Kahta poliisia ammuttu Porvoossa

Ruotsin lehdistössä mainittiin että noilla oli sama puhelin. Puhelimen imei koodi saatiin teollisuusalueen tukiasemasta. Eli nuo olivat vaihtaneet sim kortin jotta puhelinnumero muuttuu. Imei koodin puhelin lähettää silti. Ainoa keino estää tämä on sammuttaa puhelin ( akku irti) tai laittaa puhelin faradayn häkkiin.
Aarniollahan oli tähänkin omat konstinsa. Laite millä imei koodi vaihdettiin. No tuskin joka rikollisen varusteisiin kuuluu, mutta mahdollista on.
 
Pahoittelut jo etukäteen, jos toistan jonkun sanomisia, viestejä vaan tulee tähän ketjuun sen verran tiuhaan, että hankala on pysyä enää kärryillä. Tuosta puhelimien jäljitämisestä on puhuttu paljon, mutta eikös tämä kaksikko asustellut alueella jo kuukauden. Ja mahdollisesti viettivät tekoyön samalla alueella. Tämän vuoksi nämä puhelimet, eivät ehkä ensimmäisenä olleet seurattavien listalla, tämä voisi selittää karkumatka aikaa.Heti ei siis huomattu tilannetta, että nämä puhelimet liikkuvat paikalta pois.
Oma veikkaus koko vyyhtiin on, että jonkin asteinen epäonnistunut keikka, missä ollaan tultu yllätetyiksi, ja "vaistot" ottaneet vallan. Jos olisi tarkoitus väijyttää poliisia, niin itse keksisin todella monta helpompaa tapaa, miksi tehdä se vanhalla kotipaikalla, huomiota herättävillä kilvillä, ilman naamiota, oman "asuinpaikan" läheisyydessä yms.
Toki soittaja on voinut olla kilpailevasta kerhosta, mutta heidän omaan soittamiseen en jaksa uskoa.
 
Tutkin
Häh. Kunniaa? Mitä ihmeen Kunniaa täällä on jaossa? Keskustelu, jossa arvotaan todella puutteellisilla tiedoilla asioita....ei siinä voi olla tarjolla Kunniaa tai Voittajia. Keskustelu on keskustelun itsensä takia arvokas asia, sen keksivät kreikkalaiset silloin kauan sitten. Keskustelu jalostaa asioita.

@Hallinkorva toi heti kärkeen esille linjoja, jotka olivat varsin sitä lajia, jotka kävivät mielessä ainakin minulla. Kavkas, kadyrovilaiset, kaakkois-eurooppa.....kyllä ne ovat EDELLEEN TÄYSIN mahdollisia lopputulemia. Nämä veljekset eivät ole käskijöitä vaan käskettäviä luonnoltaan ja todennäköisesti myös -asemaltaan- niissä kuvioissa, missä he pyörivät.

Minä nakkasin jollain sivulla arvauksen neonatsit. En luovu siitä vielä. Koska veljekset ovat -käskettäviä-. Heidän taustallaan voi olla melkein mitä vain. Tai sitten ei ole, mutta sitä en usko.

Tilaajat ovat vain heittoja, jotka tein siinä vaiheessa kun vielä etsittiin "partanaamoja". Äiti Teresa ei kumminkaan ollut. UB voisi olla, PVL voisi olla. Tietenkin voisi.

Tutkinta selvittää, oliko suunnitelmallisuutta.

Se miksi veikkasin ansaa (ja jos olen väärässä, myönnän sen heti) johtuu etupäässä siitä, mitä on tiedossa. Enkä puhu Expressenistä, vaikka joku sille kertoo myös tietoja, mitä ihmettelen.

Tutkinnanjohtaja Huhta-aho ei kommentoinut suoraan, oliko kyseessä poliisin käsityksen mukaan väijytys.

