Koronavirus Suomessa

Väite, että kuolemia olisi tullut on spekulaatio. Tosiasia on luku 0. Jätät huomiotta sen tosiasian, että todellisia tartuntoja on ollut huomattavasti enemmän kuin havaittuja tartuntoja. Aikanaan tehdyt tutkimukset viittasivat 5-20 kertaisiin tosiasiallisiin tartuntamääriin suhteessa havaittuihin tartuntamääriin. Tarkkaa lukua ei tiedä kukaan, mutta varmaa on se, että kaikkia tartuntoja ei ole havaittu. Näinollen spekulointi "mahdollisilla kuolemilla jos tartuntoja olisi ollut enemmän" on turhaa, koska me emme tiedä kuinka suuri osa väestöstä ja lapsista todellisuudessa sai tartunnan. Määrä voi olla vaikka kuinka suuri. Jos puhumme tosiasioista, arviointi perustuu lukuun 0.

Aikamoisia väitteitä. Suomessa on nyt ilmoitettu hilkun alle 1000 kuolemaa, ja kuolemien hidas kasvaminen viime talvesta lähtien johtuu rokotuksista sekä myös siitä, että tartunnat ovat kevään 2020 jälkeen levinneet eniten nuorten aikuisten ja vähiten vanhusten joukossa - mikä vähensi kuolemia jo viime syksynä.

Aikanaan on voitu tehdä vaikka mitä tutkimuksia, joiden päätelmät on jo havaittu virheellisiksi, mutta linkkaatko tutkimukseen, jossa väitetään Suomessa olleen 5-20 -kertaisesti tartuntoja havaittuihin nähden? THL:n varhaisissa lausunnoissa viime vuonna esitettiin, että tartunnan saaneita voi olla jopa 20-kertaisesti havaittuihin nähden, mutta joutuivat sittemmin syömään sanansa, ja THL:n nettisivustolla olikin myöhemmin arvio, että tartuntoja oli Suomessa 2020 arviolta 2-5 -kertainen määrä havaittuihin nähden, mistä voisi päätellä heidän pitäneen n. 3-kertaista määrää todennäköisimpänä.

Tehdäänpä tuolle 5-20 -kertaisuudelle nopea sanity check - olisiko se mitenkään mahdollinen, ainakaan alinta esittämääsi lukua 5 korkeammalla suhteella:

Belgiassa oli ilmoitettuja SARS-CoV-2 -infektioon kuolleita 2020 loppuun mennessä 16,7-kertaisesti Suomen senhetkiseen lukuun nähden. Kun Belgiassakin kevään 2020 jälkeen tartunnat levisivät varsinkin nuorissa ja vähiten vanhuksissa, mediaani-iän ollessa Belgiassa lähes sama kuin Suomessa, oletettavasti siellä on tartuntojakin ollut 2020 suunnilleen 16,7-kertaisesti Suomeen nähden. Tuon jälkeen Belgiassa tartunnat ovat lisääntyneet 2021 aikana vielä n. 76.5%, ja kun juhannuksen jälkeen ovat tartuntaluvut jälleen nousseet, niin rokotuksista huolimatta ilmeisesti ainakin kohtalainen osa väestöstä ei ole sielläkään saanut vielä tartuntaa.

Jos Suomessa olisi ollut 2020 lopussa 2,5% tartunnan saaneita ja Belgiassa vastaavasti - ilmoitettujen kuolinlukujen suhdetta käyttämällä - 16,7*2.5% = 41.7% niin kun tuon jälkeen on Belgiassa tullut löydettyjä tartuntoja 76.5% lisää, niin reinfektioiden osuus pois jättämällä nyt siellä olisi tartunnan saaneita 1,765*41.7% = 73.7% osuus väestöstä. Ja mitä ilmeisemmin tuokaan ei tämänhetkiselle variantille riitä siitä huolimatta, että rokotukset ovat edistyneet. Näin saadut Belgian prosentit kuulostavat mahdollisilta, mutta todennäköisesti ovat jopa yläkanttiin koska tartuntoja tulee vielä kohtalaisia määriä rokotuksista huolimatta.

Mutta kun Suomessa oli 2020 lopussa vain 36107 tunnistettua tartuntaa väestöstä, jonka koko n. 5.550.000, eli vain reilut 0,6% tunnistettuja tartuntoja. Jos todellisia tartunnan saaneita oli tuolloin 2.5%, se olisi yli 3,8-kertaisesti tunnistettuihin nähden, eli vähän yläkanttiin tuossa THL:n myöhemmässä haitarissa (joka siis 2-5x). Jos kerroin olisi esim. 10, niin vastaavalla suhteella Belgiassa pitäisi pitäisi siis olla yli 2,5-kertaa enemmän tartuntoja kuin ym. prosentit, eli jo 2020 lopussa yli 100% ja nyt 180% väestöstä. Ei käy järkeen, ja siis todennäköisemmin Suomessa oli korkeintaan 3,8-kertaisesti tartuntoja tunnistettuihin nähden, mutta luultavasti vähemmän. Ehkä n. 2% ja kerroin kolmen hujakoilla.

Vertailu Belgiaan ei tietenkään ole täysin tarkka, koska esim. tartunnan saaneiden vanhusten osuus voi olla siellä erilainen, mutta lienee tarpeeksi suuntaa antava tarkistamaan, onko esim. 10-kertaisessa suhteessa mitään järkeä. Ei siis ole.

Tämän vuoden aikana Suomessa ovat tunnistetut tartunnat n. 3,1-kertaistuneet vuoden vaihteesta, eli luultavasti tartunnan on saanut meillä n. 6% väestöstä. Pitkä on rokottamattomilla matka jonkin näköiseenkään laumasuojaefektiin. Eihän se ole täysin estänyt tartuntoja vielä Britanniassa, USA:ssa, Israelissa jne. vaikka rokotukset ovat meitä selvästi pidemmällä.

Nämä "muut vaikutukset" ovat epävarmoja. Asiaa tutkitaan, mutta minkäänlaista selvää todistetta pitkäaikaisista vakavista vaikutuksista ei ole todennettu. Jotkut tutkimukset osoittavat pitkäkestoisia oireita (5 viikkoa+) ja jotkut että kyseessä saattaa olla psykosomaattinen oire eikä covid ollenkaan (covidin sairastaneilla oli vähemmän oireita kuin verrokkiryhmällä).

Pitkittyneistä oireista tiedetään jotain, ja ne ovat lapsilla vähäisempiä kuin aikuisilla - ja tosiaan osa ilmoitetuista pitkittyneistä oireista johtuu aina jostain muusta syystä ja jokin osa on luonnollisesti psykosomaattisia. Toisaalta osa ei ilmoita pitkittyneistä oireista kellekään, ja näitä tapauksia ei välttämättä näy ikinä terveydenhoidon piirissä.

Mutta on myös vaurioita, jotka eivät näy kliinisissä tutkimuksissa ainakaan nykyisillä menetelmillä, ja näiden laajuudesta ei ole vielä tietoa. Haiman tuhoutuneet betasolut, aivovauriot, telomeerien lyhentyminen jne. Mikä on yleisyys lapsilla ja aikuisilla - koko laajuus ei selviä vielä vuosiin ja osin luultavasti vuosikymmeniinkään. Osa näistä on sidoksissa oireiden vakavuuteen, mutta kaikki eivät. Tässä ei myöskään ole kaikki:

COVID-19 Associated With Long-Term Cognitive Dysfunction, Acceleration of Alzheimer’s Symptoms
Can COVID-19 cause diabetes?
Brain imaging before and after COVID-19 in UK Biobank
Evidence for Biological Age Acceleration and Telomere Shortening in COVID-19 Survivors
Brain Inflammation From COVID-19 Looks Eerily Similar to That From Alzheimer's


Niin tai näin, missään tapauksessa ei ole olemassa tieteellistä varmuutta väitteelle, että rokotteiden haitat ovat vähäisempiä lapsille. Meillä ei ole riittävää vertailutietoa asiasta. Mainittakoon kuitenkin, että esimerkiksi sydänlihaksen/sydänpussin tulehdukset joka on vahvistettu rokotuksen haittavaikutus (joskin harvinainen tällä hetkellä) kohdistuu pääasiassa nimenomaan nuorempiin rokotteen saaneisiin.

Tosiasia on, että sen enempää rokotteen hyödyistä kuin riskeistäkään lapsille ei ole olemassa missään määrin riittävää tietoa.

Totta kai on ikäluokalle jolle ne ovat hyväksytty, ja pian on nuoremmillekin (muistetaan, että 95% mRNA-rokotteiden aiheuttamista sydänlihastulehduksista on lieviä, ja valtaosa lopuistakin saadaan parannettua):
1_N4ovAWfhOvvpa8umW2014A-650x366.png

https://sciencebasedmedicine.org/we...-by-april-reflections-on-a-failed-prediction/
Use of mRNA COVID-19 Vaccine After Reports of Myocarditis Among Vaccine Recipients: Update from the Advisory Committee on Immunization Practices — United States, June 2021
Vilkaisin tuon tutkimuksen "menetetyistä vuosista". Kyseessä on siis teoreettinen laskelma joka ei oikeasti kerro mitään asiasta. Metodologisesti en käsitä, miten voidaan verrata covid-kuolleisuutta (vanhuksia pääasiassa) liikenneonnettomuuksiin, sydänsairauskuolemiin ja influenssaan joissa kaikissa kuolleisuus kohdistuu selkeästi nuorempiin ikäluokkiin. Väistämättä tulee mieleen, että tutkimuksessa on tarkoituksellisesti haettu mahdollisimman shokeeraavaa tulosta. Näitä vastaavia tutkimuksia julkaistiin 2020 alussa liittyen covid-kuolleisuuteen ja monet niistä olivat samanlaista sensaatiohakuista laskelmaa kuin tämä tutkimus.

Jo valittu materiaali on vinoa:

1. Tutkimus olettaa kaikkien kuolleiden menehtyneen covidiin. Todellisuudessa näin ei ole, vaan kuten useissa maissa on todettu, jokainen menehtynyt jolla on ollut covid kuollessaan on laskettu covidiin kuolleeksi riippumatta todellisesta kuolinsyystä. Tämän tosiasian vaikutusta tuloksiin ei pysty arvioimaan.

