Komissio kieltämässä itselataavat?

Sardaukar

Ylipäällikkö
Lahjoittaja
Minua tässä ei sinänsä häiritse se että lakeja kiristetään jos niihin on hyvä kansallinen perustelu. Mutta kun ei ole. Se pitää muistaa että tämä ei ole Suomen ja suomalaisten syytä.

Jos muutamien EU-maiden yhteiskuntajärjestelmä on mädännyt niin merkittävästi että turvallisuus pystytään jollain tapaa takaamaan ainoastaan jatkamalla poikkeustilaa uudelleen ja uudelleen niin onko se meidän vika?

Eivät Pariisissa tappaneet suomalaiset, eivät edes ranskalaiset vaan laittomat maahantulijat. Komission omien virheiden vuoksi Eurooppaan päässeet tai päästetyt rikolliset

Eihän Venäjälläkään ole alettu rajoittaa metsästysaseiden saatavuutta sen vuoksi että jossain tietyssä osassa maata yleinen turvallisuus on heikentynyt. Taisivatpa tehdä toisin päin, kansalaisten oikeutta saada lupa aseen hallussapitoon helpotettiin noin vuosi sitten. Jos nyt ei toimita viisaasti niin takaanpa omalta pieneltä osaltani sen että tämä asia on ensi vaaleissa esillä moneen otteeseen ja siihen tullaan tarttumaan.

Ei pitäisi toistaa aina uudelleen samantyyppisiä typeryyksiä. On jo myyty kontrolloimatta maata venäläisille, hölmöiltiin miinakiellon kanssa, ei välitetty valvoa rajoja ja taas kerran virhe...

Mutta onhan Kataisella on hyvä paikka ja Romakkaniemi saa hassutella twitterissä..
Kyllähän syy moiseen kehitykseen on aivan suomalaisissa poliitikoissa. Monellakaan niistä ei tunnu olevan muuta tarkoitusta kuin olla polvillaan Brysselin edessä. Sitten siihen päälle ne jotka ovat polvillaan Venäjän edessä.

Paasikivi sanoisi, että "Tämä on hirmuista."
 
Kyllähän syy moiseen kehitykseen on aivan suomalaisissa poliitikoissa. Monellakaan niistä ei tunnu olevan muuta tarkoitusta kuin olla polvillaan Brysselin edessä. Sitten siihen päälle ne jotka ovat polvillaan Venäjän edessä.

Paasikivi sanoisi, että "Tämä on hirmuista."
Brysseliin on nähtävästi muodostunut suomalaistenkin toimesta jo sen verran merkittävää "byrokratiateollisuutta" että ei sitä voida olla muuta kuin polvillaan.
 
Ei tämä nyt ihan sille torjuntavoitolle kuullosta. Ja nämähän on vain ruutiaseille tulevia kieltoja. Miten käy Airsoft yms porukoiden.

https://www.facebook.com/FirearmsUnitedFinland/posts/614270032072798
No, kyseessä on aika lailla "tämän kanssa voidaan elää" -tason ratkaisu. Turhauttava kyllä ja tulee rajoittamaan lippaiden saantia EU:n laajuisesti ja nettikaupoissa, mutta juuri parempaan ei ollut mahdollisuuksia.
Airsoft-aseet eivät kuulu direktiiviin, onneksi. Dekot sen sijaan menevät kaikki lupien alle.

Taas erästä FU:n aktiivia lainaten (tämä on hiukan eri kuin tuo lainaamasi FUF:n virallinen tiedote, huomatkaa viimeinen lause):
Kuten huomasittekin:

EU:n asedirektiivin pääkäsittelijä Vicky Ford on tänään lähettänyt kirjeen MEPeille, joka on vuotanut lähes välittömästi internettiin – tosin ei meidän toimestamme - koko kirje alkuperäisessä asussaan löytyy täältä - https://firearms-united.com/de/2016/12/13/letter-vicky-ford-member-parliaments/

Kirje on herättänyt jo monenlaisia reaktioita ja muun muassa Dita (ja monet muut) ovat tähän kirjeeseen ja tämän hetkiseen kompromissiin äärimmäisen pettyneitä – niin myös Firearms United.

