Kasvosuojat - maskit...uusi normaali?

No hyvä. Nytpähän tietää tuonkin. Sitä olin miettinyt, että eikös näissäkin asioissa päde samat asiat kuin myrkkyjen kanssa, eli määrä on mikä tekee myrkyn.
Tämä ei tietenkään tarkoita, että kannattaisi tarkoituksella lähennellä oireista ihmistä ilman suojaa. Kysymys on ns vahingoista.
 
No hyvä. Nytpähän tietää tuonkin. Sitä olin miettinyt, että eikös näissäkin asioissa päde samat asiat kuin myrkkyjen kanssa, eli määrä on mikä tekee myrkyn.

Selittäisikö jotain siitä kun Kiinassa ja todennäköisesti Italiassakin nuorehkoja perusterveitä lääkäreitä menehtyi viruksen johdosta? Jatkuva altistus? (ja minä en tiedä, kunhan kyselen)

Kaupassa käydessä ei liene ongelmaa jos siellä ei kukaan tartunnan saanut yski. Jos on tartunnan saanut joka yskii niin ... jalat alle ja kassajonosta toiseen jos ei ole vähintään ffp2-suojainta?
 
Viimeksi muokattu:
15min sääntö koskee altistusaikaa. Eli jos kävelet potilaan luokse ja sinulle selviää, että potilas on oireinen, tai todettu positiivinen, ei hätää. Otat pakkia ja laitat suojat ja uudestaan "kimppuun". Kunhan tuo suojaamaton altistuminen on kestänyt alle 15min ei ole hätää.

Entä jos hän yskii? Syystä tai toisesta.
 
Selittäisikö jotain siitä kun Kiinassa ja todennäköisesti Italiassakin nuorehkoja perusterveitä lääkäreitä menehtyi viruksen johdosta? Jatkuva altistus? (ja minä en tiedä, kunhan kyselen)

Jatkuva altistus tarkoittaa sitä, että henkilön omalla immuunisysteemillä ei ole aikaa taistella aikaisempaa altistusta vastaan ja viruksella taas on aikaa lisääntyä ruumiin sisällä, kun altistus tuo lisää virusta sisään. Ja kun lääkäri saattaa tehdä erityisen pitkää päivää sairaalassa, niin väsymys myös haittaa immuunisysteemiä, kuten myös stressi minkä tilanne aiheuttaa. Eli ihan varmasti jatkuva altistus vaikuttaa, joskin lääkäreillä lienee jokseenkin vahvistunut immuunisysteemi työnsä takia, muuten tuota ammattikuntaa kuolisi paljon enemmän.
 
Käytin kaks kuukautta maskia naamalla kaupassa. Pidin huolta hygieniasta. Ihmettelin muita ihmisiä. Kylällä sairastunu 8 kpl koko aikana. Jos sillä olis väliä, miten toimitaan ja hengaillaan, nuo pullopersesiat kylältä ois kaikki kuollu. Niin jäi maski, alkanu kiinnostus vähenemään. Koko pelleily että saadaan maa kiinni ja yritykset nurin. Ne tahot, joilla rahaa on, omistaa tän kolautuksen jälkeen vielä enemmän.
 
Käytin kaks kuukautta maskia naamalla kaupassa. Pidin huolta hygieniasta. Ihmettelin muita ihmisiä. Kylällä sairastunu 8 kpl koko aikana. Jos sillä olis väliä, miten toimitaan ja hengaillaan, nuo pullopersesiat kylältä ois kaikki kuollu. Niin jäi maski, alkanu kiinnostus vähenemään. Koko pelleily että saadaan maa kiinni ja yritykset nurin. Ne tahot, joilla rahaa on, omistaa tän kolautuksen jälkeen vielä enemmän.

