Kolmijalalla se tehokas kantama kasvaa about 800 metriin. Etenkin nykyään kun KK:sta alkaa löytymään optikkaa. Lisäksi voidaan puhua aluemaalista, eli pistemaalista. Silläkin on iso ero. Toisekseen ameriikkalaisilla on noin 6kpl .50cal konekivääriä keveän jalkaväenkomppanoissa(kin), jos oikein muistan. Noilla se tehokas ampumamatka on sama kuin omalla ITKK:lla, pari kilometriä.
Eräs brittiteksti käsitteli aseiden tehokkuutta pistemaaleihin. KvKK:t olivat aika tehottomia, koska heidän tulkintansa on se että luodin pitää lentää 1 metrin päästä kohteesta että laukauksella on vaikutusta kohteen toimintakykyyn, testissä heillä oli sähköisiä tunnistimia tätä varten kun testailivat. Tarkempaa matemaattista kaavaa en muista, mutta olisiko että ensin pitää saada muutama luoti joka 1-2 sekuntti lentämään tuon noin 1 metriä ison kuvitteellisen kehän sisään, ja sitten riittää 3-5 sekunnin välein luoti tuon kehän sisään. Tällä tavoin maali siis pyrkii suojautumaan. Ei välttämättä absoluttisen paikkaansa pitävä, mutta tässä mutuilun ja näkemyksien maailmassa tarjoaa edes jotakin konkreettista kiintopistettä .
Luonnollisesti etenkin 500 metriin ryhmän KvKK oli tehoton koska 6 laukauksen sarjasta vain yksi lensi tämän kehän sisään loput nousi taivaalle, eli sen lisäksi että patruunoita kuluu niin maali ei välttämättä edes keskeytä toimintaansa. Optiikalla varustettu pikakivääri toimi kuin häkä, ehdottomasti paras väline tuohon tarkoitukseen.
Aluemaali on taas kokonaan toinen juttu. Ameriikkalaiset aikanaan vähän vastaavalla systeemillä tutkivat ryhmän aseistuksen eri yhdistelmiä ja tehokkutta ja aluemaaliin yksittäinen kovekivääri vastasi kokonaista ryhmän kivääriaseistusta, tämä ennen Vietnamia mutta siis M14 ja M60 olivat silloin palvelusaseena. Tuollaisia sähköisiä systeemeitä oli ripoteltu isolle alueelle kuvaamaan vihollisen ryhmää tms
2ms aikainen BAReja tarvittiin muistaakseni kolme vastaamaan yhtä vyösyötteistä keveää konekivääriä, mutta tämä oli sodassa empiirisesti havaittu ei varsinaisesti testiolosuhteissa mitattu.