Käykö tässä sittenkin loppujen lopuksi niin, että Suomi liittyy Venäjään?

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja Perde
  • Aloitus PVM Aloitus PVM
Noissa metsäteollisuuden projekteissa on kuitenkin kyse jalostuksesta. Puusta tehdään sellua, sähköä ja polttoainetta. Takavuosina tehtiin vaan Egyptinparrua.

No eihän puunjalostus tietenkään mitään uutta ole mutta on vain hienoa huomata, että silläkin sektorilla on vielä mahdollisuuksia. Paperimiehille vaan vähän jäitä hattuun, että eivät aloittaisi lakkosarjaa heti kun uudistetut tehtaat lähtevät käyntiin. Taitaa olla turha toivo o_O

Joo tosiaan, tarkoitin vain oman alani jalostustoimintaa, joka kannattaa vain pienehköille putiikeille. Raaka-ainetta sen sijaan voi havaita ympäri maailmaa.

Lähtökohtaisesti on aina parempi mitä jalostetumpaa kamaa voidaan myydä, me (=työnantajani) olemme poikkeus.
 
On aivan sama mitä kautta homma hoidetaan mutta fakta on se että yksin ei pärjätä, sen enempää taloudellisesti kuin sotilaallisestikaan... Monasti nuo ovat vielä sama asia eli molempia tarvitaan... Sisäänpäin kääntyminen kun ei kerran ole vaihtoehto jos tätä yhteiskuntaa meinataan rakentaa ja kehittää ja paikallaan ei voida pysyä kun ei muukaan maailma pysy niin ainoa järkevä vaihtoehto on mennä eteenpäin ja se tarkoittaa aina muutoksia.. Jotkut ovat positiivisia ja jotkut negatiivisia sille ei vain voi mitään...

Eu saattaa hajota ja varmasti joskus hajoaakin niin kuin jokainen liitto, valtio, suhde, jne... Mikään ei ole ikuista... Sitten luodaan jotain uutta ja toivon mukaan parempaa...

Todella fatalistinen asenne kysymyksiin jotka ovat päättäjien käsissä.
Niitä esitetään luonnonvoimina kansalle jotta he voivat ajaa läpi omia intohimojaan.
 
Kanukeissa on sitten ihan ongelmansa. Toisaalta siletähän voisi löytää huumeparooneilta ihan palkkasotilaan pestejä,ilman mitään direkttivejä ja vastassa olisi monikansallisia liittoutumia ihan ryssistä alkaen ;)

Kanadassa kaljakin on saatavilla vain viinakaupasta.. :eek:
 
1653461_804788986272413_6233699996560850326_n.jpg
 
Kyse on ilmeisesti samasta tapahtumasta jota vastaan YYA-verkosto (heh) järjesti mielenosoituksen tänään. Osallistujia oli noin parikymmentä, mutta ilmeisesti tarkoitus oli enemmänkin jakaa flaijereita kuin osoittaa mieltä. Ainakin jonkun verran "magneettimediamiehiä" oli vastustamassa miekkarin sanomaa. http://takku.net/article.php/20150321175243910

No hyvä. Olin jo siinä luulossa, että takkupäät eivät olekaan anarkisteja vaan putinisteja (siis jonkin järjestelmän puolella).
 
No hyvä. Olin jo siinä luulossa, että takkupäät eivät olekaan anarkisteja vaan putinisteja (siis jonkin järjestelmän puolella).
Käsittääkseni ainut Suomessa järjestetty mielenosoitus jossa vastustettiin Venäjän aggresiota Ukrainassa oli nimenomaan takkupäiden järjestämä.
 
Voisit muuten kertoa senkin millä tavalla Suomen alistaminen "siirtomaaksi" ajaisi yhdenkään länsimaan etua?

Vapaakauppasopimus TTIP Pohjois-Amerikan kanssa ilmeisesti (salaiset neuvottelut) viimeistään kyllä niistäisi Suomen siirtomaan asemaan: voitot kiikutettaisiin vieläkin helpommin veroitta ulos, laskennollisia tappioita yrityksille aiheuttava kansallinen lainsäädäntö johtaisi vahingonkorvauksiin washingtonilaisessa välimiesoikeudessa ja siirtomaa-aikainen kaivoslainsäädäntö meillä jo olikin. Hemmetti, sitä huomaisi joku heräävänsä avolouhoksen reunalta! Toden totta - tätä maata vuokrataan ja myydään jo nytkin!
 
