KRP operaatio Turun saaristossa

Yrityksen väärennetty kirjanpito voi silti näyttää, että firmalla on maksavia asiakkaita. Koska pankkiin ei voi noin vain tallettaa muovikassillista käteistä, pitää talletuksen tulla AH:lta joka tallettaa muka asiakkaidensa maksamaa rahaa. Sen jälkeen AH:n tililtä voidaan maksella ”alihankkijoiden” laskuja.

Ongelma on ollut siinä, että liikevaihto per vuosi on ollut vain 20 000- 30 000€..

Käyttöraha on saatu lainoina. Ja kyllä se kiinteistön myyminen puhdistaa rahaa. Raha voidaan osoittaa saadun ko. kiinteistön myynnistä.
 
Osa noista näyttää kyllä puusta kyhätyltä, ei taida kopteria kestää ellei sitten ole sisältä betonia ja vain verhoiltu terassilaudoilla...

Minusta ne kaikki näyttää puusta kyhätyltä, mutta huomaa nyt että kopteri ei ole aina kaikkein painavin. Naapurillakin on niitä pienempiä malleja. Toinen asia on että oikein tehtynä puurakenne kestää isojakin, useiden tonnien kuormia.
 
Viimeksi muokattu:
Kuvitellaan, että sinne Mainilan Helmen majoitustiloihin on tullut kymmeniä ja kymmeniä lyhyttukkaisia urheilijoita perheineen ja Affenanmaalla on samaan aikaan käynnissä aggressiivinen Koivu, sirppi ja tähti rauhanfestari + Maarianhaminassa koukkaavat Ruottinlautat täynnä venäläisen uudenvuoden viettäjiä. Ja kuvitellaan, että juuri silloin jokin saa Suomen viranomaiset tekemään tutkinta- tai muun iskun noille Mainilan Helmen saarille. Tai ellei saa, niin jokin isku lavastetaan.

Ja sitten kuvitellaan, että kansainväliseen mediaan leviäisi huhu että suomalaisten turvallisuusviranomaisten toimien takia on kuollut ja haavoittunut useita Turun saariston lomakohteissa lomailevia venäläisiä naisia ja lapsia. Ja että Ahvenanmaalla on satoja venäläissiviileitä ja suomalaiset viranomaiset iskevät sinne ellei Venäjä mene heti suojaamaan kansalaisiaan....

Harmaan vaiheen mahdollisuudet ovat loputtomat. Ja jos jonkin shown tarkoitus on laukaista käyntiin seuraava show, niin puolittainen uskottavuus puoleksi vuorokaudeksi saattaa olla täysin riittävä tarkkuuden taso.

Naamioidaan paikka sotilaiden etappipisteeksi, täytetään lapsiperheillä ja näytetään maailmalle miten Suomi iskee sinne asevoimin... Siinä olisi melkoinen tekosyy vaikka mihin.

Siinäpä se, kun tämä ei ole remestä. Prahan syksyä 1968 pohjustettaessa KGB/GRU:lla oli suunnitelma tappaa venäläisiä naisia siellä mutta lopulta sellaista tekosyytä ei tarvittu. Mutta siihenkään hommaan ei tarvita Airiston Helmeä.

Yksi spetsnaz-solu asuu helposti parissa kerrostalokaksiossa. Laajasalossa, Pansiossa, Vuosaaressa jne.

Sinänsä identiteetit ovat GRU:lla olleet paljon juuri liikemiehiä. Prahan syksyä varten ensimmäisessä vaiheessa lähetettiin väkeä turistin, liikemiehen ja länsimaisten opiskelijoiden identiteeteillä. Näissä kaksoiskansalaisuudet ja illegaalit ovat kova sana.

Spetsnaz-solu oli: kaksi upseeria, viesti/elektroniikkamies, lääkintämies, kaksi sabotaasi- ja neljä tiedusteluasiantuntijaa.
 

Liitteet

  • 1537864336101.png
    1537864336101.png
    1.5 MB · Luettu: 30
Todennäköisesti tulevat Venäjän reaktiot tähän tapahtumasarjaan kertovat meille enemmän kuin viranomaisten tiedotteet ja keltaisten lehtien asiantuntijat. Odotetaan muutama viikko kun Medvedev on vienyt viestin Kremliin ja päättävät millä tavalla annetaan takaisin.