Lähde väitteellesi? Ylikuolleisuudesta nähdään suuntaa antavasti korkean levinneisyyden maiden kuolleisuus, mutta yleensä tämäkin tulos on alakanttiin, koska pelkkää ylikuolleisuutta katsomalla jää huomiotta mm. puuttuvien influenssaan kuolleiden osuus - eli todellisuudessa SARS-CoV-2:een on kuollut 2020 ja 2021 enemmän kuin viime vuosien keskimääräiseen ylikuolleisuuteen vertaamalla. Yksikään vakavasti otettava taho ei väitä, että esim. USA:ssa tai vaikkapa Britanniassa olisi ollut SARS-CoV-2-infektion seurauksena kuolleita vähemmän kuin sen viralliset kuolinluvut - vaan näitä on ollut korkean levinneisyyden maissa käytännössä kaikissa enemmän. Yksittäisiä tapauksia on varmasti laskettu virheellisesti covidin aiheuttamaksi, mutta toiseen suuntaan eli laskematta jätettyjä on korkean levinneisyyden maissa käytännössä aina selvästi enemmän.

Väitteessäsi tuon tutkimuksen keskimääräisesti menetetyistä ikävuosissasi ei ole järkeä, mutta linkannet perään mielestäsi uskottavamman tutkimuksen. Toistaiseksi argumenttisi on vain, ettei mitenkään voi pitää paikkaansa, ja että muita kuolemia olisi laskettu covid-kuolemiksi - ja siis todellinen covid-kuolleisuus olisi ollut peräti vähemmän!


2. Olennaisempaa on kuitenkin se, että tutkimus ei mitenkään huomioi sitä tosiasiaa, että valtaosalla covidiin kuolleista oli 1 tai useampi vakava perussairaus. Tämä lukema on valtava verrattuna koko populaatioon jolloin vertailu ikäryhmän oletettavissa olevaan elinikään ei pidä paikkaansa ollenkaan.

Rehellisesti sanottuna on selvää, että lukema 16 vuotta ei missään tapauksessa pidä paikkaansa ainakaan katsottaessa teollistuneiden maiden lukuja. Suomessa esimerkiksi covidiin menehtyneistä 90% oli yli 70 vuotiaita. Tämä 16 vuoden luku tarkoittaisi sitä, että suomen väestön keskimääräinen kuolinikä olisi merkittävästi nykyistä korkeampi. Esimerkiksi Japanissa ja Italiassa tuon laskelman mukaan väestön keskimääräinen elinikä olisi lähes 100 vuotta.

Jos tuo luku siis olisi keskimäärin 16 menetettyä elinvuotta 81 maassa, se ei tarkoita sitä, että näin olisi jokaisessa maassa, kuten Suomessa.

Laskelmasi menevät myös pieleen samaan tapaan kuin edelläkin. Vaikkapa 80-vuotiaalla on odotettavissa olea elinikä korkeampi kuin mediaani-ikä. Menetettyjä elinvuosia tulee myös sitä enemmän, mitä nuorempi on covidiin kuollut, ja vaikka nuorempien osuus onkin pienempi, he nostavat keskimäärin menettettyjen elinvuosien määrää vanhoja ihmisiä enemmän.

Nyt pelkkien omien väitteiden sijaan voisit siis linkata tutkimuksen, joka mielestäsi antaa oikeampaa tietoa.
 
Kyseessä ei ole ainakaan terveydenhuollon suhteen vakavastiotettavista toimijoista..taustoista, motiiveista, rahoittajista jne. ei ole julkista tietoa (vielä). Mahdolisesti taustoilta löytyy muitakin tarkoituksia kuin huoli suomalaisten kansanterveydestä. Vastaavan tapaisesta ulkopuolisesta vaikuttamisesta lienee saatu ja löytyy toki muitakin viitteitä..

Hattu pois päästä ja parhaat kiitokset "nudtegent' ille" osallistumisesta keskusteluun..harvemmin täällä tapaa yhtä syvällistä asiantuntemusta.

Olen vain nojatuoliasiantuntija tähän epidemiaan liittyvillä aloilla, mutta kyllähän tässä puolentoista vuoden aikana on kaikenlaista ehtinyt - jos ei nyt oppia, niin ainakin nähdä.
 
Okei, jos näin oli. Jos löydät tarkempaa tietoa milloin signaali havaittiin Suomessa tai joissakin muissa maissa, pistä tänne. Muistin sen, että puolet tapauksista oli havaittu 4 kuukauden kuluessa, ja kun lokakuusta helmikuuhun on juurikin neljä kuukautta, ja tuolloin oli jo puolet havaittu, niin luulisi että ensimmäiset olisivat ilmenneet selvästi aiemmin.

En tiedä signaalin havaitsemisista. Toimittu ei ainakaan vasta kuin elokuussa 2010, jolloin Pandemrixin käyttö Suomessa lopetettiin.

Vaikka ensimmäiset tapaukset diagnosoitaisiin, niin se ei ole mikään signaali, jos se ei erotu taustakohinasta. No, alapuolella on palanen lievästi kiinnostavasta irlantilaisselvityksestä. Enkä tiedä, onko lähetteiden kasvu vielä sellainen juttu, joka herättäisi tilastossa punaisia lippuja. Yksilötasolla joku ylilääkäri voi sitä ihmetelläkin, mutta näkyykö se THL:ssä tai Tilastokeskuksessa? Varsinainen diagnosointi venyy helposti viikkoihin-kuukausiin, koska spesialisteille on jononsa ja koska yleislääkäri ei diagnosoi anamneesin perusteella narkolepsiaa.

narcolepsy.jpg


Tuossahan siis kyse oli harvinaisesta, muttei aivan äärimmäisen harvinaisesta (joka olisi luokkaa 1 per miljoona tai vähemmän) sivuvaikutuksesta, joka edusti oireiden ilmaantuvuudessa ilmeisesti sitä hitainta päätä eli kai useampaa viikkoa, kun oletettavasti vasta-aineet hyökkäsivät hypokretiini-2 -reseptoriin, jossa oli ko. influenssaviruksen N-proteiinin epitooppia muistuttava alue. Pandemrixissa käytetyn AS03 skvaleeniadjuvantin ajateltiin vahvistavan vasta-ainereaktiota liiallisesti, ja tuota N-proteiinia olleen ko. rokotteessa liiankin kanssa. Tosin syy ei taida vieläkään olla täysin varmistettu.

Jos tuo oli narkolepsian aiheutumisen mekanismi (kun rokotetulla oli myös ilmiölle altistava geenityyppi), niin tällöin nämä samat yksilöt olisivat olleet alttiita myös saman influenssavariantin käynnistämälle vasta-ainereaktiolle, joka olisi hyvinkin saattanut aiheuttaa samoille yksilöille narkolepsian. Tässä tapauksessa mahdollisesti kuitenkin pienemmällä todennäköisyydellä.

Heräävät kysymykset:

1. Miten vasta-aineiden määrä veressä vaikuttaa? Jos vasta-aineita on vähän, niin piteneekö viive oireiluun?

2. Miten vasta-aineiden osuvuus vaikuttaa? Jos vasta-aine ei ole ihan justiinsa, vaan vähän sinnepäin (ristireagointi), niin piteneekö viive oireiluun vasta-aineiden palloillessa veressä, joskus satunnaisesti sopivaan "maaliin" osuen ja kiinnittyen?

2. Miten vasta-aineen "maalien" määrä vaikuttaa oireilun alkamiseen vasta-aineiden tason ollessa vakio? Jos vasta-aine sitoutuu harvinaisiin maaleihin, kuten hereillä pysymiseen liittyviin reseptoreihin versus johonkin yleisempään, niin vaikuttaako se viiveeseen?
 
Olivatkos nuo jokainen eläkeläisiä, höpsismihoitojen kauppaajia, lupansa menettäneitä jne.? Olisitte yrittäneet värvätä pediatreja ja eläinlääkäreitä. Heissä olisi löytynyt hommissa oleviakin kannattajia ainakin jonkin verran.

On joo ihan kaikki sellaisia. Voit nukkua yösi rauhassa.
 
Näin ymmärrys koronasta ja rokotuksista on kehittynyt ajan myötä..sinällään monella tavoin opettava prosessi.

Hyvässä muistissa on kuinka varsin monet "salaliittohörhöistä" ryhtyi seuraamaan "suurta ja maailmanhistorian nerokkainta amerikkalaista johtajaansa" heti keväällä-2020. Lisävauhtia saatiin myös Ruotsin valitsemasta taktiikasta koronaa vastaan. Monilla nettisivuilla "raivottiin" viikosta toiseen Suomen THL:n valitsemaa varovaista linjaa vastaan. Erityisesti vastustettiin kaikkein suuremmassa vaarassa oleville annettuja suosituksia liikkumis-/matkustus rajoituksista, Uudenmaan matkustussulku jne. Suomen olisi "hörhöjen" mielestä pitänyt toimia ilman rajoituiksia ja muutenkin samalla tavalla kuin Ruotsissa..
- ajan myötä vaatimukset Ruotsin mallista hiljenivät.. ja jostain "hämmästyttävästä" syystä kukaan ei ole enää vuoteen ollut vaatimassa meille ruotsalaista suojautumismallia.
- viimeisimmät uutiset myös USA:sta kertoo kuinka sielläkin on (päinvastaisesta propagandasta huolimatta) pikkuhiljaa alettu ymmärtämään rokotusten ratkaisevan tärkeä merkitys pandemian torjunnassa..
Lähellä se taisi olla Suomessakin että oltaisiin lähdetty Ruotsin ”laumasuoja” -kokeiluun. Onneksi päätettiin toisin.
 
Kyseessä ei ole geeniterapia, sillä nämä mRNA-rokotteet eivät muuta DNA:ta. Rokotteen mRNA ei edes kulkeudu tumaan vaan solulimaan, ja käänteiskopijoijaentsyymiäkään ei ole.

Turvallisuustesteistä kirjoittelin ylempänä.

Voitko lisätä lähteesi noille mRNA-rokotteiden aiheuttamille kuolemille Suomessa? Se että heikkokuntoinen vanhus sattuu kuolemaan lähiaikoina rokotteen saamisesta ei tarkoita sitä, että hän olisi kuollut rokotteesta, ainakaan välttämättä, koska heikkokuntoisia vanhuksia kuolee muutenkin Suomessa reilun tuhannen viikkotahtia. Hyvin heikkokuntoisilla ja saattohoidossa olevilla vanhuksilla tosin jätetään usein influenssarokotteetkin antamatta, koska rokotusta seuraava immuunireaktio saattaa heille olla tappava. Nämä poislukien, linkkaatko lähteesi?

Mikä SARS-CoV-2-rokotevalmiste tai -rokotetyyppi on mielestäsi turvallisempi kuin nämä mRNA-rokotteet, ja millä perusteella?

