Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Komissio kieltämässä itselataavat?

Viestiketju osiossa 'Kotimaan uutiset' , aloittaja magitsu, 25.10.2015.

 1. Herman30

  Herman30 Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  08.10.2013
  Viestejä:
  5,252
  Tykkäykset:
  7,958
  Pisteet:
  1,286
  Juuri tämän takia ei kannata vielä hurrata.
   
 2. PekkaSavo

  PekkaSavo Eversti

  Liittynyt:
  26.03.2016
  Viestejä:
  1,719
  Tykkäykset:
  3,663
  Pisteet:
  316
  Mielenkiintoistahan on alkaako sellainen hidas vuosia kestävä Petrojen romutus - tai myynti ulkomaille niin että joku nettoaa mutta eivät niiden omistajat.

  Jos esim. Petraa ei saa periä niin "suolampihan" niitä kutsuu. Ei se mahdu moraalikäsityksiini että ihmisten pitäisi luopua niistä ilmaisiksi jotta voidaan romuttaa tai jobbari vaurastuu.

  Eikö tuossa direktiivissä koskettu esim. patruunoiden myyntiin (määrälliset rajoitukset?) tai tähtäinlaitteisiin?
   
  Viimeksi muokattu: 16.12.2016
 3. Mainos 4. Rauhantekijä

  Rauhantekijä Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  25.01.2015
  Viestejä:
  4,325
  Tykkäykset:
  6,733
  Pisteet:
  1,286
  Hmm... onko meillä tietoa siitä millaisen sakkorangaistuksen siitä saa jos ase hukkuu suolampeen?
  Jotain varomatonta käsittelyähän siinä voinee tosiaan olla ja siksi rikoksen tunnusmerkit ehkä täyttyvät. Että niinku suoraan sanoen, paljonko se aseen piilottaminen käytännössä maksaisi?
   
 5. Fencer

  Fencer Majuri

  Liittynyt:
  15.09.2014
  Viestejä:
  1,212
  Tykkäykset:
  1,478
  Pisteet:
  156
  En ole kuullut, että siitä rangaistaisiin. Kaipa siinä tapauksessa arvioidaan voiko pudottaja tai ulkopuolinen löytää aseen, ts. viranomainen pohtii onko hukkaamisesta vaaraa heti tai seuraavien vuosikymmenien aikana. Toki voi olla vaikea hakea uutta lupaa mihinkään muuhun rautaan jatkossa, kun rekisterissä lukee case suolampi.
   
  PSB 5500 ja Rauhantekijä tykkäsivät tästä.
 6. Herman30

  Herman30 Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  08.10.2013
  Viestejä:
  5,252
  Tykkäykset:
  7,958
  Pisteet:
  1,286
  Sakko varmaan tuntuu vähemmän kuin mitä aseen menettäminen merkitsisi (sekä rahallisesti että emotionaalisesti). Varsinkin jos on ase myös itsepuolustusmielessä eikä ainoastaan metsästysaseena.
   
 7. Laamanator

  Laamanator Eversti

  Liittynyt:
  21.04.2013
  Viestejä:
  1,811
  Tykkäykset:
  3,316
  Pisteet:
  316
  Halla-aho on antanut kyllä korvaamattoman työpanoksen hyvän asian puolesta. Onhan tällä itselläkin oma lehmä ojassa ja riittävästi toimialan asiantuntemusta.


  Jos en aivan väärin muista, niin pelkästään metsästysperusteella ei ole myönnetty osto- tai hallussapitolupia TT3-kivääreihin enää 2007 voimaan tulleen aselupakäytäntöjen yhtenäistämisohjeen (AYO) jälkeen, josta siitäkin on jo pian kymmenen vuotta. Täten direktiivin hengen mukainen käytäntö on ollut Suomessa voimassa jo vuosikymmenen verran, jolloin uusia haittavaikutuksia ei välttämättä tule lainkaan. Tietenkin sillä edellytyksellä, ettei tämä suhmurointi tuota enää mitään yllätyksiä. Tulee muistaa, ettei asia suinkaan ole vielä loppuun käsitelty eikä kannata nuolaista ennen kuin tipahtaa.

