Koronaviruksen sairastaminen - omaseurantaketju mp.nettiläisille

Sehän on oikeen kiva se koronatesti. Mitä nyt vähän kirveli ja nenästä tuli verta, pahimmat roiskeet sentään huuhtoutuu naamalta kun silmistä valuu vettä solkenaan.

toisaalta, mä olen kyllä sellanen turhasta valittaja noin muutenkin mutta ei kyllä tunnu yhtään kivalta mikään tökkiminen. Ihan aloin miettimään että kyllä on muakin tökitty ihan niin että piisaa. Piikkiä on tullut silmiin (on muuten vekkulia kattoa kun piikki uppoaa silmään ja perässä tulee terä mikä leikkaa silmän auki, tarjottiin sentään sellanen rotevampi kattaus kemikaaleja ettei se niin haitannu vaikka omassa päässä olikin ne leikeltävät silmät), selkärankaan on tuikittu millon epiduraalia ja toisinaan otettu näytettä (ihan saatanallista ja aina sen neulan kans on heilunu sellanen lihamestarin olonen kaveri), kerran lykättiin vatsanläpi sukkapuikko napanuoraan (ei osunu ekapistolla, kolmannella yrityksellä himmeni onneksi taju) ja siihen lisäksi synnytyslääkäreiden ja kätilöiden hirveä hinku tunkea ihmisparan ruumiinaukoista sisään kaikkea vastenmielistä ja/tai terävää. Ja tietysti se reissu kun porasivat sääriluun tyhjäksi ja tunkivat titaanikepin luusohjon sisälle. Onneksi älysivät himmentää tajun jo ambulanssissa eli kuulin yksityiskohdat vasta jälkikäteen. Eli ehkä se koronatesti oli sillai ihan siedettävä, eikä tartte nousta ees autosta.

kivasti sijoiteltu se näytteenottopaikkakin, pääsee tutustumaan vähän eripuolelle sairaalaa ku yleensä asioi
49B042DE-AD6D-438C-B8A3-CCFA60DB339A.jpeg
 
Se on menoa nyt eikä nykytystä. Eihän sinun tarvitse tietää milloin ja missä olet altistunut.....riittää, että sovellus paljastaa altistukset.

Useimmat kuitenkin alkavat arvailla. Sehän tuon sovelluksen puute on. Ei edes suunnilleen tietoa edes vuorokauden tarkkuudella missä osui tai missä liippasi. Mitäs tavallinen kansalainen semmosella tiedolla tekee.
 
Kirjoitetaan tänne, vaikka olenkin terve (tietyssä mielessä olisin halunnut saada mielummin karanteenipäätöksen itse, kuin tälläisen epäilyksen varjon)
Kaikki alkoi viime torstaina, kun Duunikaveri pisti vietiä, että hän on altistunut koronalle, koska hänen perheenjäsenellä on korona. Luonnollisesti hän on ollut hyvin läheisissä tekemisissä vaimonsa kanssa (mitä nyt parisuhteessa yleensä nukutaan/pannaan/syödään läheisesti)

Itse olin ollut koko viikon samassa pienessä toimistossa työkaverin kanssa ja samoissa työtehtävissä vaihtelevin etäisyyksin ja varmasti olisin altistunu mahdolliselle virukselle jatkuvasti 8h per päivä.
Mutta koska työnantajan ohjeet /asetus/laki ei tunnista käsitettä "Altistuneelle altistunut", niin en saanut virallista poissaolokäskyä työpaikalta/karanteenia mutta hyvin vakavan kehoituksen, että en saa olla muihin tekemisissä. Ja tosiaan työkaveri sai itse negatiivisen tuloksen Perjantaina
Tämän seuraksena olen saanut pitkiä katseita/välttelyä tai jopa sellaista kohtelua, mitä rutto/lepra potilaat kärsivät ennen vanhaan tai HIV positiiviset vielä ysärin alussa. Ja tämä tilanne ei korjaantunut juurikan sillä, että työkaveri sai perjantai/Lauantaina negatiivisen tuloksen.
No saa nähdä jatkuuko tämä kohtelu vielä ensivuoden puolella.
Tämän jälkeen en yhtään ihmettele, että ihmiset salaavat tautejansa.
 
