Koronaviruksen sairastaminen - omaseurantaketju mp.nettiläisille

Baltriber

Eversti
Sehän on oikeen kiva se koronatesti. Mitä nyt vähän kirveli ja nenästä tuli verta, pahimmat roiskeet sentään huuhtoutuu naamalta kun silmistä valuu vettä solkenaan.

toisaalta, mä olen kyllä sellanen turhasta valittaja noin muutenkin mutta ei kyllä tunnu yhtään kivalta mikään tökkiminen. Ihan aloin miettimään että kyllä on muakin tökitty ihan niin että piisaa. Piikkiä on tullut silmiin (on muuten vekkulia kattoa kun piikki uppoaa silmään ja perässä tulee terä mikä leikkaa silmän auki, tarjottiin sentään sellanen rotevampi kattaus kemikaaleja ettei se niin haitannu vaikka omassa päässä olikin ne leikeltävät silmät), selkärankaan on tuikittu millon epiduraalia ja toisinaan otettu näytettä (ihan saatanallista ja aina sen neulan kans on heilunu sellanen lihamestarin olonen kaveri), kerran lykättiin vatsanläpi sukkapuikko napanuoraan (ei osunu ekapistolla, kolmannella yrityksellä himmeni onneksi taju) ja siihen lisäksi synnytyslääkäreiden ja kätilöiden hirveä hinku tunkea ihmisparan ruumiinaukoista sisään kaikkea vastenmielistä ja/tai terävää. Ja tietysti se reissu kun porasivat sääriluun tyhjäksi ja tunkivat titaanikepin luusohjon sisälle. Onneksi älysivät himmentää tajun jo ambulanssissa eli kuulin yksityiskohdat vasta jälkikäteen. Eli ehkä se koronatesti oli sillai ihan siedettävä, eikä tartte nousta ees autosta.

kivasti sijoiteltu se näytteenottopaikkakin, pääsee tutustumaan vähän eripuolelle sairaalaa ku yleensä asioi
49B042DE-AD6D-438C-B8A3-CCFA60DB339A.jpeg
 

Lapinukko

Ylipäällikkö
Se on menoa nyt eikä nykytystä. Eihän sinun tarvitse tietää milloin ja missä olet altistunut.....riittää, että sovellus paljastaa altistukset.

Useimmat kuitenkin alkavat arvailla. Sehän tuon sovelluksen puute on. Ei edes suunnilleen tietoa edes vuorokauden tarkkuudella missä osui tai missä liippasi. Mitäs tavallinen kansalainen semmosella tiedolla tekee.
 

Militaristi

Alikersantti
Kirjoitetaan tänne, vaikka olenkin terve (tietyssä mielessä olisin halunnut saada mielummin karanteenipäätöksen itse, kuin tälläisen epäilyksen varjon)
Kaikki alkoi viime torstaina, kun Duunikaveri pisti vietiä, että hän on altistunut koronalle, koska hänen perheenjäsenellä on korona. Luonnollisesti hän on ollut hyvin läheisissä tekemisissä vaimonsa kanssa (mitä nyt parisuhteessa yleensä nukutaan/pannaan/syödään läheisesti)

Itse olin ollut koko viikon samassa pienessä toimistossa työkaverin kanssa ja samoissa työtehtävissä vaihtelevin etäisyyksin ja varmasti olisin altistunu mahdolliselle virukselle jatkuvasti 8h per päivä.
Mutta koska työnantajan ohjeet /asetus/laki ei tunnista käsitettä "Altistuneelle altistunut", niin en saanut virallista poissaolokäskyä työpaikalta/karanteenia mutta hyvin vakavan kehoituksen, että en saa olla muihin tekemisissä. Ja tosiaan työkaveri sai itse negatiivisen tuloksen Perjantaina
Tämän seuraksena olen saanut pitkiä katseita/välttelyä tai jopa sellaista kohtelua, mitä rutto/lepra potilaat kärsivät ennen vanhaan tai HIV positiiviset vielä ysärin alussa. Ja tämä tilanne ei korjaantunut juurikan sillä, että työkaveri sai perjantai/Lauantaina negatiivisen tuloksen.
No saa nähdä jatkuuko tämä kohtelu vielä ensivuoden puolella.
Tämän jälkeen en yhtään ihmettele, että ihmiset salaavat tautejansa.
 

Telaketju

Alikersantti
Jaa täällä oli tämmöinenkin. No kerrotaan nyt sitten, että hain tartunnan ulkomaan työmatkalta tuossa marraskuun lopulla. Lentokentän testauksessa "jäin kiinni". Muuten koronan kurmootus meni ihan mukavasti ja ainoat oireet olivat jälkimmäisellä eristysviikolla ilmaantunut öinen kuume. Päivisin oli ihan normaalilämmöt ja haittana oli tietty huonommin nukuttujen öiden tuoma väsymys. Sitten kun sain hyvät yöunet n. neljän kuumeiluyön jälkeen, niin olo koheni kerrasta. Nuha/flunssaoireita ei ollut ollenkaan.