  Sitä mä en tosin vieläkään käsitä, että miten ihmeessä itsenäinen valtio joutuu tällä tavalla puolustamaan omaa kansallista lainsäädäntöään jossain EU:ssa, kun käsittääkseni jokainen itsenäinen valtio päättää omasta lainsäädännöstään ja muista sisäisistä asioistaan ihan itse. Tässä hyvä mietintö Suomen itsenäisyyden 100. juhlavuoden kunniaksi.
   
  Aquilifer, PSB 5500, Bushmaster ja nämä jäsenet tykkäsivät tästä.
 8. Bushmaster

  Bushmaster Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  24.06.2015
  Viestejä:
  12,528
  Tykkäykset:
  21,125
  Pisteet:
  1,286
  Mikä itsenäisyys = itärajan kontrollin kahdenväliset neuvottelut/sopimukset....?

  VMP !
   
 9. Laamanator

  Laamanator Eversti

  Liittynyt:
  21.04.2013
  Viestejä:
  1,811
  Tykkäykset:
  3,316
  Pisteet:
  316
  Naapurivaltiot sopivat keskenään rajavalvonnan toteutuksesta ja vastuujaosta, mikä on normaali proseduuri, että kahden valtion raja saadaan toimimaan halutulla tavalla. Ilmeisesti Ruotsin kanssa sopimukset ovat jääneet kuitenkin tekemättä tai sitten niitä ei ole noudatettu.

  Suomen pitäisi tehdä ryhtiliike ja sanoutua irti EU:n mielivaltaisten direktiivien noudattamisesta. Ehkä tämä saisi kannatusta myös muiden jäsenmaiden keskuudessa, jonka jälkeen EU voidaan palauttaa takaisin lestiinsä talous- ja kauppaunionina. Siinä muodossa siitä voisi olla jotain hyötyäkin eikä pelkkää haittaa.

  Mitä Suomen kansallinen lainsäädäntö jollekin EU:lle kuuluu? Tämä on hyvä kysymys.
   
  PSB 5500 tykkäsi tästä.
 10. MeriTJ

  MeriTJ Kapteeni Lahjoittaja

  Liittynyt:
  09.08.2014
  Viestejä:
  866
  Tykkäykset:
  1,458
  Pisteet:
  76
  Juu, nimenomaan erittäin iso kiitos Jussi Halla-Aholle eikä hänen puolueelleen. Persut oli ihan samanlaisia keijoannikkeja kuin kokkaritkin puolueena tässä asiassa.
   
  Beerfect ja PSB 5500 tykkäsivät tästä.
 11. MeriTJ

  MeriTJ Kapteeni Lahjoittaja

  Liittynyt:
  09.08.2014
  Viestejä:
  866
  Tykkäykset:
  1,458
  Pisteet:
  76
  Parahin veli @Laamanator , nyt muistat väärin. Itselläni on metsästysperusteella TT3 viime vuodelta, duunikaverilla tältä vuodelta sekä lukuisilla muilla tutuilla viime vuosilta. TT3 kivääri on erittäin perusteltu mm vaarallisen riistan metsästyksessä ja ei tuossa asiassa ole ollut käsittääkseni juuri köhimistä kun asiassa ollut perusteet kunnossa ja haastattelussa on tullut selväksi että hakija on tosissaan ja hommassa on järkisyyt taustalla.
   