Tarkka muotoilu oli:

– Kaiken sen tietomassan kokonaisuuden valossa, mitä tässä on syntynyt päivän aikana, näiden yksityiskohtien perusteella voisi näin ajatella.

Hän ei kommentoinut, kuka soitti hätäkeskukseen tai tarkalleen mikä oli hälytystehtävän sisältö. Ei mitään, että "sivullinen" tai "lenkkeilijä". Soittaja oli vain "mielenkiintoinen".

Alkukäsitys on ollut, ja se on tietenkin voinut muuttua. Onhan sopassa selvitettävää.

Tästä se kantani alkoi syntyä. Alkukäsityksessä täytyy olla tuorein tieto loukkaantuneilta poliiseilta. Se on tarkin. Ennen kuin heitä on kuultu perusteellisesti, puuttuu myös paljon. Rosvot valehtelevat justiinsa niin paljon kuin ikinä siitä kuvittelevat saavansa jonkun edun. Laki sallii sen. Poliisi hankkii todisteet.

Alkutilanteesta tiedettiin, että poliisit eivät ehtineet käyttää aseitaan ja että ampuminen alkoi välittömästi. Saa nähdä, tuleeko tähän mitään muutosta.

Voi olla, että näyttöä ei saada, ja tilaaja pääsee kuin koira veräjästä. Voi olla että emme koskaan saa tietää.

Psykologiaa mietin. Miksi noinkin pienillä rikostaustoilla olevat lähtisivät yllätettynä tuolle tielle. Koska siinä ei ole järkeä, ainoa järki tulee rahasta. En usko lainkaan siihen, että olisivat olleet kahden kuukauden rullausturneella ja asuneet samassa motellissa. Pienellä Volvolla.

Toisaalta suunnitelmallisuutta vastaan on tuo virheiden määrä. Jotenkin haistan, että nämä tyypit eivät ole ruudinkeksijöitä. Jos on tilaus annettu, he ovat saaneet sen aika lopussa. Keihin ovat tutustuneet?

Mutta mitä tästä. Mielelläni minä väärässäkin olen. Se on kypsän ihmisen merkki.

Uskon, että sinä parhaiten ymmärrät, mistä eniten olen iloinen.

Siitä, että poliisit ovat elossa ja saavat palata perheittensä luokse. Se on tärkeää. Mikään nimimerkkien egotärkeily ei ole kuin kärpästen surinaa sen rinnalla.

Ja sekin on mukavaa, että rosvot ovat raudoissa. Perskeles, niin!
 
Häh. Kunniaa? Mitä ihmeen Kunniaa täällä on jaossa? Keskustelu, jossa arvotaan todella puutteellisilla tiedoilla asioita....ei siinä voi olla tarjolla Kunniaa tai Voittajia. Keskustelu on keskustelun itsensä takia arvokas asia, sen keksivät kreikkalaiset silloin kauan sitten. Keskustelu jalostaa asioita.

@Hallinkorva toi heti kärkeen esille linjoja, jotka olivat varsin sitä lajia, jotka kävivät mielessä ainakin minulla. Kavkas, kadyrovilaiset, kaakkois-eurooppa.....kyllä ne ovat EDELLEEN TÄYSIN mahdollisia lopputulemia. Nämä veljekset eivät ole käskijöitä vaan käskettäviä luonnoltaan ja todennäköisesti myös -asemaltaan- niissä kuvioissa, missä he pyörivät.

Minä nakkasin jollain sivulla arvauksen neonatsit. En luovu siitä vielä. Koska veljekset ovat -käskettäviä-. Heidän taustallaan voi olla melkein mitä vain. Tai sitten ei ole, mutta sitä en usko.

Olen täsmälleen samaa mieltä.

Ilmeisesti veli Baikal ei ole seurannut keskustelua, koska muuten on vaikea ymmärtää tuota kommenttia.

Selvennetään siis.

Hallinkorva totesi, että on 100% varmaa, että kyse oli poliisin houkuttelusta ansaan.

