Korean Sota Osa II ?

Lähiaikojen päätökset on aivan järjettömän isoja. Niiden suuruutta ei voi oikeastaa edes käsittää.

Tämän sanottuani, kysyisinkin asiasta enemmän tietäviltä, että kuinka suuri on Trumpin todellinen päätäntävalta asiassa? Ymmärtääkseni USA:n presidentillä on järjettömästi valtaa koskien USA:ta uhkaavaa vihamielistä tahoa ja sen jopa ennalta ehkäisevää eliminointia. Jos Trump päättää sanoa kyllä, onko homma sitä myöten taputeltu, vai voiko kongressi/senaatti ja joku komitea vielä puhaltaa pelin poikki?
 
Jos Trump päättää sanoa kyllä, onko homma sitä myöten taputeltu, vai voiko kongressi/senaatti ja joku komitea vielä puhaltaa pelin poikki?

Teoriassa hänen ei tarvitse mennä edes kongressiin juttelemaan koska konflikti on periaatteessa taukotilassa. Joten hän ei tarvitse valtuutusta koska sota on ollut koko ajan olemassa. Mutta usko vain että joku siellä laittaa kalikkaa rattaiden väliin. Miksi kukkahattutädit eivät ole kauhuissaan siitä mitä PKn sisällä tapahtuu? Miksi he eivät ole huutamassa tätä poikki, vaan suivaitsevat tämän asian mukisematta?
 
Teoriassa hänen ei tarvitse mennä edes kongressiin juttelemaan koska konflikti on periaatteessa taukotilassa. Joten hän ei tarvitse valtuutusta koska sota on ollut koko ajan olemassa. Mutta usko vain että joku siellä laittaa kalikkaa rattaiden väliin. Miksi kukkahattutädit eivät ole kauhuissaan siitä mitä PKn sisällä tapahtuu? Miksi he eivät ole huutamassa tätä poikki, vaan suivaitsevat tämän asian mukisematta?
Korean niemimaalta puuttuu rauhanuskonto sekä keskiaikainen kulttuuri naisten oikeuksineen. Siksi kukkahatut sekä muu tärähtäneistö pysyy hiljaa.
 
Voisikohan Pohjois-Korea olla takana bitcoinin kurssikasvussa...Joku vuosi sittenhän Japseissa Mt Gox meni konkkaan, kun sieltä ryöstettiin bitcoinit (850 000).
Oliko P-Korea homman takana, ja tällä kurssinousulla rahoittaa itselleen ydinaseen....tuli vaan yhtäkkiä mieleen.
 
Veikkauksia antaisitko Venäjä mereltä käsin maalitietoja Pohjois-Korealle?
Mahdollinen ilmakampanja toisi ruuhkaa taivaalle ja silloin on tapana käydä ihan omasta takaa kaikenlaisia ikäviä yllätyksiä.
F-35 tontissa olisi kiinalaiselle ja venäläisille oikea lottovoitto. Täysin realistinen skenaario.
 
Jos toimiva ase on olemassa niin sen voi toimittaa perille vaikka laivarahtina. Ohjus ei ole mikään välttämättömyys.
Laiva kyetään pelkästään pysäyttämään helpommin kuin ballistinen ohjus. Vittumaista se tosin on ratsata jokaista laivaa joka lähestyy Amerikkaa.
 
  • Tykkää
Reactions: ctg
Veikkauksia antaisitko Venäjä mereltä käsin maalitietoja Pohjois-Korealle?
USA kyllä tajuaisi tilanteen. Ja Venäjä tietää että USA palauttaisi "palveluksen" hyvin ikävällä tavalla valitsemanaan ajankohtana ja paikassa. Siksi en usko että Venäjä tekisi tuota. Varmasti jotain muuta kiusaa, mutta sellaista jossa ei olisi niin täyttä varmuutta että asia tullaan kostamaan ikävällä tavalla.
 
Äkkipäätä veikkaisin että 2020 Pohjois-Korean ohjukset tehdään ruoka-apupurkeista ja tähtisädetikuista.

Tuskin selviää sodasta ihan yhtä helposti kuin Irak selvisi omastaan. Ja ylin hallinto ei ehkä selviä yhtä helpolla.