No enhän mää nyt sit ihan niin helpolla päässyt. Siinä muutaman päivän oleilun jälkeen immuunijärjestelmä päätti ampua harhalaukauksen sisäkorvaan ja tarkemmin siellä kuulo-ja tasapainohermoon. Seurauksena oli semmoinen huimaustila, että pystyssä ei pysynyt ja päivystykseenhän sitä oli lähdettävä, kun oli ensin reilun vuorokauden ootellut et meniskö tää ohi. Koronapositiivisena jouduin korvapolin sijaan infektio-osastolle eristyksiin. No olihan hoitajillekin vähän vaihtelua keuhkokuumeilijoiden sekaan, että paikalle pölähti pariksi päiväksi muuten terve henkilö, mutta se vaan ei meinannu pysyä tolpillaan. Lääkärit kyllä selittivät, että tällaisissa virusinfektioissa on tavallista, että hermoihin voi tulla tulehduksia, kun t & b-solut tekevät työtään hieman liian tarmokkaasti. Yleisin vaiva on kuulemma nivelsärky / nivelissä olevien hermojen tulehtuminen. No ei mua olis haitannut pieni polvien kolotus sen kummemmin, mutta kun yli 20s pystyssä tarkoitti pakollista kierrosta vessanpöntön kautta, niin olihan tuosta vähän enemmän harmia.

No nyt on jo kaikki vaivat takanapäin ja töihinkin joutunut palaamaan.
 

Starpom

Kapteeni
Helmikuun alussa asioitiin Istanbulissa ja Kuala Lumpurissa. Kyskäsin työterveydestä ennen matkaa, olisiko korona syy olla lähtemättä. Vastaus oli tervemenoa. IST-KUL legillä viereen istahti (ilman paikkalippua) hillittömästi yskivä ranskalainen. Onneksi oli vain 10,5 h lento. Touchdownissa ranskalaisen takana istunut pikkutyttö antoi ylen, niin että roiskui kunnolla ainakin ranskalaisen päälle. KUL'iin päästyä alkoi kurkussa kaihertaa ja pian olin lievässä kuumeessa. Kuumeilua 3 pv, samalla pienimuotoista flunssaa 4-5 pv ajan. Yskätti ja möivät apteekista antihistamiinia yskään. Viikkoa myöhemmin Korona mielessä välkkyen sähkötin työterveyteen ja kyskäsin kuinka toimia työpaikalle palaamisen kanssa. Ensimmäinen vastauksen mukaan mies tulee työpaikalle siitä vaan. Myöhemmissä muuttivat kantaansa ja ohjasivat yksityiselle lääkäriasemalle. Puolitoista viikkoa myöhemmin lääkärille päästyä ei ollut enää kuumetta, flunssan oireita eikä yskättänyt. Lääkäri oli normaali vetimissä ilman mitään suojia. Keskusteltiin hetken aikaa, verikokeeseen ja koska serppi ei näyttänyt tulehteita, niin diagnoosiksi tuli keppiä. Muutama päivää myöhemmin lievä kurkkukipu palasi ja sitä kesti ainakin 2 kk.
Huhtikuussa meillä asuva nainen kävi antamassa positiivisen näytteen ja poti taudin. Itsellä ei mitään oireita eukon taudin jälkeen. Koska eukon tauti ei tarttunut minuun, arvelen sairastaneeni koronan jo helmikuun alussa.
 

Merten sheriffi

Greatest Leader
Nostetaan tätä hieman ylös. Pari päivää voimat olleet täysin poissa. Ruoka ei myöskään maistu. Makuaisti tallella. Ei lämpöä eikä muitakaan konkreettisia oireita. Olisiko syytä mennä testiin?
 

kimmo.j

Respected Leader
Nostetaan tätä hieman ylös. Pari päivää voimat olleet täysin poissa. Ruoka ei myöskään maistu. Makuaisti tallella. Ei lämpöä eikä muitakaan konkreettisia oireita. Olisiko syytä mennä testiin?
On syytä. Lohdutukseksi voin kuitenkin sanoa, että todennäköisesti kyse on jostain muusta viruksesta.
Käy silti, jos et itsesi takia, sitten muiden.
 

Merten sheriffi

Greatest Leader
On syytä. Lohdutukseksi voin kuitenkin sanoa, että todennäköisesti kyse on jostain muusta viruksesta.
Käy silti, jos et itsesi takia, sitten muiden.
Tilanne muuttui hetkessä. Tajusin, että en ole juonut energiajuomaa pariin päivään. Tänään vedin pari tölkkiä batteryä ja olo suorastaan räjähti ylös. Näköjään kamalat vieroitusoireet.
 

Nypykkä

Eversti
Korona part2?
Valmiiksi sairaalassa niin saa tiedon pikaisesti, 28min deadlineen...

Edit.
Negatiivinen:love:
 
Viimeksi muokattu:
Top