Kysyin, että miten tähän oli päädytty ja pyysin häntä avaamaan analyysiään.

Hallinkorva ei halunnut ruveta asiaa pohtimaan tai avaamaan, "analysoi keskenäs", vaan rupesi sen sijaan haastamaan vedonlyöntiin kunniasta.

Se ei edistä avointa keskustelua. Se on vino ja hedelmätön lähestymistapa.

Toki, keskenään voi jokainen tehdä mitä lystää.
 
Ei ole. Mulla on yritysdataliittymiä juuri Elisalta. Jos et usko, lyö puhelimeen ja soita. Maksaa vaan kymmeniä senttejä minuutti.
  • Maksiminopeus 1000 Mbit/s (arvioitu nopeus 5G-verkossa 10-1000 Mbit/s, 4G-verkossa 5-600 Mbit/s, 3G-verkossa 0,4-35 Mbit/s)
  • Rajaton netin käyttö Pohjolassa ja Baltiassa (Suomi, Ruotsi, Tanska, Norja, Viro, Latvia ja Liettua)
  • 20 Gt/kk -nettipaketti EU/ETA-maissa sisältyy liittymän kuukausihintaan
  • Liittymällä ei voi soittaa
  • Tekstiviesti 0,091 eur/kpl (Saunalahti-liittymiin 0,06 eur/kpl)
  • Multimediaviesti 0,192 eur/kpl

Yritysdata liittymistä ei tietoa löydy

Yrityspaketti pitää sisällään 5000min puhetta normihintaisiin liittymiin.
 
  • Tykkää
Reactions: PSS
Siis nämä veljekset asuivat 2 kk Porvoolaisessa motellissa, kulkivat samoissa vaatteissa ja päättivät touhun tähän ja yläfemmaan kolmostien varressa(silminnäkijän mukaan).Was,sanoisi saksalainen.
Missään ei taida olla mainittuna miesten "työpaikkaa" jossa kävivät?
 

"Sunnuntain tapahtumat olivat osoitus siitä, että poliisin miljoonaluokan investointi panssaroituihin ajoneuvoihin oli tarpeen. Ikaalisten kiinniottokuvista voi suoraan havaita, miten panssariauto ovineen tarjosi poliiseille suojaa kahta vihamielistä kohdehenkilöä vastaan. Ajoneuvojen jatkuvan partioinnin vaikutuksesta kansalaisten turvallisuudentunteeseen voi olla myös eri mieltä, mutta sunnuntai-iltana ne saatiin ajettua nopeasti epäiltyjen perään."

Hetkinen, eikö tämäinen sama toimittaja ollut vielä hetki sitten tätä mieltä:


..................................................................................................................................

Muutoin olen Solmu Salmisen kanssa kyllä samaa mieltä mitä tulee kritiikkiin sisämisteri Ohisalon "twiittailuja" kohtaan. Niin poliisin kuin muidenkaan turvallisuusviranomaisten (esim: pv ja raja) resurssit eivät ole kyllä olleet kovinkaan korkealla vihreiden agendalla ja tärkeysjärjestyksessä. Mitä tulee sisäisen turvallisuuden resursseihin oli Kataisen sixpack-hallitus 2011-2014 pohjanoteeraus missä muuten vihreätkin olivat! Ja kyllä poliisin resurssit lähtivät kasvuun jo viime hallituksen aikana. Näin siis minun mielestäni.

Ja mitä tulee näihin "Panzerwageneihin" niin viimeistään nyt osoittivat tarpeellisuutensa, kannatti hommata.

Tuosta näkökulma-artikkelista voin kompata vahvasti senaattiin liittyvää kohtaa. Se on ollut pitkään tiedossa että valtiollinen monopolitoimija voi häärätä miten haluaa ja kun asiakkaat ovat laissa pakotettuja sieltä ostamaan niin vaikea on antaa markkinavoimien toimia. Nyt PV on päässyt heistä osittain eroon, mutta pakostakin tulee todennäköisesti SM hallinnonala jossain vaiheessa perästä.
 