Rinne on sitten päässyt myös naapurin Sputnikin suosioon. Pitäisikö myös mies itse lähettää maata kiertävälle radalle? Jottei avaruudessa tulisi olo liian yksinäiseksi voisi puolutoveri Tuomioja mieluusti liittyä seuraan.


http://sputniknews.com/europe/20150322/1019844251.html


1019845063.jpg


In his interview to Finnish television program Ykkösaamu on Saturday, Finnish Finance Minister Antti Rinne noted that now is not the right time for Finland to join NATO.

Earlier this week, Finnish Foreign Affairs Minister Erkki Tuomioja voiced his frustration over the buildup of NATO military forces in the Baltic, noting that it undermines the security situation in the Baltic.

Voi v**** mikä lausunto. Et sitten suoraan pyllisti Natolle ja kumarsi itään. Heikko esitys.

Musta minkään ministerien ei pitäisi laukoa omia mielipiteitään yhtään mihinkään kriittiseen ulko- tai puolustuspoliittiseen asiaan liityyen vaan hokea virallista linjaa tai olla sanomatta mitään. Varsinkaan tässä tilanteessa. On vain yksi mielipide ja se on virallinen mielipide.

Ja mä en edelleenkään ymmärrä mikä turvallisuusuhka Nato voi olla. Ei Venäjä tänne hyökkää, koska liityimme Natoon vaan korkeintaan painostaa kahta kauheammin ettemme liittyisi niin kaun kun emme ole liittyneet. Pienikin heikkouden/epäröinnin/pelon merkki saa Putinin nostamaan lämpöä heti kun huomaa, että se vaikuttaa.
 
Toi Rinne on kyl nii ärsyttävän tyhmä läski, et toivon kyl sille oppositiotaivalta. Ipu, kepu ja sossut pelaa Putinin tiimissä joko tahallaan tai tyhmyyttään.
 
No, ei turmelukseen tarvita henkirikoksia tai muuta yhtä raflaavaa. Tragediat ovat surullisia mutta on niitä ollut ennenkn. Lapset ovat yhteiskunnan peili ja sitä pintaa katsoen eivät asiat ole lainkaan kohdallaan vaikka meillä aikuisilla voi olla ihan fantsua. Nouseva polvi on se, josta olen eniten huolissani sillä heissä on tulevaisuus. Kaikkia eivät nämä ongelmat puraise, mutta joukko suurenee koko ajan. Aiheesta voisin kirjoittaa helposti joitain kymmeniä tai satoja sivuja tekstiä mutta tabletilla operoiden sormi on liian laiska ja aika rajoittaa. Pitäisi koettaa noita omiakin kupeitten hedelmiä aina jossain välissä huomioida.

Lööppilehden verkkoversiossa oli juuri artikkeli lasten keskimääräisen painon noususta (+7kg). Psyykkinen oirehtiminen on yleistynyt, +17 000 lasta ja nuorta on sijoitettu kodin ulkopuolelle asumaan kun kotona ei homma pysy kasassa. Kasvava osa vanhemmista on haluttomia tai kyvyttömiä huolehtimaan lastensa kasvatuksesta ja hyvinvoinnista (milloinkas sitä kokeiltiin ns. "vapaata kasvatusta"...). Kouluissa on suuria vaikeuksia kouluviihtyvyyden, oppimisen ja järjestyshäiriöiden kanssa (inkluusio -niminen uskonto on osaltaan noihin syynä) jne. jne.

Yhteiskunnasta syrjäytyminen aiheuttaa identifioitumista mitä kummallisimmilta tuntuviin kohteisiin (esim. valkonaamat - ISIS). Se, että sinä ja minä identifioidumme perinteisellä tavalla isänmaahan ja siinä vaikuttaviin viiteryhmiin ei tarkoita, että kaikilla asiat ovat nupin sisällä samoin

Ei maailma tähän kaadu mutta on itsepetosta väittää, että voimme hyvin kun emme oikeasti voi. Korjausliike lähtee ongelmien tunnustamisesta ja tunnistamisesta.
-----------

EDIT: Laitetaan vähän aiheestakin. Jos tunnet sisälläsi halua liittyä Venäjään, muuta sinne. Pian. Kyllä asiat sillä korjautuvat.