Oleellisin kohta: JOS SINULLA EI OLE RESERVILÄISKIVÄÄRIÄ TAI IPSC-KIVÄÄRIÄ, NYT ON HYVÄ HETKI OSTAA SE. Tulevaisuudessa, näitä aseita voi ostaa, myydä ja periä vain ne jotka ovat poikkeuksen piirissä, tai joilla on jo ENNESTÄÄN lupa näihin aseisiin.

Tätä tietoa saa ja tulee levittää.

Olemme summanneet allaolevaan tiivistelmään oleelliset kohdat Vicky Fordin kirjeestä:

Starttiaseet:
Koska on riski, että näitä aseita muutetaan toimiviksi aseiksi, ja eräissä maissa on myyty nykyisen direktiivin puitteissa helposti starttiaseista toimintakuntoisiksi muunnettavia aseita, säännöt kiristyvät. Tästä eteenpäin aseet, jotka on muutettu ampumaan paukkupatruunoita pysyvät edelleen ampuma-aseina. (Käytännössä siis tapin poraaminen AK:n piippuun ei riitä enää deaktivoimaan sitä Slovakiassa.)

Deaktivoidut aseet:
Deaktivointistandardit menevät uusiksi ja komissio kerää asiantuntijatyöryhmän työstämään asiaa ja uusi versio säännöistä tulee vuoden 2017 alkupuolella. Käytännössä tämä tarkoittaa vanhojen ennen 2016 huhtikuuta voimassa olleiden säädösten tarkistamista maittain, ja jos ne ovat riittävän hyviä, niin ne voivat mahdollisesti riittää.

Kategoria A:
Kategoriaan A, eli kielletty ilman poikkeusta, siirtyvät seuraavat aseet:
Uuden A6 kategorian muodostavat ”automaattiaseet, jotka on muunnettu puoliautomaattiaseiksi”. Parlamentti yritti muuttaa tätä siten, että määriteltäisiin kriteerit, jonka mukaan automaattiaseen voisi muuntaa pysyvästi puoliautomaattiaseeksi, mutta komissio kieltäytyi. Tämä tarkoittaa että nämä aseet ovat saatavissa enään reserviläispoikkeuksella, tai urheilupoikkeuksella.
Olemassa olevat aseet jäävät harrastajille, ja niitä omistaa, myydä, periä niille ihmisille, joilla on ennestään vastaavia aseita.

Uuden kategorian A7 muodostavat aseen ja lippaan yhdistelmä – eli jos sinulla on puoliautomaattikivääri, jossa on yli 10 patruunan lipas tai pistooli, jossa on yli 20 patruunan lipas, se kuuluu kategoriaan A7 ja on kielletty, paitsi jos kuulut urheilu- tai reserviläispoikkeuksen piiriin.
Olemassa olevat aseet jäävät harrastajille, ja niitä omistaa, myydä, periä niille ihmisille, joilla on ennestään vastaavia aseita. Eli kaupoille MARS!

Normaalit lippaat:
Tästä lähtien tulee näyttää lupa lipasta ostettaessa. Normaalikokoisia lippaita myydään vain niille, joilla on lupa kategorian A-aseisiin, eli jotka kuuluvat poikkeuksien piiriin. Firearms United ei ole nähnyt uuden direktiivin lippaan määritelmää, mutta mikäli se määritellään sanoilla ”laatikko, jossa on jousi” tulee aselupa näyttää myös PEZ-annostelijoita ostettaessa.

