Käyttämättömiä kuuskekkosia myynnissä

AKE-ukki

Respected Leader
Törmäsin äskeittäin ko. maastopukuihin eräässä krääsäkaupassa. Tavara on käyttämätöntä ja uutta. Koot olivat 50-52-54.
Housut ja takki. Hinta 49 eur. setti. Puolustusvoimien leimoilla. Aivan kelpoisaa tst-varustetta.

Herää muutamia kysymyksiä...Miksi ne on poistettu varikoista (ei ole NATO seksikkäitä)? Kuka ottaa rahat välistä(Millog)? Omakustannus-hinta varmaankin myyjälle on n. 20 eur. eli 10 eur. Millog:lle välityksestä ja 10 eur. valtiolle?

Luulisi niillä olisi olleen käyttöä kriisin aikana meille yhym. yhym. varttuneemmille PERK. henkilöille ja takaportaan taistelijoilla.

Ensiportaan taistelijat sitten voisivatten taistella 05-paraatipuvuissaan.
 
Jos ake-ukki haluaa juoksennella hapertuneissa vintage-maastopuvussa metsässä niin sopii mulle. Noiden pukujen ominaisuudet kun jäävät jälkeen jopa retkeilyvaatteista. Ainoa oikea käyttö noille on silppurin läpi ja silppu naamiomateriaaliksi.
 
Jos ake-ukki haluaa juoksennella hapertuneissa vintage-maastopuvussa metsässä niin sopii mulle. Noiden pukujen ominaisuudet kun jäävät jälkeen jopa retkeilyvaatteista. Ainoa oikea käyttö noille on silppurin läpi ja silppu naamiomateriaaliksi.
Me takalinjojen miehet emme metsässä rynkkyhippaa harrasta!;)

Maastopuvut olivat UUSIA, ei mitenkään hapertuneita... vintagea tosin, mutta sehän on nykyään muotia.:)
 
Viimeksi muokattu:
Tässähän alkaa olla kohta jo kahden käden sormilla laskettavissa kuinka monta vuotta sitten noita alettiin jo poistamaan varastoista. Ei sillä, sieltä vaan! 50€ tosin on jo aikamoinen ryöstöhinta jos vertaa Esim. SA-kaupan hintatasoon.

MIKSI: Koska on herätty siihen tilanteeseen, että varastoissa on niin paljon tavaraa, että jokaista artikkelia on n+kolme paria per SA-reserviläinen. ASIAHAN EI VOI NÄI OLLA, muuten 75% mp.netin käyttäjistä putoaa todellisuuskuvaltaan pohja ja ne menee ihan sekaisin piruparat. Sitten voi argumentoida vuosikymmeniä varastoidun kankaan elinkaaren päättymisestä, riittämättömästä IR & FLIR-suojauksesta jne., mutta se on aivan besides the point.

Nyt pyydän istuututumaan: M91-maihareita on pistetty poistoon kymmeniä tuhansia. Niin uusia, kuin käytettyjäkin. Samoin rynkyn teräslippaita on joutanut menemään tuhatmäärin. Ja lista jatkuu vaan.

Ja kaikki raha, jonka MILLOG saa tavaran myynnistä menee muuten lyhentämättömänä Puolustusvoimille, mikäli tämä ei ollut tiedossa.
 
En tiedä, mikä on sittenkin totuus varusteiden määristä... kun vielä muutama vuosi sitten joillekkin vartiokomppanioille oli jaossa maastopuvun sijasta (sininen)työhaalari ja lippis (se sorsa sellainen).Saappaat kotoa.

Että 3 x maastopukukertaa/taistelija??

Ja käsittääkseni kun Millog saa toimeksiannon PV:ltä, niin joku (Puolustusministeriö) maksaa Millog:lle jotain toimeenpanosta. Bisnestähän Millog:in toiminta on.
 
Viimeksi muokattu:
Tuli itsekin ihmeteltyä vaatetusmateriaalin nykytilaa ja menneisyyttä, kun ostin vuosi sitten iskemättömät kuuskakkoset. Takki oli vuodelta -88 ja housut -84. Olisi noita voitu kierrättää varusmiehille jo vähän aikaisemmin käyttöön. Emmehän me vuosituhannen vaihteen korpisoturit yleensä varusteista ymmärtäneet purnata, mutta joskus kyllä kävi mielessä, että olisi meillä voinut olla hieman vähemmän käytetyt maastopuvut. Toisaallahan käytettiin jo M91:stä maastossakin.