Minäkin voisin kirjoitella kyseisestä aiheesta todella paljon, sattuneesta syystä johtuen on kuitenkin tyydyttävä kovin lyhyeeseen viestiin - raapaisuun pinnasta (vaikka aihe vakavuudessaan antaisi aihetta todella seikkaperäiselle käsittelylle - muuallakin kuin nettifoorumissa).

Usein näkee mainittavan kuinka suomalaiset ovat onnellisempia kuin koskaan, kuinka Suomella pyyhkii hyvin, kuinka suomalaiset ovat tyytyväisiä kotimaahansa - näin siis keskiarvoisesti ja tämä "keskiarvo" kätkee taakseen todella suuren luokan harhan, ongelman jota suurimman osan on todella vaikea mieltää todelliseksi, koska oma elämä on keskiarvoisesti hyvällä mallilla ja usein se naapureidenkin elämä on keskiarvoisesti hyvällä mallilla - usein ihminen valitsee asuinpaikakseen seudun johon tuntee vetoa ja joka tavalla tai toisella vastaa sosioekonomista tasoa, joten kovin harva meistä näkee niitä huono-osaisia muuta kuin silloin tällöin lööpeissä, ehkäpä kaupassa lapsikatraan kanssa tai ohimennen muuten vain. He ovat kovin harvoin osa meidän elämää vaikka he ovat kuitenkin osa tätä yhteiskuntaa. Kärjistäen voi sanoa, että huono-osaisia näkevät vain huono-osaiset ja sitten ihmiset jotka töissä joutuvat heitä kohtaamaan.

Kuitenkin tänä aikana jolloin Suomi keskimääräisesti voi oikein hyvin pitkäaikaistyöttömien määrä on hälyttävän korkealla, lapsuudessani 70-luvulla työttömiä oli murto-osa nykyisestä ja tuolloin työttömyys oli hyvin usein pätkittäistä, nyt useiden kohdalla ongelmana on se, että kyse ei ole enää pätkistä vaan työttömyys on pysyväluonteinen tila elämää - mitä kauemman aikaa ihminen on työttömänä sitä vaikeampaa hänen on saada mitään työtä, ja nyt tämä pätee myös korkeastikoulutettuihin pitkäaikaistyöttömiin. (En nyt jaksa eritellä syitä korkeastikoulutettujen ongelmiin mutta tietty eräs syy on koulutuspolitiikka, ihmisiä on koulutettu liikaa aloille joissa työvoiman tarve on olennaisesti pienempi tai jossa lähes ainoa mahdollisuus työllistää itsensä on perustaa yritys). Mitä pidempään työttömyys jatkuu sitä enemmän siihen (keskimääräisesti) alkaa liittyä kerrannaisongelmia ja nämä kerrannaisongelmat kuormittavat sitten entistä enemmän sosiaalitoimea, terveydenhuoltoa, koulutoimea etc. tahoja - jotka jo muutenkin kamppailevat säästätoimenpiteiden alla.

Suomessa on myös lisääntynyt köyhyys, eli tilanne on se, että köyhyys periytyy - tämä ei kohdistu vain tietyille huonomaineisille alueille Suomea vaan sitä esiintyy kautta Suomen Hangosta Inariin. Entistä useampi lapsi syntyy perheisiin joiden vanhempien pääasiallinen toimeentulon lähde on työttömyyskorvaus (työmarkkinatuki jtsp) tai sosiaalitoimen myöntävä harkinnanvarainen toimeentulotuki (mitä harkinnanvaraisuutta siinä on kun tuhansille perheille sossun tuki on säännöllinen tukimuoto, eikä tilapäinen - mikä tuen alkuperäinen ajatus on ollut), mutta ongelmana on se, että näissä perheissä köyhyys on periytynyt jo isovanhemmilta lapsen vanhemmille, eli lapset syntyvät perheeseen jossa ei ole olemassa muuta kuin yksi olemassa oleva toimintamalli - sukupolvien ajan on eletty köyhyydessä ja avustusten varassa ja tämä (tiedetysti) aiheuttaa ongelmia lapsille, heidän syrjäytymisvaaransa kasvaa ja mitä suurimmalla todennäköisyydellä heidän tulevaisuutensa noudattaa samaa latua - he tulevat elämään köyhinä. Lapsi tarvitsisi tällaisessa tilanteessa todella paljon ulkopuolista apua, jotta hän pääsisi eroon siitä mallista jonka kotoa - tiedostamattaan - saa. Ongelma onkin siinä ettei sosiaalitoimella, terveydenhuollolla, koulutoimella tms. ole riittävästi resursseja auttaa näitä lapsia, koska - rahaa ei ole.