Kategorian A-aseita voidaan myöntää seuraavin perustein:
Kriittisen infrastruktuurin suojelu, kaupallinen kuljetustoiminta merellä ja arvokuljetukset, maanpuolustus, koulutus, kulttuurilliset syyt, tutkimus ja historialliset tarkoitukset.

Firearms United ei tiedä mitä tällä ”kulttuurillinen poikkeus tarkoittaa”.

Asekeräilijät:
Mikään ei direktiivin puolesta muutu Suomessa. Keräily sallitaan, mikäli keräilijä omaa keräilyluvan.

Urheiluampujat:
Kategorian A aseisiin voidaan myöntää poikkeus, mikäli yksilö osallistuu aktiivisesti harrastustoimintaan tai kilpailuihin. Asepassiin lisätään mahdollisuus kategorian A-aseiden viemiseksi maasta toiseen kilpailuja varten. Kukaan ei kuitenkaan ole selvittänyt, miten lentoyhtiöt suhtautuvat tähän…

Reserviläiset:
Asevoimat, poliisi ja viranomaiset ovat direktiivin ulkopuolella. Reserviläispoikkeus mahdollistaa kategorian A-aseiden myöntämisen reserviläisille. (Tässä kohtaa on hyvä hykerrellä hiljaa, kuuluuhan kategoriaan A konetuliaseet, erilaiset heittimet sekä olalta laukaistavat ohjukset. Kuka haluaa Apilaattorin?)

Sveitsi:
Erityispoikkeus Sveitsiläisille, jotka ovat käyneet armeijan, jotta heille voidaan antaa palvelusase kotiin entiseen malliin.
FU:n Sveitsin siipi kommentoi, että koska ampumaurheilijat ovat tästä unohdettu kokonaan niin kuppi menee nurin. Listalla on muun muassa Erotaan Schengenistä kansanäänestys.

Kotisepintä:
Aseiden kuluneita osia saa vaihtaa, jälleenlataus on mahdollista direktiivin puitteissa. Vicky Fordin kirjeessä ei lue yksityiskohtia, mutta FU:n toimitus on nähnyt koko tekstin, jossa kielletään sellaiset muutokset, jotka johtavat aseen kategorian muuttumiseen. (Lue: yli 10 patruunan kiinnittäminen metsästysaseeseen rinnastetaan haulikon piipun katkaisuun tai aseen muuttamiseen automaattiaseeksi.)

Lääkärintarkastukset:
Jokainen jäsenmaa saa toimia miten haluaa, kunhan luvanhaltijan soveltuvuutta seurataan joko jatkuvasti tai säännöllisesti. Tulkinnan mukaan Suomen nykymalli olisi riittävä.

Ne jotka ovat lukeneet tänne asti:
Kuten näppärimmät ovat jo huomanneet, mikäli tuota direktiiviä tulkitaan oikein, niin pelkästään reserviläispoikkeuksella voimme aseistaa KAIKKI vauvasta vaariin tässä maassa kategorian A-asein, eli konetuliasein, heittimin tai vaikka olalta laukaistavin ohjuksin.

Se tarkoittaa, että kaikki rajoitukset, joita tämä tuo tullessaan ovat kotoperäisiä, suomalaisten päättäjien käsialaa.
 

hansai

Ylipäällikkö
Kokoomus kiittelee asedirektiivistä syntynyttä sopua

Lain valmistelu on herättänyt Suomessa kiivasta keskustelua, koska sen on pelätty vaarantavan suomalaisten reserviläistoiminnan ja metsästysharrastuksen.EU:ssa valmistellusta asedirektiivistä on saatu aikaan neuvottelutulos, kertovat kokoomuksen kansanedustajat tiedotteessa. Lain valmistelu on herättänyt Suomessa kiivasta keskustelua, koska sen on pelätty vaarantavan suomalaisten reserviläistoiminnan ja metsästysharrastuksen.

Kokoomuksen kansanedustajien mielestä lopputulos on varsin hyvä, koska Suomen erityishuoliin on vastattu.

