KRP operaatio Turun saaristossa

miikkaj

Kenraali
BAN
Mutta onnistuuhan se James Bondeissakin, aina siihen saakka, kun James saapuu paikalle. ;)

Ehkä PV:n täytyy järjestää vaikkapa gineksessä olevat jantterit tarkastamaan strategisesti kriittisiä alueita kuten esim paikallisen pubin lähipiiri walther ppq:lla varustettuina. Ainakin olisi ihan kustannustehokas ratkaisu verrattuna näihin KRP:n sykähdyksiin Tikkurilasta käsin ja varusmiehet saavat vähän jännitystä viikonloppuihin.
 

ak.tied

Ylipäällikkö
Nimenomaan velkojahan tässä ilmoittautui. Verokarhu liiketoiminnan ja palkkatyövoiman suhteen. Valtio ja finanssivalvonta rahanpesun suhteen. Näistä muutamien miljoonien arvioverotus ja rahanpesusyytteet siihen kyytipojaksi niin saaret on äkkiä valtiolla panttina tai pakkohuutokaupassa valtion etuosto-oikeudella.

Näin venäläiset olisivat mukavasti ostaneet Suomen valtiolle tukikohtia syväväylien varrelta.

Eiköhän kaikki Airiston helmen omaisuus tulla määräämään valtiolle joko rikoshyötynä, rikoksentekovälineenä tai molempina.

Toivottavasti rikoshyöty pystytään osoittamaan ja se määrällisesti riittää takavarikointiin. Tietysti voi aina ilmaantua omistaja, joka haluaa rikoshyödyn rahalla kuitata jos muuta syytettä kuin pimeän työvoiman käyttö ei löydetä. Vaikea myös nähdä rikoshyötynä takavarikoitavan kymmenien miljoonien kiinteistöt jos rikoshyöty on puoli miljoona tai vaikka kaksi.

Rahanpesussa rikos ei ole rahan järjetön käyttö, vaan oleellista on rahan alkuperä ja se on tarvittaessa pystyttävä todistamaan. Järjetön/epämääräinen käyttö on toki omiaan herättämään epäilyt. Mutta jos joku haluaa laillisesti tienatun 20 miljoonaa laittaa kiinni ”huviloihin” vailla järkevää käyttöä, niin ei siinä käsittääkseni mitään rikollista ole.
 

Talvela

Greatest Leader
Onko tästä nyt mitään konkreettisempaa ilmennyt muuta kuin ulkomaalainen veronkierto/rahanpesu-operaatio mikä ilmiönä ei ole mitään uutta ja sitten betonilaituri? Siis siinä mielessä, että tämä olisi jotenkin jalansijaa Putinin vihreiden miesten maihinnousulle etenkin kun puhutaan saaristosta, josta ei ole suoraa pääsyä sisämaahan eli toinen maihinnousu pitää suorittaa heti perään. Vähän kuulostaa jonkin neukkuliikemiehen vedätysoperaatiolta, jonka setvimiseen pistettiin paukkuja tavallista enemmän ja parin viikon paperityön jälkeen lehdistökin väsyy raportoimaan numeroviidakosta ellei jokin aasinsilta Putiniin löydy.

Minne valvontakameroiden kuva välittyy? Löytyykö muita sensoreita, tämä on yksi asia joka voi laajentaa tutkintaa talousrikosten ulkopuolelle.
 

tiedotusosasto

Respected Leader
Tietysti voi aina ilmaantua omistaja, joka haluaa rikoshyödyn rahalla kuitata jos muuta syytettä kuin pimeän työvoiman käyttö ei löydetä.
Mutta ilmaantunut ostajakin joutuu selvittämään rahan alkuperän. Sitä ennen perataan kuitenkin nykyisten omistajien ja/tai omistajavaidosten myötä liikkuneiden rahojen alkuperä ja jos sitä ei saada omistajien puolesta osoitettua ei myöskään rikoshyödyllä saatua omaisuutta voi myydä vaan se pakkolunastetaan rikoshyötynä.
 

adam7

Respected Leader
Murha.infossa on aika kovaa settiä, jos se todellakin on totta (huom. suhtautuminen huomattavalla varauksella, etenkin kun lähteistys perustuu osittain Ylilautaan ja Hommafoorumiin; ohessa siis lainaus murha.infosta käyttäjältä Silli):

Jos kaikki todellakin menee niin syvälle kuin tässä implikoidaan, niin tällaista juonta ei jännärissäkään kukaan pitäisi uskottavana!
Illuminaattia vahvasti ilmassa! :eek:
 

adam7

Respected Leader
Näyttää siltä, että venäläinen raha sai lujan otteen joistakin suomenruotsalaisista piireistä.
Taas mernnään.
Kun ratsia kohdistuu turunmaan saaristoon, ketkä luulet siellä myyneen maata ja istuvan paikallishallinnossa? Saamelaisetko?

