymmärryksellä liikenteeseen lähteneet, kahvihuone tässä kohtaa teille ok..
 

baikal

Supreme Leader
Ymmärrätkö Unionin olevan vasta työn alla? Ei sakut edelliselläkään kerralla ensitöikseen sullonneet ihmisiä kaasukammioon. Ensimmäiset valloitukset olivat verettömiä.

Minua ihmetyttää palstalaisten hyväuskoinen suhtautuminen länsimaiden suurvaltapyrkimyksiin. Venäläisiin osataan kyllä suhtautua suunnilleen realistisesti ja ymmärretään heidän olevan valmiita hyvinkin härskeihin menetelmiin oman edun ajamiseksi, mutta länsimaat tuntuvat olevan täysin sokea piste. Saavat tehdä mitä tahansa ja silti uskovien usko ei horju. Rauhaa, rakkautta ja demokratiaa viedään pitkin maailmaa pommikuorma toisensa jälkeen. Seurauksena satoja tuhansia vainajia ja pitkä lista raunioituneita maita. Raunioiden seassa paikallinen gepardihattu ehkä lopulta rikastuu ja vastineeksi länsimaiset yhtiöt rahtaavat luonnonvarat maasta pilkkahinnalla pihalle. Kyllä kai te käsitätte meitä koijattavan siinä missä Afrikan neekereitä, jos me emme itse osaa ajaa omaa etuamme?
Tässäpä se. Omista eduista on pidettävä kiinni ja sen voivat tehdä vain suomalaiset iha ite. Kukaan muu sitä ei tee puolestamme, ei Nato, ei YK, eikä edes IMF. Minulla ei ole mitään harhakuvitelmia Lännen "hyvyydestä". Tässä on vain se puolensa, että me kuulumme Länteen. Jos vaihtoehtona on mustavalkoisesti Euraasian Unioni, niin silkka valinta on helppo. Eikun paina vaan lohmoosi se, että kuulut leiriin, joka ei sekään kasvata selkäänsä enkelinsiipiä. Tässä maailmassa ei ole enkeleitä.
 

Minuteman

Eversti
Miksi te kuvittelette läntisen eliitin kohtelevan Suomea ja suomalaisia yhtään sen paremmin, kuin nykyisiä Afrikan tai Etelä-Amerikan banaanitasavaltoja? Siirtomaa mikä siirtomaa. Jos suomalainen eliitti Wahlroosin tapaan kusee suomalaisten muroihin, niin miksi muut läntiset päättäjät eivät toimisi samoin? Nämä jatkuvat "rahalla ei ole isänmaata" jorinat ovat typeryydessään järkyttävää kuultavaa. Tasan tarkkaan on, kuten olemme saaneet tuoreesta pakotesirkuksesta huomata.
Miksi sinä kuvittelet "läntisen eliitin" (voisit muuten vähän avata, mitä tuolla eliitillä tarkoitat) kohtelevan Suomea kuin banaanitasavaltaa? Suomea ja muita maita/kansakuntia kohdellaan juuri tasan tarkkaan siten miten ne antavat aihetta itseään kohdella. Jos Suomi ajaa itsensä ehdoin tahdoin banaanitasavallaksi niin sitten Suomi saa ansaitsemansa banaanitasavallan kohtelun. Kukaan ulkopuolinen ei Suomesta "banaanitasavaltaa" tee, sen voimme tehdä vain me itse. Ja banaanitasavallan me kyllä tästä saamme helpostikin aikaiseksi vaikeuttamalla investointien tekoa ja pitämällä maariskin korkeana. Eikä mm. sinun viljelemäsi katkera herraviha ja kauna hyväosaisia kohtaan paranna asiaa tippaakaan, päinvastoin.

Voisit muuten kertoa senkin millä tavalla Suomen alistaminen "siirtomaaksi" ajaisi yhdenkään länsimaan etua?

Sitten voisit myös kertoa meille kaikille ihan täsmällisesti mitä nämä mainitsemasi länsimaiden "suurvaltatavoitteet" oikein ovat ja millä tavalla ne ilmenevät käytännössä vuonna 2015. Jos argumentointi on pelkkää uhkaavansävyisten mielikuvien maalailua tyyliin etupiirijako Suomen ja muiden pienten maiden yli niin kiinnitys foliohattuklubiin on sillä sinetöity.
 

Vonka

Supreme Leader
Miksi minä uskon tämänkin kokeilun menevän vituiksi, johtuu ihan Euroopan historiasta. Vuosituhannesta toiseen kaikki edeltävät kokeilut ovat epäonnistuneet. Syy on aina sama. Ahneus ja itsekkyys. Mitä kauempana päättäjät ovat henkisesti, etnisesti sekä yhteiskunnallisesti muista kansalaisista, sitä härskimmäksi muodostuu kaltoinkohtelu ja hyväksikäyttö vuosien saatossa.

Näin kaikissa järjestelmissä todellakin tapahtuu, ja ihminen on ihminen kuolemansynteineen. Tässä mielessä Soinin linja on itse asiassa realistinen ja moraalinen: EU talous- ja kauppaliittona, ei federalismille.
 

Minuteman

Eversti
Mikä teitä ihmisiä oikein vaivaa?! Onko krapula vai kevätmasennus? Ruikuti-ruikuti ja yhyhy-yy!

Oliskos liikaa pyydetty että harkitsisitte semmoistakin vaihtoehtoa että Suomi ei ole maailman napa ja muu maailma ei ole salaliitossa Suomea vastaan.

Kekkosen aikaan koulupoikana aloin jo mielessäni ihmetellä että näinköhän ne Kremlin sedät otsa kurtussa miettivät heti aamusta että olikohan se eilisten Savon Sanomien pääkirjoituksen sanamuoto semmoinen että siitä voisi loukkaantua...
 
Top