–  Asiat säilyvät Suomessa jotakuinkin ennallaan. Tämä prosessi on merkittävä työvoitto ja osoitus siitä, että pienikin maa voi vaikuttaa EU:n päätöksiin olemalla aktiivinen, sanoo kokoomuksen eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Jukka Kopra.

Suuren valiokunnan puheenjohtajan Anne-Mari Virolaisen mukaan asedirektiivin käsittely on ollut Suomelle vaativa prosessi.

–  Komission nopeasti Pariisin terrori-iskujen jälkeen antamassa esityksessä ei ehditty tekemään riittävän kattavia vaikutusarviointeja. Esitys olisi siinä muodossaan heikentänyt suomalaisten mahdollisuuksia harjoittaa reserviläistoimintaa ja metsästystä, Virolainen sanoo.

Asedirektiivi sääntelee sitä, miten yksityishenkilöt voivat laillisesti hankkia ja pitää hallussaan aseita sekä viedä niitä EU-maasta toiseen.

EU-parlamentti äänestää vielä keväällä neuvottelutuloksen hyväksymisestä.
http://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/3132527/Kokoomus+kiittelee+asedirektiivista+syntynytta+sopua
 
Ei tämä ihan kotimaisten poliitikkojen vika ole, tosin tiukemmaksi he sen lopullisen lain toki saavat. Koska direktiivi astuu voimaan ja ketkä ovat silloin hallituksessa?

Mielestäni tämä ei ole itsenäisen valtion toimintaa.
 
Kyllä nyt taas kelpaa kabinettien koktailkesteillä taputella toinen toisiaan selkään ja samalla esittää ulospäin kuinka hienosti asia on onnistuttu hoitamaan ja kuinka fantastisesti Suomen näkökulmat on jälleen kaiken kattavasti huomioitu. Samalla koettelemuksista sepitetään totuudentorven toimesta todellinen tarunhohtoisten sankaritarinoiden saaga, jonka nostama laakeriseppele kutreillaan saa muutama ammattipoliitikko hetken parrasvalojen loisteessa paistatella ja keräillä itselleen irtopisteitä.

Tosiasiassa tämä oli Suomelle ja muille direktiiviä vastustaville toimijoille karmaiseva tappio - ennen seuraavaa tappiota, eikä tilanne tyhjänpäiväisellä selittelyllä mihinkään muutu tässä tilanteessa, jossa ainoa oikeasti edullinen ratkaisu olisi ollut koko direktiivin täystyrmäys. Saapahan muutama kovapalkkainen ammattipoliitikko kuitenkin olla istumassa kuunteluoppilaana "niissä pöydissä, joissa päätetään", vaikka käytännössä onkin yhdentekevää, mitä päätetään, kunhan päätetään ja ammattipoliitikko saa luoda henkilökohtaista uraansa kovalla palkalla.

Kirjoituksessa huomaan myös esimerkiksi seuraavan pöyristyttävän lauseen, jonka petollinen valheellisuus on punottu melkoisen paksusta pajunköydestä. Tai eihän EU koskaan valehtele, vaan antaa epähuomiossa väärää tietoa.

–  Komission nopeasti Pariisin terrori-iskujen jälkeen antamassa esityksessä ei ehditty tekemään riittävän kattavia vaikutusarviointeja. Esitys olisi siinä muodossaan heikentänyt suomalaisten mahdollisuuksia harjoittaa reserviläistoimintaa ja metsästystä, Virolainen sanoo.
Tämä ei pidä kyllä ollenkaan paikkaansa, koska EU-asekieltodirektiiviä ja sen kieltolausekkeita oli jo viime syksyn terrori-iskuihin mennessä valmisteltu jo noin vuoden ajan. Tässä ajassa olisi varmasti kyetty vaikutusarvioinnin laatimiseen ennen esitystä ja ehkä sellainen onkin tehty, mutta tulokset eivät olekaan suurelle yleisölle mieleisiä. EU-komissio on tiennyt täsmälleen ja tarkasti, mitä on tekemässä ja tavoite on todella kirkkaasti mielessä. Nyt sitä tavoitetta on jälleen edistetty maltillisen kukonaskeleen verran.