No. Tuskin antavat "millään tavalla takaisin", jos ovat sotilaallista toimintaa Suomessa rakennelleet ja jääneet kiinni. Mitä "takaisin annettavaa" siinä olisi? Tosin, jos "antavat nerokkaasti takaisin" tukikohtien rakentelun paljastumisesta, niin sitä nopeammin Suomi on Natossa.
 
Nyt kaikki haluavat lain joka estää ulkomaalaisa omistamista kiinteistöistä strategisten kohteiden lähistöllä mutta mitä se auttaa asiaa? Ei juuri mitään sillä esim, Venäläisiä maassamme asuu kymmeniä tuhansia ja heidän joukossa on runsaasti sellaisia jotka ovat SUOMEN KANSALAISIA, eihän heidän omistuksia voi kohdella eritavoin muihin Suomalaisiin verrattuna. Ja eikö tässäkin tapauksessa ole mukana myös Viron kansalaisia, ainakin yksi on pidätettynä. Viro on EU maa ja kaikki Viron venäläiset on EU:n kansalaisia. Venäjä voi pyyhkiä persettä sellaisella lailla ja jatkaa halutessaan toimintaa kuten aikaisemminkin.

Kyllä se valvonta ja tarpeentullen ratsaukset on keino jolla asiaan voidaan vaikuttaa.
 
1. Suomen näkökulmasta harmaa vaihe on kestänyt noin sata vuotta. Ainoa katkos siinä on ollut kuuman sodan vaihe.

2. Seurattavaksi asetettu kohde voi olla tarkoitettu jonkin muun toiminnan kalibroimiseen. Se voi olla tarkoitettu tarkkailijan tarkkailemiseen. (Jos saadaan selville tarkkailijoista mahdollisimman paljon, niin se voi oll arvokasta tietoa.)

3. Ensimmäinen tajuttava asia on se, että aloite on helpoin temmata niin, että pelaa sellaisella pelikentällä jolle vastapuoli ei tajua tulla - ainakaan ajoissa. Yksin pelatessa on helppo tehdä niin paljon maaleja, ettei tilannetta tasoiteta helposti.

Otan esimerkin:

Merilogistiikkaa koskeva keskustelu on täällä keskittynyt väylien sotilaalliseen hallintaan. Entäs jos väyliin liittyvissä sotilaallisissakaan operaatioissa ei olisi kyse väylien sotilaallisesta hallinnasta?

Muutamat miinat, räjähteet, GPS-järjestelmien sekoamiset, känniläiset kapteenit, rännissä liian kovaa ajavat kolaroivat laivat tms. johtavat siihen, että Itämeri nousee vahinkotilastojen kärkeen.

Vakuutusmaksut moninkertaistuvat. Samaan aikaan lähtee käyntiin joku ikuisuuden kestävä jäätynyt konflikti. Energiapuoli menee käteen, AKT pistää pystyyn satamalakon niin kuin aina kun Kreml sellaista kaipaa...

Jo se, että merikuljetusten vakuutusmaksut räjähtäisivät nousuun ja valtaosa varustamoista ei suostuisi ajamaan tänne ollenkaan voisi olla Suomelle todella raju isku.


Natoon liittymisen estämiseksi voisi joku hallittu vielä kuvittelematon jäätynyt konflikti tulla kyseeseen.
 
Jospa siellä on ollut kalatutka busterissa ja busteri makaa huoltamattomana pohjassa laiturin vieressä? Kärnä voi siis olla oikeassakin.

Niinkuin jo aiemmin on todettu, operaatio oli aika mittava sen maantieteellisen laajuuden ja mafiakytkösten takia. Tottakai tällaisista informoidaan hallitusta ja presidenttiä jo hyvissä ajoin etukäteen, varsinkin kun tutkimus kohdistuu osittain ulkomaalaisiin henkilöihin ja omistuksiin + mediahuomio on valtava. Siitähän se soppa vasta syntyisi, jos Sale joutuisi selittämään, ettei tiennyt koko operaatiosta, ja joku alkaisi syyttämään virkamiehiä salailusta. Miltäs se näyttäisi? Voi olla ettei KRP:n päällikkö saisi mitään pään silityksiä osoittaessaan niin suurta epäluottamusta päätöksentekijöitä kohtaan.