  jurppi, PSB 5500, Bushmaster ja 2 muuta jäsentä tykkää tästä.
 12. Laamanator

  Laamanator Eversti

  Liittynyt:
  21.04.2013
  Viestejä:
  1,811
  Tykkäykset:
  3,316
  Pisteet:
  316
  Voin aivan hyvin muistaa täysin väärin tai sitten olen ymmärtänyt väärin ja koko rajoitus on ollut vain alueellinen. Muistikuvani mukaan TT3-kivääreiden lupaperusteita rajoitettiin aikanaan siten, että niiden hakijalta edellytettiin käytännössä SRA-/IPSC turvallisen ampujan korttia. Sitä ennen niitä sai myös pelkällä metsästysperusteella ilman em. kortteja ja tämä tiukennus olisi ajoittunut aikaan noin kymmenisen vuotta taakse päin, jolloin AYO julkaistiin. Tästä on kulunut jo monta vuotta aikaa ja muisti on voinut hyvinkin tehdä tepposensa. Metsästäjiä tämä ei silloinkaan haitannut, koska asian kanssa "voitiin elää".

  Summasummarum, jos direktiivi ei enää jatkokäsittelyssä tuota uusia yllätyksiä, niin sen vaikutukset jäänevät Suomen kansalliseen lainsäädäntöön todennäköisesti nimellisiksi. Suomessa on jo direktiivin kohteena olevien asetyyppien osalta hyvä, toimiva ja tarkoituksenmukainen lainsäädäntö sekä lupaperusteet, mikä on huomattavan paljon verrattuna monen jäsenmaan vastaavaan käytäntöön, mikä voi olla hyvinkin puutteellinen ja sekava. Joka tapauksessa vielä ei kannata nuolaista ennen kuin tipahtaa ja tämähän on vain yksi kieltokierros ennen seuraavaa, joka alkanee jo hyvin pian lähitulevaisuudessa. Kaikista parasta olisi direktiivin tyrmääminen aivan loppusuoralla ja sen jälkeen alkuperäisen tarkoituksen päinvastaisesti - merkittävien helpotusten leipominen direktiiviin ennen sen hyväksymistä. En näkisi sitäkään aivan mahdottomana, jos vain tahtoa, määrätietoisuutta ja neuvottelutaitoa löytyy.
   
  MeriTJ ja PSB 5500 tykkäsivät tästä.
 13. Tango-Mike-Heavy

  Tango-Mike-Heavy Luutnantti

  Liittynyt:
  26.11.2015
  Viestejä:
  452
  Tykkäykset:
  1,323
  Pisteet:
  36
  Täyttä farssia on koko tämä asedirektiivitouhu ollut alusta asti eikä tällä ole todellisuuden kanssa mitään tekemistä. EU on aivan itse ryssinyt hommansa ja ainoa looginen ratkaisuhan on tietenkin rankaista lainkuuliaisia kansalaisia. Esim. Bataclanin tapahtumista voidaan syyttävä sormi osoittaa suoraan Ranskan tiedustelupalvelun toiminnan munattomuuteen (foliohattuinen voisi jopa epäillä kyseistä tapahtumaa tilaustyöksi) ja jossain tuolla suunnitellaan pahoja tälläkin hetkellä - eikä varmasti vähiten EU -komissiossa.

  Suomelle ainoa järkevä tapa toimia olisi ilmoittaa vain kylmästi että "Ei käy." ja nähtäväksi jääkin löytyykö keneltäkään palleja tehdä kyseisen kaltainen ilmoitus (Tsekeillä mahdollisesti löytyy). Tässä direktiivissä ei Suomen kannalta ole yksinkertaisesti mitään hyvää. Suomi on hoitanut omat aseasiansa järkevästi ja nykyiset lait ovat juuri sopivan tiukat. "Tämän kanssa voidaan elää" ja muut latteudet ovat jo kokeneet inflaation.

  Myöskään lipaskapasiteetin rajoituksia ei voida millään lailla pitää "minimaalisina" tai järkevinä. Eivätpä estäneet Kalifornian 10 paukun rajoitukset viime vuotisia San Bernardinon joukkomurhiakaan. En nyt jaksa enää avata kyseistä pykälää enempää, vaan mikäli jotakuta kiinnostaa niin toimarien ketjussa - jossa liki 800 sivua aiheesta - on sekin myllätty juurta jaksaen. Toistaiseksi fiksuin ehdotus asian hoitamiseksi (mikäli tuollainen rajoitus nyt sitten todellakin tulisi) jota olen kuullut olisi luoda erillinen lipaslupa jolloin itse aseita ei tarvitsisi uudelleenluvittaa/luokitella.