Kuuskakkonen on kyllä helteellä ihan mukava asu. Usein riittää, että maastopuku naamioi harjoitusvastustajalta, hengittää, istuu mukavasti päällä ja suojaa ryynätessä tulevilta naarmuilta.
 
No hyvä että osa tavarasta myydään eikä tuhota. Esim. RK:n patruunatkin voisi myydä eikä tuhota niiden saavuttaessa laskennallisen maksimivarastoiän. Kuitenkin suomalaiset eivät osta RK:n (7.62x39) patruunoita kuin idän suunnalta johtuen hinnasta joten olisiko huono homma myydä nuo patruunat asekauppiaille ja sitä kautta reserviläisten käyttöön? Tai edes jenkeille jos oman maan kansalaisia pitää pelätä niin kovasti ettei uskalleta?
 
Ei, rahat menee lyhentämättömänä Puoustusvoimille. Tavara on puolustusvoimien omaisuutta, eikä siitä kanneta arvonlisäveroa. Samasta syystä ei alennuksia saa, vaikka ostaisi sata häkkiä tavaraa, koska on kyse julkishallinnon materiaalista, jonka takia salakauppoja ei sallita ja kaikki irtomyyntiä isommat läjät myydään huutokauppamenetelmällä kähminnän estämiseksi. SA-kaupat toimivat Millogin organisaatiossa myös muissa tehtävissä ja niiden infra ja henkilöstö liittyy Materiaaliin muullakin tapaa, kuin ritiläkori ja käteiskauppakuvioissa.
Tästä systeemistä aiheutuvat kulut toki jollakin tavalla katetaan.

Mitä varusteiden määrään tulee:

Kun lasketaan yhteen kaikki M62, M91 ja M05-maastopuvut, aletaan nykyisessä vahvuudessa 230 000 pääsemään jo lähelle tuota esittämääni väittämää. Pyydän huomioimaan, että Vahvuus oli ennen 750 000, josta se laski n. 2009 mennessä 350 000:n, josta edelleen 2015 mennessä 230 000:n. Vahvuus on siis 2000-luvulta pienentynyt yli kolminkertaisesti! Mihin tällä aikajanalla tuo "muutama vuosi sitten" sijoittuu?

Aikavälille 2005-2013 ajoittuu mittavia M05-vaatetusjärjestemän hankintoja, samaten aiempaa M91:tä on hankittu suuria määriä. Tässä kannattaa olla tarkkana: En väittänyt, että tilanne on tällä hetkellä 3 pukua/mies, vaan että vanhaa pistetään kiertoon, JOTTA TAVARAA EI TARVITSE SÄILÖÄ 3:1 SUHTEESSA

Noita M62:sia ei nimittäin ole poistettu yhtä tai kahta, vaan jo pelkästään joulukuussa myytiin 8000 kpl:n huutokauppaerä M62-maastopukua. Pelkästään Suomen sisällä on pistetty liikkeelle viimeisen kuuden vuoden aikana kymmeniä tuhansia uusia ja käytettyjä M62:sia tuon viimeisimmän läjän lisäksi, joitakin tuhansia on myyty eurooppalaisille armeijaylijäämätukkureille ja ainakin xx tuhatta kappaletta on vielä varastoissa, jo pelkästään SA-kauppojen takahuoneesta löytyy jokunen tuhat ja tähän vielä päälle muut varastot. Tavaraa on liikkunut Varikkomyynneissä, SA-kauppojen kautta ja edelleen Varustelekan/Hong Kongin/Swat-Teamin/younameit:n kautta.
Ja tämä oli vasta M62:set...

Huomion arvoista on myös, ettei 230 000:n SA-vahvuus tarkoita 230 000 maastopukuista kivääritaistelijaa, vaan joukossa on tietty osuus maastopukua kaipaamatonta sakkia (lue: ei maa-meri-ilmavoimien jalkaväkitaistelijoita), jolle nuo takavuosien siniset vartiohaalarit/vastaavat voi antaa.

Pahoittelen hieman hyökkäävää asennettani ensimmäisessä viestissä, tarkoitukseni ei ollut lytätä löytöäsi mitenkään vähäpätöisenä. Muihin väittämiisi suhtaudun taas hyvin penseästi.
 