Voihan tietysti olla, että yleisöä vedätetään ja tutkinta liittyisi oikeasti johonkin Venäjän valtiokoneiston toimiin. En kyllä näe kovin montaa syytä vaikenemiseen, kun kuitenkin ilmatilaloukkaukset tuodaan esiin suureen ääneen ja tällainen olisi jo ihan eri vakavuusluokassa, kuin tahallaan suuntavaistoton suhoi-suhari. Ehkä näytön puute vakoilusta tässä vaiheessa, tai sitten ei pystytä yhdistämään varsinaiseen tekijään. Tässäkin tapauksessa järkevintä olisi kuitenkin olla avoin ja lyödä lähiaikoina faktat tiskiin, mitä kaikkea on löydetty.

Veikkaanpa, että näyttöjä löytyy vain talousrikoksista ja jonkinlaisesta epäsuorasta yhteydestä johonkin oligarkkiin. Toisaalta, mikäpä ei enää liittyisi johonkin oligarkkiin tuossa rajan takana. Vaikea nähdä, että saadaan ketään nalkkiin ainakaan vakoilusta, tai sabotaasin suunnittelusta.
 
https://www.verkkouutiset.fi/satu-hassi-kannatan-ulkomaalaisten-osto-oikeuden-tarkentamista/

Satu Hassi: Kannatan ulkomaalaisten osto-oikeuden tarkennusta

Ex-ympäristöministerin mukaan lain päivityksen valmistelu on vienyt hallitukselta kummallisen kauan.

Vuonna 1999 ympäristöministerinä toiminut kansanedustaja Satu Hassi (vihr.) sanoo kannattavansa lämpimästi ulkomaalaisten maanosto-oikeuden tarkentamista.
Hassi kirjoittaa blogissaan, että lain – joka säädettiin hänen ministerikaudellaan – tarkentamisesta on puhuttu ainakin seitsemän vuotta.
− Pidän perusteltuna vastavuoroisuutta ja sitä, että turvallisuuden ja yhteiskunnan elintärkeiden toimintojen kannalta keskeisillä paikoilla tutkitaan maan ostajien taustat ja että ostaminen on luvanvaraista. Kummallisen kauan lain päivityksen valmistelu on vienyt myös [Juha] Sipilän hallitukselta, Hassi sanoo.
Hassin mukaan vuonna 1999 ei osattu ennustaa tulevaisuutta.
− Vuosi 1999 on tästä hetkestä yhtä kaukana kuin vuosi 2037. Pahoin pelkään, että tänä päivänä olemme yhtä huonoja ennustamaan tulevaisuutta 19 vuoden päähän kuin olimme vuonna 1999, hän sanoo.
 
Onhan niitä kiinteistöjä haalittu...Katso liite: 24270

Ajatusleikki:

1. Pannaan asiantuntijat sekä ideoimaan että laskelmoimaan sitä, että kuinka ja mihin noita kiinteistöjä ja alueita. voisi käyttää.

2. Pannaan sen jälkeen samat asiantuntijat ideoimaan ja laskelmoimaan että jos noita käytettäisiin sillä tavoin, niin missä muualla ja minkälaisia resursseja samoissa hankkeissa voisi tarvita.

3. Etsitään vähintään julkisia rekistereitä tutkimalla ja muilla kohtalaisen huomaamattomilla tavoilla sieltä ja sitä.

4. Katsotaan mitä löytyy ja mitä ei. Edetään löydösten mukaan.

Mun järki sanoo, että tostahan puuttuu punatähtiä tuolta, tuolta, tuolta...

Jos joku ideoisi tai suunnittelisi jotain hassua, niin se saattaisi hyvinkin haluta, että tärkeimmät punatähdet eivät ilmaannu julkisuuteen karttoja koristamaan. Ja tällä näkemyksellä viittaan sekä aiemmin esittämääni kahdennetun toiminnan mallin että siihen mahdollisuuteen, että toiminta ja sen tuki pitää piilottaa paremmin eikä johonkin alueeseen saa sen tärkeyden vuoksi suunnata huomiota.
 