Selitäppä vielä miten 11 kpl alle 60-vuotiasta (joista 6 alle viisikymppisiä) on heikkokuntoisia vanhuksia. Ja selitä miten haittavaikutusilmoituksia tehdään rokotuksiin liittyvistä kuolemantapauksista ainakin valtaosasta.

https://www.fimea.fi/tietoa_fimeast...koronarokotteiden-haittavaikutusilmoituksista

Selitä millä perusteella perusterveitä lapsia tulisi rokottaa mRNA-rokotteella eli miksi hyödyt ovat suurempia kuin haitat tai potentiaaliset haitat. Selitä miksi britit ovat päätyneet eri ratkaisuun kuin Suomi.

Selitä miksi kysyt minulta koronarokotteille rokotevaihtoehtoja, mutta et kysy mitään koronan lääkehoidosta vanhoilla ja turvallisilla, mutta toimiviksi havaituilla lääkkeillä.
 
Törkeästi 'äärioikeisto' mediasta, Yhdysvaltojen rokote varovaisuudesta.

Korkeimmin koulutetut ovat kaikkein "rokotevastaisempia", jos nyt tätä haukkumasanaa halutaan käyttää.


Jossain vaiheessa musta väestö oli pahasti muuta väestöä jäljessä.
 
Olivatkos nuo jokainen eläkeläisiä, höpsismihoitojen kauppaajia, lupansa menettäneitä jne.? Olisitte yrittäneet värvätä pediatreja ja eläinlääkäreitä. Heissä olisi löytynyt hommissa oleviakin kannattajia ainakin jonkin verran.
Jokainen voi itse katsoa, kuinka moni noista allekirjoittaneiden hörhöjen nimistä löytyy esim. "5G-verkot on kiellettävä" tyyppisistä vetoomuksista. Vastaus ei liene yllätä ketään.

 
Kannattaisi rauhoittua vähän ja lukea tekstit vähän tarkemmin.
Kysymys oli siitä, kuinka monta 10-19 vuotiaista koronan saaneista on kuollut. Ja kiinalaisen tutkimuksen mukaan se lukema oli 0,2%.

Koronaan on sairastunut niin vähän nuoria, että heidän riskinsä kuolla koronaan on tietenkin pienempi kuin tuo 0,2%. Mutta se ei tarkoita etteikö tilanne voisi muuttua. Alussa vain vanhukset saivat koronaa ja alle kolmekymppisillä se oli hyvin harvinainen. Nyt jo paljon yleisempi myös kolmekymppisten keskuudessa.

Minäpä rauhoitun. Ja käyn pesemässä tukkani.

Oikeassa tietysti olet tuosta koronan saaneiden osuudesta eli olisi kannattanut lukea teksti vähän huolellisemmin.

Jos tuo esitetty 0,2% (1:500) vaikkapa tapauskuolleisuutena olisi edes samalla planeetalla vaikkapa briteissä olleen toteuman kanssa, niin eihän tätä kiistaa lasten koronarokottamisesta olisi olemassa. Mutta kun nyt rauhoittuneena etsin alkuperäisen tutkimuksen enkä luottanut median esityksiin asiasta (ei pitäisi), niin löysin paremman lainauksen eli koskien CYP :ejä (children and young people = alle 18-vuotiaat):

https://www.researchsquare.com/article/rs-689684/v1

"99·995% of CYP with a positive SARS-CoV-2 test survived."

Eli tuon abstraktista otetun otteen mukaan 0,005%:n (1:20 000) tapauskuolleisuus (tarkastelussa vain positiivisen covid-19 testituloksen antaneet, joiden kuolinsyyksi arvioitiin nimenomaan SARS-CoV-2 infektio) alle 18-vuotiaissa oli havaittu brittien rekisteriaineiston perusteella, analyysissä poistettiin sellaiset kuolemantapaukset, joissa pääsyyksi oli arvioitu ("clinical review") jokin muu kuin covid-19, vaikka taustalla oli positiivinen covid-19 -testitulos.

Kuitenkin tarkemmin tutkimusartikkelin tulososiota kun kattoo, niin käy epäselväksi oliko sittenkin kyse nyt infektiokuolleisuudesta eikä tapauskuolleisuudesta:

"There were an estimated 469,982 CYP infected with SARS-CoV-2 in England from March 2020 to February 2021, giving an infection fatality rate of 5 per 100,000 CYP (0·005%) and, based on a population of 12,023,568, a mortality rate of 2 per million CYP (0·0002%)."
 
Lähellä se taisi olla Suomessakin että oltaisiin lähdetty Ruotsin ”laumasuoja” -kokeiluun. Onneksi päätettiin toisin.
Se oli todella lähellä. Ruotsalaiset olisivat todellakin halunneet Suomen ja muut pohjoismaat toimivan yhteisessä rintamassa koronan suhteen. Tilannetta seuranneena ja Ruotsia kohtuullisesti tuntien voisi tehdä vaikka hypoteettista analyysia..

Jos meillä olisi ollut hallituksen johdossa hyvin ruotsia osaavia ja ruotsalaisiin demarijohtajiin luottamuksellisia henkilökohtaisia suhteita omaavia ministereitä olisimme 100%:in varmuudella valinneet samanlaisen toimintamallin kuin Ruotsi. Ehkä myös Suomen pääministerin lyhyt kokemus virassaan sekä sukupuoli ja ikäero ruotsalaiseen kollegaan saattoi vaikuttaa jossain määrin kriittisesti ko. tilanteessa?
- jos Antti RInne olisi saanut jatkaa pääministerinä hän olisi ehkä löytänyt helpommin yhteisen näkemyksen Stefan Löven'in kanssa.
- toisekseen meidän terveydehuollon asiantuntijat suhtautuivat alusta alkaen vakavasti pandemian mahdollisuuteen..he eivät todellakaan olleet samaa mieltä ruotsalaisten (ainakaan poliittisten päättäjien) näkemyksistä.
- onneksi meillä ymmärrettiin arvostaa terveydenhuollon asiantuntijoiden varoituksia ja ne otettiin riittävästi huomioon.
- lisäksi alkuvaiheissa Norja sai jonkinlaisen tartuntaryöpyn (Itavallasta jne.) ja ehkä sen myötä sielläkin suhtauduttiin koronan uhkaan kriittisemmin kuin Ruotsissa.
- kun norjalaiset ja Tanska lähtivät tiukempiin varotoimiin niin meidänkin oli helpompi erottautua Ruotsin mallista..

Tottakai voidaan jälkeen päin kritisoida monia detalji-tason päätöksiä mutta onneksi meillä päädyttiin suurissa periaatteissa kohtalaisen hyvään malliin..Mutta olisi aivan hyvin voinut käydä toisinkin.
- siis päädyttiin viimekädessä luottamaan omiin ja kotimaisiin terveydenhuollon asiantuntijoihin.. Hyvä niin.

P.S.
Toisin kävi 1930-luvun lopulla kun Suomen ja Natsi-Saksan suhteissa lähdettiin peesailemaan (ruotsalaisten demareiden painostuksen myötä) Ruotsin ulkopolitiikkaa..
- Ruotsi pelasi korttinsa hyvin, vältti sodan. Mutta Suomelle jäi ikävällä tavalla käteen musta-pekka.. Mutta tämä on jo toinen tarina, joten ei siitä sen enempää.
 
Aikamoisia väitteitä. Suomessa on nyt ilmoitettu hilkun alle 1000 kuolemaa, ja kuolemien hidas kasvaminen viime talvesta lähtien johtuu rokotuksista sekä myös siitä, että tartunnat ovat kevään 2020 jälkeen levinneet eniten nuorten aikuisten ja vähiten vanhusten joukossa - mikä vähensi kuolemia jo viime syksynä.

Aikanaan on voitu tehdä vaikka mitä tutkimuksia, joiden päätelmät on jo havaittu virheellisiksi, mutta linkkaatko tutkimukseen, jossa väitetään Suomessa olleen 5-20 -kertaisesti tartuntoja havaittuihin nähden? THL:n varhaisissa lausunnoissa viime vuonna esitettiin, että tartunnan saaneita voi olla jopa 20-kertaisesti havaittuihin nähden, mutta joutuivat sittemmin syömään sanansa, ja THL:n nettisivustolla olikin myöhemmin arvio, että tartuntoja oli Suomessa 2020 arviolta 2-5 -kertainen määrä havaittuihin nähden, mistä voisi päätellä heidän pitäneen n. 3-kertaista määrää todennäköisimpänä.

Tehdäänpä tuolle 5-20 -kertaisuudelle nopea sanity check - olisiko se mitenkään mahdollinen, ainakaan alinta esittämääsi lukua 5 korkeammalla suhteella:

Belgiassa oli ilmoitettuja SARS-CoV-2 -infektioon kuolleita 2020 loppuun mennessä 16,7-kertaisesti Suomen senhetkiseen lukuun nähden. Kun Belgiassakin kevään 2020 jälkeen tartunnat levisivät varsinkin nuorissa ja vähiten vanhuksissa, mediaani-iän ollessa Belgiassa lähes sama kuin Suomessa, oletettavasti siellä on tartuntojakin ollut 2020 suunnilleen 16,7-kertaisesti Suomeen nähden. Tuon jälkeen Belgiassa tartunnat ovat lisääntyneet 2021 aikana vielä n. 76.5%, ja kun juhannuksen jälkeen ovat tartuntaluvut jälleen nousseet, niin rokotuksista huolimatta ilmeisesti ainakin kohtalainen osa väestöstä ei ole sielläkään saanut vielä tartuntaa.

Jos Suomessa olisi ollut 2020 lopussa 2,5% tartunnan saaneita ja Belgiassa vastaavasti - ilmoitettujen kuolinlukujen suhdetta käyttämällä - 16,7*2.5% = 41.7% niin kun tuon jälkeen on Belgiassa tullut löydettyjä tartuntoja 76.5% lisää, niin reinfektioiden osuus pois jättämällä nyt siellä olisi tartunnan saaneita 1,765*41.7% = 73.7% osuus väestöstä. Ja mitä ilmeisemmin tuokaan ei tämänhetkiselle variantille riitä siitä huolimatta, että rokotukset ovat edistyneet. Näin saadut Belgian prosentit kuulostavat mahdollisilta, mutta todennäköisesti ovat jopa yläkanttiin koska tartuntoja tulee vielä kohtalaisia määriä rokotuksista huolimatta.