Aikavälille 2005-2013 ajoittuu mittavia M05-vaatetusjärjestemän hankintoja, samaten aiempaa M91:tä on hankittu suuria määriä. Tässä kannattaa olla tarkkana: En väittänyt, että tilanne on tällä hetkellä 3 pukua/mies, vaan että vanhaa pistetään kiertoon, JOTTA TAVARAA EI TARVITSE SÄILÖÄ 3:1 SUHTEESSA

Vähintäänkin tuo määrä maastopukuja tulisi olla, jotta varushuolto toimii. Yksi jaettuna, toinen huollettavana ts. korjattavana ja pestävänä sekä yksi jakovalmiina. Puvut rikkoutuvat ja likaantuvat, joten ilman vaihtopukuja meillä on ekojen viikkojen jälkeen porukkaa ryysyissä pilkkukuumeen takia, koska maasto-olojenhygienia ja täit.

Muistetaan toki, että virallinen SA-vahvuus on huomattavasti vähemmän kuin rynkkyjen määrä. Tuo mahdollistaa toimivan tväl-huollon rikkoutumisten, tuhoutumisten ja katoamisten osalta, mutta myöskin sen, että joukkoja voidaan tarpeen vaatiessa perustaa enemmän kuin poliittisesti sopiva 230 000 miestä. Myös muuta materiaalia on loogista pitää "ylimääräisenä", koska esimerkiksi maastopuku ei vaadi juurikaan ylläpitävää huoltoa vaan ainoastaan oikeanlaisen varastoinnin. Esimerkiksi -70 luvulla valmistetut M62 maastopuvut ovat paljon lujempaa tekoa kuin viimeisimmät rättiversiot eikä ikä ole vaikuttanut esim. ompeleiden kestoon, vaan nuo ovat aivan kuten eilen valmistettuja.

Kevyt jalkaväki ei välttämättä tarvitse uusinta uutta olevia digidigivehkeitä ja taistelijan tietokoneita, koska homma ei ole samalla tapaa hektistä, kuten esim. panssaritaistelu, vaan Kalashikov varusteineen (puhdistusvälineet, nippu teräslippaita taskuineen ja bajonetti), päällimmäinen vaatekerros (tarpeen vaatiessa kumpparit ellei omia maastokelpoisia jalkineita ole, maastopuku, päähine ja kenties päällystakki) ilman suojavarusteita (kypärä, suojaliivi), auttava pimetoimintakyky sekä keko kylkimiinoja, viuhkaräjähdepanoksia ja kertasinkoja tekee tuollaisesta joihinkin hommiin oikein kelvollisen, vaikkakaan se ei omaisi kykyä jäykän torjuvaan puolustukseen tai hyökkäykseen.

Ei orgaanista epäsuoraa pl. kenties joku 81 mm kissanpieru, ei pst-kykykä pl. KES ja ensimmäinen viestiväline joukkueenjohtajan tasolla ei tarkoita sitä, että joukko olisi täysin hampaaton. Itseasiassa tuossa ollaan aika lähellä sellaista kuin vartiokomppania tai sissikomppania... PASI tai Bankku jääkärit eivät ole kevyttä jalkaväkeä sanan varsinaisessa muodossa. Ne ovat mechanized infantry. Bemari ja CV90 jääkärit ovat armored infantry. Light infantry on oma lukunsa.

Kevyt jalkaväki on myös huolloltaan aika paljon kevyempää ja ”omatoimisempaa”, koska ajoneuvoja on paljon vähemmän sekä raskasta aseistusta ts. ammustonnistoja on paljon vähemmän ja huollon murheena on lähinnä mies ja kivääri eikä suinkaan satojen miljoonien eurojen panssarikalusto runsaalla epäsuoralla. Tuo toki tarkoittaa myös huonompaa liikkumiskykyä ja heikompaa tulivoimaa ja ne vaikuttavat oleellisesti taistelutekniikkaan ja tehtäviin. Samalla noiden joukkojen varustamiskustannukset pysyvät todella maltillisina ja mahdollistavat helvetillisperkeleellisen määrän verratuna esim. panssarijalkaväkeen, sillä yhden CV-ryntövaunun hinnalla varustaa vähintään komppanian verran kevyttä jalkaväkeä, kuitenkin siten, että materiaalin ylläpitoon riittä lähinnä saavi aseöljyä sekä lämmin ja kuiva varastotila.
 