Itä-Suomessa maata ovat varmaan myyneet suomenruotsalaiset?

Joka kunnaassa halutaan investointeja, ja jos joku tulee ja ilmoittaa että aikoo rzkentaa matkailubisneksen, kuntapäättäjät, riippumatta äidinkielestään ovat innolla järjestämässä lupia, ml. poikkeuslupia tällaiselle yrittäjälle joka lupaa työpaikkoja ja pöhinää kuntaan.

Rahanpesun, vieraan tiedustelutoiminnan ja sotavalmistelujen torjunnat tulee tapahtua ihan muualla kuin kunnissa tai yksittäisten myyjien toimesta. Näillä ei ole osaamista, tietoa menetelmistä eikä tilannekuvasta. Lisäksi torjunnan perusta on laeissa, ei mielivallassa. Meillä tässä ollaan vielä alkuvaiheessa.

Joka tapauksessa tämä case oli GRU/KGB torjuntaa, vaikka talousrikosta torjutaan. Taloustikos ja tiedustelu/sotavalmistelut eivät sulje pois toisiaan. Virallisesti on siistempää torjua talousrikosta kuin silovikejä. Kuitenkin tämän kokoluokan operaatio on myös tarkoituksellista stratcomia. Viestiä annetaan.

Toivoisin että resursseja löytyisi myös muutamalle jatkorazialle muihin kohteisiin, joista lehdistö "saa tiedon".
 

adam7

Respected Leader
Asettuuko dosenttimme jossain vaiheessa hieman -uuteen valoon-? Hänkin on sukunsa vesa ja varmasti lujin sitein vyörätty oman verkostonsa huomaan. Häntä käsitellään julkisuudessa ikäänkuin yksittäisenä hörhönä vailla mitään siteitä kotimaahansa....näinköhän lienee. Kuten muistatte, kirjoitin tästä jo vuosia sitten.

Mielenkiintoista vetoa tapahtuu Suomen sisällä. No, kun rahamiehistä on kyse, niin silloin mennään tietysti isänmaan etu tiukasti edellä, kuten meille on opetettu. Ja se vain on tyhjää p---aa.

Mutta katsellaan nyt rauhassa, miten tämä case saadaan soviteltua kansalliseen tarinaamme. Kaikkea emme tule tietämään, se on saletti. Jotkut rajat ylitettiin ja se käynnisti oloissamme aika näyttävän operaation.

Siivottiinko KRPa ennen tätä operaatiota, mitä arvelette?:cool:
Haistan illuminaattiia!

En tunne Bäckmania (syntynyt Porvoossa) tai hänen sukuaan laajemmin, mutta tunnen pääkaupunkiseutujen suomenruotsalaisia piirejä tarpeeksi että voin kertoa että yleinen suhtautuminen on että hörhöt päästetään sukukokoontumisille, kuten häihin ja hautajaisiin, mutta ristiäiset ovat jo sen verran intiimempejä ettei hörhöt välttämättä sinne pääse. Muutoin hörhöt eristetään aika hyvin. Miksi luulet että kaveri on muuttanut 2014 Rovaniemelle.
 

adam7

Respected Leader
”Meillä on syytä epäillä, että kiinteistössä toimineen suurkeittiön henkilökunta ei ollut suorittanut hygieniapassia.” :ROFLMAO:
Tässä on sikäli jutun juurta, että ulkomailla joissakin maissa voidaan tarkoituksella vaikeuttaa yritystoimintaa aika lailla, kun joku päättää että kaikki viranomaiset käyvät vuorollaan tarkistamassa onko yritys seurannut prikulleen juuri tämän viranomaisen alan sääntöjä. Kun toiminta sitten kielletään kunnes tämä on kunnossa ja heti seuraavaksi tulee toinen viranomainen joka tekee saman, yritys helposti kyselee kenelle voi maksaa.

Tällainen kohdennettu häirintä on meidän horisontista ainakin yhdenvertaisuusperiaatteen vastaista. Ei välttämättä tervettä toimintaa, vaikka GRU/KGB:rä jahdattaisiin.

Tosin tässä keississä suoraa GRU/KGB-kytköstä voi olla vaikeaa kaivaa esille, kun Venäjällä kaikki liikemiehet ovat valtion käytössä jos silovik "pyytä" (=käskee).
 

adam7

Respected Leader
Vähän kyynisesti voisi sanoa että laki saatiin voimaan sitten kun RKP oli saatu kammettua pois hallituksesta ja tutkintaakin on päästy tekemään tuolla ruotsinkielisellä alueella, missä kunnallispolitiikalla ja -hallinnolla näyttäisi olevan vahva kytkentä itänaapurin hybriditoimintaan vasta nyt kun RKP ei ole hallituksessa.
No niin, saatinhan tänne juttua "muista".

