jompez
Kersantti
Jos lähtee miettimään miten saa rakennettua hyvän kotivaran, niin miltei suosittelisin esim. survivalismi.com -sivustoa. Hyvä asiaa pohtia tietysti täälläkin. Yksi hyvä tietolähde on mormonikirkon jonkin tahon julkaisema opas - heillä on tavoitteena että kaikilla kirkon jäsenillä olisi noin vuoden kotivara. Tässä linkki PDF:een
MRE:t ovat tietysti käteviä, mutta tosiaan kalliita, ja säilyvät huonosti. Viikoksi-pariksi on hyvä olla ruoka kuitenkin tällaisena helposti mukaanotettavassa ja kenttäkelpoisessa muodossa. Itsellä vastaavassa roolissa on pakastekuivattua ruokaa - Blå Bandia, Mountain Housea, Real Turmatia, jne. MH lupaa kaikkien ruokiensa säilyvän vähintään 25 vuotta, ja samaa tasoa varmasti ovat muutkin, vaikka niissä yleensä päiväykset paukkuukin parin vuoden päästä.
Joku mainitsi silikarakeet - niille on paikkansa, mutta ei ruoan varastoinnissa. Tässä kannattaa ottaa oppia tuosta LDS -manuaalista. Kuivaruoan (riisi,makaroni,kaurahiutale (?), pavut, soijarouhe, vehnänjyvät, jne) kun laittaa tuhtiin mylar-pussiin (tilattavissa Amazonista), mukaan kädenlämmitin / hapensyöjä ja sulkee silitysraudalla ja kokonaisuus tukevaan muoviastiaan, niin ruoka säilyy hyvänä kanssa tuon 25-30v.
Säilykkeet säilyvät myös tolkuttoman pitkään, pysyvät turvallisina käytännöllisesti katsoen ikuisesti. Kun varastoaan alkaa rakentaa niin kannattaa vähän maistella erilaisia - on olemassa hyviä ja huonoja. Hyviä on mielestäni ainakin Kylmäsen sikanauta, Lidlistä sekä Goulasch että Oldenhäuser-possu, Monarchin kanafileet, ja varsinainen herkkujen herkku on Confit de Canard-ankankoivet.
Tässä Kanadan setä kertoo miten ruokaa säilytään mylar-pusseihin:
MRE:t ovat tietysti käteviä, mutta tosiaan kalliita, ja säilyvät huonosti. Viikoksi-pariksi on hyvä olla ruoka kuitenkin tällaisena helposti mukaanotettavassa ja kenttäkelpoisessa muodossa. Itsellä vastaavassa roolissa on pakastekuivattua ruokaa - Blå Bandia, Mountain Housea, Real Turmatia, jne. MH lupaa kaikkien ruokiensa säilyvän vähintään 25 vuotta, ja samaa tasoa varmasti ovat muutkin, vaikka niissä yleensä päiväykset paukkuukin parin vuoden päästä.
Joku mainitsi silikarakeet - niille on paikkansa, mutta ei ruoan varastoinnissa. Tässä kannattaa ottaa oppia tuosta LDS -manuaalista. Kuivaruoan (riisi,makaroni,kaurahiutale (?), pavut, soijarouhe, vehnänjyvät, jne) kun laittaa tuhtiin mylar-pussiin (tilattavissa Amazonista), mukaan kädenlämmitin / hapensyöjä ja sulkee silitysraudalla ja kokonaisuus tukevaan muoviastiaan, niin ruoka säilyy hyvänä kanssa tuon 25-30v.
Säilykkeet säilyvät myös tolkuttoman pitkään, pysyvät turvallisina käytännöllisesti katsoen ikuisesti. Kun varastoaan alkaa rakentaa niin kannattaa vähän maistella erilaisia - on olemassa hyviä ja huonoja. Hyviä on mielestäni ainakin Kylmäsen sikanauta, Lidlistä sekä Goulasch että Oldenhäuser-possu, Monarchin kanafileet, ja varsinainen herkkujen herkku on Confit de Canard-ankankoivet.
Tässä Kanadan setä kertoo miten ruokaa säilytään mylar-pusseihin: