Verkkojännite 230 V ja taajuus 50 Hz. Agrekaatilla toimii kyllä kaikki laitteet myös tietokone.
Tärkeää ennen varavoiman kytkemistä, että taajuus on säädetty kierrosluvulla oikeaksi. Agrekaatissa voi olla mittari tai joku ledisysteemi ilmaisemaan oikeaa taajutta. Tärkeää, ettei syötetä yli eikä ali jännitettä. Vaihtokytkin keskuksessa nolla-asennossa, passataan kierrosluku ja kytketään varavoiman syöttö vaihtokytkimestä päälle. Jos pyörittävä traktori on teholtaan pieni ja virran kulutus iso, voi joutua vähän lisäämään käsikaasua syötön kytkemisen jälkeen.
Agrekaatissa on myös ilmaisin, mikä ilmoittaa pyydetyn kw määrän suhteessa agrekaatin maksimi tuottoon. Siinä minun agrekaatissa sekin on järjestetty ledivaloilla.
Huolehdittava tietysti, että polttoainetta on tankissa riittävästi, jos sen joutuu jättämään yöksi pyörimään. Joskus mittasin polttoaineen kulutusta, muistelen että oli 4 l/h, pyörittävä traktori oli silloin noin 100 hp:n ja agrekaatista pyydettiin yöllä jotain 15 kw/h.
Jollain 200 hp:n traktorilla on aivan sama, vaikka tarvitaan 40-45 kw 50 kw:n agrekaatista, edes ääni traktorissa ei muutu.
Yhtään sähkölaitetta ei ole koskaan hajonnut agrekaatin käytön takia. Toki huolettomalla käytöllä näin on mahdollista tehdä.
Esim. säädellään isoilla kaasuvivun liikkeillä sopivaa kierroslukua varavoima jo verkkoon kytkettynä..
Myös pois kytkentä loogisessa järjestyksessä. Vaihtokytkin pääkeskuksessa nollille, agrekaatti seis ja käännetään taas linjoista tuleva verkkojännite päälle.
Ei niin, että suoraan käsikaasu tyhjäkäynnille ja agrekaatti seis, siinä on lyhytkestoinen alijännite tilanne ja huonolla tuurilla joku sähkölaite ehtii päästää savut pihalle. Kuten tiedätte, sähkölaitteet toimii savulla. Savu on sähkölaitteille elintärkeää. Jos savu karkaa, sähkölaite ei toimi enää.