Mitäs sitten kun avataan Itä-Suomea? Tuleeko sitten että "puoli-ryssiähän ne on"?
Kirjoitin jo kunnallishallinnon suhtautumisesta investointeihin. Se pätee koko maassa koska ralkenteet ovat kaikkialla samanlaiset.
 

adam7

Respected Leader
Kun en Suomen sisäpolitiikkaa niin tarkkaan seuraa, tuo RKP:n lämmin suhde itään on mulle yllätys. Varsinkin, kun edellinen puolustusministeri Carl Haglund tuntui olevan tolkun mies.
On se muillekin yllätys. Se on nimittäin täyttä paskaa.
 

Jusarius

Kersantti
Pulkki miettii asian jo suurin piirtein ratkaisutaistelun kannalta eikä näe harmaan vaiheen etuja. Olisihan tuo hieno tukikohta sabotaasiryhmälle, jotka asettuvat hyvissä ajoin kohteiden läheisyyteen. Ajatelkaa mikä vaiva on tehdä pieniä maahanlaskuja, kun voisi lailisesti turistina asua ja juoda konjakkia, saunoa ja hakea sitten kellarista tavaraa, joka tuotiin siihen rekalla juuri. Kyllä tuo paikka nyt sentään teltan voittaa.
Tuli myös minulle mieleen, että toivottavasti Arto Pukki ei oikeasti ole noin pihalla saati edusta yleisemmin PV:n henkilöstön mielipidettä. Muuten me ollaan hävitty jo tää peli. Ei ole nimittäin vaikeaa kuvitella vaikkapa saariston pilaamista vastustavaa militanttia ympäristöaktivistiryhmää, jonka siilitukkaiset bodari-ituhipit yllättäen valtaavat Airiston helmen saaret ja kiinteistöt sattumalta samoihin aikoihin, kun Suomessa on poliittinen eliitti lämmennyt ”Nato-option” (TM) realisointi-ajatukselle. ”Jostain” nämä aktivistit ovat saaneet haltuunsa ohjuksia ja miinoja ja sulkevat laivaväylän ja vaativat Nestettä ja muutamaa muuta suomalaisyritystä tilille Itämeren turmelemisesta. Lukuisat mediat, mm. RT raportoi näistä suomalaisyrityksiä koskevista kohupaljastuksista laajasti pari viikkoa aiemmin. Kenellekään täysjärkisellähän ei toki näiden kirjaimellisesti vihreiden miesten todellisista taustoista ole epäilystäkään, mutta Suomen valtiojohdolle aiheuttaa pureskeltavaa, miten vastata tähän, kun poikkeustilaa ei kepeästi haluta julistaa eikä varsinkaan antaa ymmärtää, että sotaisat toimet kohdistuvat Venäjään. Samasta syystähän Ukraina ei ole vieläkään virallisesti Venäjän kanssa sodassa. Tämä on vähän sama kuin Arto sanoisi, ettei Itä-Ukrainaa miehittävät joukot ole Venäjän toimia. Venäjähän olisi toki jyrännyt alueen massiivisella panssariprikaatien hyökkäyksellä ilmaherruuden alla.
 
Viimeksi muokattu:

Fencer

Eversti
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005839344.html
Julkaistu: 24.9. 12:00

"Venäläismediat: Yksi Venäjän kansalainen pidätetty Airiston suuroperaatiossa

Uutistoimisto Ria Novosti kertoo saaneensa vahvistuksen, että yksi Turun saariston kotietsinnöissä pidätetty henkilö on Venäjän kansalainen. Ria Novosti perustaa uutisensa Venäjän Suomen-suurlähetystöltä saamaansa tietoon.

– Yksi Venäjän kansalainen on pidätetty Suomessa liittyen rahanpesututkintaan, Ria Novosti uutisoi salamasähkeessään.

Myös uutistoimisto Tass kertoi hieman myöhemmin, että yksi pidätetyistä on Venäjän kansalainen. Venäjän suurlähetystön lehdistöneuvoksen Natalja Vezhlivtsevan mukaan Suomen poliisi oli tiedottanut suurlähetystölle pidätyksestä.

– Henkilön tietoja ei kerrota tutkinnallisista syistä. Pidämme poliisiin yhteyttä, ja pidätetyllä henkilöllä on mahdollisuus ottaa meihin yhteyttä, Vezhlivtseva kertoi Ria Novostille.

– Tarpeen tullen annamme hänelle konsuliapua, Vezhlivtseva jatkoi.