Mutta kun Suomessa oli 2020 lopussa vain 36107 tunnistettua tartuntaa väestöstä, jonka koko n. 5.550.000, eli vain reilut 0,6% tunnistettuja tartuntoja. Jos todellisia tartunnan saaneita oli tuolloin 2.5%, se olisi yli 3,8-kertaisesti tunnistettuihin nähden, eli vähän yläkanttiin tuossa THL:n myöhemmässä haitarissa (joka siis 2-5x). Jos kerroin olisi esim. 10, niin vastaavalla suhteella Belgiassa pitäisi pitäisi siis olla yli 2,5-kertaa enemmän tartuntoja kuin ym. prosentit, eli jo 2020 lopussa yli 100% ja nyt 180% väestöstä. Ei käy järkeen, ja siis todennäköisemmin Suomessa oli korkeintaan 3,8-kertaisesti tartuntoja tunnistettuihin nähden, mutta luultavasti vähemmän. Ehkä n. 2% ja kerroin kolmen hujakoilla.

Vertailu Belgiaan ei tietenkään ole täysin tarkka, koska esim. tartunnan saaneiden vanhusten osuus voi olla siellä erilainen, mutta lienee tarpeeksi suuntaa antava tarkistamaan, onko esim. 10-kertaisessa suhteessa mitään järkeä. Ei siis ole.

Tämän vuoden aikana Suomessa ovat tunnistetut tartunnat n. 3,1-kertaistuneet vuoden vaihteesta, eli luultavasti tartunnan on saanut meillä n. 6% väestöstä. Pitkä on rokottamattomilla matka jonkin näköiseenkään laumasuojaefektiin. Eihän se ole täysin estänyt tartuntoja vielä Britanniassa, USA:ssa, Israelissa jne. vaikka rokotukset ovat meitä selvästi pidemmällä.



Pitkittyneistä oireista tiedetään jotain, ja ne ovat lapsilla vähäisempiä kuin aikuisilla - ja tosiaan osa ilmoitetuista pitkittyneistä oireista johtuu aina jostain muusta syystä ja jokin osa on luonnollisesti psykosomaattisia. Toisaalta osa ei ilmoita pitkittyneistä oireista kellekään, ja näitä tapauksia ei välttämättä näy ikinä terveydenhoidon piirissä.

Mutta on myös vaurioita, jotka eivät näy kliinisissä tutkimuksissa ainakaan nykyisillä menetelmillä, ja näiden laajuudesta ei ole vielä tietoa. Haiman tuhoutuneet betasolut, aivovauriot, telomeerien lyhentyminen jne. Mikä on yleisyys lapsilla ja aikuisilla - koko laajuus ei selviä vielä vuosiin ja osin luultavasti vuosikymmeniinkään. Osa näistä on sidoksissa oireiden vakavuuteen, mutta kaikki eivät. Tässä ei myöskään ole kaikki:

COVID-19 Associated With Long-Term Cognitive Dysfunction, Acceleration of Alzheimer’s Symptoms
Can COVID-19 cause diabetes?
Brain imaging before and after COVID-19 in UK Biobank
Evidence for Biological Age Acceleration and Telomere Shortening in COVID-19 Survivors
Brain Inflammation From COVID-19 Looks Eerily Similar to That From Alzheimer's




Totta kai on ikäluokalle jolle ne ovat hyväksytty, ja pian on nuoremmillekin (muistetaan, että 95% mRNA-rokotteiden aiheuttamista sydänlihastulehduksista on lieviä, ja valtaosa lopuistakin saadaan parannettua):
1_N4ovAWfhOvvpa8umW2014A-650x366.png

https://sciencebasedmedicine.org/we...-by-april-reflections-on-a-failed-prediction/
Use of mRNA COVID-19 Vaccine After Reports of Myocarditis Among Vaccine Recipients: Update from the Advisory Committee on Immunization Practices — United States, June 2021


Lähde väitteellesi? Ylikuolleisuudesta nähdään suuntaa antavasti korkean levinneisyyden maiden kuolleisuus, mutta yleensä tämäkin tulos on alakanttiin, koska pelkkää ylikuolleisuutta katsomalla jää huomiotta mm. puuttuvien influenssaan kuolleiden osuus - eli todellisuudessa SARS-CoV-2:een on kuollut 2020 ja 2021 enemmän kuin viime vuosien keskimääräiseen ylikuolleisuuteen vertaamalla. Yksikään vakavasti otettava taho ei väitä, että esim. USA:ssa tai vaikkapa Britanniassa olisi ollut SARS-CoV-2-infektion seurauksena kuolleita vähemmän kuin sen viralliset kuolinluvut - vaan näitä on ollut korkean levinneisyyden maissa käytännössä kaikissa enemmän. Yksittäisiä tapauksia on varmasti laskettu virheellisesti covidin aiheuttamaksi, mutta toiseen suuntaan eli laskematta jätettyjä on korkean levinneisyyden maissa käytännössä aina selvästi enemmän.

Väitteessäsi tuon tutkimuksen keskimääräisesti menetetyistä ikävuosissasi ei ole järkeä, mutta linkannet perään mielestäsi uskottavamman tutkimuksen. Toistaiseksi argumenttisi on vain, ettei mitenkään voi pitää paikkaansa, ja että muita kuolemia olisi laskettu covid-kuolemiksi - ja siis todellinen covid-kuolleisuus olisi ollut peräti vähemmän!




Jos tuo luku siis olisi keskimäärin 16 menetettyä elinvuotta 81 maassa, se ei tarkoita sitä, että näin olisi jokaisessa maassa, kuten Suomessa.

Laskelmasi menevät myös pieleen samaan tapaan kuin edelläkin. Vaikkapa 80-vuotiaalla on odotettavissa olea elinikä korkeampi kuin mediaani-ikä. Menetettyjä elinvuosia tulee myös sitä enemmän, mitä nuorempi on covidiin kuollut, ja vaikka nuorempien osuus onkin pienempi, he nostavat keskimäärin menettettyjen elinvuosien määrää vanhoja ihmisiä enemmän.

Nyt pelkkien omien väitteiden sijaan voisit siis linkata tutkimuksen, joka mielestäsi antaa oikeampaa tietoa.
Luku 0 ei ole väite. Se on fakta. Samoin on fakta, että viimeisen 18kk aikana suomessa on joutunut tehohoitoon 5 (viisi) alle 15 vuotiasta (syytä tehohoidolle ei sanota, vain se, että heillä oli korona). Edelleen fakta on se, että juhannuksen jälkeen pelkästään HUS-alueella on todettu yli 2000 alle 18v väestössä deltakoronatapausta. Sairaanhoidossa ei ole näkynyt mitään.

Ymmärrän toki, että puhut mieluummin teoreettisista laskelmista siitä, mitä voisi periaatteessa tapahtua. Ja sitäkin pitää toki pohtia. Mutta se pohdinta pitää peilata tiedossa oleviin faktoihin. Jotka ovat siis yllä sanomani numerot.

Tuossa pari tutkimusta Covidin havaituista määristä vs. todellisista määristä. Haitari 5-20x. Luonnollisesti tämä luku ei ole vakio vaan elää taudin määrän ja testien määrän mukaan.



Puhut vaurioista joita ei voi havaita nykyisissä kliinisissä kokeissa??? Ei millään pahalla, mutta kai ymmärrät, ettei ole mahdollista käydä minkäänlaista järkevää keskustelua tuollaisesta lähtökohdasta? 5G ja siruhörhöt puhuvat samalla tavalla.

Mitä tulee menetettyihin vuosiin. Ei. En aio etsiä linkkejä koska tutkimuksen menetelmä ei ole validi kyseisessä tilanteessa. Malli toimii arvioitaessa kutakin ikäluokkaa kokonaisuutena, mutta covidiin kuolleet eivät edusta ikäluokkansa keskiarvoa. He ovat pääsääntöisesti monisairaita kuten useat tilastot osoittavat. Näin ollen vertailuaineisto on lähtökohtaisesti väärä eikä laskentamalli toimi. Eli tutkimus ei ole validi. Tämä on itsestään selvää.

Eli etsi ensin validi tutkimus niin palaamme asiaan.
 
Nopeasti jälkijunassa kommentoiden kun katsotaan tuota ensimmäistä kohtaa niin koristeet poistaen ja asia tiivistäen kysytään että miksi koronan voittamiseksi ei jaeta D-vitamiinia rokotteiden sijasta?

1) Se että D-vitamiinin vetäminen (tietyssä määrässä) ei ole vaarallista ei toisaalta tarkoita sitä että sillä saadaan samaa suojaa koronalta kuin rokotteella. Jos näin olisi niin varmaan joku tällä planeetalla olevasta paristasadasta valtiosta olisi keksinyt laittaa kansansa popsimaan D-pilleriä kuin viimeistä vitun päivää ja sitä kautta laittanut yhteiskuntansa taas auki ja talouden rullaamaan muista ohi. Mutta ei ole. Toissijaisesti joku koronakielteinen organisaatio olisi voinut tehdä saman tempun ja todistaa D-vitamiinin tehokkuuden ja rokotteiden tarpeettomuuden, mutta ei ole.

2) Kokeelliselle geeniteknologiainjektiolle jonka riskit ovat tuntemattomat on kohtuutaitavasti laulettu lause siitä että
a) käytetään parisataa vuotta vanhaa ratkaisua (rokottaminen) jolla on tuhottu kymmeniä - satoja tauteja käytännössä pois (mm. klassikkoesimerkki polio)
b) käytetään läntisen lääketieteen tähän mennessä tutkituinta rokotepalettia
c) käytetään rokotteita joiden teho on pystytty selkeästi osoittamaan niiden kanssa tehtyjen turvallisuuskokeiluiden aikana, sekä aloittamisen jälkeen kerätyillä tuloksilla
d) käytetään kohta 30v olemassa ollutta tuotantotekniikkaa joka mahdollistaa tehokkaan suojan sekä massatuotannon

Saman lauseen voisi muotoilla esim näin:

a) Onko Suomessa harkittu SARS-CoV-2-virusinfektion torjuntaan turvalliseksi tiedettyjä vaihtoehtoja (rokotteet, suojavälineet ja toimenpiteet sekä perushygienia) kokeellisille, netin paskapuheeseen perustuville ja täten riskeiltään tuntemattomille D-vitamiinin yliannosteluille? Jos ei, niin miksi ei?

Allekirjoittajana vaikuttavuuden takaamiseksi amerikkalaistyyliin painotettu tohtorius

Dr. Min3mat, majuri maanpuolustusfoorumilla, mbsc, sfsp, tldr et al.

Jospa vähän avaisit kuplaasi niin huomaisit että tällä saralla on saatu laajoja edistysaskelia, vaikka sitä ei hesaria lukiessa huomaakaan.