Jaa täällä oli tämmöinenkin. No kerrotaan nyt sitten, että hain tartunnan ulkomaan työmatkalta tuossa marraskuun lopulla. Lentokentän testauksessa "jäin kiinni". Muuten koronan kurmootus meni ihan mukavasti ja ainoat oireet olivat jälkimmäisellä eristysviikolla ilmaantunut öinen kuume. Päivisin oli ihan normaalilämmöt ja haittana oli tietty huonommin nukuttujen öiden tuoma väsymys. Sitten kun sain hyvät yöunet n. neljän kuumeiluyön jälkeen, niin olo koheni kerrasta. Nuha/flunssaoireita ei ollut ollenkaan.

No enhän mää nyt sit ihan niin helpolla päässyt. Siinä muutaman päivän oleilun jälkeen immuunijärjestelmä päätti ampua harhalaukauksen sisäkorvaan ja tarkemmin siellä kuulo-ja tasapainohermoon. Seurauksena oli semmoinen huimaustila, että pystyssä ei pysynyt ja päivystykseenhän sitä oli lähdettävä, kun oli ensin reilun vuorokauden ootellut et meniskö tää ohi. Koronapositiivisena jouduin korvapolin sijaan infektio-osastolle eristyksiin. No olihan hoitajillekin vähän vaihtelua keuhkokuumeilijoiden sekaan, että paikalle pölähti pariksi päiväksi muuten terve henkilö, mutta se vaan ei meinannu pysyä tolpillaan. Lääkärit kyllä selittivät, että tällaisissa virusinfektioissa on tavallista, että hermoihin voi tulla tulehduksia, kun t & b-solut tekevät työtään hieman liian tarmokkaasti. Yleisin vaiva on kuulemma nivelsärky / nivelissä olevien hermojen tulehtuminen. No ei mua olis haitannut pieni polvien kolotus sen kummemmin, mutta kun yli 20s pystyssä tarkoitti pakollista kierrosta vessanpöntön kautta, niin olihan tuosta vähän enemmän harmia.

No nyt on jo kaikki vaivat takanapäin ja töihinkin joutunut palaamaan.
 
Helmikuun alussa asioitiin Istanbulissa ja Kuala Lumpurissa. Kyskäsin työterveydestä ennen matkaa, olisiko korona syy olla lähtemättä. Vastaus oli tervemenoa. IST-KUL legillä viereen istahti (ilman paikkalippua) hillittömästi yskivä ranskalainen. Onneksi oli vain 10,5 h lento. Touchdownissa ranskalaisen takana istunut pikkutyttö antoi ylen, niin että roiskui kunnolla ainakin ranskalaisen päälle. KUL'iin päästyä alkoi kurkussa kaihertaa ja pian olin lievässä kuumeessa. Kuumeilua 3 pv, samalla pienimuotoista flunssaa 4-5 pv ajan. Yskätti ja möivät apteekista antihistamiinia yskään. Viikkoa myöhemmin Korona mielessä välkkyen sähkötin työterveyteen ja kyskäsin kuinka toimia työpaikalle palaamisen kanssa. Ensimmäinen vastauksen mukaan mies tulee työpaikalle siitä vaan. Myöhemmissä muuttivat kantaansa ja ohjasivat yksityiselle lääkäriasemalle. Puolitoista viikkoa myöhemmin lääkärille päästyä ei ollut enää kuumetta, flunssan oireita eikä yskättänyt. Lääkäri oli normaali vetimissä ilman mitään suojia. Keskusteltiin hetken aikaa, verikokeeseen ja koska serppi ei näyttänyt tulehteita, niin diagnoosiksi tuli keppiä. Muutama päivää myöhemmin lievä kurkkukipu palasi ja sitä kesti ainakin 2 kk.
Huhtikuussa meillä asuva nainen kävi antamassa positiivisen näytteen ja poti taudin. Itsellä ei mitään oireita eukon taudin jälkeen. Koska eukon tauti ei tarttunut minuun, arvelen sairastaneeni koronan jo helmikuun alussa.
 
Nostetaan tätä hieman ylös. Pari päivää voimat olleet täysin poissa. Ruoka ei myöskään maistu. Makuaisti tallella. Ei lämpöä eikä muitakaan konkreettisia oireita. Olisiko syytä mennä testiin?
 
Nostetaan tätä hieman ylös. Pari päivää voimat olleet täysin poissa. Ruoka ei myöskään maistu. Makuaisti tallella. Ei lämpöä eikä muitakaan konkreettisia oireita. Olisiko syytä mennä testiin?
On syytä. Lohdutukseksi voin kuitenkin sanoa, että todennäköisesti kyse on jostain muusta viruksesta.
Käy silti, jos et itsesi takia, sitten muiden.
 
