Miksi on niin hankalaa ymmärtää, että startup yrityksen ei tarvitse itse olla valmistamassa satoja tuhansia tai edes olla kehittämässä konseptitasolla olevaa tuotetta viimeiseen muotoonsa.
Ehkä tunnetuin suomalainen ase, eli Suomi-konepistooli on tästä mainio esimerkki. Aimo Lahden Konepistooliosakeyhtiö valmisti juuri sen verran aseita, että niillä saatiin osoitettua toimivuus PV:lle, Sveitsiin, Tanskaan ja Ruotsiin jossa niitä valmistettiin lisenssillä Tikkakoski Oy:n, Hispano Suizan, Madsenin ja Husqvarnan toimesta.
Kansainvälisesti vielä tunnetumpi esimerkki on Eugene Stonerin AR-10. Asemallin alkuperäinen valmistaja ArmaLite tuotti aseita alle 10 000 kappaletta vuosien 1956-1959 välillä ennenkuin myi patentin Coltille.
Pelkäänpä, että KAR-21:n ylenkatsomista vaihtoehtona uudeksi rynnäkkökivääriksi ei tulla tulevaisuudessa arvioimaan kovin suotuisasti.
Konekivääri on toki vielä mittaluokkaa monimutksisempi keksintö jollaisen suunnitteleminen vaatii kyllä isoltakin firmalta huomattavan määrän tuotekehitystä, eikä pienellä puljulla ole siihen yksin varmasti resursseja.