Missään ei taida olla mainittuna miesten "työpaikkaa" jossa kävivät?

Tuo kiinnitti myös huomiota. Pitseriasta on helppo kysyä, että olivatko sen näköisiä, että olivat tekemässä remppaa, vai eivät?

Toki, onhan sekin mahdollista, että tekivät. Ja sitten tuli jostain syystä tämä loppukuvio.
 
Hallinkorva ei halunnut ruveta asiaa pohtimaan tai avaamaan, "analysoi keskenäs", vaan rupesi sen sijaan haastamaan vedonlyöntiin kunniasta

Tästä siis meni herne nenään? Voi herran pieksut.

"Tein analyysin ja pääsin perille. Jatka sinä harjoituksia. Malta muutama päivä. Motiivia vielä mietin."

Ja mistä "kunniasta" täällä kukaan muu puhuu kuin sinä? Kirjoitin leikkimielisestä virtuaalivedonlyönnistä. Siellä se on kaikki näkyvillä.

Mikä sinä olet määräämään, kenen esitys on hedelmällistä ja millaista sen pitää olla? Meitä on täällä aika monta.
 
Muistakaa aina pojat Clint Eastwoodin sanat Dirty Harryssa: Mielipide on kuin persereikä, kaikilla on sellainen.

Se opettaa suvaitsevaisuutta ja vähentää tärkeilyä.

Edit automaatti...
 
Jaa toki tietosi!
184 §
Poikkeukset velvollisuudesta noudattaa liikennesääntöjä

Tienkäyttäjä saa olla noudattamatta liikennesääntöjä, liikenteenohjauslaitteella osoitettua velvoitetta, määräystä, rajoitusta tai kieltoa taikka ajoneuvon käyttöä koskevaa säännöstä erityistä varovaisuutta noudattaen ja tehtävän sitä edellyttäessä: 2) poliisitehtävässä, tullitehtävässä tai rajavartiotehtävässä;
 
Ja mistä "kunniasta" täällä kukaan muu puhuu kuin sinä? Kirjoitin leikkimielisestä virtuaalivedonlyönnistä. Siellä se on kaikki näkyvillä.

100%, kuten olen sanonut.

Kuka haluaa lähteä vetoon kanssani? Pistetään leikkimielinen, joku virtuaalijuttu. Hävinnyt piirtää itsestään kuvan leuka rinnassa ja vasen käsi ylhäällä ja kirjoittaa siihen tekstin: olen surkea sherlokki ja myönnän virheeni. Käsialan pitää olla sitten vielä nöyrää.
 
Epäillyt poliisiampujat kävivät samassa ravintolassa jopa kolme kertaa viikossa, yksi asia pisti henkilökunnan silmään: ”Aina samanlaiset vaatteet”

Tänään klo 22:17
Porvoolaisravintolan työntekijöiden mukaan miehet kävivät syömässä kahdesta kolmeen kertaa viikossa.

Porvoon poliisiampumisten epäillyt kävivät syömässä usein pizzaa.
Porvoon poliisiampumisten epäillyt kävivät syömässä usein pizzaa.

Porvoon poliisiampumisten epäillyt kävivät syömässä usein pizzaa. PETE ANIKARI
Porvoon poliisiampumisista epäillyt miehet olivat tuttu näky porvoolaisessa pizzeriassa.
Ravintolan kaksi työntekijää kertovat Iltalehdelle, että miehet kävivät syömässä kaksi kolme kertaa viikossa ainakin kuukauden ajan. Iltalehti ei julkaise työntekijöiden nimiä heidän pyynnöstään.
– Naamat tulivat tutuksi kaikille.He jopa moikkasivat parkkipaikalla.
Työntekijät kertovat, että Porvoo on pieni kaupunki, jossa kasvot tulevat nopeasti tutuksi, varsinkin ravintola-alalla. Vakioasiakkaiden valinnat jäävät nekin mieleen.
Mitä miehet sitten söivät?