Vähintäänkin tuo määrä maastopukuja tulisi olla, jotta varushuolto toimii. Yksi jaettuna, toinen huollettavana ts. korjattavana ja pestävänä sekä yksi jakovalmiina. Puvut rikkoutuvat ja likaantuvat, joten ilman vaihtopukuja meillä on ekojen viikkojen jälkeen porukkaa ryysyissä pilkkukuumeen takia, koska maasto-olojenhygienia ja täit.

Hmh... Kai se on sitten pakko: Oikeassa olet ystävä hyvä! Yritin tässä vain tasapainoilla totuuden ja julkisen tiedon välimaastossa miellyttäen myös paniikkivasaroita, jottei minun tarvitse käyttää aikaani loputtomiin juupas-eipäs-vääntöihin asiasta, josta ei kaikkia faktoja saa, eikä ole järkevääkään julkisella foorumilla ähistä.

Muistetaan toki, että virallinen SA-vahvuus on huomattavasti vähemmän kuin rynkkyjen määrä. Tuo mahdollistaa toimivan tväl-huollon rikkoutumisten, tuhoutumisten ja katoamisten osalta, mutta myöskin sen, että joukkoja voidaan tarpeen vaatiessa perustaa enemmän kuin poliittisesti sopiva 230 000 miestä. Myös muuta materiaalia on loogista pitää "ylimääräisenä", koska esimerkiksi maastopuku ei vaadi juurikaan ylläpitävää huoltoa vaan ainoastaan oikeanlaisen varastoinnin. Esimerkiksi -70 luvulla valmistetut M62 maastopuvut ovat paljon lujempaa tekoa kuin viimeisimmät rättiversiot eikä ikä ole vaikuttanut esim. ompeleiden kestoon, vaan nuo ovat aivan kuten eilen valmistettuja.

Edelleen täyttä asiaa. Ongelmaksi on viimeisen kymmenen vuoden aikana noussut ulkoistaminen ja varuskuntien lakkautukset:
-Varustepalettia pyörittävä MILLOG ei ole enää puhtaasti PV:n sisäinen instanssi, joka nostaa tiettyjä kustannuksia
-itse pääsaatana SENAATTI-kiinteistöt kiskoo hyvästä, kuivasta ja ennen PV:lle lähes ilmaisesta varastotilasta kasvavalla tahdilla eurojamme. Vaikka raha valuu takaisin valtiolle, se ei paljon lohduta kun puolustusbudjetti on sama kuin ennen itsensä köyhdyttämisen aikakautta.
-Lakkautettujen varuskuntien yhteydessä toimineet varastot on ollut pakko tyhjentää ja pistää tavaraa liuskaan, kun sille ei ole ollut sopivaa varastotilaa muualla tarjolla ja on nähty, että joutaa mennä. Esimerkkinä Kauhava, josta tuli MILLOGille aivan perkeleellinen määrä tavaraa, alkaen maastopuvuista ja maihareista.

Kevyt jalkaväki ei välttämättä tarvitse uusinta uutta olevia digidigivehkeitä ja taistelijan tietokoneita, koska homma ei ole samalla tapaa hektistä, kuten esim. panssaritaistelu, vaan Kalashikov varusteineen (puhdistusvälineet, nippu teräslippaita taskuineen ja bajonetti), päällimmäinen vaatekerros (tarpeen vaatiessa kumpparit ellei omia maastokelpoisia jalkineita ole, maastopuku, päähine ja kenties päällystakki) ilman suojavarusteita (kypärä, suojaliivi), auttava pimetoimintakyky sekä keko kylkimiinoja, viuhkaräjähdepanoksia ja kertasinkoja tekee tuollaisesta joihinkin hommiin oikein kelvollisen, vaikkakaan se ei omaisi kykyä jäykän torjuvaan puolustukseen tai hyökkäykseen.

Kyllä. Asioita pitää priorisoida, annetut rahat pitää käyttää mahdollisimman tehokkaasti (esim: raskaita aseita sen sijaan, että jokaiselle keittäjällekin hankitaan kiväärikaukoputki aseeseen) Parhaan tuloksen saa aikaiseksi, kun tuo tarvittavan määrän uusia teknologioita porrastetusti low-techillä todistetusti toimivaan joukkoon. GPS kappula on ihan yhtä tyhjän kanssa, jos sitä käyttää kaveri joka ei osaa lukea karttaa.