On syytä. Lohdutukseksi voin kuitenkin sanoa, että todennäköisesti kyse on jostain muusta viruksesta.
Käy silti, jos et itsesi takia, sitten muiden.
Tilanne muuttui hetkessä. Tajusin, että en ole juonut energiajuomaa pariin päivään. Tänään vedin pari tölkkiä batteryä ja olo suorastaan räjähti ylös. Näköjään kamalat vieroitusoireet.
 
Korona part2?
Valmiiksi sairaalassa niin saa tiedon pikaisesti, 28min deadlineen...

Edit.
Negatiivinen:love:
 
Last edited by a moderator:
No nyt on koronarokotus saatu (3 pv sitten) mitään sivuoireita ei ole tullut (lukuunottamatta miliatirismia mikä tuntuu jatkuvan...) Ja hepin.. sensuroitu...vielä.. :rolleyes:
 
Viimeksi muokattu:
No nyt on koronarokotus saatu (3 pv sitten) mitään sivuoireita ei ole tullut (lukuunottamatta miliatirismia mikä tuntuu jatkuvan...) Ja hepin.. sensuroitu...vielä.. :rolleyes:
1. piikki Modernaa saatu kaksi päivää sitten, pientä arkuutta vielä käsivarressa mutta paranemaan päin jo. Varsinaiset oireet odotettavissa 2. piikin jälkeen sitten joskus kesällä.
 
Sain pari viikkoa sitten ensimmäisen pistoksen Pfizerin rokotetta. Yhtenä päivänä oli pientä kolotusta pistetyssä olkapäässä, muuten ei mitään. Minullekin sanottiin, että toisen piikin jälkeen oireet ovat yleensä vahvemmat. Heinäkuun alussa lupasivat antaa sen toisen pistoksen.

Epäilen sairastaneeni koronan jo viime vuoden maaliskuussa. Ruotsista kävin hakemassa. Oireet olivat koronalle epätyypilliset (sen aikaisen tietämyksen mukaan), joten en hakeutunut testiin. Kuumetta ei ollut, mutta en minä muutenkaan kuumeile. Ainoa kerta, kun minulla on aikuisella iällä ollut lämpö hieman koholla, oli joskus kolmekymppisenä. Lääkäri tuolloin diagnosoi keuhkokuumeen. Lämpö käväisi korkeimmillaan 37,3 asteessa.
 
1. piikki Modernaa saatu kaksi päivää sitten, pientä arkuutta vielä käsivarressa mutta paranemaan päin jo. Varsinaiset oireet odotettavissa 2. piikin jälkeen sitten joskus kesällä.
Jos minun oireet johtuneet Pfizerin 1.piikista, niin päässyt näiden harvojen ja valittujen pahasti oireilevien joukkoon. Väsymys on vieläkin päällä, välillä kova, muttei enää niin kuvottava olo, kun ajemmin, eikä vp heittele enää. Joka päivä menossa parempaan suuntaan, eikä ahdistaa psyykkisesti enää. Mutta olen kaukana sitä kunnosta mitä oli ennen rokotetta.
Hiukan pelotta ajatus että 2.piikki on tuntuvampi.

Joko immuniteettini meni ihan sekaisin kun en löytänyt "vihollista", vaikken tietää tietenkään mikä peto nimelta mRNAn on ja sen valkuainen, luin että selkeämpi olisi jos elimistö kohtaa kuolleen viruksen valkuaisen rokotessa (tästä luin netista).
Tämä on versio 1.
Versio 2.on että sairastelin jotain muuta pientä ja oiretonta flunssa ja/tai rasituin liika rokotus- ja seuraavana päivänä Kun en älynnyt levätä. Se että sain rokote jo valmiin oireettoman koronan päälle on epätodennäköistä, vaikkei täyttä varmuutta ole. Mutta jos olisi näin, niin selvisin hengessä ainakin. En jaksanut hakeutua korona testiin voimattoman olon takia, mutta en myöskään altistanut ketään - olin kotona melkein yksin. Sain ruokatoimitukset, ja söin pakastin tyhjäksi (mitä olikin myös tarkoitus, kun piti muutenkin sulattaa ja pestää) ja nyt sekin on tehty.
 