Ja ainoa lääke mitä nykyhallitus osaa kuvitella asialle on korkeammat verot ja lisää etuuksia köyhille. Eihän työttömille kannata järjestää kunnollisia töitä, kun ne kerran on saatu etuisuus koukkuun. Jos niille antaa töitä, niin ne voi äänestää ketä haluavat, nyt ne äänestää sitä joka lupaa enemmän etuisuuksia myöhemmin ja meinaavat olla äänestämättä "oikein", niin niitä voi uhata etuisuuksien menetyksellä. Joten nostetaan veroja ja pakotetaan lisää väkeä valtion elätiksi.
 
Niin, kyllä tässä alkanut mielessä käymään et kuka käskee ja ketä totellaan. Who johtajana kansanmurhassa kunnostautunu keeneri, thl vetelee mitä sattuu ja peura ajovaloissa mussuttaa konsultin käskyjen mukaan. Tälleen yrittäjänä en arvosta nykyistä, kaadetaan kaikki paskaks ja yhdessä selvitään!- unelmaa.
 
@Tex Palkkaa joku mercenaryporukka, nouse soutuveneillä maihin Töölönlahdella ja valtaa eduskuntatalo, kyllä se siitä sitten sutviutuu omalla painolla.
 
Entä jos hän yskii? Syystä tai toisesta.

Yleensä sen huomaa juuri siitä kun potilas joka on kieltänyt omaavansa mitään korona oireita, alkaa yskimään.:mad: Eli ei siinä lasketa onko yskitty, vaan aikaa.
No kuten sanottua, ei ole yhtää todettua korona positiivista, vaikka on testattu oireisia. Eli perus köhää ja nuhaa on toki ollut riittävästi. Karanteenissa istuu nytkin väkeä, mutta oireettomana. Toki mahdollista, että testaamattomista joku on oireeton kantaja ja eiköhän joku saa vielä taudin

Kaikki tämä noudattamalla annettuja ohjeita.
Olen syystäkin tyytyväinen joukkooni ja sen suorituksiin.

Ja niihin ohjeisiin ei ole kuulunut pitkään aikaan FFP maskien käyttö muussa kuin aerosoleja tuottavissa hoidoissa.
 
Lentokoneen henkilökunnan maskipakko otetaan käyttöön 18.5. ja maskit pysyvät kasvoilla ainakin elokuun loppuun asti. Finnair vahvisti Iltalehdelle, että maskipakko koskee myös matkustajia.

– Asiakkaat tulevat lennolle omat maskit mukanaan, ja he käyttävät niitä koko lennon ajan, Karhu sanoo tiedotteessa.


 
Teknologian tutkimuslaitos VTT on selvittänyt kangasmaskien toimintaa taistelussa koronavirusta vastaan.
VTT on saanut selville, että kankainen kasvomaski ei toimi suojaimena. Päin vastoin se kerää tehokkaasti uloshengitettyjä mikrobeja. Kangasmaskien käyttäjä saa altistavissa oloissa monikymmenkertaisen annoksen viruksia ammattikäyttöön tarkoitetun hengityssuojaimen käyttäjään verrattuna. Lisäksi hengityksestä kostea maski suojaa heikommin ulkopuolelta tulevalta pisaratartunnalta.
Kangasmaskin käyttö kuitenkin lyhentää pisaroiden lentomatkaa yskäisyn jälkeen, jolloin pisarat eivät saavuta helposti muita läsnäolijoita. Näin ollen kangasmaskin tärkein vaikutus on, että sillä voi suojata lähiympäristöään tartunnalta.
– Jos puolet väestöstä käyttäisi kangasmaskeja, niin se laskisi tartuttavuuskerrointa yhden RO-yksikön verran, toteaa tutkimusprofessori Ali Herlin VTT:stä.




VTT testasi sekä puuvillaisia että polyesteristä valmistettuja maskeja. Puuvillan suojausteho oli noin 20 prosenttia kun taas polyesterin 40 prosenttia.

VTT:n mukaan on tärkeää, että kangasmaski vaihdetaan puhtaaseen puolen tai vähintään tunnin välein ja maskit pestään käytön välillä tehokkaasti esimerkiksi valkopesuohjelmalla. On myös tärkeää valita sellainen maski, joka ei tukahduta tai haittaa hengitystä.