Mainitsemasi digidigi voidaan implementoida esimerkiksi komppaniatasolle, yksi ruggeroitu läppäri johon ylhäältä valuu jatkuvasti päivitettyä tilannetietoa, joka edelleen valuu alaspäin analogisia reittejä. Kun tämä on saatu toimimaan, voidaan miettiä systeemin jakamista joukkuetasolle ja niin edelleen. Jo komppaniatason huimasti parantunut tilannetietoisuus näkyy toiminnassa aivan selvästi.

Pimeänäkökykyä tarvitaan puolustuksessakin ensisijaisesti viholliskosketuksen ensimmäisenä ottavassa osassa, jotta se voi aloittaa PST:n, epäsuoran tulen ja tappioiden tuottamisen jatkuvin tuliylläköin samalla perääntyen. Tilanteen perkelöityessä joukkueotteluksi vastapuolella suhahtelee edelleen valoammuksia ilmaan, joten mikä häpeä niitä on itsekään käyttää. Seuraavana pimeänäköä kannattaa iskeä raskaisiin aseisiin, johtajille jne. Järkeä pitää käyttää.

Ei orgaanista epäsuoraa pl. kenties joku 81 mm kissanpieru, ei pst-kykykä pl. KES ja ensimmäinen viestiväline joukkueenjohtajan tasolla ei tarkoita sitä, että joukko olisi täysin hampaaton. Itseasiassa tuossa ollaan aika lähellä sellaista kuin vartiokomppania tai sissikomppania... PASI tai Bankku jääkärit eivät ole kevyttä jalkaväkeä sanan varsinaisessa muodossa. Ne ovat mechanized infantry. Bemari ja CV90 jääkärit ovat armored infantry. Light infantry on oma lukunsa.

Enenevissä määrin alkaa myös jokaisesta jalkaväen joukkotyypistä löytyä orgaanista epäsuoraa noiden 81mm muodossa ja minä en niitä suostu kissanpieruiksi lukemaan. Esimerkiksi rakennetulla alueella perinteinen tykistö ei jossain tapauksissa tule edes kysymykseenkään, joten heitin on ainoa järkevä epäsuoran tulen muoto. Sirpalevaikutus säilyy myös suota paremmin näillä alueilla, koska lähes kaikki avoin tila on joko päällystettyä, tai vähintään tiiviiksi tampattua. Aktiivireservikin on vielä tällä hetkellä rakennettu pääosin joukkotyypin päälle, josta löytyy sekä heittimiä ETTÄ varteenotettavaa PST-kykyä.

Kevyt jalkaväki on myös huolloltaan aika paljon kevyempää ja ”omatoimisempaa”, koska ajoneuvoja on paljon vähemmän sekä raskasta aseistusta ts. ammustonnistoja on paljon vähemmän ja huollon murheena on lähinnä mies ja kivääri eikä suinkaan satojen miljoonien eurojen panssarikalusto runsaalla epäsuoralla. Tuo toki tarkoittaa myös huonompaa liikkumiskykyä ja heikompaa tulivoimaa ja ne vaikuttavat oleellisesti taistelutekniikkaan ja tehtäviin. Samalla noiden joukkojen varustamiskustannukset pysyvät todella maltillisina ja mahdollistavat helvetillisperkeleellisen määrän verratuna esim. panssarijalkaväkeen, sillä yhden CV-ryntövaunun hinnalla varustaa vähintään komppanian verran kevyttä jalkaväkeä, kuitenkin siten, että materiaalin ylläpitoon riittä lähinnä saavi aseöljyä sekä lämmin ja kuiva varastotila.

Tämä. Varsinkin nykyään, kun jalkaväen ja vihollisen vaunujen puntteja tasataan uuden PST-aseistuksen yms tekniikan myötä ja taistelutekniikkaa mietitään uusiksi, pääsee Suomalaisessa maastossa kevyt jalkaväki oikeuksiinsa. Jos PV jatkaa samalla linjalla, ennenpitkää näemme jo tälläkin joukkotyypillä esimerkiksi lämpökameralla varustetun tulenjohdon. Ja se tarkoittaa, että käytännössä joukkuetasolta löytyy lämpökamera, jolla voidaan suorittaa oman vastuualueen tärkeimmän suunnan valvontaa vastaanottopesäkkeellä kellon ympäri. Samalla näiden vehkeiden suorituskyky kasvaa vuosi vuodelta ja hinta laskee vastaavasti tekniikan yleistyessä. Eikä pidä unohtaa, että komppania voidaan siirtää vähin ajoneuvoin usealla suoritteella. Ei kukaan ole myöskään kieltänyt optiota "varusteet kantoon ja jalkaa toisen eteen".
 