Nähdäkseni ainoa todella toimiva ratkaisu on FIXIT eli kansallisen tason käsienpesu koko roskasta. Olkoon FIXIT vaikka Suomen koko "itsenäisyyden" 100. juhlavuoden pääteema. Suomalaisten on korkea aika ryhtyä hoitamaan itse omat asiansa parhaaksi katsomallaan tavalla.
 
Vielä kun joskus joku viisas minulle selvittäisi, että jos (osittain laittomat) ihmiset Pariisissa tekevät salakuljetetuilla sota-aseilla terroriteon niin miten vastaavat teot ehkäistäisiin jatkossa kieltämällä suomalaisilta ja muiltakin harrastajilta lailliset ja luvalliset aseet, niin olisin TOSI tyytyväinen..
 

Bushmaster

Ylipäällikkö
BAN
Lahjoittaja
Vielä kun joskus joku viisas minulle selvittäisi, että jos (osittain laittomat) ihmiset Pariisissa tekevät salakuljetetuilla sota-aseilla terroriteon niin miten vastaavat teot ehkäistäisiin jatkossa kieltämällä suomalaisilta ja muiltakin harrastajilta lailliset ja luvalliset aseet, niin olisin TOSI tyytyväinen..

Tässä laulussa se kerrotaan...

 

Vonka

Ylipäällikkö
Lahjoittaja
ELSO 3.0
Tässä laulussa se kerrotaan...

Aah, Vysotski! Mies ja kitara, moskovalainen kapakka... Hän vastusti järjestelmää. Laulu Leningradin leirit oli miltei liikaa. Vysotski lauloi, miten leningradilaiset kuolivat sodan aikana nälkään mutta pamput söivät jossain kaukana. Vysotski itse määritteli paikkansa yhteiskunnassa: "Olen ihminen, jonka kaikki tuntevat, minua ei pidetä virallisena henkilönä saatikka virallisena runoilijana, eikä minulla ole mitään tarvetta harjoittaa itsesensuuria".

Outoa, että jopa Neuvostoliitossa sai vähän keulia, kun vertaa nykypäivään. Tosin Vysotski kuoli sydänkohtaukseen jo nelikymppisenä. On sanottu, että viina vei miehen.
 

Bushmaster

Ylipäällikkö
BAN
Lahjoittaja
Aah, Vysotski! Mies ja kitara, moskovalainen kapakka... Hän vastusti järjestelmää. Laulu Leningradin leirit oli miltei liikaa. Vysotski lauloi, miten leningradilaiset kuolivat sodan aikana nälkään mutta pamput söivät jossain kaukana. Vysotski itse määritteli paikkansa yhteiskunnassa: "Olen ihminen, jonka kaikki tuntevat, minua ei pidetä virallisena henkilönä saatikka virallisena runoilijana, eikä minulla ole mitään tarvetta harjoittaa itsesensuuria".

Outoa, että jopa Neuvostoliitossa sai vähän keulia, kun vertaa nykypäivään. Tosin Vysotski kuoli sydänkohtaukseen jo nelikymppisenä. On sanottu, että viina vei miehen.
Kun kuuntelee Vysotskin itsensä laulamia lauluja, kuulee/tuntee miehen kokemukset, mielipiteen ja sanoman N-liitosta ihan aidosti iholla vaikka ei venäjänkieltä osaakkaan...:salut:
 

Bushmaster

Ylipäällikkö
BAN
Lahjoittaja
Ai niin..Jussi Halla aholle iso kiitos asedirektiivin kanssa painimisesta:salut:

