Katso liite: 9138
Mielestäni sekavasti kirjoitettu kirja, en päässyt oikein jyvälle koko tarinasta, tuon oudon kirjoitustyylin takia.
Lue Lehväslaihon Panssarisotaa. Nuo sissi-kirjat 1990-luvulta eteenpäin ovat leipätekstiä.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Katso liite: 9138
Mielestäni sekavasti kirjoitettu kirja, en päässyt oikein jyvälle koko tarinasta, tuon oudon kirjoitustyylin takia.
Ok, hommataan tuo teos. Kommentoin sitä kun olen sen lukenut.
Samaa mieltä. "Panssarisotaa" on tosiaan parempi ja aidomman tuntuinen kuin "Sotkalla sodassa." Samaa mieltä oli myös meikäläisen isoisävainaa, joka palveli kesällä 44 samassa porukassa Lehväslaihon kanssa.
Sisko asuu Floridassa mutta avaruuskeskuksessa en ole käynyt koskaan. Ilmeisesti Miamin alueelta on aika pitkä matka sinne.
Koko paikka on taivas maan päällä ja tällainen historiasta sekä militariasta sairaalloisen kiinnostunut ihminen löytää sieltä paljon muutakin mielenkiintoista.
Delray Beach on tukikohta. Sekin muutaman tunnin ajon päässä pohjoisessa kiitos ruuhkien. Puolison ja pienen pojan reissatessa perhosmaailma jne menee hallituksen priorisointi listalla yläpuolelle. Ikävä kyllä.Miamista pohjoiseen ei ole kovinpitkä matka, jos on tottunut kulkemaan. -------ei muuta kun tuonne ja ihmettä on nähtävillä.
Pistähän arvostelua tulemaan kun saat luettua.
Kirjoittaja lienee oikeasti Urpo Lempiäinen;
Esa Anttala
Esa Anttala, oikealta nimeltään Urpo Arhosuo ja alun perin Urpo Lempiäinen, (26. syyskuuta 1917 Uusikirkko – 21. marraskuuta 1977 Lahti) oli suomalainen sotakirjailija, joka kirjoitti omien kokemustensa pohjalta erityisesti jatkosodan kaukopartiotoiminnasta.
Tuotanto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Esa Anttalan tuotanto käsittää yli 20 romaania, joista suurin osa käsittelee dokumentaarisesti kaukopartiotoimintaa. Tämän ryhmän tyypillisiä edustajia ovat esikoisteos Päämajan kaukopartio(1960) sekä Hiihtopartio Äänisellä (1975). Kuriiri katoaa ja Partisaanit tulessa käsittelevät puolestaan Neuvostoliiton sotilaiden ja vakoilijoiden toimintaa Suomen maaperällä. Viimeinen partiokertoo virolaisten vapaaehtoisten kaukopartiosta Suomen puolustusvoimien palveluksessa. Hänen viimeinen teoksensa Yli rautaesiripun (1977) on kuvaus entisten suomalaisten kaukopartiomiesten sodan jälkeen NATO:n palveluksessa tekemistä tiedusteluretkistä Neuvostoliittoon.
- Päämajan kaukopartio (1960)
- Hopeaa rajan takaa (1961)
- Päämajan kaukopartio saarroksissa (1961)
- Päämaja kutsuu – kaukopartio (1962)
- Viimeinen partio (1963)
- Paluu isänmaahan (1964)
- Kädet ylös, kaukopartio (1965)
- Aavepartio (1966)
- Jengi (1966)
- Tulijyrän takana (1967)
- Kenttäpappi (1968)
- Kuriiri katoaa (1968)
- Viimeinen partio Kannaksella (1969)
- Elokuun kriisi 1940 (1970)
- Pako yli Suomenlahden (1970)
- Talvisodan tulessa (1971)
- Partisaanit tulessa (1972)
- Kiskosotaa Kannaksella (1973)
- Hiihtopartio Äänisellä (1975)
- Talvisota (1975)
- Kaukopartio napapiirin takana (1976)
- Kaukopartio Lapin sodassa (1976)
- Yli rautaesiripun (1977)
https://fi.wikipedia.org/wiki/Esa_Anttala
Mihail Zygar: Putinin sisäpiiri - Nyky-Venäjän lyhyt historia. Otava 2016. 452 sivua.
...
Teoksen ongelmana näkisin sen, että katsojan on pakko uskoa Zygarin olevan "hyvien" puolella, siis Putinia vastaan. Tämä siis raa'an yksinkertaistettuna länsimaisena näkemyksenä. Mikäli tähän uskoo, on teos uskottava. Mikäli taas pitää Zygaria jotenkin Kremlistä ohjailtuna, muuttuu teos ainakin osittaiseksi Putinin valkopesuksi.
Teoksen etuna näkisin sen, että venäläisen hyvin kirjoittamaa laajaa kritiikkiä Venäjää kohtaan näkee suomennettuna aika harvoin. Zygar ei teoksessaan kuvaa Putinia tai ketään muutakaan minään lihaksi tulleena Paholaisena tai pahana nerona, vaan sangen inhimillisinä olentoina omine vahvuuksineen ja heikkouksinaan. Tämä ei tarkoita sitä, että Zygar puolustelisi esim. Putinin toimia, vaan että Zygar selittää (mahdolliset) motiivit toiminnan taustalla. Mikäli Zygarin haastattelemat sisäpiiriläiset ovat puhuneet totta ja mikäli Zygar toistaa heidän kertomuksensa todenmukaisesti, kuva on oikeastaan aika lohduton. Sangen keskinkertaisin kyvyin (lukuun ottamatta tahdonvoimaa) varustettu pikkuvirkamies nousee suurvallan johtoon ja yrittäessään miellyttää ja matkia länsimaisia johtajia, kuin pikkukoira liehakoi isompiaan, tulee vahingossa sysänneeksi Venäjän tielle, jonka päässä ollaan ehdottomassa ja jähmeässä epävaltiossa, jossa yhden miehen tahto ja ennen kaikkea alaisten tulkinta siitä on laki.
Pistähän arvostelua tulemaan kun saat luettua.
Kuinka joku kehtaa arvostella Sotakamreerin sissi kirjoja. Nehän ovat aivan klassikoita.Lue Lehväslaihon Panssarisotaa. Nuo sissi-kirjat 1990-luvulta eteenpäin ovat leipätekstiä.