  Jokaisen kannattaa myös omalla kohdallaan sitten miettiä onko aseiden uudelleenluvittaminen A-luokkaan edes järkevää (ellei tietysti ole aivan pakko) sillä todennäköisesti seuraavassa kieltokiimassa pyritään kieltämään koko A-luokka kertarysäyksellä. Niin, ja huhujen mukaan Ranska suunnitteleekin jo tällä hetkellä A6 -luokkaisten takavarikointia ilman kompensaatiota. Siinä demokratiaa kerrakseen.
   
  Erkki, Ikarus, Fremen ja 6 muuta jäsentä tykkää tästä.
 14. Mainos 15. Goldbrand

  Goldbrand Alokas

  Liittynyt:
  19.05.2015
  Viestejä:
  8
  Tykkäykset:
  12
  Pisteet:
  0

  Voin henkilökohtaisesta kokemuksesta sanoa, että TT3-kiväärin hankintaluvan saamiseen ei tarvinnut vuonna 2015 SRA- tai IPSC-statusta, perusteena poliisille passasi hyvin MPK ammunnat, joihin tarvitsi oman itselataavan kiväärin.

  Toki edelliseltä vuodelta löytyi todistuksena harrastuksesta jokunen MPK-kurssi ammuntakurssi laina-aseilla ja MAAKK sitoumus varmaankin myös avitti asiaa. Mainitsin myös, että SRA kiinnostaa jollain aikavälillä, mutta vielä ei ole SRA korttia.
   
 16. J0h1F

  J0h1F Majuri

  Liittynyt:
  21.08.2015
  Viestejä:
  1,052
  Tykkäykset:
  1,736
  Pisteet:
  156
  Petrahan pysyy B7:nä, kunhan siinä ei käytä .308 Valmet M76:n 20 patruunan lipasta (muita yli 10 patruunan lippaita ei olekaan siihen). Mikään ei siltä osin muutu, ellei jostain syystä haluta omia kiristyksiä kotimaiseen lainsäädäntöön.
  Patruunoiden myyntiä ei rajoitettu, eikä tähtäinlaitteita.

  Yhtenäistämisohjeesta luovuttiin jo hyvän aikaa sitten.
   
  Laamanator ja PSB 5500 tykkäsivät tästä.
 17. Vonka

  Vonka Ylipäällikkö Lahjoittaja ELSO 3.0

  Liittynyt:
  14.08.2013
  Viestejä:
  17,691
  Tykkäykset:
  27,714
  Pisteet:
  1,286
  Suomi sai tavoitteensa läpi asedirektiivissä – reserviläisharrastus ja alaikäisten rinnakkaisluvat pysyvät sallittuina

  Euroopan unionin jäsenmaat ovat päässeet sopuun uudesta ampuma-asedirektiivistä. Sisäministeriön mukaan direktiivi ei tule estämään reserviläistoimintaa tai muuta aseharrastamista Suomessa.

  Sisäministeri Paula Risikko iloitsee, että Suomi sai jäsenmaiden neuvotteluissa läpi omat tavoitteensa.

  – Suomalaisten virkamiesten kova työ on tuottanut tulosta. Neuvottelut olivat haastavat ja eri tahojen näkemykset vaihtelivat suuresti, Risikko sanoo tiedotteessa.

  Uusi direktiivi tulee kieltämään lähtökohtaisesti tietyt puoliautomaattiaseet ja ison lippaan yhdistelmät, mutta tällaisiin pyssyihin voi saada poikkeuslupia eri perusteilla. Suomelle tärkein sellainen on maanpuolustustarkoitus. Poikkeuslupia voivat saada myös keräilijät ja ampumaurheilijat.

