Kirjat

Tiedätkö / osaatko sanoa, onko Ahton tämä opus lukemisen arvoinen ? Sangen usein tähän varsinkin varhaisemmassa tutkimuskirjallisuudessa viitataan. Ilmeisesti ihan perusteos Lapin sodasta ?

Katso liite: 84314
Paras kokonaisesitys edelleen. Perustuu tiukkaan arkistotutkimukseen. Lisäksi Mikko Uolan kirjat "Petsamo 1939-1944" ja "Vallankumouksellisia, vakoilijoita ja aseveljiä : myyttejä ja tosiasioita Lapin historiasta 1910-luvulta 1940-luvulle".
 
Tuli tuossa luettua kaikki kolme Helena Immosen kirjaa; Operaatio Punainen Kettu, Aavikko kettu sekä Napakettu. Oli mukava ja jouheva sarja luettavaksi. Neljättä jäin odottelemaan vielä, joka varmasti on tulossa. Mielenkiintoisesti yhdistetty oman ajan politiikkaa ja päätöksentekoa fiktioon. Punaisessa Ketussa jäin ehkä kaipaamaan hieman pidempää tarinan kerrontaa. Tuntui, että tarina jäi vähän kevyeksi ja kokoon painetuksi. 100 sivua lisää niin olisi saanut enemmän syvyyttä :) Mutta joka tapauksessa suosittelen koko sarjaa.
 
Kimmo Sorkon uutuus Stadin kevyt ykkönen tupsahti. Pikavilkaisulla vaikuttaa hyvältä. Hinta posteineen 40 € ja sitä saa ainakin Tapio Paappaselta (tapio.paappanenATnic.fi).
 

Liitteet

  • IMG-20230928-WA0004_compress35.jpg
    IMG-20230928-WA0004_compress35.jpg
    203.4 KB · Luettu: 7
Lueskelen tätä parhaillaan. Ihan hyvää makrotason kuvausta Putinin valtakaudesta ja Venäjän voimapolitiikasta. Mukana aika lailla myös Venäjän asevoimien doktriinien ja sotakaluston kuvausta. Perustuu selvästikin Galeottin useisiin pienempiin teoksiin, jotka Osprey -kustantamo on vuosien mittaan julkaissut. Sanoisin, että tämä on oikein hyödyllinen perusteos sellaiselle, joka ei niin tiiviisti ole venäläisten sotimista seuraillut viime aikoina.

DSCN2524.JPG
 
Mä kuuntelin jokin aikaa sitten äänikirjana. Formaatti ei välttämättä ole paras mahdollinen tällaiselle kirjalle ja paikoin oli kuunneltuna vähän puuduttava. Loppua kohden parani taas, kun päästiin Ukrainaan
 
Mä kuuntelin jokin aikaa sitten äänikirjana. Formaatti ei välttämättä ole paras mahdollinen tällaiselle kirjalle ja paikoin oli kuunneltuna vähän puuduttava. Loppua kohden parani taas, kun päästiin Ukrainaan

On sen verran painavaa asiaa, että ihan yhteen pötköön en itsekään tätä pysty lukemaan. Aina vähäsen kerrallaan eteenpäin.
 
Kuuntelin Bookbiitistä tämän erittäin mielenkiintoisen sekä kiinnostavan ihmisen kehon ja sen eri osien toiminnasta ja niiden elinkaaresta kertovan kirjan.

Suosittelen kaikille niille keitä kiinnostaa mistä meidät on tehty, tässä kerrotaan hyvin selkeästi mikä on nykyinen todellinen käsitys ja tietämys erittäin monimutkaisesta kokoonpanosta nimeltä keho.

Mielenkiintoista on erityisesti myös se mitä jäätäviä riskejä lääkärit ovat ottaneet saadakseen tietoa eri taudeista ja vaivoista.


bookCoverFor

Tietoa kirjasta​

Mistä meidät ihmiset on oikeasti tehty?

Menestyskirjailija Bill Brysonin huikea tutkimusmatka ihmiskehon syövereihin.

Suureen suosioon yltäneessä teoksessaan Lyhyt historia lähes kaikesta Bill Bryson kuvasi tieteen saavutuksia tavalla, jota aivan jokaisen oli helppo ymmärtää. Nyt Bryson kohdistaa katseensa ihmiskehoon. Mistä me koostumme, mikä saa jalkamme nousemaan, sydämemme pumppaamaan verta ja aivomme ymmärtämään niin iloa kuin surua? Entä millä keinoin ihmiskeho suojaa ja parantaa itseään? Uskomattomien faktojen ja hauskojen esimerkkien avulla Bryson selvittää lukijalle tätä oman elämämme suurinta mysteeriä.
 