Viimeksi muokattu:
Laitan myös tämänkin. Lähinnä muistuttaakseen että pitää muistaa huolehtia terveydestä, vaikka sairasti lievästi.

Kun tutkimme koronaviruksen akuuttia vaihetta, näemme vain jäävuoren kärjen ... Tutkimuksemme osoittaa, että kuuden kuukauden kuluttua diagnoosista kuoleman riski kasvaa jopa Covid-19: n lievästä muodosta huolimatta ", sanoi St. Louis Medical Centerin Missourin tutkimus- ja kehityspalvelun johtaja Ziyad Al-Ali.
Covid-19-infektion jälkeen ja kuukausia myöhemmin selviytyneet kohtaavat edelleen tromboosia, diabetesta, hengitys- ja hermosto-ongelmia, maha-suolikanavan, sydän- ja tuki- ja liikuntaelinten sairauksia, maksa- ja munuaisvaurioita, dermatologisia ongelmia, masennusta, ahdistusta, muistin menetystä , jne.

Mutta myöhempiä koronaviruksen aiheuttamien pitkäaikaisten komplikaatioiden aiheuttamia kuolemia ei enää välttämättä kirjata kuolemiksi Covid-19: stä. Pandemian kuolonuhrien viralliset luvut osoittavat siis, että "suorista virusinfektioista johtuvat arvioidut kuolemantapaukset ovat vain jäävuoren huippu".

Lisäksi potilaat, joilla on "pitkä covid", joutuvat ottamaan enemmän lääkkeitä, mukaan lukien masennuslääkkeet ja ahdistuneisuus- ja kipulääkkeet. Kaikki tämä voi johtaa itsemurhien määrän lisääntymiseen ja opiaattien yliannostuksiin.

Tutkimuksen kirjoittajat analysoivat myös yli 13 600 sairaalahoitoa saaneiden potilaiden, joilla oli COVID-19, hoitotuloksia ja verrattiin niitä lähes 14 000 influenssassa sairaalassa olleen ihmisen sairaushistoriaan. Havaittiin, että verrattuna kausiluonteisen influenssaan sairaalahoitoon joutuneilla ja sairaalaan joutuneiden COVID-19 saaneilla oli suurempi riski terveysongelmien varalta. Lisäksi COVID-19-selviytyjät kuolivat 51% todennäköisemmin kuin flunssatartunnan saaneet - mikä on 29 lisäkuolemaa tuhatta potilasta kuuden kuukauden aikana. Covid-19 sairastuneilla oli myös huomattavasti suurempi riski pitkäaikaisiin lääketieteellisiin ongelmiin terveyden kanssa.

Nature-lehdessä julkaistut tulokset osoittavat, että maailman väestöä tulee seuraamaan taudin raskas taakka tulevina vuosina. Siksi terveydenhuoltojärjestelmien ympäri maailmaa on varauduttava siihen tosiasiaan, että monet ihmiset elävät vuosien ajan "pitkittyneen COVIDin" vakavien seurauksin kanssa.
 
Viimeksi muokattu:
Mietin pitääkö tutkituttaa koronavirusta nielusta varmuuden takia. Kuinka kauan se näkyisi jos sairastuisi lievästi rokotuksen jälkeen?

Tänään luin että tämä muinainen 300-400 miljoona vuotta vanha otus liittyy koronaan. Molukkiravut.
1619520369061.jpeg
Toivottavasti sitä ei tuhota sukupuuttoon kun nyt se on eritysesti käytössä rokotusten
kehityksen takia. Sitä lypsätään. Neste on hemolymfa, kutsutaan myös siniseksi vereksi, käytetty lääkkeiden kehityksessä ja niiden puhtauden tutkittaessa jo ajat.
 
Viimeksi muokattu:
Sain tänään ekan Pfizer-koronapiikin.
Ei ainakaan vielä tunnu minkäänlaisia sivuoireita, seuraan tilannetnbbvcghjnbujnvvgfyb☠️.......

Vitsivitsi...toivottavasti ei tulekkaan....
 
Ensimmäinen piikki AstraZenecaa ei tuntunut missään. Toinen piikki Pfizeria eikä siitäkään mitään oireita. Rupesi vaan mietityttämään onko nyt tarpeeksi suojaa koronaa vastaan, kun ei tullut reaktiota pistoksista lukuun ottamatta pientä mustelmaa pistoskohdissa. Ei edes mitään kipua pistoskohdissa.
 
Back
Top