Mutta kokoomus voi vetää asian hoidosta tumppuun kuten on ennenkin tehnyt....:mad:
 
Vielä kun joskus joku viisas minulle selvittäisi, että jos (osittain laittomat) ihmiset Pariisissa tekevät salakuljetetuilla sota-aseilla terroriteon niin miten vastaavat teot ehkäistäisiin jatkossa kieltämällä suomalaisilta ja muiltakin harrastajilta lailliset ja luvalliset aseet, niin olisin TOSI tyytyväinen..
Jos tekee pahaa luvattomilla aseilla niin niitä on paljon vaikeampi kieltää. Lisäksi Brysselillä on ilmiselvä tavoite saada kansalaisilta luvalliset aseet pois joten terrorismi (jota ovat itse edistäneet monikulttuurisuudella ja laittomalla maahanmuutolla) on hyvä syy siihen.

Nuo ovat täysin käsi kädessä. Laiton maahanmuutto, kansainvaellus, monikulttuurisuus, globalismi, eurososialismi, asekiellot. Alkuperäisten asukkaiden vastustelu on saatava nujerrettua.

En minä enää yhtään ihmettele esim. Romakkaniemen ulostuloja eri aiheissa. Eipä ihmetytä jos esimerkiksi Liisa Jaakonsaari, Erkki Tuomioja ja Heidi Hautala samaan aikaan kannattavat EU-direktiiviä kun ajavat lisää maahanmuuttoa, monikulttuurisuutta ja muuta mädätystä. Eurooppa on saatava sekaisin jotta tarjoutuu mahdollisuus päästä hallitsemaan.

Toivo on siinä että Ranskassa alkaa muutos, Hollannissa alkaa muutos, ehkä Saksassa... jopa Ruotsissa

Mutta kuinka Bryssel reagoi siihen. Alkaa vuosien tai jopa vuosikymmenen kehitys jossa luisutaan kohti totalitarismia ja väkivaltaa? Siitä Suomen on paras pysyä sivussa. Yritetään olla niitä tolkun ihmisiä.
 

Bushmaster

Ylipäällikkö
BAN
Lahjoittaja
Siitä Suomen on paras pysyä sivussa. Yritetään olla niitä tolkun ihmisiä
Niitä ihmisiä haukutaan "nationalisti populisteiksi" ja "putinisteiksi" ja näillä fiiliksillä suomea ja suomen kansaa viedään kohti" lahtipenkkiä" ihan täysillä poliittisilla purjeilla puoluetta katsomatta...:confused:
 
Niitä ihmisiä haukutaan "nationalisti populisteiksi" ja "putinisteiksi" ja näillä fiiliksillä suomea ja suomen kansaa viedään kohti" lahtipenkkiä" ihan täysillä poliittisilla purjeilla puoluetta katsomatta...:confused:
Tuota minä olen vihreiden ja vasemmistodemareidenkin kohdalla joskus miettinyt. Kun ovat nämä persut, kepulaiset ja entisaikojen kokoomuslaisetkin heidän turvanaan tätä maata mitä todennäköisimmin sitkeimmin puolustamassa niin kannattaako esimerkiksi Jaakonsaarenkaan kampanjoida Brusselin käytävillä direktiivien puolesta ja samaan aikaan toivoa laivalasteittain laittomia tulijoita Eurooppaan

Suomi sijaitsee sellaisessa paikassa että ilman tervettä kansallismielisyyttä me katoamme.
 
