[QUOTE
1 -säännöt: todellisessa tilanteessa ei ole sääntöjä, ei ole tuomareita, törkeämpi ja vittumaisemman rekvisiitan varannut voittaa
2 vastustajan samankaltaisuus: äkillisessä tilanteessa toisella voi olla aseita, useita kavereita, erilainen tyyli taistella, jotain aivan muuta kuin urheilun sääntöjen pohjalta laadittu tekniikkalista
3 ympäristö tuttu: entä kun ei ole tatamia, vaan betonia, sepeliä, kiviä ja juuria, alue ei ole rajattu, varustus aivan poikkeava kuin kilpailussa
4 urheilun huolto-osat: tositilanteessa vahingoittumiriski kasvanut: ei lääkäriä, matsia ei vihelletä poikki
5 turvallisuuden tunne: mitalit ja ego eivät merkitse sodassa.
Kannattaa varoa ehkä myös sanoja combat, ultimate, survival, tactical jne. lajin tai seuran nimiin liitettynä.
Urheilua tarjotaan itsepuolustukseen juuri näillä termeillä.[/QUOTE]
Numeroittin nuo kohdat niin on helpompi ottaa niihin kantaa.
1. Minkä takia urheilija noudattaisi sääntöjä? Todellisessa tilanteessa ei myöskään ole sitä tuomaria ketä tulisi väliin vaan urheilija jatkaa myllyttämistään. Tiedän tapauksia joissa urheilijoille on tullut ylilyöntejä itsepuolustustilanteissa kun sitä tuomaria ei ole ollut paikalla, ikävä kyllä.
2. Tästä olen samaa mieltä. Urheilulajit eivät anna suoraan kyseiseen esimerkkiin esim aseet ja useat vastustajat, mutta osa näihin liittyvistä vastatekniikoista ovat sovelettuja kamppailu-urheilun puolelta. En olekkaan korvaamassa ip lajeja vaan toteamalla että kamppailu-urheilu tukee ip lajeja sekä ne tekniikat jotka on valittu urheilupuolelta niin urheilija tekee ne paremmin.
3. Myös ip lajeja treenataan tasaisella alustalla. Kamppailu-urheilussa liike perustuu ennakoituun liikkeeseen. Mikäli on seinä vastassa hän ei kävele sitä päin. Mikäli alustana on betoni tekee se pahempaa jälkeä lentää siihen kuin tatamille eli etu on urheilijalla. Laji kohtaisesti joko avoin alue taikka rajattu alue sopii. Lyönti lajien edustajat käyttävät tilaa mielellään enemmän mutta osaavat lähiottelunkin kamppailu-urheilussa treenataan myös lähi ottelu tekniikoita myös esim läheltä koukkuja lyövät nyrkkeilijät taikka esim vapaaottelussa häkkiävästen olevan ottelijan tyrmääminen, ns vääntölajit esim paini , judo , mma, hyötyvät pienestä tilasta koska se helpottaa alasviennin tekemistä koska vastustaja ei pääse ns karkuun esim vapaaottelussa häkkiä vasten tehty alasvienti.
4. Kamppailu-urheilijat ovat joutuneet harjoituksien taikka matsien jälkeen sairaalahoitoon ,eli vaikka kyseessä ei ole taistelu elämästä ja kuolemasta vaan kilpailusta taikka treenistä niin autonominen hermosto on pitänyt urheilijan matsissa mukana.
5. Kamppailu-urheilua käytetään armeijassa koulutusmuotona tuomaan henkistä kovuutta eli paineen sietokykyä.
"Kamppailukoulutus kehittää monipuolisesti fyysistä suorituskykyä sekä koulutettavien itseluottamusta, henkistä rohkeutta ja kivunsietokykyä. Koulutuksella luodaan myös valmiudet lähitaistelukoulutukselle "
Kohta 3.1.7 Itsepuolustus- ja kamppailukoulutus
https://www.doria.fi/bitstream/handle/10024/98729/SK1752_Tähtinen_TJ.pdf?sequence=2
Mikäli ei pelkää sodassa eli on ns tyhmän rohkea taikka ylimielinen on se muusta johtuvaa kuin kamppailu-urheilun aiheuttamaa. esim geeni perimän aiheuttama muutos aivoissa. Parhaimmillaan kamppailu-urheilu sijaansa opettaa nöyräksi häviöiden kautta.
Mitä lajin / taikka seuran nimiin tulee niin lasken että kaikki kamppailu-urheiluun liitettävät lajit. Toisista lajeista on enemmän hyötyä kuin toisista.
Edit. Varustus unohtu. Eli ihmisen pitäisi ylipäätänsä käsittää mitä pystyy tekemään milläkin varustuksella. Toiseksi samoja urheilussa käytettäviä liikkeitä löytyy myös ip lajeista. Eli tällöin ne on suoritettavissa ns tst varustuksella.