Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Ei ollut se vaan luvun 12 sivulla 405 alkava alaluku "Sodan ilo?".Selasin kirjaa ja löysin luvun otsikolla
7 Elokuun päivät: Myytti sotahuumasta
Esimerkki. Britannian itsenäisellä työväenpuolueella ILP oli vaatimaton mutta vankka kannatus - varsinkin Skotlannissa. Sen eräs johtaja James Maxton kirjoitti sodan vastaiseen lauluun:
Oi, olen Henry Dubb
enkä lähde sotaan
koska en tiedä
mistä siinä tapellaan.
Helvettiin keisari
helvettiin tsaari
helvettiin lordi Derby
ja samoin GR.
(Siinä GR on Gregorius Rex eli Britannian kuningas Yrjö V.)
Ainoastaan Figesillä on ollut pääsy arkistoihin, jonka mahdollisti Neuvostoliiton kaatuminen. Niitä tämä ei ole kuitenkaan merkittävästi hyödyntänyt. Mitä Conquestin teosta tarkoitat?Täällä on näköjään käsitelty Venäjän vallankumouskirjallisuutta. Joten ytimekäs kysymys: Figes, Conquest vai Pipes? Esimerkiksi kellä on paras primäärilähteistö?
Parhaat Stalikka-elämäkerrat tähän mennessä ja erittäin sujuvaa tekstiä. Ei käytä niin hassun hauskoja ja täydellisen epäluotettavia lähteitä kuin esim. Montefiore teoksissaan 'Punaisen tsaarin hovissa' ja 'Nuori Stalin'.Kannattaako muuten hommata Kotkinin Stalin-kirjat?
Täällä on aiemmin mainittu Markku Palokankaan "Suomen jalkaväen raskaat aseet ja ryhmäaseet". Kun kuulin ensimmäistä kertaa kirjasta, niin heti ajattelin, että tuon ostan itselleni. Mutta kun kirjastosta sain käsiini, niin olipa lässähdys. Kirja on surkea, ainakin asetekniikasta kiinnostuneelle. Suoritusarvoja eri aseista annetaan eritin huonosti, samaten aseitten ja etenkin a-tarvikkeiden rakenteesta. Aseitten käyttökokemuksia ei juurikaan käsitellä. Hyvä esimerkkivertailu on verrata, miten PaK 40:ntä käsitellään tässä kirjassa ja Ian V. Hoggin sakutykistökirjassa. Hoggilla ei toki ole sitä ilmeisesti asekirjan tärkeintä tietoa eli Tväl-numeroa, mutta muuta tietoa monin verroin enemmän. Toinen esimerkillinen Ase luettelo on John Campbellin Naval Weapons of the Second World War. Campbellin kirjasta annetaan aseista tietoja paljon tarkemmin kuin Palokankaan kirjassa. 2/5 korkeintaan.
Volkogonov minulla oli aikoinaan, mutta suuressa typeryydessä (tai rahapulassa) myin sen.
Ihmetyttää muuten, miksi ei juurikaan suomenneta laadukasta ulkomaista historiaa kuten Kotkin. Ainakaan mitään vasemmistokriittistä tulkintaa ei. Snyderiä en laadukkaaksi laske, kun taitaa olla ultrasuvakki. Ja esimerkiksi Bloodlandsissa, ainakin suomennoksessa, huomaa aivan selvän aste-eron sanastossa sakujen ja neukkujen rötöksistä. Jotakuinkin samaan aikaan tuki luettua Hillbergin klassikkoa, ja kun molemmissa kuvattiin samaa tapausta, Hillbergin tyyli oli viileän tieteellistä ja Snyderin taas aivan raivokkaan sentimentaalista. Snyderin tunteenpurkauksista olisi vielä 1970-luvun HAik:in arvostelussa ryöpytetty, nyt kehutaan estottomasti.
Meillä on hyllyt vahattua mäntylevyä 18 mm paksua honkkarin seinäkiskoilla ja oksilla kuudenkymmene sentin jaolla, hyvin on kestänyt jo parit kymmenet vuodetKirjahyllyistä: n. sivulla 145 joku kertoi tarvitsevansa lisää hyllymetrejä ja marssivansa Ikean. Sitten tuli kritiikkiä, että IKEA on Yaraa. Omia kokemuksia: Jos kirjasi ovat enimmäkseen pienempää kokoa kuten Remekset tai vaikkapa yleensä pikkuformaattiset akateemiset kirjat, niin Billyn 80 cm leveä hylly on täysin toimiva ratkaisu. Jos taas jotain isompaa ja painavaa/mittayksikkö, niin kannattaa valita Billyn 40 cm leveä malli.
Toinen edullinen vaihtoehto on Ikeassa Metod-sarjan rungot. Niitä saa monessa eri koossa ja ovat hiukkasen vankempaa rakennetta kuin Billyt. Niihin joutuu ostamaan erikseen hyllylevyt, koska sarja on virallisesti keittiökaappi.
Yleisenä vinkkinä, että mikään puusta kohtuupaksuudella tehty hylly ei kestä notkumatta 80 cm tai leveämpänä todella painavia kirjoja täynnä. Eli suosiolla noita kapeampia.
Mutta jos pätäkkää on sijoittaa hyllyihin 500 € tai yli, niin oma valintani olisi kirjastokäyttöön tehty hylly, jossa itse hyllyt ovat jauhemaalattua teräspeltiä. Nämä kestävät suorina yli 50 kg/metri ja ovat nykyään vakiokalusteita kirjastoissa.
Periaatteessa kyllä, mutta yksirivisellä seinäkiskolla, sovellassa on kaksi riviä vierekkäin. Ps oli aika etuisa hankintaSovella-tyyppinen hylly?
Just niinTarkoitatko, että kiskoissa on vain 1 reikärivi?