Johan siellä sota on jatkunut 1950-luvulta tähän päivään eikä loppua näy. Jenkit eivät ala minkäänlaiseen sotaan ellei Kiina anna sille siunausta (Trump onkin vähentänyt fire & fury puheita viime aikoina) ja toistaiseksi P-Korean ydinaseet ovat kiinalaisille pienempi paha kuin jenkkien tukikohdat heidän rajalla.
 
Korean sota on paha paikka.
Se on Kiinan naapurissa ja mikäli ydinaseita ei käytetä USA:n puolesta sodassa koreaa vastaan, se on myös verinen. Kiina asettaa paljon haasteita naapurissa ja Kiinalla myös halu laajentaa alueita eteläisellä merellä mutta myös Venäjää ei voi unohtaa. Venäjä saattaa taas tehdä peliliikkeitä euroopassa.
En haluaisi olla ulkopoliittisessa johdossa nyt.

Korea ongelman ratkaisu myöhemmin voi myös maksaa enemmän verta.

Kaikkihan me tiedetään ketkä tukevat Koreaa ja on hyvä miettiä että miksi. Venäjän intressi on todennäköisesti sota koren niemellä ja jos käydään ajatusleikillä miettimään että miksi se on heidän intressi niin se voi olla juuri se että silloin ei puututa operaatioon euroopassa koska kaikki mediahuomio on Koreassa sekä paaaaaljon joukkoja
 
Soul on iso kysymysmerkki minulle. Miten väestö tultaisiin sieltä evakuoimaan tulimyrskyn alta? Jos väkeä aletaan siirtämään etukäteen pois kaupungista, niin se olisi selvä merkki pohjoiselle sotatoimien alkamisesta pian.
 
Saakelin ryssät vastustavat Usan vaatimia uusia pakotteita. Toivottavasti Kiina ymmärtää asian vakavuuden ja on Usan kanssa samalla kannalla.

Se on jännä miten monelle tulee jokaikisen provon jälkeen niin suurena yllätyksenä että Venäjä ja Kiina eivät harjoita yhdysvaltojen/länsimaiden etuja ajavaa ulkopolitiikkaa. Yhtä järkyttävä ja ihmeellinen tapahtuma kuin ensilumen saapuminen joulukuussa autoilijoille.


Lähiaikojen päätökset on aivan järjettömän isoja. Niiden suuruutta ei voi oikeastaa edes käsittää.

Tässä kohtaa ja @Rauhantekijä :n rauhantekomission kaipuuseen ei voi sanoa muuta kuin että on juna mennyt jo vuosikymmeniä sitten ohi asemalta.

PK:hon kohdistuvat sotatoimet alueella vaatisivat ainakin suurta osaa seuraavista poliittisista kriteereistä:

  • Etelä-Korean halu lähteä sotimaan ja hyväksyä itselleen tähtitieteellisen riskiarvoinnin omaavat henkilövahingot ja sitä seuraavat epäsuorat ja suorat taloudelliset haitat
  • Kiinan hyväksyntä P-Korean tuhoamiselle
  • Japanin lähteminen mukaan hyökkäyksellisiin sotatoimiin P-Koreaa vastaan E-Korean hyväksynnällä
  • Venäjän ja monen muun ulkomaan kyvyttömyys vaikuttaa sotatoimien aloittamiseen
  • Aloittaa sota ilman että Kiina liittyy konfliktiin mukaan omilla ase/ilmavoimillaan, kuten on aikaisemmin luvannut jos aloitettu retki on hyökkäyksellinen

Lisäksi sotilaallisesti tarvittaisiin suurta osaa seuraavista:

