Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Miksi meidän ilmavoimat eivät pommittaneet niitä motteja? Vai pommittivatko? Ammuttiinko niitä tykistöllä?
Tykistöä ja erityisesti niiden ammuksia. Keskitykset jäivät varsin vaatimattomiksi, ja tykkitulta yritettiin korvata kevyellä krh:lla. Taisi olla Halsti, joka muisteli, kuinka tykkimiehet istuskelivat korsuissa päivät pitkät ammustäydennyksiä odotellen.Tykistöä oli myös auttamatta liian vähän.
Sellainen tieto itselläkin on että kaikkea sotamateriaalia oli Talvisodassa "raakasti" liian vähän.. Kranaattejakin saattoi olla pahimmillaan muutama kpl/tykki/päivä.Tykistöä ja erityisesti niiden ammuksia. Keskitykset jäivät varsin vaatimattomiksi, ja tykkitulta yritettiin korvata kevyellä krh:lla. Taisi olla Halsti, joka muisteli, kuinka tykkimiehet istuskelivat korsuissa päivät pitkät ammustäydennyksiä odotellen.
Tykistöä ja erityisesti niiden ammuksia. Keskitykset jäivät varsin vaatimattomiksi, ja tykkitulta yritettiin korvata kevyellä krh:lla. Taisi olla Halsti, joka muisteli, kuinka tykkimiehet istuskelivat korsuissa päivät pitkät ammustäydennyksiä odotellen.
Sellainen tieto itselläkin on että kaikkea sotamateriaalia oli Talvisodassa "raakasti" liian vähän.. Kranaattejakin saattoi olla pahimmillaan muutama kpl/tykki/päivä.
Tulee auttamatta mieleen, että olisiko mitään järkeä pitää käytössä jonkinlaista erityisen raskasta epäsuoraa juurikin tuon kaltaisten kohteiden vuoksi. Toki pitää samantien mainita, että GMLRS ja JDAM hoitavat pitkälti saman asian.
Juuri oli maininta että Kaakko 19 -harjoituksessa rajan pinnassa toimivilla RVL:n joukoilla oli käytössään ilmatulenjohtaja, joka ohjasi Hornetin pudottamaan JDAM:n maaliin. Ilmeisesti vihollisen panssareiden silmien edestä tuhottiin silta.
Jep. Se oli kyllä mielessä. Onkohan muuten nuo sillat yms. maalitettu jo valmiiksi juuri tuota varten? Siis oikeat maalikoordinaatit?
Ainakin tätä lukiessa saa kuvan että kyllä rajan pinnan tärkeän infran GPS-koordinaatit on katsottu valmiiksi jo rauhan aikana. Tosin meillä Imatralla kerrotaan tosi juttuna että kylmän sodan vuosina kaikki Vuoksen ylittävät sillat oli valmistauduttu panostamaan jo hyvissä ajoin. Tarkoitus oli räjäyttää sillat ja näin hidastaa puna-armeijan liikettä.
Tykistöä oli myös auttamatta liian vähän. Moni motti olisi varmasti kyetty pehmittämään paljon nopeammin ja tehokkaammin jos kenttätykistöä olisi ollut kunnolla käytettävissä. Mutta näin ei ollut
Kyseessä ovat SR-sytyttimet. Nimen eka kirjain tulee ranskalaisesta Schneider-tykkitehtaasta ja loppuosa jostain muusta. Mutta mihin lähteeseen perustuu tieto siitä, että nämä SR-sytyttimet toimivat hyvin Talvisodassa? Kenttätykistön historia vuodelta 1993 kertoo niiden todellakin jäätyneen pakkasessa, joka oli todettu jo rauhanajan käytössä, kuten kirjoitit. Myös venäläiset olivat huomanneet saman ja Talvisodan jälkeen pidetyissä "Stalinin tenteissä" noteerattiin suomalaisten ammuksia jääneen paljon räjähtämättä.Kun hätä on suuri, otettiin tuotantoon ”tuo vanha malli” joita oli helpompi tuottaa.
Niitä sitten valmistettiin koko sodan ajan ”miljoonia”.
Sytytin osoittautuikin epäilyistä huolimatta, luottavaksi ja toimintavarmaksi.
Olen yrittänyt lukea "Pyhää Keihästä", jonka tarkoitus on valottaa kuinka Saksassa asioita hoideltiin viime vuosisadan alusta lähtien okkultismin keinoin. Ymmärtääkseni sekaisin faktaa ja fiktiota ja taitaa jäädä lukematta loppuun.
Kyseessä ovat SR-sytyttimet. Nimen eka kirjain tulee ranskalaisesta Schneider-tykkitehtaasta ja loppuosa jostain muusta. Mutta mihin lähteeseen perustuu tieto siitä, että nämä SR-sytyttimet toimivat hyvin Talvisodassa? Kenttätykistön historia vuodelta 1993 kertoo niiden todellakin jäätyneen pakkasessa, joka oli todettu jo rauhanajan käytössä, kuten kirjoitit. Myös venäläiset olivat huomanneet saman ja Talvisodan jälkeen pidetyissä "Stalinin tenteissä" noteerattiin suomalaisten ammuksia jääneen paljon räjähtämättä.
Eräät ovat älähtäneet Snyderin tulkinnoista, erityisesti 'kahden kansanmurhan' teoriasta. Dovid Katzia ahdisti Stalinin ja Hitlerin asettaminen samalle viivalle aattellisesti ja tavoitteellisesti. Kolmannen valtakunnan historioitsija Richard Evans piti 'erittäin ongelmallisena' juutalaisten kansanmurhan ja bolshevikkien suorittaman joukkotuhonnan (mm. ukrainalaisten kansanmurhan) vertaamista, ts. pitämistä yhdenvertaisina.Venäjän vaikutusyrityksiä lännessä avasi viime vuonna Yalen yliopiston historian professori Timothy Snyder teoksessaan The Road to Unfreedom: Russia, Europe, America. Tänä syksynä kirja julkaistiin suomennettuna nimellä Tie Epävapauteen.