Josta päästään seuraavaan ongelmaan. Minun lapsuudessa ja nuoruudessa peruskouluissa oli useimmiten oma terveydenhoitaja tai pienimmissä kouluissa sellainen kävi säännöllisesti vierailulla. Useimmissa kouluissa oli oma tai säännöllisesti vieraileva koulukuraattori ja/tai koulupsykologi, minun ala-asteella sellainen oli useampana päivänä viikossa ja samaten yläasteella - koululaiset siis halutessaan tapasivat sellaisen vaikka päivittäin. Nyt tilanne on se, että on kokonaisia kuntia joissa koululaisille ei kyetä tarjoamaan lakimääreisiä th-palveluita, ei ole kouluterveydenhoitajaa, ei koulukuraattoria tai psykologia, joka säännöllisesti tapaisi ongelmalapsia (yhden kuraattorin tai psykologin harteilla voi olla jopa reilusti 1000 lasta). Koululääkäri saattaa tavata koululaisen kerran lukuvuoden aikana, kaikissa kunnissa ei niinkään usein. Ongelma on raha - tai sen puute.

Mutta ongelmia lisää peruskouluissa myös se, että monissa kunnissa erityisluokkien määrää on syystä tai toisesta karsittu, toisinaan syynä on niinkin absurdi eli ei haluta eriyttää lapsia jotka kaipaavat erityishuomiota vaan heidät laitetaan muiden lasten joukkoon. Toisaalta sitten säästöpaineiden vuoksi luokkia ei välttämättä avata riittävästi, jonka seurauksena entistä useampi lapsi (sellainen joka tarvitsee erityistukea tms.) joutuu käymään koulunsa tavallisessa luokassa, mikä ei ole kenenkään etu. Ei lapsen, eikä muiden koululaisten, eikä opettajan/henkilökunnan eikä edes vanhempien. Jokainen ymmärtää, että yksi tai kaksi häiriökäyttäytyvää lasta sekoittaa hetkessä koko luokan opiskelun, jos/kun henkilökuntaa ei ole riittävästi eikä se ole riittävän ammattitaitoista. (Ikävä kyllä on kouluja joissa häiriökäyttäytyviä lapsia voi olla huomattavasti enemmän per luokka).

Vaikka minulla ei ole lapsia (onneksi ei ole), olen huolissani siitä millaisessa ympäristössä lapset joutuvat käymään koulunsa tai millaisissa kodeissa osa heistä kasvaa. Vaikka viestissäni ruodin lähinnä rahasta johtuvia koulupoliittisia ongelmia tms. ongelmia, ei yhteiskuntaa voi - eikä pidä - kaikesta syyttää. On olemassa runsaasti vanhempia jotka eivät syystä tai toisesta ole kyvykkäitä vanhempia, vanhempia joilla ei edes pitäisi olla lapsia. Tässä kohdin lapset joutuvat sitten välillisesti kärsimään yhteiskunnan säästäessä, lapset eivät voi valita turvallisinta mahdollista ympäristöä - tai kehittävintä mahdollista ympäristöä, jolloin minusta yhteiskunnan tulisi tehdä tiukempia valintoja ja päätöksiä erityisesti lapsen etu huomioiden.

Syrjäytyminen tulee olemaan tulevaisuudessa entistä suurempi ongelma, koska nyt kasvavat aikuisuuteen 90-luvun laman lapset ja he sekä heidän jälkeen syntyneet lapset ovat entistä useammin joutuneet elämään lapsuutensa erilaisten säästötoimenpiteiden kohteena - päiväkodeissa, kouluissa etc. Kelkasta pudonneet eivät ole takaisin päässeet, eikä tarvinne miettiä mikä heidän lastensa kohtalo tulee olemaan etenkin kun yhteiskunnassa säästötoimenpiteet jatkuvat edelleen/jälleen. Tähän sitten lisäksi muut tulevaisuudessa lisääntyvät ongelmat, (epäsuotuisa) maahanmuutto tms. niin enpä kovinkaan ruusuisia kuvia ryhtyisi maalailemaan - oikeastaan olen sittenkin todella onnellinen, että kasvoin 70-luvulla ja 80-luvulla ja sain käydä kouluni aikana jolloin ei laskettu montako lihapullaa söin tai ei tarvinnut miettiä onko terveydenhoitaja tänään koululla...

vlad.
 