Viimeksi muokattu:
Hong Kong:han noita näyttää kauppaavan aika kovaan hintaan.
Sivulla 12 kuuskekkos-takki+housut 49.90€ http://www2.hongkong.fi/kuvastoselain?id=19964989

Huh huh, taitaa olla vähän eri hinnat noista kyllä sitten näissä Millogin SA-tavarakaupoissa, mutta niitä nyt ei hirveästi kyllä taida olla hollilla PK-seudun asukeille ilman autoa.

Silti on aika suolainen hinta kyllä kieltämättä, vaan mikähän mahtoi olla Honki-Konkin sisäänostohinta näistä tamineista? Harmaata karwalakki-mallia ja saapastakin näemmä löytyisi..
 
Jep, 62 on tosiaan poistettu, siitä oli ihan julkinen tiedotekin muistaakseni taannoin. Ja kuten setämies sanoi, niin onneton puuvillarättihän se on, ei pidä vettä eikä tuulta yhtään ja taskuja turhan vähän. Itselläni on pihahommissa käytössä hyvällä ilmalla, ostettu housut ja takki SA-kaupasta yhteensä 20 eurolla eivätkä ne enemmän arvoisia olekaan.

Yksi hyvä puoli 62:ssa on verrattuna 91:een ja 2005:een, ja se on se että sulkimena on napit, eli takkia voi aukoa äänettömästi. 2005:n tarrakiinnitykset ovat älyttömyyden huippu, se aukeavan tarranauhan rrrrrrrrrrrrepäisy kuuluu tyvenessä yössä sadan metrin päähän.
 
Yksi hyvä puoli 62:ssa on verrattuna 91:een ja 2005:een, ja se on se että sulkimena on napit, eli takkia voi aukoa äänettömästi. 2005:n tarrakiinnitykset ovat älyttömyyden huippu, se aukeavan tarranauhan rrrrrrrrrrrrepäisy kuuluu tyvenessä yössä sadan metrin päähän.

Tarjoilija! Minulle samaa kuin viereiselle herralle, laitetaan tuplana. M05:sta loytyy velcroa tasan samoista paikoista, kuin M91:sestakin: Hihansuut ja hihatasku. Kanada-napit kun sais neppareiden tilalle niin olisin minakin erittain iloinen.
 
Tarjoilija! Minulle samaa kuin viereiselle herralle, laitetaan tuplana. M05:sta loytyy velcroa tasan samoista paikoista, kuin M91:sestakin: Hihansuut ja hihatasku. Kanada-napit kun sais neppareiden tilalle niin olisin minakin erittain iloinen.

...ja arvomerkkilaatassa, mutta sitä nyt ei kentällä useinkaan tarvitse aukoa. Hemmetin isoääniset vetoketjut muissa taskuissa ja edessä.
 
Nojaa 62 oli hyvä ratkaisu aikaansa. Suurvalta-armeijat tappelivat puuvillaisissa yksivärisissä BDU-puvuissa vielä 80-luvullakin ja maastokuvio oli hathat erikoismiehille. Meitillä oli antaa naamiovärit neljään vuodenaikaan.

Ressulle jos oli PERK:ssä antaa kuuskekkonen, kumisaappaat ja mantteli/sissitakki niin kyseessä oli melkoisen kenttäkelpoinen vaatetus. Aika ajoi materiaalin suhteen siitä ohi, mutta onko m/91 ja m/2005 niin paljon parempi ja jos on niin parempi mihin tarkoitukseenon se ikuinen kiistakysmys tälläkin foorumilla.
 
Minusta 62 oli ihan hyvä. Käytettävyyden ja mukavuuden puolesta puvun uusimista on vaikea perustella. En sitten tiedä, josko nämä uudet näkyvät joillain laitteilla heikommin. Sateelta tai maan märkyydeltä eivät taida uudemmatkaan suojata. Sellainen olisi ominaisuutena iso ilo, jos hengittävyys ei menisi siinä sivussa sadepukujen tapaan.
 
M62 on tosiaan ihan kelpo puku edellyttäen, että ei puhuta niistä varusmiesten haperoista turtlespuvuista. Sivuhalkiot kun ompelee taskuiksi ja vyölenkit housuihin, niin käyttökelpoisuus vaan lisääntyy. Tuollaisilla muutostöillä se on vähintäänkin vertailukelpoinen uudempien pukujen kanssa.
 
Back
Top