Katotaan eka sitä Ivermektiiniä: Perussa, Intiassa, Meksikossa ja Argentiinassa on saatu tuloksia aikaan:

https://covid19criticalcare.com/ive...emiologic-analyses-on-covid19-and-ivermectin/

Tämä ukko pukkaa tasaseen tahtiin analyysiä Ivermektiinistä ja sen tehosta koronaa vastaan:

https://twitter.com/jjchamie?lang=fi

Mm. Mexico City:ssä herättiin tilanteeseen kun sairaalat oli ahtaalla ja vuodenvaihteessa 2020/2021 jaettiin vielä kotona oleville koronaisille ivermektiiniä + vähän muutakin kotipakettina:

https://osf.io/preprints/socarxiv/r93g4/

"We found a significant reduction in hospitalizations among patients who received the ivermectin-based medical kit; the range of the effect is 52%-76% depending on model specification."

Tämmönenkin on saatu aikaan:

https://covid19criticalcare.com/wp-...the-prophylaxis-and-treatment-of-COVID-19.pdf

Paunio komppaa:


Ote Paunion linkkaaman tutkimuksen abstraktista:

"CONCLUSION: The intensive preventive treatment (short-term) with Ivermectin / Iota - Carrageenan was able to reduce the number of health workers infected with COVID-19. This treatment had an additional effect in preventing the severity of the disease, since most of the patients who received the treatment were mild. We propose a new therapeutic alternative for prevention and short-term intervention scheme (intensive) that is of benefit of the health worker in this pandemic accelerated time. This treatment did not produce lack of adherence or adverse effects."
----

D-vitamiini:

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/mi...etin-syyt-loytyivat-israelilaistutkimuksesta/

https://www.medrxiv.org/content/10.1101/2020.09.04.20188268v1

The link between vitamin D deficiency and Covid-19 in a large population​


View ORCID ProfileAriel Israel, View ORCID ProfileAssi Cicurel, Ilan Feldhamer, View ORCID ProfileYosef Dror, View ORCID ProfileShmuel M Giveon, David Gillis, David Strich, Gil Lavie
-----

Mutta ei tunnu lähtevän D-vitamiinitietoisuus toiminnan asteella länsimaissa kunnolla lentoon:

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/mi...en-rokotteen-teho-heti-julki-d-vitamiinin-ei/

Korona läpipolitisoinut lääketieteen – Rokotteen teho heti julki D-vitamiinin ei​

Mikko Paunio 6.3.2021 15:13 päivitetty 6.3.2021 15:13

"Kuuntelin eilen asiantuntijoille ja eurooppalaisille virkamiehille tarkoitettua EU:n terveysturvakomitean ja Euroopan tautienehkäisy- ja -valvontakeskus (engl. European Centre for Disease Prevention and Control, ECDC) järjestämää korkeatasoista webinaaria. Webinaarin pääosassa olivat israelilaiset tutkijat, jotka esittelivät Biontech Pfizerin rokotteen tehoa koko väestössä ja hoivakotien asiakkaissa sekä niiden hoitohenkilökunnissa. Heillä oli kerrottavana webinaarille erittäin rohkaisevat ei-kokeelliset em. väestöistä tehdyt havaintoihin pohjaavat tulokset tämän ihmiskunnan historian ensimmäisen mRNA-rokotteen tehosta koronaa vastaan."
...
"Israelilaiset tutkijat julkaisivat syyskuun alussa 2020 em. tutkimukseen verrattuna lähes identtisellä metodiikalla Clalit’in aineiston avulla kaltaistetun vertaisarvioimattoman tapaus- verrokkitutkimuksen, jossa oli 52 000 kaltaistettua koronatapausta ja 520 000 verrokkia ja, jossa he osoittivat alhaisten D-vitamiinitasojen lisäävän annosvastesuhteisesti koronariskiä (3). Tein siitä ”häikäistyneenä” spontaanisti pyytämättä vertaisarvion (4), joka julkaistiin tunnetun englantilaisen konservatiivisen journalistin Toby Youngin sivustolla. Siinä suosittelin, että tämä korkeatasoinen tutkimus julkaistaisiin nopeasti. Sitä ei ole vieläkään julkaistu ja aikaa on kulunut puoli vuotta.

Häikäistymiseni aiheutti se, että en ole koskaan bongannut näin suurta tapaus- verrokkitutkimusta lääketieteellisessä kirjallisuudessa. Siinä oli myös hyvin luotettavaa informaatiota D-vitamiinitasojen jakautumisesta ja koronainsidenssistä eri väestöryhmissä (valtaväestö, ortodoksijuutalaiset ja arabiväestö).

Olen ollut yhteydessä israelilaisiin D-vitamiinitutkijoihin viime syyskuusta lähtien. Kun kysyin hiljattain, sensuroidaanko heitä, vastaus oli, että sekä yleis- että infektioalan lehdistä tutkimus lähetettiin takaisin ilman, että sitä lähetettiin edes vertaisarvioon. Nyt se ilmeisesti julkaistaan pienessä hormonitieteen eli endokrinologian alan lahdessä?

En voi kuin spekuloida, miksi halvan – kaikille saatavana olevan – D-vitamiinin todennäköisestä suojavaikutuksesta koronaa vastaan ei saa puhua."
----

Miksi D-vitamiini ei iske länsimaiden lääketieteen mainstream:in ja terveyshallintojen tajuntaan koronaa ehkäisevänä halpana asiana? No ei iske oikein ivermektiinikään. Liittyyköhän nämä kaksi asiaa jotenkin toisiinsa?
 

Liitteet

  • juan chamie.jpg
    juan chamie.jpg
    39 KB · Luettu: 18
Viimeksi muokattu:
Jospa vähän avaisit kuplaasi niin huomaisit että tällä saralla on saatu laajoja edistysaskelia, vaikka sitä ei hesaria lukiessa huomaakaan.

Katotaan eka sitä Ivermektiiniä: Perussa, Intiassa, Meksikossa ja Argentiinassa on saatu tuloksia aikaan:

https://covid19criticalcare.com/ive...emiologic-analyses-on-covid19-and-ivermectin/

Tämä ukko pukkaa analyysiä Ivermektiinistä, alla esimerkkikuva Meksikon tilanteesta:

https://twitter.com/jjchamie?lang=fi


Linkki kuvaan ei tietenkään enää toimi mutta asian summittaisen laidan voi varmistaa täältä:

https://ogletree.com/insights/mexic...syndication&utm_campaign=LinkedIn-integration

Mexico City:ssä kuitenkin herättiin tilanteeseen kun sairaalat oli ahtaalla ja vuodenvaihteessa 2020/2021 jaettiin vielä kotona oleville koronaisille ivermektiiniä + vähän muutakin kotipakettina:

https://osf.io/preprints/socarxiv/r93g4/

Tämmönenkin on saatu aikaan:

https://covid19criticalcare.com/wp-...the-prophylaxis-and-treatment-of-COVID-19.pdf

Paunio komppaa:


Ote Paunion linkkaaman tutkimuksen abstraktista:

"CONCLUSION: The intensive preventive treatment (short-term) with Ivermectin / Iota - Carrageenan was able to reduce the number of health workers infected with COVID-19. This treatment had an additional effect in preventing the severity of the disease, since most of the patients who received the treatment were mild. We propose a new therapeutic alternative for prevention and short-term intervention scheme (intensive) that is of benefit of the health worker in this pandemic accelerated time. This treatment did not produce lack of adherence or adverse effects."
----

D-vitamiini:

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/mi...etin-syyt-loytyivat-israelilaistutkimuksesta/

https://www.medrxiv.org/content/10.1101/2020.09.04.20188268v1

The link between vitamin D deficiency and Covid-19 in a large population​


View ORCID ProfileAriel Israel, View ORCID ProfileAssi Cicurel, Ilan Feldhamer, View ORCID ProfileYosef Dror, View ORCID ProfileShmuel M Giveon, David Gillis, David Strich, Gil Lavie

Mutta ei tunnu lähtevän D-vitamiinitietoisuus toiminnan asteella länsimaissa kunnolla lentoon:

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/mi...en-rokotteen-teho-heti-julki-d-vitamiinin-ei/

Korona läpipolitisoinut lääketieteen – Rokotteen teho heti julki D-vitamiinin ei​

Mikko Paunio 6.3.2021 15:13 päivitetty 6.3.2021 15:13

"Kuuntelin eilen asiantuntijoille ja eurooppalaisille virkamiehille tarkoitettua EU:n terveysturvakomitean ja Euroopan tautienehkäisy- ja -valvontakeskus (engl. European Centre for Disease Prevention and Control, ECDC) järjestämää korkeatasoista webinaaria. Webinaarin pääosassa olivat israelilaiset tutkijat, jotka esittelivät Biontech Pfizerin rokotteen tehoa koko väestössä ja hoivakotien asiakkaissa sekä niiden hoitohenkilökunnissa. Heillä oli kerrottavana webinaarille erittäin rohkaisevat ei-kokeelliset em. väestöistä tehdyt havaintoihin pohjaavat tulokset tämän ihmiskunnan historian ensimmäisen mRNA-rokotteen tehosta koronaa vastaan."
...
"Israelilaiset tutkijat julkaisivat syyskuun alussa 2020 em. tutkimukseen verrattuna lähes identtisellä metodiikalla Clalit’in aineiston avulla kaltaistetun vertaisarvioimattoman tapaus- verrokkitutkimuksen, jossa oli 52 000 kaltaistettua koronatapausta ja 520 000 verrokkia ja, jossa he osoittivat alhaisten D-vitamiinitasojen lisäävän annosvastesuhteisesti koronariskiä (3). Tein siitä ”häikäistyneenä” spontaanisti pyytämättä vertaisarvion (4), joka julkaistiin tunnetun englantilaisen konservatiivisen journalistin Toby Youngin sivustolla. Siinä suosittelin, että tämä korkeatasoinen tutkimus julkaistaisiin nopeasti. Sitä ei ole vieläkään julkaistu ja aikaa on kulunut puoli vuotta.

Häikäistymiseni aiheutti se, että en ole koskaan bongannut näin suurta tapaus- verrokkitutkimusta lääketieteellisessä kirjallisuudessa. Siinä oli myös hyvin luotettavaa informaatiota D-vitamiinitasojen jakautumisesta ja koronainsidenssistä eri väestöryhmissä (valtaväestö, ortodoksijuutalaiset ja arabiväestö).

Olen ollut yhteydessä israelilaisiin D-vitamiinitutkijoihin viime syyskuusta lähtien. Kun kysyin hiljattain, sensuroidaanko heitä, vastaus oli, että sekä yleis- että infektioalan lehdistä tutkimus lähetettiin takaisin ilman, että sitä lähetettiin edes vertaisarvioon. Nyt se ilmeisesti julkaistaan pienessä hormonitieteen eli endokrinologian alan lahdessä?