Viimeksi muokattu:

Bushmaster

Ylipäällikkö
BAN
Lahjoittaja
Tämä mies teki laulunsa omasta ja muiden elämästä N-liitossa...suunta on Eu:ssa sama mutta ihmiset ovat sokeita, kuuroja ja tyhmiä tai liian laiskoja..? ..mutta nyt alkaa ilmeisesti olemaan jo liian myöhäistä kääntää kelkkaa...? :confused:

 
Viimeksi muokattu:

Fremen

Ylipäällikkö
Suomi sijaitsee sellaisessa paikassa että ilman tervettä kansallismielisyyttä me katoamme.
Tämä on erittäin hyvä huomio itse asiassa. Sijaitsemme imperialistisen suurvallan vasemmassa kainalossa, toisin kuin yksikään muu eurooppalainen maa. Suomen sukuisten veljeskansojemme kohtalo on viimeisten sadan vuoden osalta perin karua luettavaa... liivi, lätti ja karjala ovat kielinä katoamassa historiaan, marin, udmurtin, komin ja mordvan kohdalla ei ole syytä optimismiin... Stalinin väkivaltakoneito murhasi 1930-luvulla puoli miljoonaa suomalais-ugrilaista, ja tästä kansanmurhasta vaietaan edelleen.
Meidän on reserviläisinä puolustettava tätä maata. Vala ja isänmaallisuus velvoittavat.

ps. Halu vaan tapella naapurin kanssa on plussaa.
 

JR49

Ylipäällikkö
Lahjoittaja
Näin sanoo puolustusministeriö.
En ole asiaa seurannut juuri muuten kuin forumin välityksellä, joten asiasta tietävät voivat kommentoida keskenään.

EU:n asedirektiivi lähes valmis - Suomen kärkitavoitteet saavutetaan
Puolustusministeriö 16.12.2016 10.04
Tiedote
Neuvottelut EU:n asedirektiivin muuttamiseksi ovat tulossa päätökseensä ja viimeiset hyväksymiset itse sisällön suhteen ovat meneillään.

Euroopan parlamentti ilmoitti, että neuvotteluissa on päästy neuvoston, Euroopan parlamentin ja komission kanssa yhteisymmärrykseen. Ensi viikolla puheenjohtajavaltio Slovakia raportoi neuvottelujen tuloksesta jäsenvaltioille, jonka jälkeen asia menee EU-neuvoston hyväksyntään. Tämän jälkeen Euroopan parlamentin IMCO (sisämarkkina-asiat) valiokunnan tulee vielä hyväksyä neuvottelutulos - todennäköisesti tammikuussa - ja sitten Euroopan parlamentti voisi hyväksyä asedirektiivin maaliskuussa täysistunnossa ja neuvosto ministerikokoonpanossa.

Suomen tavoite siitä, että maanpuolustuksen tarpeet turvataan ja aiheutetaan mahdollisimman vähän haittaa aseharrastajille, on toteutumassa.

Komission tavoitteena oli puuttua erityisesti terrori-iskuissa käytettyjen aseiden luvanvaraisuuteen. Päämäärä oli, että kaikkein vaarallisimmat aseet kielletään. Kielto olisi käytännössä lakkauttanut reserviläisammunnat kokonaan.

Suomen kanta oli alusta lähtien että emme hyväksy asedirektiiviin muutoksia, jotka vaikuttavat haitallisesti vapaaehtoisen maanpuolustuksen toimintaedellytyksiin ja reserviläisten koulutukseen.

Toisin kuin komission alkuperäisessä ehdotuksessa, vapaaehtoiseen maanpuolustukseen saadaan käyttää reserviläisaseita, lääkärintarkastuksia ei vaadita, A-luokan - eli kiellettyjen aseiden luokan - aseisiin voi saada hyvin monella perusteella poikkeusluvan. Niitä ovat mm. ampumaurheilu, kulttuuriset, tutkimukselliset ja historialliset tarkoitukset. Ikärajat säilyvät ennallaan eikä lupia tarvitse itse uusia viiden vuoden määräaikaisuuden jälkeen.

Direktiivi sallii myös aseiden etäkaupan, millä on merkitystä erityisesti Suomen kaltaisessa pitkien etäisyyksien maassa.

