tulikomento
Supreme Leader
Hyvä BBC:n yhteenveto tilanteesta. Korostavat että jonkinlaiseen kompromissiin tulisi pyrkiä. BBC on aika yksiselitteinen siitä ettei Katalonia tule saamaan minkäänlaista ulkopuolista tunnustusta itsenäisyydelle.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
tuo asiahan eteni, niinkuin referoiduista aanestysnumeroista kay ilmi.jo 1772 hallitusmuoto niin "edistyksellinen", että siinä oli säädetty valtiopäivien määräenemmistöistä hallitusmuodon muutoksien suhteen?
tehneet tyojarjestyksen, niin se oli voimassa tynkaeduskunnassakin, eika kataloniamaisia katastrofeja "per heti" tyyliin saatu tyrkattya lapi.Olikos tuo 5/6 enemmistö säädetty jo silloin?
Nyt heilla on reportteri vahtimassa ovella, kuka ilmestyy toihin. Puidgemont...vai?Hyvä BBC:n yhteenveto
Professori Jukka Kekkonen kirjoittaa blogissaan tiukkaan sävyyn. Lakiasiantuntijana perspektiivi on nimenomaan laillisuuskysymyksissä.
http://jukkakekkonen.puheenvuoro.uu...mediassa-vaaraa-tietoa-katalonian-tilanteesta
Usein esitetty rinnastus Suomeen 1917 ontuu pahasti: Suomi syntyi Venäjän tsaarin vallan kukistettua ja bolsevikkien päästyä valtaan. Itsenäisyysajatuksen kannatus oli laajaa. Itsenäisyysjulistus merkitsi siteiden katkaisemisesta yksinvaltaiselle järjestelmään.
Espanjaa voitaisiin verrata sen sijaan esimerkiksi Kanada (Quebec), Englanti (Skotlanti), Belgia(Flanderi) tai Italia (Pohjoisen liitto) tai potentiaalisesti myös muihin demokraattisiin valtioihin.
Kataloniassa ei todellakaan ole kysymys ole sorretun kielellisen vähemmistön taistelusta repressiivistä hallitusta vastaan. Kysymys ei ole myöskään alueen enemmistön kannattamasta projektista.
Analyysi jää täysin vajaaksi, jos se lähtee 1.10.2017 tapahtumista. Tuolloin oli Kataloniassa merkittävä poliittinen mielenilmaus, mutta se ei ollut laillinen kansanäänestys. Äänestystä koskeva lakiesitys vietiin lainvastaisesti läpi 6-7.9. 2017 Katalonian alueparlamentissa. Opposition ei sallittu osallistua keskusteluun siitä, eikä laki hyväksytty 2/3:n enemmistöllä, kuten olisi pitänyt tapahtua. Itse äänestyspäivän tapahtumat olivat surullinen luku sinänsä myös Espanjan hallituksen poliisivoimien käyttämän väkivallan vuoksi.
Vielä pahempiin virhearvioinnin syyllistytään, jos - kuten itsenäisyysmielisten johtajat ovat toistuvasti tehneet - väitetään nyky-Espanjan jatkavan diktaattori Francisco Francon linjalla. Tällaiset väitteet ovat suorastaan loukkaavia Francon aikaisen sorron uhreja kohtaan.
Historian vääryydet eivät voi oikeuttaa laittomuuksia nykyajassa. Vääryyksiin vedoten Baskimaan terroristitkin (ETA) perustelivat väkivallan jatkamista vuoden 1978 jälkeisessä demokraattisessa Espanjassa. Onneksi demokratia osoitti voimansa: Baskimaa sai laajan autonomian ja terrorismi loppui. Protestit terrorismia vastaan keräsivät miljoonia marssijoita eri puolilla Espanjaa
- ai jai, ja olipa huolimatonta maaraenemmiston kayttoa tyojarjestyksessa. Pitais olla se 5/6, etta valmistellaan eika sohita (mukamas kiireellisena), ja sitten kun tiedetaan, mitaka vaihtoehdot - ja niiden seuraamukset -on, sitten voidaan aanestaa tuollain (2/3 aika yleisesti kaytossa - jo siksi, etta kolmella jaettaessa ei niin helposti paadyta 50/50 -asetelmiin).eikä laki hyväksytty 2/3:n enemmistöllä, kuten olisi pitänyt tapahtua.
Juuri nain, oksetti se temppu, kun teloitetun kansallismielisen johtajan haamua heijastettiin taman koheltajan taakse, puhetta pidettaessa. Sovitteli kai valmiiksi marttyyrin sadekehaa paansa ymparille?Tällaiset väitteet ovat suorastaan loukkaavia Francon aikaisen sorron uhreja kohtaan.
Ja Katalonia siina peesissa. Kaikki hyvin tuolla kohtaa.Onneksi demokratia osoitti voimansa: Baskimaa sai laajan autonomian
Puidgemont muutti loppusuoralla kaytostaan sillain, etta todnak. syytteet tulevat (jos tulevat) 3 V:n veroisesta rikkeesta, eika kapinoinnista (30v).Sellaiset konseptit kuin että henkilö voisi rikkoa tahallaan lakia hyväksyen että rangaistus tulee, ovat monesti oikeustieteilijöille käsittämättömiä
Puidgemont muutti loppusuoralla kaytostaan sillain, etta todnak. syytteet tulevat (jos tulevat) 3 V:n veroisesta rikkeesta, eika kapinoinnista (30v).
- karsinee poissaolevana, belgialaista suklaata napostellen
- flanderilainen (suoraan tuolta lakiproffan listalta) Belgian keskushallinnon ministeri on jo toivottanut hanet tervetulleeksi (ministeri on separatistipuolueesta)
ihan tietysta kansankiihotuksen muodosta (provokaation, eli tahallisen konfliktin hakemisen lisaksi)ja kansankiihotuksesta
Puidgemont muutti loppusuoralla kaytostaan sillain, etta todnak. syytteet tulevat (jos tulevat) 3 V:n veroisesta rikkeesta, eika kapinoinnista (30v).
- karsinee poissaolevana, belgialaista suklaata napostellen
- flanderilainen (suoraan tuolta lakiproffan listalta) Belgian keskushallinnon ministeri on jo toivottanut hanet tervetulleeksi (ministeri on separatistipuolueesta)
Juuri tuon takia kirjoittelin snellman-hegel -juttuja. Ihmiset pystyvat puhumaan keskenaan, ideologiat ovat usein toistensa antiteeseja (synteeis syntyy sitten vasta tulessa).ei sulata sitä, että Espanjan hallinto peruutti jo kertaalleen hyväksymänsä Katalonian perustuslain, joka olisi lisännyt Katalonian autonomiaa. Carme palaa tähän yhä uudelleen puhuessaan nykytilanteesta.
- Jatkuvaa lannistamista keskushallinnon taholta, hän toteaa.
Belgiassa oleskeleva Puidgemont on ilmoittanut ettei ole aikeissa hakea maasta turvapaikkaa. Sen sijaan tämä kertoi haluavansa "takuut" Espanjan hallitukselta ehtona paluulle kotiin. Tämän tulkittiin tarkoittavan syytesuojaa. Samalla tämä ilmoitti hyväksyvänsä Espanjan määräämät uudet aluevaalit.
https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005430356.html