  • noin tusina yhdysvaltalaista divisioonaa Etelä Koreaan ennen konfliktin alkua
  • 1000, tai joitain tuhansia lentokoneita lisää E-Koreaan ja Japaniin
  • Mittava määrä jenkkilaivaston kalustoa
  • Kyky tuhota PK:n koko ydinase-arsenaali ennen käyttöä (eri arvioiden mukaan 30-60 kpl ohjuksiin mahtuvaa kärkeä)
  • Kyky tuhota PK:n muu massatuhoarsenaali ennen käyttöä (joidenkin arvioiden mukaan maailman kolmanneksi suurin kemiallisten aseiden arsenaali käytettävissä tykistöammuksissa ja raketeissa/ohjuksissa)
  • Kyky lamauttaa PK:n armeija ennen potentiaalista Kiinan interventiota
  • Kyky lamauttaa potentiaaliset kostoaseet (tykistöraketit) ennen mittavia tappioita/vahinkoja
  • Kyky tuhota massamittaisesti joitain tuhansia maastoitettuja, hajautettuja ja kantalinnoitettuja avainkohteita minuutti-tuntitason aikataululla ydinase/massatuho/pelotearsenaalin käytön ehkäisemiseksi
  • Kyky tuhota tai rajata PK:n laivaston sukellusveneet ja muu laivasto lähes heti konfliktin alkuvaiheilla

Tuota listaa kun katselee niin voi alkaa hahmottua miksi PK:n tapaukseen ei ole Libya-tason invaasio-ratkaisua, monelle se tuntuu vain olevan ideologisista tai muista syistä mahdotonta hyväksyä ajatusta siitä että maailman suurin asevoima/suurvaltakaan ei ole kaikkivoipainen. PK ei ole tulemassa ydinasevaltioksi, vaan se on jo ydinasevaltio. testipommeja on paukuteltu ja yhdysvallatkin ovat omissa julkisissa asiantuntijalausunnoissaan myöntäneet että aseet ovat sitä luokkaa että ne ovat käyttökelpoisia pidemmän kantaman ohjuksissa. Se, kantavatko ne nykiin tai valkoiseen taloon asti tai pystyttäisiinkö niillä vaikuttamaan torjunnan piirissä oleviin kohteisiin on lähinnä sekundaarinen eikä mielestäni millään tapaa enää edes relevantti kuin PK:n pitkän tähtäimen politiikan tavoitteiden turvaamisen kannalta. Jo parin tuhannen kilometrin säteellä löytyy tälläkin hetkellä suuria määriä potentiaalisia käyttökohteita jotka eivät realistisesti ole toimivan torjunnan piirissä. Tuo potentiaalisien kohteiden luku on jo sinällään huomattavasti suurempi kuin edes mitä PK:n arsenaalista löytyy tällä hetkellä kärkiä, ja se on selvästi sekä ymmärrettävästi ainakin jollain tasolla toimiva pelote.
 
Tuota listaa kun katselee niin voi alkaa hahmottua .......
Kieltämättä tämä on hankala rasti.
Toisaalta kysymys on myös siitä, että miten reagoi valtio jolle esitetään uhkauksia ydinaseen käytöstä? Selvää on isompi antaa pienemmälle neniin, jotta uhkailu loppuu ja jos vaan on tilaisuus siihen.
Lupaa hyökkäykseen ei välttämättä kukaan halua antaa, mutta jos hyökkäät, niin jälkikäteen saat kyllä "anteeksi". Näin maailmalla näytään toimineen isoissa kansainvälispoliittisissa asioissa.

Olen myös monta sivua taaksepäin heittänyt kysymyksen että mitä sitten tapahtuu, jos USA hyväksyy PK:n antaman alueelta poistumiskehoituksen ja vetäytyy omalle mantereelleen?
Edelleen olen sitä mieltä että Kiina on tässä taustalla ja haluaa USA:n pois seudulta. Kiina vain käyttää PK:ta räksyttämisen välikappaleena, jotta voi väistää itseensä suoraan kohdistuvat lebensraum-syytökset.
Kiinaan USA ei hyökkää, mutta rakkikoiran se saattaa hiljentää. USA:n poistumista alueelta keskustelijat tällä eivät olleet halukkaita laajemmin pohtimaan. Tulkitsen ajatukset niin, ettei sellaista mahdollisuutta edes ole.

Niin tai näin, mielestäni olemme (Suomi) Lännen rintamassa mukana ja kannatamme järein toimin PK:n lyömistä.
Mielenkiintoinen alkuvuosi 2018 tulossa.



.
 
Back
Top