En voi kuin spekuloida, miksi halvan – kaikille saatavana olevan – D-vitamiinin todennäköisestä suojavaikutuksesta koronaa vastaan ei saa puhua."
----

Miksi D-vitamiini ei iske länsimaiden lääketieteen mainstream:in ja terveyshallintojen tajuntaan koronaa ehkäisevänä halpana asiana? No ei iske oikein ivermektiinikään. Liittyyköhän nämä kaksi asiaa jotenkin toisiinsa?

Jos näin alkuun voidaan todeta niin tämä sadan paskalinkin suoltaminen on taktiikkana ihan toimiva koska ei näitä kukaan, todennäköisesti sinä mukaanlukien ole jaksanut eikä jaksa lukea läpi.

Jos olisit, niin olisit huomannut, kuten itse huomasin kursorisella katselulla että esimerkiksi osf.io - linkin takana oleva tutkimus suhtautuu itse itseensä todella kriittisesti, puhuu ns. ensiapukäytöstä joka voi mahdollisesti ehkäistä rankempaa tautimuotoa kun sitä annetaan normaalikäyttöä suuremmissa annoksissa. Kyseessä ei siis ole mikään rokotteen tapainen ratkaisu vaan mahdollinen ensihoito kevyitä tautimuotoja vastaan. Esimerkiksi Fimea (sosiaali- ja terveysministeriön alainen lääkealan kehitys- ja turvallisuuskeskus) on käytännössä kääntänyt edellämainitun artikkelin itsessään sisältämän kritiikin lähes suoraan.

Fimean versio:

Laboratoriotutkimuksissa havaittiin, että ivermektiini saattoi hyvin suurilla annoksilla estää COVID-19 tautia aiheuttavan viruksen lisääntymistä. Lääkkeen haittavaikutukset voivat kuitenkin lisääntyä kyseisillä, normaalikäyttöä suuremmilla annoksilla huomattavasti. Kliinisten tutkimusten tulokset vaihtelivat; toiset tutkimukset eivät osoittaneet mitään hyötyä ja toiset raportoivat mahdollisesta hyödystä. Useimmat tutkimukset olivat kuitenkin pieniä, joten tällä hetkellä saatavilla oleva näyttö ei riitä tukemaan ivermektiinin käyttöä COVID-19-taudissa kliinisten tutkimusten ulkopuolella.

referoimasi artikkeli:

Ivermectin is a Food and Drug Administration (FDA) approved broad spectrum antiparasitic drug used in the control of several tropical diseases (Navarro. M.et al, 2019). Itwas associated with COVID-
19 treatment because in vitro lab studies showed that it can diminish SARS-CoV-2 viral load (See Caly, et al 2020). The proposed antiviral action on coronavirus suggests that it
inhibits the binding capacity of the virus to a protein that would lead it into the nucleus. This would avoid an exaggerated immune response, leading to a normal and efficient antiviral response, suggesting that “ivermectin’s nuclear transport inhibitory activity may be effective against SARS CoV-2” (Caly, et al.,2020, 1). Some remarks against the use of ivermectin state that, in order to have effects similar to thoses hown in the in vitro test, doses higher than those usually administered would be necessary.Administration without medicalfollow up can have adverse effects in immunosuppressed people, and
could cause negative interactions with other medical treatments (Chaccour, C. 2021). On the other hand, in an ongoing meta-analysis, so far having included 18 clinical trials in 21 countries, a total of 2,282 patients have been studied. Results here show: i. a reduction in the time taken to eliminate the virus and a reduction in inflammation markers: ii. a decrease of the hospitalization time; iii.
an increase of 43% in the recovery rate; iv. a 75% increase in survival rates. However, the authors consider continued clinical trials at higher scales necessary (Hill, A. et. al, 2021),


Kun artikkelin sisältöä lukee muuten niin k. alueilla on tehty mm. mittavia rajoitus- sekä testaustoimia joiden tarkoitus on ollut keventää kuormittunutta terveydenhuoltojärjestelmää. Osana tätä on jaettu kevyitä oireita omaaville henkilöille lääkäritarkastuksen jälkeen 'itsehoitopaketti' joka sisältää mm. tätä ivermektiiniä, parasetamoolia ja tulehduskipulääkkeitä, kuten sanoit. Se, miten tästä päästään imervektiinin hopeavesityyliseen jeesusparantavaan kaikkivoipaisuuteen jää minulle artikkelin perusteella hieman hämäräksi, kuten myös se miksi asetyleenihapon normaalia suurempaa annostelua ei vastaavanlaisesti pidetä yhtä fiksuna ratkaisuna, vaikka sitäkin noissa tapauksissa jaetaan.

Tämän perusteella näyttäisi että käyttö edellyttää toisaalta aika kovaa arviota lääkärin puolelta kun annostellaan normaalia suurempia määriä lääkkeitä potilaalle. Lääkettä kuitenkin käytetään Suomessakin joissain harvinaisemmissa tapauksissa ja ilmeisesti punkkien tuomissa tartunnoissa, joten ei tämä mikään täysin tuntematon tavara pitäisi Suomessakaan olla. Joissain hoitotapauksissa tämä voi kuitenkin olla ihan toimiva ratkaisu, edelliset riskit ja kovan kuurin muut lieveilmiöt huomioiden.

---

Tämän jälkeen linkataan artikkelia siitä kuinka D-vitamiinipuuttellisien henkilöiden kohdalla vitamiinin ottaminen on auttanut. Hieno homma, mutta onko tässä nyt aikuisten oikeasti fiksuinta laittaa parrasvaloihin se että D-vitamiini parantaa, vai kannattaisiko ehkä painottaa sitä että jos on vitamiinipuutetta tai muuta yleiskuntoon liittyvää ongelmaa niin niiden hoidattaminen auttaa?

Tämän tueksi sitten laitetaan uusisuomi-kommentti jonka kirjoittaja kysyy että onko D-vitamiinin parantavat voimat piilotettu (((jutkujen))) great reset - salaliiton takia, sekä ihmettelee että miksi valtio ei tiedota D-vitamiinin käyttämisestä. Jo viimeistään tässä kohtaa alkaisin kyselemään että näetkö tässä itse mitään minkä perusteella tätä lukevat henkilöt voisivat kyseenalaistaa tätä tekstiä? Esim. niiden henkilöiden kohdalla jotka eivät pidä kaiken syynä salaliittoa?

Sen jälkeen voidaan avata pari ekaa thl:n linkkiä googlen hakusanalla "D-vitamiini"

https://thl.fi/fi/ajankohtaista/kampanjat/voi-hyvin-talvella/syo-talvella-tarpeeksi-d-vitamiinia


Vau!. Ihankuin valtio sanoisi aika pitkälti samaa mitä hieman aikaisemmin kirjoitetussa viestissä sanoin, syö vitamiinia jos lääkäri niin kehottaa tai sinulla on vitamiinivajetta tai syöt huonosti/yksipuolisesti

----

Nämä kommentit nyt nopeahkolla katsauksella kun en jaksa tuollaista pakettia käydä sen ihmeemmin näillä tuloksilla läpi, mutta ei näistä oikein mikään ole edes lähtökohtaisesti viestimässä rokotteiden käyttöä vastaan, vaan lähinnä ehdotetaan niiden ohella tehtävistä, mahdollisista hoitoratkaisuista. Tämä ei toki tarkoita sitä, etteikö nämä olisi tietyissä tapauksissa ihan hyviä ideoita. Esimerkiksi imervetiinin kohdalla Meksikossa voi olla kyse siitä että niitä lääkkeitä joita meillä käytetään Suomessa ensioireiden hoitoon, ei ole siellä hyväksytty, tai ovat liian kalliita tai liian hankalasti saatavilla. Muutenhan tuo paketti vastaa imertin poislukien about sitä mitä suomessakin saadaan, mutta hieman eri tuotenimillä.
 
Viimeksi muokattu:
Jos näin alkuun voidaan todeta niin tämä sadan paskalinkin suoltaminen on taktiikkana ihan toimiva koska ei näitä kukaan, todennäköisesti sinä mukaanlukien ole jaksanut eikä jaksa lukea läpi.

Jos olisit, niin olisit huomannut, kuten itse huomasin kursorisella katselulla että esimerkiksi osf.io - linkin takana oleva tutkimus suhtautuu itse itseensä todella kriittisesti, puhuu ns. ensiapukäytöstä joka voi mahdollisesti ehkäistä rankempaa tautimuotoa kun sitä annetaan normaalikäyttöä suuremmissa annoksissa. Kyseessä ei siis ole mikään rokotteen tapainen ratkaisu vaan mahdollinen ensihoito kevyitä tautimuotoja vastaan. Esimerkiksi Fimea (sosiaali- ja terveysministeriön alainen lääkealan kehitys- ja turvallisuuskeskus) on käytännössä kääntänyt edellämainitun artikkelin itsessään sisältämän kritiikin lähes suoraan.

Fimean versio:

Laboratoriotutkimuksissa havaittiin, että ivermektiini saattoi hyvin suurilla annoksilla estää COVID-19 tautia aiheuttavan viruksen lisääntymistä. Lääkkeen haittavaikutukset voivat kuitenkin lisääntyä kyseisillä, normaalikäyttöä suuremmilla annoksilla huomattavasti. Kliinisten tutkimusten tulokset vaihtelivat; toiset tutkimukset eivät osoittaneet mitään hyötyä ja toiset raportoivat mahdollisesta hyödystä. Useimmat tutkimukset olivat kuitenkin pieniä, joten tällä hetkellä saatavilla oleva näyttö ei riitä tukemaan ivermektiinin käyttöä COVID-19-taudissa kliinisten tutkimusten ulkopuolella.

referoimasi artikkeli:

Ivermectin is a Food and Drug Administration (FDA) approved broad spectrum antiparasitic drug used in the control of several tropical diseases (Navarro. M.et al, 2019). Itwas associated with COVID-
19 treatment because in vitro lab studies showed that it can diminish SARS-CoV-2 viral load (See Caly, et al 2020). The proposed antiviral action on coronavirus suggests that it
inhibits the binding capacity of the virus to a protein that would lead it into the nucleus. This would avoid an exaggerated immune response, leading to a normal and efficient antiviral response, suggesting that “ivermectin’s nuclear transport inhibitory activity may be effective against SARS CoV-2” (Caly, et al.,2020, 1). Some remarks against the use of ivermectin state that, in order to have effects similar to thoses hown in the in vitro test, doses higher than those usually administered would be necessary.Administration without medicalfollow up can have adverse effects in immunosuppressed people, and
could cause negative interactions with other medical treatments (Chaccour, C. 2021). On the other hand, in an ongoing meta-analysis, so far having included 18 clinical trials in 21 countries, a total of 2,282 patients have been studied. Results here show: i. a reduction in the time taken to eliminate the virus and a reduction in inflammation markers: ii. a decrease of the hospitalization time; iii.
an increase of 43% in the recovery rate; iv. a 75% increase in survival rates. However, the authors consider continued clinical trials at higher scales necessary (Hill, A. et. al, 2021),


Kun artikkelin sisältöä lukee muuten niin k. alueilla on tehty mm. mittavia rajoitus- sekä testaustoimia joiden tarkoitus on ollut keventää kuormittunutta terveydenhuoltojärjestelmää. Osana tätä on jaettu kevyitä oireita omaaville henkilöille lääkäritarkastuksen jälkeen 'itsehoitopaketti' joka sisältää mm. tätä ivermektiiniä, parasetamoolia ja tulehduskipulääkkeitä, kuten sanoit. Se, miten tästä päästään imervektiinin hopeavesityyliseen jeesusparantavaan kaikkivoipaisuuteen jää minulle artikkelin perusteella hieman hämäräksi, kuten myös se miksi asetyleenihapon normaalia suurempaa annostelua ei vastaavanlaisesti pidetä yhtä fiksuna ratkaisuna, vaikka sitäkin noissa tapauksissa jaetaan.