Syksyn lukulistalla on myös muutakin kuin sotahistoriaa. Ajattelin kahlata läpi tämän demari-ikoni Olof Palmen elämäkerran. Idea lähti oikeastaan siitä kun tässä joku aika sitten katselin tämän dokkarin, joka oli kyllä sangen taitavasti tehty.

519969268-orig.jpg

 
Lueskelin juuri loppuun rajamies Samuli Eräveden muistelmat. Vapaaehtoisena 17-vuotiaana Lapin rajavartioston palvelukseen 1929. Tämän jälkeen Rajavartiolaitoksen kanta-aliupseeriksi. 1930-luvun alun jälkeen siirtyi suojeluskuntajärjestön riveihin. Talvisota meni partio- ja tiedustelutehtävissä Suomussalmen suunnalla. Autenttisen tuntuiset muistelmat. Hyvää ja mielenkiintoista kuvausta rajavartijan arjesta ja Rajavartiolaitoksen antamasta koulutuksesta.

lg_001038d3df7e793858cab244.jpg
 
Viimeksi muokattu:
Löysin divarista kotikirjahyllyyn Saksan oman Joppe Karhusen, eli Franz Kurowskin kirjan Infantry Aces. Nimensä mukaisesti esittelee toisen maailmansodan aikaisia saksalaisia jalkaväen sotilaita ja näiden sotilaallisia saavutuksia. Kurowski on tunnettu ennen kaikkea siitä, että tämä oli Karhusen tavoin hyvin tuottelias kirjailija. Kurowski oli nimenomaan populaarihistorian kirjoittaja. Ja erittäin asenteellinen sellainen. Miehen teoksissa saksalainen sotilas oli putipuhdas, piinkova ammattiosaaja vailla minkäänlaisia inhimillisiä heikkouksia. Varsinkin itärintamaa käsittelevissä kirjoissaan Kurowski myös "sattumalta" unohtaa mainita Hitlerin armeijoiden käymän julman tuhoamissodan sotarikoksineen.

lg_60fa743575854366b20acc1c.jpg
 
Kurowskilla oli/on tapana käyttää myös keksittyä vuoropuhelua. Todella veemäinen tapa, johon sortuu Suomessa mm. Jukka Piipponen.
 
Kurowskilla oli/on tapana käyttää myös keksittyä vuoropuhelua. Todella veemäinen tapa, johon sortuu Suomessa mm. Jukka Piipponen.

Piipponen ja minusta myös Seppo Porvali. Miehen ilmasotakirjat ovat surkeita. Mutta yhtä lailla noita hatusta vedettyjä mukamas autenttisia henkilöiden välisiä keskusteluja on kirjoittanut myös mm. edesmennyt Pentti H. Tikkanen kaukopartiokirjoissaan. Tätä on viime aikoina Mikko Porvali kritisoinut.
 
Liityin joukkoon. Sissikoulutuksen saanut, pian eläkeiässä.
Kirjallisuudesta kiinnostaa kaikki, etenkin historia. Tällä kertaa kysyn opastusta kirjallisuuteen Saksan ja Neuvostoliiton yhteistoiminnasta vallatussa Puolassa syyskuu 1939 - kesäkuu 1941. Englanti sujuu, kuten tietysti suomikin. Kiitos.
 
Kuuntelin Kaarnakarin Hakaristin varjossa.

Lopussa päähenkilö pohti, että mikäbsaa jotkut suostumaan, tai haluamaan, miehittäjän kätyreiksi, kääntymään omaa isänmaataan ja sen puolustajia vastaan.

Vitutti, kun näin mielessäni Oula Silvennoisen naaman koko loppukirjan ajan, kun kyse oli valpon kätyreistä :camo:
 
Kun olen jo pidemmän aikaa ollut Mikko Porvalin fani, niin löysinpä kotikirjahyllyyn tämän muutama vuosi sitten ilmestyneen tiedusteluteoksen. Antaa yleiskuvauksen tiedustelun historiasta ja eri muodoista.

md_65037c33ce16124d9842214c.jpg
 
Back
Top