Direktiivi tuo muutoksia kansalliseen säädöspohjaamme ja aiheuttaa tarpeen tarkentaa erityisesti aselainsäädäntöämme.

Lisätietoja antaa hallitussihteeri Perttu Wasenius puolustusministeriöstä puh 0295 140 603.
 

jurppi

Ylipäällikkö
Näin sanoo puolustusministeriö.
En ole asiaa seurannut juuri muuten kuin forumin välityksellä, joten asiasta tietävät voivat kommentoida keskenään.

EU:n asedirektiivi lähes valmis - Suomen kärkitavoitteet saavutetaan
Puolustusministeriö 16.12.2016 10.04
Tiedote
Neuvottelut EU:n asedirektiivin muuttamiseksi ovat tulossa päätökseensä ja viimeiset hyväksymiset itse sisällön suhteen ovat meneillään.

Euroopan parlamentti ilmoitti, että neuvotteluissa on päästy neuvoston, Euroopan parlamentin ja komission kanssa yhteisymmärrykseen. Ensi viikolla puheenjohtajavaltio Slovakia raportoi neuvottelujen tuloksesta jäsenvaltioille, jonka jälkeen asia menee EU-neuvoston hyväksyntään. Tämän jälkeen Euroopan parlamentin IMCO (sisämarkkina-asiat) valiokunnan tulee vielä hyväksyä neuvottelutulos - todennäköisesti tammikuussa - ja sitten Euroopan parlamentti voisi hyväksyä asedirektiivin maaliskuussa täysistunnossa ja neuvosto ministerikokoonpanossa.

Suomen tavoite siitä, että maanpuolustuksen tarpeet turvataan ja aiheutetaan mahdollisimman vähän haittaa aseharrastajille, on toteutumassa.

Komission tavoitteena oli puuttua erityisesti terrori-iskuissa käytettyjen aseiden luvanvaraisuuteen. Päämäärä oli, että kaikkein vaarallisimmat aseet kielletään. Kielto olisi käytännössä lakkauttanut reserviläisammunnat kokonaan.

Suomen kanta oli alusta lähtien että emme hyväksy asedirektiiviin muutoksia, jotka vaikuttavat haitallisesti vapaaehtoisen maanpuolustuksen toimintaedellytyksiin ja reserviläisten koulutukseen.

Toisin kuin komission alkuperäisessä ehdotuksessa, vapaaehtoiseen maanpuolustukseen saadaan käyttää reserviläisaseita, lääkärintarkastuksia ei vaadita, A-luokan - eli kiellettyjen aseiden luokan - aseisiin voi saada hyvin monella perusteella poikkeusluvan. Niitä ovat mm. ampumaurheilu, kulttuuriset, tutkimukselliset ja historialliset tarkoitukset. Ikärajat säilyvät ennallaan eikä lupia tarvitse itse uusia viiden vuoden määräaikaisuuden jälkeen.

Direktiivi sallii myös aseiden etäkaupan, millä on merkitystä erityisesti Suomen kaltaisessa pitkien etäisyyksien maassa.

Direktiivi tuo muutoksia kansalliseen säädöspohjaamme ja aiheuttaa tarpeen tarkentaa erityisesti aselainsäädäntöämme.

Lisätietoja antaa hallitussihteeri Perttu Wasenius puolustusministeriöstä puh 0295 140 603.
Taitaa mennä niin että vain metsästäjät on unohdettu ja he tulevat saamaan rajoituksia erilaisten itselataavien (=puoliautomaattien) aseiden sekä niiden varusteiden suhteen. Mutta ainakin Suomessa metsästäjien etujärjestöt ovat olleet hiljaa tämän prosessin ajan. Ilmeisesti asia ei juurikaan kiinnosta heitä.

Mutta lopullinen totuus lienee vielä vaiheessa. Todennäköisesti meillä kyetään tekemään tyhmyyksiä kun direktiiveistä tehdään omia kansallisia säädöksiä.