Onneksi suomalainen infra on turvassa jos naapurissa ei ole venäläisten rakennusta ja tonttia. Voimalinjaakaan ei saa tuhottua ilman turvataloa johon majoittua. Siihen on menty venäjälläkin että telttamajoitus ei todellakaan kiinnosta edes kriisin sattuessa.

Joo onhan erikoisia kiinteistökauppoja tehty, mutta ei niiden peruminen meidän infraa suojaa.
 
Nyt kaikki haluavat lain joka estää ulkomaalaisa omistamista kiinteistöistä strategisten kohteiden lähistöllä mutta mitä se auttaa asiaa? Ei juuri mitään sillä esim, Venäläisiä maassamme asuu kymmeniä tuhansia ja heidän joukossa on runsaasti sellaisia jotka ovat SUOMEN KANSALAISIA, eihän heidän omistuksia voi kohdella eritavoin muihin Suomalaisiin verrattuna. Ja eikö tässäkin tapauksessa ole mukana myös Viron kansalaisia, ainakin yksi on pidätettynä. Viro on EU maa ja kaikki Viron venäläiset on EU:n kansalaisia. Venäjä voi pyyhkiä persettä sellaisella lailla ja jatkaa halutessaan toimintaa kuten aikaisemminkin.

Kyllä se valvonta ja tarpeentullen ratsaukset on keino jolla asiaan voidaan vaikuttaa.

Niin siis, eivät kaikki niin ajattele, mutta mitä järkeä meille näin avoimista ovista silti on? Mitä ostat Venäjältä? Ei se varmaan haittaisi vaikka eivät saisi haalia alueita ihan tähystysetäisyydeltä ja vaikka ydinvoimalan tai sähköverkon solmukohdan vierestä. Liian helppoa nyt. Jos jossain on vartioimaton linkki ja venäläinen ostaa vierestä sata hehtaaria rääseikköä ja vajan, vetää aidan ympärille eikä siellä koskaan sen jälkeen käy ketään, juttu haisee.

Kyllä tämä on liian helpoksi tehty.

Nämä eivät siis poissulje toisiaan, tiukempi laki ja valvonta. On se askel terveempään silti.

Vaikka ei puhuttaisi turvallisuudesta, häviämme silti nykytilantessa, koska emme itse saa hankia naapurista. Ja vaikka saisimme, häviäisimme silti, koska siellä on suurempi volyymi. Nyt tilanne on katastrofaalisen typerä.

Itse asiassa se on ensisijainen perustelu laille joka tapauksessa.

Lakia ei saatu aikaan suurimmaksi osaksi sen vuoksi, kun suomalainen "maanomistaja" ei saanut myytyä sopivaan hintaan kuin Pietariin.
 
Nyt kaikki haluavat lain joka estää ulkomaalaisa omistamista kiinteistöistä strategisten kohteiden lähistöllä mutta mitä se auttaa asiaa? Ei juuri mitään sillä esim, Venäläisiä maassamme asuu kymmeniä tuhansia ja heidän joukossa on runsaasti sellaisia jotka ovat SUOMEN KANSALAISIA, eihän heidän omistuksia voi kohdella eritavoin muihin Suomalaisiin verrattuna. Ja eikö tässäkin tapauksessa ole mukana myös Viron kansalaisia, ainakin yksi on pidätettynä. Viro on EU maa ja kaikki Viron venäläiset on EU:n kansalaisia. Venäjä voi pyyhkiä persettä sellaisella lailla ja jatkaa halutessaan toimintaa kuten aikaisemminkin.

Kyllä se valvonta ja tarpeentullen ratsaukset on keino jolla asiaan voidaan vaikuttaa.
Laki pitäisikin laatia niin, että huolimatta omistajan/ostajan kansallisuudesta valtiolla olisi veto-oikeus maakaupassa tai osto-oikeus sen omistuksessa jos on perusteltua osoittaa alueen olevan maan turvallisuudelle merkittävä.
 
Prahan syksyä varten ensimmäisessä vaiheessa lähetettiin väkeä turistin, liikemiehen ja länsimaisten opiskelijoiden identiteeteillä. Näissä kaksoiskansalaisuudet ja illegaalit ovat kova sana.

Spetsnaz-solu oli: kaksi upseeria, viesti/elektroniikkamies, lääkintämies, kaksi sabotaasi- ja neljä tiedusteluasiantuntijaa.

Jos ajatusleikkisi edes hiukan tuolla lähtökohdalla, niin tämän päivän maailmassa noita sabotaasikavereita voisi hyvinkin olla kahdenlaisia: pelastettavia ja uhrattavia.

Pelastettavia ei tarvinne avata. Etnisesti venäläisiä jotka tarpeen vaatiessa pelastautuvat takaisin kotimaahansa suurina sankareina.

Uhrattavat? Esim. entisen Neuvostoliiton eteläisimmistä osista olevia, jotka saapuvat länteen turvapaikanhakijoina ja saavat sitä kautta täällä uuden ja virallisesti vahvistetun identiteetin? Ei tarvitse käyttää kahtakymmentä vuotta peitteen tekemiseen kun valtiollinen maahanmuuttoteollinen järjestelmä antaa henkilöllisyyden, sotun, vahvistaa historian, suojaa tutkinnalta niin että sisäministeri huutaa töllössä naama punaisena että näiden vakoojien motiivien epäileminen on rasismia (joka on erottamisperuste)...
 
Nämä kohteet ovat selkeästi resursseja, ei Venäjällä ole mitään kiveen hakattua suunnitelmaa miten ja koska niitä tullaan käyttämään. Vain se on selvää, että potentiaaliset käyttömahdollisuudet ovat hyvin laajat, oli sitten syvä rauhantila tai täysimittainen sota. Eikä nämä ole edes maksaneet paljoa kun suhteutetaan Venäjän budjettiin, suorastaan ale-laarista.
Nimenomaan. Vähän nyt liikaa keskitytään miettimään minkä tietyn remesmäisen operaation voisi paikasta x suunnitella. Että onko Airiston Helmi tarkoitettu tiedusteluun vai sabotaasiin. Ei sitä ole suoranaisesti suunniteltu kumpaankaan, vaan tässä luodaan mahdollisuuksia tulevaa silmällä pitäen.
 
Jos ajatusleikkisi edes hiukan tuolla lähtökohdalla, niin tämän päivän maailmassa noita sabotaasikavereita voisi hyvinkin olla kahdenlaisia: pelastettavia ja uhrattavia.

Pelastettavia ei tarvinne avata. Etnisesti venäläisiä jotka tarpeen vaatiessa pelastautuvat takaisin kotimaahansa suurina sankareina.

Uhrattavat? Esim. entisen Neuvostoliiton eteläisimmistä osista olevia, jotka saapuvat länteen turvapaikanhakijoina ja saavat sitä kautta täällä uuden ja virallisesti vahvistetun identiteetin? Ei tarvitse käyttää kahtakymmentä vuotta peitteen tekemiseen kun valtiollinen maahanmuuttoteollinen järjestelmä antaa henkilöllisyyden, sotun, vahvistaa historian, suojaa tutkinnalta niin että sisäministeri huutaa töllössä naama punaisena että näiden vakoojien motiivien epäileminen on rasismia (joka on erottamisperuste)...

Kun toimittaja Eronen meni luvan kanssa takavuosina käymään juttumatkalla Airisto Helmessä, sinne oli tullut kesken syksyn venäläisiä matkailijoita juuri siksi päiväksi. Kertoivat olevansa Jehovan todistajia Venäjältä.

Tälläkin hetkellä 200 venäläistä Jehovan todistajaa hakee Suomesta perheineen turvapaikkaa. Migrin mukaan mitään näyttöä systemaattisesta vainosta ei ole mutta kai nekin jotain jollain prosentilla saavat.
 
Minusta on surullisinta että vaikka miten keskustelisimme NATO:on pääsyn mahdollisuuksista esim. Kreikan, Turkin tai Italian suhteen, moniko oikeasti uskoo että tämä kauniisti sanottuna "ei niin välkky" kansa edes asettuu NATO:n taakse?
 
Back
Top