Suomen keskusrikospoliisi otti alkujaan kiinni kolme henkilöä Turun saaristoon tehdyssä massiivisessa kotietsinnässä lauantain ja sunnuntain aikana. Myöhemmin poliisi kuitenkin tiedotti, että yksi heistä oli vapautettu kuulustelujen jälkeen.

Krp itse ei ole kertonut toistaiseksi julkisuuteen pidättämiensä henkilöiden kansallisuutta. Poliisi ei ole myöskään vahvistanut Suomen median ja silminnäkijöiden tietoja, joiden mukaan etsintä kohdistui Airiston Helmi -nimisen yrityksen kiinteistöihin. "
 

adam7

Respected Leader
RKP:ssä on suuri oikeisto-vasemmisto -hajonta.

Carl Haglund voi olla kuinka isänmaallinen tahansa, mutta siellä on kuitenkin aina ollut näitä ääripunaisia Nils Torvaldseja ja oikeuspoliittisesti eksoottisia Anna-Maja Henrikssoneja.
Niuls Torvalds jonka mielestä Suomen tulee liittyä Natoon? Muista että Nalle Wahlrooskin oli nuorena Stalinisti. Olisiko nyt deep cover? /s

Kyllä ne suomenruotsalaiset punaiset ovat demareissa tai vassareissa. Ihan noin tiedoksi vain.

https://sdp.fi/sv/bekanta-dig/finlands-svenska-socialdemokrater/
http://svenska.vasemmisto.fi/tvasprakiga-distrikt-och-lokalforeningar/
 

Heinrich

Kersantti
Virallisesti on siistempää torjua talousrikosta kuin silovikejä. Kuitenkin tämän kokoluokan operaatio on myös tarkoituksellista stratcomia. Viestiä annetaan.

Kyllä, ja viestin semiotiikka oli mainiosti lainattu Venäjän Veronkeruuviraston ohjeistuksesta: ovet potkitaan kumoon ja sisään mennään mahdollisimman näyttävästi isojen miesten, kommandopipojen ja konepistoolien kanssa - vrt. kuvissa olisi palavereissa marinoituja viskeraalimahaisia pikeepaitaisia KRP:n tutkijoita, juu-ei!

Sale hymyilee kulisseissa vinoa hymyään, kun Putinille tutuissa maisemissa käydään näyttämässä kuka on herra talossa?
 

adam7

Respected Leader
Muuten voi osua jotenkin platalle, mutta tuo "sukellusveneiden huoltaminen" on kyllä fantasiaa.. :)
Tämä nyt ei välttämättä tarkoita Kilo- tai Lada-luokan veneitä, eikä se tarkoita että se huoltaminen tapahtuisi tuosta mantereen tukikohdasta. Neuvostoliitolla oli pienoissukellusveneitä, eikä Venäjä ole luopunut niiden kehityksestä, vaikkei niistä pahemmin ole kirjoitettu. Jo neuvostoliiton aikaan rakennettiin joihinkin rahtialuksiin minisukellusveneen tukemiseen tarkoitettu järjestelmä sisälle. Sinne voi tuollainen minisukellusvene telakoitua veden alta.

http://www.hisutton.com/Piranha Special Forces submarine.html (artikkelin lopussa modernempeja versioita, joista ei paljon ole tietoa)
http://www.hisutton.com/Covert_Shores_Articles.html

Myös pienempiä vehkeitä oli.
http://www.hisutton.com/Triton-1.html
http://www.hisutton.com/Naval Spetsnaz in Hybrid Warfare.html

Kun yritys on hankkinut noita saaria/saaritontteja, tarvitaan myös paikka mantereella, jonne voi tuoda materiaalia. Kala-vartustelautta siirtää sitten kunnolla materiaali saaristoon, jos yhteysvene Kampela tai muut ei toimi siihen tarkoitukseen.

----

En ota kantaa tällä Kärnän väitteen paikkansapitävyyteen, vaan siihen että tälle sukelllusvenejutulle on naurettu ja pidetty mahdottomana.
 

adam7

Respected Leader
Mites toi Jokerit HC:n rahoitus? Verottaja ei ole hakenut vielä konkkaan tai käynyt oven takana? Vai onko jo pääomitettu KHL rahalla sitten 2017 tilanteen?

Jokerit HC: https://www.asiakastieto.fi/yritykset/fi/jokerit-hockey-club-oy/25252116/taloustiedot
View attachment 24207

vrt.

Airiston Helmi: https://www.asiakastieto.fi/yritykset/fi/airiston-helmi-oy/21562336/taloustiedot
View attachment 24209
Pääomalainat ovat tuon takana. Hieman vaikeampaa nyt, kun on kaiken maailman sanktioita viattoman maan anastuksen ja hyökkäyssodan johdosta. Russofobiaa ne ihan selvästi ovat! /s
 
Top