Muuttuiko SEIR - mallin dynamiikka olennaisesti Shamaanin lisäyksistä?
Ajoitko mallin Matlabista läpi?
Mitkä on Shamaanin ennusteet USAn tilanteesta seuraavaksi 3 kuukaudeksi? Meni minulta ohi artikkelia lukiessa. Puhelimilla noiden artikkelien tavaaminen on aina vähän sellaista räpeltämistä...
Pistätkö vaikka vähän referenssejä postauksiin? Yritän toki välttää palstalle postaamista ns. tinassa tai kun multitaskaan 7 muun asian kanssa, mutta en ole täydellinen (tässäkään asiassa).
Voi maisatorpantissit...
Pahoittelen kärkkäyttä, sattuneesta syystä rautavanne puristi päätä niin saatanasti.
Vai Matlab:ia käytät. Shamaanin ennuste helmikuun puolivälissä oli 3,3 promillen infektiokuolleisuus, kuolleiden kokonaismäärä kahden vuoden kierron mukaan 11,5 miljoonaa, poislukien tietenkin rokote tai muut tehokkaat hoitotavat. Alla olevassa linkissä on Science:ssä viimein julkaistu artikkelinsa:
https://science.sciencemag.org/content/early/2020/03/24/science.abb3221
Ohessa artikkelin liiteosa, jota luultavasti puhtaan matemaattisen koulutuksen saaneena ymmärrät paremmin kuin minä:
https://science.sciencemag.org/cont.../13/science.abb3221.DC1/abb3221_Li_SM_rev.pdf
Kehittäneet ovat kuitenkin ihan rahanhimo silmissään analyyttisiä työkaluja, joilla näitä infektioaaltoja mallinnetaan ja ihan ensimmäisenä mailmassa olivat puhumassa näistä oireettomista taudinlevittäjistä. Eivät makaa nytkään ihan laakereillaan:
https://www.mailman.columbia.edu/pu...mbia-public-health-responds-covid-19-pandemic
"
Jeffrey Shaman,
Wan Yang, and
Sen Pei, and co-authors, published vital research on the spread of coronavirus in China and the United States. Their article in the journal
Science reported that
undetected, mild and asymptotic cases were largely responsible for the rapid spread of the virus, and that control efforts by China helped slow the outbreak. Subsequent research,
published in collaboration with the New York Times, examined the potential impact of the pandemic in the U.S. and how the virus initially spread outside of China. The research team is advising and providing projections to the White House Coronavirus Task Force, the U.S. Centers for Disease Control and Prevention, New York City, and various state governments. "
https://www.mailman.columbia.edu/public-health-now/news/coronavirus-research-direct-new-york-times
"For the
first article, which appeared on March 20,
Jeffrey Shaman and
Sen Pei used a
New York Times database of known cases and Census Bureau transportation data to model how the outbreak could spread in the United States. The results present three scenarios based on the degree to which the country broadly adopts control measures like closing schools, banning mass gatherings, testing, and quarantining sick people and their contacts. "
Ja tuossa viitattu mallinnus koronan leviämisestä Suuressa Saatanassa:
https://www.nytimes.com/interactive/2020/03/20/us/coronavirus-model-us-outbreak.html
En tarkoittanut että sinä olisit esittänyt väitteen oireettomien olemassaolosta. Et ole nimittäin ensimmäinen henkilö, joka matematiikan / mallintamisen taitajana on postaillut foorumille substanssitietämyksen ohi asioista, vaan kaltaisiasi on muitakin. On tehty jotain mallintamista jossakin ja koko maailma on sen seurauksena matemaattisesti hanskassa. Tänne foorumille oli kuitenkin jaettu myös varoittavana esimerkkinä linkki ikänsä infektiomallinnuksia tietämäkoneilla tehneestä kaverista, joka totesi että nyt on syytä pitää "tyhmä turpansa kiinni" kun korona käyttäytyy niin arvaamattomasti. Mutta ehkäpä se sinun menetelmilläsi avautuu paremmin, mene ja tiedä.
Mutta ehkäpä ärsyynnyin postauksestasi juuri sen takia että se osui kohilleen ja upposi. Yksityisellä puolella ollaan niin reippaasti julkista edellä näissä asioissa ja itse juurikin julkisella sote-alalla noin parinkymmenen vuoden rupeaman soveltavan kvantitatiivisen puolen tutkimusteknikkona tehneenä (ennen takaisin koronaiselle kentälle siirtymistä) on aina ollut muutaman vuoden urakka, että substanssinsa taitava tutkimusryhmä saadaan ajattelemaan ja toimimaan tavalla, jossa ryhmänä voidaan vääntää analyysiä niin että kaikki voi siihen osallistua tasavertaisesti.
Ja sitten naisvaltaisella alalla on tilastonikkareiden kohtalona lyödä päätään aina siihen samaan kimmoisaan laadulliseen hegemoniaan, kun se tarinallisuus on niin ihanaa.