Tämän perusteella näyttäisi että käyttö edellyttää toisaalta aika kovaa arviota lääkärin puolelta kun annostellaan normaalia suurempia määriä lääkkeitä potilaalle. Lääkettä kuitenkin käytetään Suomessakin joissain harvinaisemmissa tapauksissa ja ilmeisesti punkkien tuomissa tartunnoissa, joten ei tämä mikään täysin tuntematon tavara pitäisi Suomessakaan olla. Joissain hoitotapauksissa tämä voi kuitenkin olla ihan toimiva ratkaisu, edelliset riskit ja kovan kuurin muut lieveilmiöt huomioiden.

---

Tämän jälkeen linkataan artikkelia siitä kuinka D-vitamiinipuuttellisien henkilöiden kohdalla vitamiinin ottaminen on auttanut. Hieno homma, mutta onko tässä nyt aikuisten oikeasti fiksuinta laittaa parrasvaloihin se että D-vitamiini parantaa, vai kannattaisiko ehkä painottaa sitä että jos on vitamiinipuutetta tai muuta yleiskuntoon liittyvää ongelmaa niin niiden hoidattaminen auttaa?

Tämän tueksi sitten laitetaan uusisuomi-kommentti jonka kirjoittaja kysyy että onko D-vitamiinin parantavat voimat piilotettu (((jutkujen))) great reset - salaliiton takia, sekä ihmettelee että miksi valtio ei tiedota D-vitamiinin käyttämisestä. Jo viimeistään tässä kohtaa alkaisin kyselemään että näetkö tässä itse mitään minkä perusteella tätä lukevat henkilöt voisivat kyseenalaistaa tätä tekstiä? Esim. niiden henkilöiden kohdalla jotka eivät pidä kaiken syynä salaliittoa?

Sen jälkeen voidaan avata pari ekaa thl:n linkkiä googlen hakusanalla "D-vitamiini"

https://thl.fi/fi/ajankohtaista/kampanjat/voi-hyvin-talvella/syo-talvella-tarpeeksi-d-vitamiinia


Vau!. Ihankuin valtio sanoisi aika pitkälti samaa mitä hieman aikaisemmin kirjoitetussa viestissä sanoin, syö vitamiinia jos lääkäri niin kehottaa tai sinulla on vitamiinivajetta tai syöt huonosti/yksipuolisesti

----

Nämä kommentit nyt nopeahkolla katsauksella kun en jaksa tuollaista pakettia käydä sen ihmeemmin näillä tuloksilla läpi, mutta ei näistä oikein mikään ole edes lähtökohtaisesti viestimässä rokotteiden käyttöä vastaan, vaan lähinnä ehdotetaan niiden ohella tehtävistä, mahdollisista hoitoratkaisuista. Tämä ei toki tarkoita sitä, etteikö nämä olisi tietyissä tapauksissa ihan hyviä ideoita. Esimerkiksi imervetiinin kohdalla Meksikossa voi olla kyse siitä että niitä lääkkeitä joita meillä käytetään Suomessa ensioireiden hoitoon, ei ole siellä hyväksytty, tai ovat liian kalliita tai liian hankalasti saatavilla. Muutenhan tuo paketti vastaa imertin poislukien about sitä mitä suomessakin saadaan, mutta hieman eri tuotenimillä.
Intian ivermektiini-kuureista ja lääkkeen turvallisuudesta, ilmeisesti siellä on käytetty kuurina 12mg päivässä kolmen päivän ajan. Ivermektiinin LD50 on 25mg/kg hiirissä ja sen puoliintumisaika on 16 tuntia, joten aika hyvällä marginaalilla mennään jos oletetaan että LD50 on ihmisille about sama. Kansankiellellä ivermektiiniä on kropassa korkeimmillaan (3 päivän jälkeen) n. 20mg, joka vastaa suunnilleen samaa turvamarginaalia mitä burana 500:n syömisellä on ibuprofeenin LD50 -arvoon. (ivermektiini: 20mg -- 25mg/kg, ibuprofeeni: 500mg -- 636mg/kg). Intiassa ei ole raportoitu myöskään kummempia sivuoireita, ja lääkettä on käytetty siellä loishoitoihin rutiinilla jo vuosikymmeniä.

Tässä ihan uusinta tutkimusyhteenvetoa:
https://journals.lww.com/americanth...mectin_for_prevention_and_treatment_of.7.aspx

Tässä lännen median hiljaisuudessa ivermektiinistä haisee kyllä rahan ahneus, tiede kallistuu vahvasti käytön puolelle, koska ei siitä voisi kovin suurta haittaa olla jos kokeilisi (varsinkin jos vertaa mRNA rokotteisiin, joita ei ole koskaan ennen käytetty!)
 
Jos näin alkuun voidaan todeta niin tämä sadan paskalinkin suoltaminen on taktiikkana ihan toimiva koska ei näitä kukaan, todennäköisesti sinä mukaanlukien ole jaksanut eikä jaksa lukea läpi.

Jos olisit, niin olisit huomannut, kuten itse huomasin kursorisella katselulla että esimerkiksi osf.io - linkin takana oleva tutkimus suhtautuu itse itseensä todella kriittisesti, puhuu ns. ensiapukäytöstä joka voi mahdollisesti ehkäistä rankempaa tautimuotoa kun sitä annetaan normaalikäyttöä suuremmissa annoksissa. Kyseessä ei siis ole mikään rokotteen tapainen ratkaisu vaan mahdollinen ensihoito kevyitä tautimuotoja vastaan. Esimerkiksi Fimea (sosiaali- ja terveysministeriön alainen lääkealan kehitys- ja turvallisuuskeskus) on käytännössä kääntänyt edellämainitun artikkelin itsessään sisältämän kritiikin lähes suoraan.

Fimean versio:

Laboratoriotutkimuksissa havaittiin, että ivermektiini saattoi hyvin suurilla annoksilla estää COVID-19 tautia aiheuttavan viruksen lisääntymistä. Lääkkeen haittavaikutukset voivat kuitenkin lisääntyä kyseisillä, normaalikäyttöä suuremmilla annoksilla huomattavasti. Kliinisten tutkimusten tulokset vaihtelivat; toiset tutkimukset eivät osoittaneet mitään hyötyä ja toiset raportoivat mahdollisesta hyödystä. Useimmat tutkimukset olivat kuitenkin pieniä, joten tällä hetkellä saatavilla oleva näyttö ei riitä tukemaan ivermektiinin käyttöä COVID-19-taudissa kliinisten tutkimusten ulkopuolella.

referoimasi artikkeli:

Ivermectin is a Food and Drug Administration (FDA) approved broad spectrum antiparasitic drug used in the control of several tropical diseases (Navarro. M.et al, 2019). Itwas associated with COVID-
19 treatment because in vitro lab studies showed that it can diminish SARS-CoV-2 viral load (See Caly, et al 2020). The proposed antiviral action on coronavirus suggests that it
inhibits the binding capacity of the virus to a protein that would lead it into the nucleus. This would avoid an exaggerated immune response, leading to a normal and efficient antiviral response, suggesting that “ivermectin’s nuclear transport inhibitory activity may be effective against SARS CoV-2” (Caly, et al.,2020, 1). Some remarks against the use of ivermectin state that, in order to have effects similar to thoses hown in the in vitro test, doses higher than those usually administered would be necessary.Administration without medicalfollow up can have adverse effects in immunosuppressed people, and
could cause negative interactions with other medical treatments (Chaccour, C. 2021). On the other hand, in an ongoing meta-analysis, so far having included 18 clinical trials in 21 countries, a total of 2,282 patients have been studied. Results here show: i. a reduction in the time taken to eliminate the virus and a reduction in inflammation markers: ii. a decrease of the hospitalization time; iii.
an increase of 43% in the recovery rate; iv. a 75% increase in survival rates. However, the authors consider continued clinical trials at higher scales necessary (Hill, A. et. al, 2021),


Kun artikkelin sisältöä lukee muuten niin k. alueilla on tehty mm. mittavia rajoitus- sekä testaustoimia joiden tarkoitus on ollut keventää kuormittunutta terveydenhuoltojärjestelmää. Osana tätä on jaettu kevyitä oireita omaaville henkilöille lääkäritarkastuksen jälkeen 'itsehoitopaketti' joka sisältää mm. tätä ivermektiiniä, parasetamoolia ja tulehduskipulääkkeitä, kuten sanoit. Se, miten tästä päästään imervektiinin hopeavesityyliseen jeesusparantavaan kaikkivoipaisuuteen jää minulle artikkelin perusteella hieman hämäräksi, kuten myös se miksi asetyleenihapon normaalia suurempaa annostelua ei vastaavanlaisesti pidetä yhtä fiksuna ratkaisuna, vaikka sitäkin noissa tapauksissa jaetaan.

---

Tämän jälkeen linkataan artikkelia siitä kuinka D-vitamiinipuuttellisien henkilöiden kohdalla vitamiinin ottaminen on auttanut. Hieno homma, mutta onko tässä nyt aikuisten oikeasti fiksuinta laittaa parrasvaloihin se että D-vitamiini parantaa, vai kannattaisiko ehkä painottaa sitä että jos on vitamiinipuutetta tai muuta yleiskuntoon liittyvää ongelmaa niin niiden hoidattaminen auttaa?