– Oma kantani on, että näiden käyttö ei voi olla pakollista, mutta se on suositeltavaa. Syynä on se, että meillä on noin miljoona ihmistä, joille kasvosuojaimen käyttö voi olla riski hengityksen vaikeutumisen kautta, ja se heikentäisi heidän olotilaansa, Herlin toteaa.

Herlinin mukaan hengityssuojaimet tai maskit eivät riitä ainoaksi ratkaisuksi, mutta ne ovat tartuntoja estävää esterataa yhdessä käsienpesun, sosiaalisen etäisyyden ja muun hygienian kanssa.

– Kaikki yhdessä alentavat todennäköisyyttä viruksen leviämiseen, hän sanoo.
VTT käynnisti toukokuun alussa kokeet, jotta saataisiin tutkittua tietoa kangasmaskien käyttökelpoisuudesta. Testejä varten laitos valmisti 16 kangasmaskia Marttaliiton ohjeiden mukaan. Kahdeksan henkilöä testasi maskeja, ja jokainen käytti maskia 60 minuuttia. Osa maskeista toimitettiin myös mikrobiologisiin viljelykokeisiin.
 
VTT käynnisti toukokuun alussa kokeet, jotta saataisiin tutkittua tietoa kangasmaskien käyttökelpoisuudesta. Testejä varten laitos valmisti 16 kangasmaskia Marttaliiton ohjeiden mukaan.
Tämä on just tällainen "shit in, shit out" -tyyppinen tutkimus. Ei mitään hyötyä huolestuneelle kansalaiselle.

Kansalaisten keskuudessa isoin kysymys on että MILLAINEN kasvomaski olisi pätevä jos niitä ei kaupan tuotteina riitä kaikille?
Vastauksena tutkitaan kankaista suusuojaa ja annetaan siitä lausunto että ei ole pätevä. Tunarit.
Miksei vastata suoraan siihen millainen huoli kansalaisilla on?

On pitänyt tehdä tutkimus jossa tutkitaan kankaisen ulkokuoren ja talouspaperisen sisäosan yhteisvaikutusta. Tällainen suusuoja on mahdollinen kaikille kansalaisille per heti ja siksi sitä hybridiä pitää kommentoida. Kankainen ulkokuri toimii ensisijassa suojan runkona. Hengityksen filtterinä talouspaperi on aivan yhtä pätevää kuin nuo paperisekotteiset kiinalaistarvikkeet.
Taitetun talouspaperin voi vaihtaa usein ja kangasrungon pestä säännöllisesti.

Kyllä meillä kaikille hengityssuojia on kunhan vaan puhutaan oikeasta asiasta. Lapsikin tietää että kankaasta menee huurut läpi joten ihan turhaa tutkimista.

.
 
Ei ole vieläkään ohjetta pitääkö parantuneiden käyttää maskia vai ei. Ainoa ohje on että se on suositeltavissa, mutta miksi?
 
ohje on että se on suositeltavissa
Niin tämäkin vielä. Suositellaan ja suositellaan... mutta kukaan ei käske. Joskus kuulee että on jopa "voimakas suositus". Mit vit ?

Kehoittava suositus, suositus, voimakas suositus, raivari-suositus … ninkö se logiikka pitää ymmärtää? Naurettavaa helinää.
Haluan selkeitä käskyjä ja määräyksiä!
.
 
Tyypillistä naisille. Antoivat ymmärtää (että on käsky) mutteivät ymmärtäneet antaa (käskyä).
 
Kankaanpala suun edessä saattaa altistaa liian vähälle hapelle joka kostautuu heikolla ololla. Näitä velttoja uhreja näemme joka itsenäisyyspäivä poliisin raahaamana.
 
Lastulla olis tarjolla reserviläiselle sopivan taktista maskia :cool:

M05kasvomaskiLastu_510x@2x.progressive.jpg
 
Back
Top