Eikä aikaakaan kun nestle käy pumppaamassa pohjavedet...
 
Rinne kosii äänestäjäkuntaansa. Demareissa NATO-kannatus on alhaalla.

Millanen ministeri sivuuttaa ministerivelvollisuutensa ja Suomen kansallisen edun nuollakseen äänestäjiään?

Hauskaa tässä on tämä:

"– Yhdyn presidentin toiveeseen. Suomessa ei pitäisi vaalien alla luoda turhia jännitteitä ja antaa signaaleja ulkopuolelle, että meillä on erilaisia näkemyksiä ulko- ja turvallisuuspolitiikan hoitamisesta"

http://demokraatti.fi/turvallisuusp...nne-on-presidentin-kanssa-samoilla-linjoilla/
 
Millanen ministeri sivuuttaa ministerivelvollisuutensa ja Suomen kansallisen edun nuollakseen äänestäjiään?
/

Tällä hetkellä kaikki. Juuri siksi seitsemään - kahdeksaan vuoteen ei ole saatu mitään aikaan. Ministerien ongelma on siinä, että jotain pitäisi tehdä mutta miten tehdä se niin, että tulisi valituksi uudelleen.
 
Nämä asiat voivat naurattaa nyt. Mutta joku halvatun kiima tähän vaan löytyy. Lähden siitä, että yksikään hallitus ei voi uloskirjata pohjavesien kaltaista kansallisomaisuutta.
Niin siis ei todellakaan naurata... Päin vastoin. Vitutus on se päällimmäisin tunne kun kansallisomaisuus ja luonnon varat kaupataan eniten tarjoavalle...
 
Niin siis ei todellakaan naurata... Päin vastoin. Vitutus on se päällimmäisin tunne kun kansallisomaisuus ja luonnon varat kaupataan eniten tarjoavalle...

Miten se eroaa siitä että itsenäisyys myydään eniten tarjoavalle? Osavaltio Suomen pohjavesien myynnistä päätetään Brysselissä.
 
Eikä aikaakaan kun nestle käy pumppaamassa pohjavedet...
Ei tosiaankaan aivan mahdoton ajatus, jos YK:n tuoretta raporttia on uskominen:
"Maapallon vesivarannot uhkaavat vähentyä 40 prosenttia seuraavan viidentoista vuoden aikana, väittää YK:n uusi raportti. Kehityksen taustalla on kaupungistuminen, väestönkasvu sekä teollisuuden lisääntyvä vedentarve. Mikäli vesiresurssien kestävään hallintaan ei panosteta, maailman sosioekonominen järjestelmä tulee romahtamaan, raportin pääkirjoittaja Richard Connor kertoi Reutersille.
2050-luvulla kaksi kolmasosaa maailman väestöstä asuu kaupungeissa, ja veden kysynnän odotetaan kasvavan 55 prosenttia. Suurin osa lisääntyvästä kysynnästä tulee kehittyvistä maista.
Monet kehitysmaiden suurkaupungit kasvavat hallitsemattomasti, eikä kaikille maalta muuttaneille voida välttämättä tarjota vedenjakelua. Esimerkiksi Saharan eteläpuolisessa Afrikassa vain 34 prosenttia asunnoista on vedenjakelun piirissä, kun tämä luku oli vielä 1990-luvulla 42 prosenttia.
Vuoteen 2050 mennessä maailman ruoantuotannon täytyy kasvaa 60 prosenttia kasvavan väestön ruokkimiseksi. Elintarviketeollisuus kuluttaa jo nyt paljon vettä, ja YK:n laskelmien mukaan ruoantuotannon kasvu tulee nelinkertaistamaan sen vedentarpeen.
Lisäksi maapallon energiantarve kasvaa, ja vettä tarvitaan jossain muodossa lähes kaikessa energiantuotannossa.
Raportissa ehdotetaan merkittäviä investointeja kestävään vesiresurssien hallintaa. Sen mukaan 15–30 miljardin dollarin investoinnit kehitysmaihin voisivat johtaa vuosittain jopa 60 miljardin dollarin palautuviin tuottoihin"
http://www.tekniikkatalous.fi/talous/yk+vesipula+uhkaa+seuraavan+15+vuoden+aikana/a1054665
Kannattaa pitää näistä meidän makeista vesistä kiinni.
 
Back
Top