Tämän tueksi sitten laitetaan uusisuomi-kommentti jonka kirjoittaja kysyy että onko D-vitamiinin parantavat voimat piilotettu (((jutkujen))) great reset - salaliiton takia, sekä ihmettelee että miksi valtio ei tiedota D-vitamiinin käyttämisestä. Jo viimeistään tässä kohtaa alkaisin kyselemään että näetkö tässä itse mitään minkä perusteella tätä lukevat henkilöt voisivat kyseenalaistaa tätä tekstiä? Esim. niiden henkilöiden kohdalla jotka eivät pidä kaiken syynä salaliittoa?

Sen jälkeen voidaan avata pari ekaa thl:n linkkiä googlen hakusanalla "D-vitamiini"

https://thl.fi/fi/ajankohtaista/kampanjat/voi-hyvin-talvella/syo-talvella-tarpeeksi-d-vitamiinia


Vau!. Ihankuin valtio sanoisi aika pitkälti samaa mitä hieman aikaisemmin kirjoitetussa viestissä sanoin, syö vitamiinia jos lääkäri niin kehottaa tai sinulla on vitamiinivajetta tai syöt huonosti/yksipuolisesti

----

Nämä kommentit nyt nopeahkolla katsauksella kun en jaksa tuollaista pakettia käydä sen ihmeemmin näillä tuloksilla läpi, mutta ei näistä oikein mikään ole edes lähtökohtaisesti viestimässä rokotteiden käyttöä vastaan, vaan lähinnä ehdotetaan niiden ohella tehtävistä, mahdollisista hoitoratkaisuista.

Se joka toista haukkuu on itte. Tuo referoimasi ja linkkaamani artikkeli ei näytä kuitenkaan olevan lainkaan paskaa vaan täyttä kultaa:

"Results here show: i. a reduction in the time taken to eliminate the virus and a reduction in inflammation markers: ii. a decrease of the hospitalization time; iii.an increase of 43% in the recovery rate; iv. a 75% increase in survival rates."

Ja jollain ihmeen tavalla pidät tätä niinkun pienenä ja mitättömänä asiana? Mikä sinua vaivaa?!!!

Tuossa viitattiin meneillään olevaan meta-arviointiin olemassaolevista 21 kliinisestä tutkimuksista 18 maassa, jotka osoittaa 75%:n kasvun eloonjäämisessä. Kyllä tuo ansaitsisi pikkuisen enemmän kuin kursorisen toteamuksen FIMEA:lta, että näyttö ei riitä. Ja korviahuumaavan hiljaisuuden muun kotimaisen etabloidun lääketieteellisen kerman osalta. Poislukien Mikko Paunio, of course. Hän on huipulla.

Lisää paskaa pukkaa muuten tässä :D: Tuon referoinnissasi viitatun, aiemmin meneillään olevan meta-analyysin ja nyt julkaisuun hyväksytyn version abstraktissa (Hill, A. et. al, 2021; https://academic.oup.com/ofid/advance-article/doi/10.1093/ofid/ofab358/6316214 ), todetaan että keskivaikeassa/vakavassa vaiheessa olevassa koronassakin on saavutettu ivermektiinillä 56%:n pienentyminen kuolleisuudessa. Ei siis pelkästään kotihoitovaiheessa. Plörts.

"Ivermectin is an antiparasitic drug being investigated for repurposing against SARS-CoV-2. Ivermectin showed in-vitro activity against SARS-COV-2 at high concentrations. This meta-analysis investigated ivermectin in 24 randomized clinical trials (3328 patients) identified through systematic searches of PUBMED, EMBASE, MedRxiv and trial registries. Ivermectin was associated with reduced inflammatory markers (C-Reactive Protein, d-dimer and ferritin) and faster viral clearance by PCR. Viral clearance was treatment dose- and duration-dependent. In 11 randomized trials of moderate/severe infection, there was a 56% reduction in mortality (Relative Risk 0.44 [95%CI 0.25-0.77]; p=0.004; 35/1064 (3%) deaths on ivermectin; 93/1063 (9%) deaths in controls) with favorable clinical recovery and reduced hospitalization. Many studies included were not peer reviewed and a wide range of doses were evaluated. Currently, WHO recommends the use of ivermectin only inside clinical trials. A network of large clinical trials is in progress to validate the results seen to date."
---

Tuo Paunio muuten ole ihan paska vaan aika meritoitunut STM:n lääkintöneuvos ja Helsingin yo:n dosentti, joka on saavuttanut työllään maailmanlaajuisen muutoksen tuhkarokkorokotteen käytössä ja suosituksissa. Joutui siinä muutosta puuhatessaan huomaamaan ettei pelkkä tieteellinen näyttö aina riitä muuttamaan laivan suuntaa.

Linkkaamasi THL:n kertomuksen ( https://thl.fi/fi/web/elintavat-ja-...aepidemia/d-vitamiini-koronataudin-ehkaisyssa ) ydin koronan ja D-vitamiinin yhteydestä: "Luotettavaa tutkimusnäyttöä ei kuitenkaan ole siitä, että D-vitamiinista olisi hyötyä koronatartunnan ehkäisemisessä."

Eikö herra majuria yhtään ihmetytä se, että THL lausuu näin, kun tuossa Paunion hypettämässä israelilaisessa rekisteritutkimuksessa yli 50 000 koronapositiivista on kuitenkin verrattu useiden taustamuuttujien kautta vertailukelpoiseksi muokattuun n. 520 000:n kontrollitapauksen ryhmään:

https://www.medrxiv.org/content/10.1101/2020.09.04.20188268v1.full-text

"Having identified a strong epidemiologic correlation between severe vitamin D deficiency and SARSCoV-2 infection, we proceeded to assess, at the individual level, the effect of the different ranges of baseline vitamin D, the ethnic group, and consumption of vitamin D supplements, on the risk of SARS-CoV-2 infection. For this purpose, we used a matched cohort where each patient tested positive for the virus is matched to 10 control patients of the same age, sex, geographic region, socioeconomic status (3-level based), and the same ACG measure of comorbidity as of February 2020, prior to the onset of the pandemics. A match was found for 52,405 individuals out of 52,537 individuals who were tested positive, and 524,050 controls were assigned. The characteristics of the matched cohort are shown in Table 3."

D-vitamiinin pelastavasta tehosta jäljelle jää vain "paskalinkit". Ja kun asian ovat nimenomaan huomanneet ryhdikkäät juutalaiset tieteilijät niin turha yrittää heitellä jutkusalaliittokortteja. Kas kun ei tullut natsikorttia paskanheiton lisäksi.

Katsopas mitä nämä pahat juutalaissalaliittoilijat kirjoittaa. Nehän meinaavat pelastaa koko maailman. Kun vain muistaa nauttia D-vitamiinilisänsä nestemäisenä. Ripulia oikeen pukkaa:

"The highest risk being observed among individuals with severe vitamin D deficiency living in communities where many individuals have low vitamin D. Conversely, individuals living in communities with a low rate of severe vitamin D deficiency seem to benefit from a “he[a]rd immunity” effect, probably because their neighbors are less likely to spread the virus to them."

"To the best our knowledge, this is the first study to show such a profound and significant association between vitamin D deficiency and SARS-CoV-2 infection rate."

"In our study, we observe that vitamin D supplementation, particularly in the form of drops, provides a significant protection against SARS-CoV-2 infection. To our knowledge, this is the first population study to identify a significant protective effect for vitamin D formulations against SARS-CoV-2. The ability to account for baseline vitamin D levels, as well as the matched cohort design, allowed us to overcome the potential confounding effects of other factors such as age, gender, socioeconomic status, previous comorbidity and geographic region."
----

Jospa lopetamme kiistelymme siihen että me vain katsomme maailmaa eri silmälasien läpi. Se mikä sinulle on paskaa on minulle kultaa.
 
Viimeksi muokattu:
Intian ivermektiini-kuureista ja lääkkeen turvallisuudesta, ilmeisesti siellä on käytetty kuurina 12mg päivässä kolmen päivän ajan. Ivermektiinin LD50 on 25mg/kg hiirissä ja sen puoliintumisaika on 16 tuntia, joten aika hyvällä marginaalilla mennään jos oletetaan että LD50 on ihmisille about sama. Kansankiellellä ivermektiiniä on kropassa korkeimmillaan (3 päivän jälkeen) n. 20mg, joka vastaa suunnilleen samaa turvamarginaalia mitä burana 500:n syömisellä on ibuprofeenin LD50 -arvoon. (ivermektiini: 20mg -- 25mg/kg, ibuprofeeni: 500mg -- 636mg/kg). Intiassa ei ole raportoitu myöskään kummempia sivuoireita, ja lääkettä on käytetty siellä loishoitoihin rutiinilla jo vuosikymmeniä.

Tässä ihan uusinta tutkimusyhteenvetoa:
https://journals.lww.com/americanth...mectin_for_prevention_and_treatment_of.7.aspx

Tässä lännen median hiljaisuudessa ivermektiinistä haisee kyllä rahan ahneus, tiede kallistuu vahvasti käytön puolelle, koska ei siitä voisi kovin suurta haittaa olla jos kokeilisi (varsinkin jos vertaa mRNA rokotteisiin, joita ei ole koskaan ennen käytetty!)

Harmi vaan että majurin mielestä tuokin on paska linkki.
 
Kannattaa muistaa, että liiallinen pitkäaikainen D-vitamiinin yliannostus voi johtaa mm. sydän- ja hermo-oireisiin tai munuaisten vajaatoimintaan. Siinä se eroaa esim. C-vitamiinista, jonka ylijäämä poistuu virtsaamisen mukana.

https://www.terveyskirjasto.fi/dlk01044#s11

D-vitamiinin turvallinen annos aikuisille​

Euroopan elintarvikeviraston kannanoton mukaan 100 mikrog/vrk D3-vitamiinia on aikuisten turvallisen päiväannoksen yläraja. Vaikka annos 100 mikrog/vrk saattaa olla tarpeen vaikean puutoksen korjaamiseksi se ei ole sama kuin suositus D-vitamiinin päiväsaanniksi.

D-vitamiinin annoksen määrittämisessä tulisi ottaa huomioon yksilöllinen tarve, kuten veren kalsidiolin taso ennen talvikautta, suuri painoindeksi (kalsidiolin saatavuus alentunut elimistössä), korkea ikä (alentunut ihon tuotanto, lisääntynyt tarve) ja auringonvalon saanti (etelänmatkat, solarium, pukeutuminen, ihonväri).

Veren D-vitamiinin (kalsidiolin) pitoisuuksia tulisi mitata enemmän ja suomalaisten viitearvojen (40–80 nmol/l) sijaan tulisi korostaa tavoitearvoa ainakin yli 75 nmol/l perustuen luonnollisessa auringonvalossa oleskelevien tasoon (100–200 nmol/l).
 
Back
Top