– Kebab- tai salamipizzaa. Heillä oli lihaisat valinnat.

 
Epäillyt poliisiampujat kävivät samassa ravintolassa jopa kolme kertaa viikossa, yksi asia pisti henkilökunnan silmään: ”Aina samanlaiset vaatteet”

Tänään klo 22:17
Porvoolaisravintolan työntekijöiden mukaan miehet kävivät syömässä kahdesta kolmeen kertaa viikossa.

Porvoon poliisiampumisten epäillyt kävivät syömässä usein pizzaa.
Porvoon poliisiampumisten epäillyt kävivät syömässä usein pizzaa.

Porvoon poliisiampumisten epäillyt kävivät syömässä usein pizzaa. PETE ANIKARI
Porvoon poliisiampumisista epäillyt miehet olivat tuttu näky porvoolaisessa pizzeriassa.
Ravintolan kaksi työntekijää kertovat Iltalehdelle, että miehet kävivät syömässä kaksi kolme kertaa viikossa ainakin kuukauden ajan. Iltalehti ei julkaise työntekijöiden nimiä heidän pyynnöstään.
– Naamat tulivat tutuksi kaikille.He jopa moikkasivat parkkipaikalla.
Työntekijät kertovat, että Porvoo on pieni kaupunki, jossa kasvot tulevat nopeasti tutuksi, varsinkin ravintola-alalla. Vakioasiakkaiden valinnat jäävät nekin mieleen.
Mitä miehet sitten söivät?

– Kebab- tai salamipizzaa. Heillä oli lihaisat valinnat.

Eli lihansyönti, ilmastonmuutos yms teki heistä tälläisiä... :D
 
184 §
Poikkeukset velvollisuudesta noudattaa liikennesääntöjä

Tienkäyttäjä saa olla noudattamatta liikennesääntöjä, liikenteenohjauslaitteella osoitettua velvoitetta, määräystä, rajoitusta tai kieltoa taikka ajoneuvon käyttöä koskevaa säännöstä erityistä varovaisuutta noudattaen ja tehtävän sitä edellyttäessä: 2) poliisitehtävässä, tullitehtävässä tai rajavartiotehtävässä;

Kyllä, mutta ei tuossa vaadita autolta POLIISI-POLIS -kylttejä. Siitähän tässä oli kyse.

Palataksemme suistiosta takaisin Porvooseen, niin siellä on ennekin jaettu 15 vuoden maksimituomioita kokonaan istuttavana tuomiona ammuskelusta ja oli ilmeisesti vielä näiden veljesten heimolaisia sekin pyssymies. Kova oli tämäkin tuomio, kun päivääkään enempää ei vankeutta olisi voitu annostella. Aiheesta.

 
Kyllä, mutta ei tuossa vaadita autolta POLIISI-POLIS -kylttejä. Siitähän tässä oli kyse.

Palataksemme suistiosta takaisin Porvooseen, niin siellä on ennekin jaettu 15 vuoden maksimituomioita kokonaan istuttavana tuomiona ammuskelusta ja oli ilmeisesti vielä näiden veljesten heimolaisia sekin pyssymies:

Ei PV saa hurjastella Pasilla. Mutta kun Poliisi kyltit kyljissä, niin hypätään 184§ alle.
 
  • Tykkää
Reactions: ctg
.... Koska veljekset ovat -käskettäviä-. Heidän taustallaan voi olla melkein mitä vain. Tai sitten ei ole, mutta sitä en usko.

Tämä. Mitä ne ikinä puuhaskaan tuolla, niin oma juttu se ei ole. Yhteyksiä varmaan kaivetaan vimmatusti esiin.
 
Back
Top