  Suomi sai läpi myös tavoitteensa nykyisten ikärajojen säilyttämiseksi. Alaikäiset voivat siis jatkossakin saada rinnakkaisluvan, joka mahdollistaa metsästämisen.

  Asedirektiivineuvottelut kestivät reilun vuoden. Ne alkoivat Pariisin viime vuoden terrori-iskujen jälkeen.

  Sisäministeriön nettisivuille on koottu laaja kysymys-vastaus-palsta(siirryt toiseen palveluun) aiheesta.

  http://yle.fi/uutiset/3-9364469
   
 18. Kaira

  Kaira Majuri

  Liittynyt:
  09.02.2015
  Viestejä:
  1,027
  Tykkäykset:
  2,242
  Pisteet:
  156
  Suosikki kohta sisäministeriön kysymyksiä ja vastauksia osiosta:

  Ihan kiva, että Suomi sai neuvoteltua muiden maiden kanssa suotuisammaksi tulevat lakimuutokset.
   
 19. Nenialas Idook

  Nenialas Idook Kapteeni

  Liittynyt:
  04.08.2015
  Viestejä:
  908
  Tykkäykset:
  1,873
  Pisteet:
  76
  Iltalehdessä on juttu täälläkin olleesta Romakkaniemen "komissio mitään kieltämässä ole" -pläjäyksestä.

  Vaikka artikkelissa ei suoraan lehden suulla suoraan sanota Romakkaniemen puhuneen tuossa someavautumisessa ns. omiaan, jutussa tuodaan esiin faktoja tästä komission hankkeesta. Sen enempää selittelemättä kerrotaan Halla-ahon väittäneen Romakkaniemen valhedelleen. Jutussa kerrotaan myös, että esimerkiksi Päivi Nerg kehotti suomalaisia järjestöjä aktiivisuuteen.

  Toisaalta jutun on kirjoittanut Mikko Niskasaari, joten tulokulma ei yllätä.
   
  PSB 5500 ja J0h1F tykkäsivät tästä.
 20. Tango-Mike-Heavy

  Tango-Mike-Heavy Luutnantti

  Liittynyt:
  26.11.2015
  Viestejä:
  452
  Tykkäykset:
  1,323
  Pisteet:
  36
  Itse en tuon Romakkaniemen toimintaan luota pätkääkään ja sama pätee Kataiseen. Tässäpä Halla-Ahon mietteitä muutaman päivän takaisessa blogissaan. Sanoisin että puhtaasti asiallisin kirjoitus aiheesta pitkään aikaan.

  http://www.halla-aho.com/scripta/ampumaasedirektiivin_uudistamisesta_osa4.html
   
  Bushmaster, jurppi ja PSB 5500 tykkäsivät tästä.
 21. jurppi

  jurppi Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  01.08.2014
  Viestejä:
  3,009
  Tykkäykset:
  6,758
  Pisteet:
  1,286
  Kun lueskelee em. selvityksiä nousee esille aika monta käytännön kannalta järjettömiä seikkoja... muutama tuli heti mieleen.

  1. Lippaat ja muut luvalliset ja vaarattomat aseiden osat
  - ehdotetaan kiellettäviksi sarjatuliaseiden isot lippaat jne.

  Tiedän henkilöitä, esim. miltarian keräilijoitä jota satunnaisesti ovat keräilleet mm. sotien aikaisia tavaroita. Kaikki eivät tietenkään ole virallisia (luvan saaneita) keräilijöitä. Heille on vain sotien jäljiltä kertynyt vanhaa tavaraa. Siinä saattaa olla kaikenlaisten pistimien ja miekkojen ohella lippaita, konekiväärien patruunavöitä, patruunamagasiineja, erilaisia tyhjennettyjä patruunoita, tyhjennettyjä (deaktivoituja granaatteja, erilaisten raskaampien aseiden hulsyjä, dekoammuksia jne. Ehkä dekottuja aseita, niiden osia, lippaina jne. Joistakin on voitu näprätä lamppuja sekä lampunjalkoja, seinäkelloja jne. Kaikki vuosikymmenien aikana vapaasti ja luvitta kaikenlaisista (huuto)kaupoista ostettuja, löydettyjä, vaarin romulaatikkoon jääneitä, perintönä saatuja jne. jne.

  Nyt näyttää siltä että juuri em. lippaat muuttuvat erityisen vaarallisiksi ja luvanvaraisiksi..Mitä sitten? Tuskinpa tällaiseen kukaan puuttuu millään tavoin?
  Eikä siihen ole aihettakaan. Hyvä ettei mainitut dekotut granaatit ja suurempi kaliberisten aseiden, tykkien jne. (deko)ammukset muutu luvan varaisiksi..

  Mutta, sellaiselle henkilölle jolla sattuu olemaan luvallinen itselataava metsästysase saattaa olla hankaluuksia. Direktiivin mukaan hän menettää aseensa jos ilmenee että häneltä löytyykin jonkinlainen, vaikkapa vain ikivanha jonkinlainen lipas tms., joka sinällään on täysin irrallista museotavaraa. Saako laillisten aseiden takavarikoinnin lisäksi vielä sakkoja tai vankeutta päälle?

  Jonkinlainen oikeusturva pitäisi olla tällaisten tavaroiden omistajillakin..

  2. Jokavuotinen jatkuvan harrastuksen osoittaminen aseluvan säilymisen ehtona?
  - Kelpaako vain tietyn virallisen lajin harjoittelu ampumaradalla edellytykseksi.
  Mutta kun niihin virallisiin lajeihinkin harjoitellaan niin monella erilaisella tavalla
  Tottakai harjoituksissa ammutaan kilpailunomaisia sarjoja..mutta se on vain yksi (toki tärkeä) osa harjoittelua.
  - kuinka paljon pitää kutakin eri lajia harjoitella erikseen?
  - siis kelpaako harjoitteluksi muukin kuin ainoastaan sellainen jossa patruuna paukahtaa?
  - kelpaako näytöksi se että harjoittelee vaikkapa ilma-aseella kotioloissa?, tai ns. laseraseella? Tai jos tekee vaikkapa ns. tähdättyjä nostoja ja tyhjällä aseella laukomisia? Tai muita keskittymis-/mielikuvaharjoituksia jne.?

  Pitääkö kaikista harrastamistaan ampumalajeista (eri aseet, haulikot, pistoolit, kiväärit, SRA, urheiluammunta jne.) toimittaa viranomaisille erilliset selvitykset harjoittelusta radalla (tulospöytäkirjat jne.), tiesot muunlaisista harjoituksista jne.

  Ehkä tällaiseenkin saadaan vielä lainsäätäjän hyvät ohjeet ettei tietämättään tai vahingossa syyllisty laittomuuksiin tai muuten jää aseluvan jatkumisen edellytykset esittämättä.

  Jo nykyisellään on peruutettu aselupia jollei ole toimittanut viranomaisille selvitystä ammunnan harjoittamisesta ja anonut jatkolupaa määräaikaisella luvalla olleesta aseesta. Muuttuuko tämä selvityksen antaminen ja aseluvan uusiminen, mahdollisen uuden lain myötä, vuosittaiseksi?

  Mutta ehkäpä tällainen ylimääräisen sekavuuden ja byrokratian luominen on vain tarkoituksellista hankaluutta ammunnan harrastajille ja aseen omistajille.
   
  PSB 5500 tykkäsi tästä.
 22. Kaira

  Kaira Majuri

  Liittynyt:
  09.02.2015
  Viestejä:
  1,027
  Tykkäykset:
  2,242
  Pisteet:
  156
  Tuo noista itselle tulee mieleen. Tuohon löytyy poliittista tahtoa laajalti ihan kotimaastakin.
   
  Bushmaster ja PSB 5500 tykkäsivät tästä.

Jaa tämä sivu