Kuinka Venäjä voisi saada syyn iskeä Suomeen?

Mikä ikinä olisikaan valloitustapa, koittaisin pitää työssäkäyvien elämän varsin katkottomana. Kun kauppa käy ja työtä riittää eli palkka kolahtaa tilille säännöllisesti, nousee kynnys vastatoimille varsin paljon niin valtionjohdossa, kuin tavallisten tallaajienkin keskuudessa. Pyrkisin ohjaamaan yleistä mielipidettä tiedottamalla, että kyseessä on lyhyt ja kestoltaan rajattu operaatio, joka ei vaikuta arkipäivän kulkuun. Samalla pyrkisin osoittamaan, että toimimme kohdemaan suojeluksessa ja luvalla. Saattaisin jopa käyttää härskisti itse itseäni kutsuvaa fraasia "Joudumme hetkellisesti tukeutumaan terrorin vastaisessa operaatiossa Suomeen. Saatatte törmätä joukkoihimme, jotka tekevät yhteistyötä puolustusvoimienne kanssa. Joukot suorittavat tehtävänsä pikaisesti ja poistuvat tämän jälkeen paikalta. Kiitämme yhteistyöstä valtionjohtoa ja suomen puolustusvoimia."

Ja älkää ymmärtäkö väärin. Tuollaisessakin tilanteessa kourallinen ihmisiä käy vimmaiseen taisteluun tunkeutujaa vastaan. Ongelmaksi puolustajan kannalta muodostuu silkat volyymit. Voidaanko paikallisella vastarinnalla saada aikaan varsinaista vaikutusta valloittajaan?
 
Viimeksi muokattu:
Mainilan laukauksista kannattaa muistaa, että ne ammuttiin krh:lla (suomen rajavartioston kuulohavainnot ja NKVD:n raportti operaatiosta), eikä ilmoitettuja uhreja ole tänäkään päivänä kyetty yrityksistä huolimatta identifioimaan.

Siispä en lähtisi oikeasti pudottamaan mitään tai edes uhraamaan Venäjän kansalaisia (ainakaan isommassa mittakaavassa), vaan tyytyisin uutisiin kaapatuista venäläislapsista, fasistisesta liikehdinnästä ja aggressiivisesta ulkopolitiikasta Venäjää kohtaan (esim. talouspakotteet) Suomessa. Tähän yhdistäisin uutisen Suomen yksittäisestä äkillisestä aggressiosta (esim. kuvitteellinen mig-29:n/matkustajakoneen pudotus Itämerellä) Venäjää kohtaan, jonka seurauksena valveutuneiden suomalaisten muodostama poliittinen järjestö pyytää apua Venäjältä suomalaisten, Suomessa asuvien Venäjän kansalaisten ja venäläisten sekä Venäjän suojelemiseksi Suomen hallituksen ja vihamielisten ulkovaltojen matalamieliseltä vihalta.
 
koittaisin pitää työssäkäyvien elämän varsin katkottomana. Kun kauppa käy ja työtä riittää eli palkka kolahtaa tilille säännöllisesti, nousee kynnys vastatoimille varsin paljon niin valtionjohdossa, kuin tavallisten tallaajienkin keskuudessa. Pyrkisin ohjaamaan yleistä mielipidettä tiedottamalla, että kyseessä on lyhyt ja kestoltaan rajattu operaatio, joka ei vaikuta arkipäivän kulkuun.
Eiköhän Suomen hallitus hoitele tuon osuuden omatoimisesti
 
Pohdin tätä ajatusta jo toisessa ketjussa joten uskalsin avata ajatukselle oman ketjun. Unohda siis olevasi suomalainen reserviläinen ja mieti asiaa seuraavasti:

Jos olisit venäläinen virkamies /upseeri ja tehtäväsi olisi luoda tilanne jossa Suomi joutuisi kokemaan sotilaallisen iskun / sodan Venäjän kanssa niin kuinka toimisit? Ideana on siis luoda tilanne jossa Venäjä voisi perustella itselleen (=media venäläisille) toimet Suomea vastaan.

Skenaarioiden miettimisen viisaus on perehtyä vihollisen ajatusmalleihin. Samalla voi harjoitella sitä kuinka vastata erilaisiin provokaatioihin.

Minä toimisin seuraavalla tavalla:

Suomessa pitäisi järjestää kohtaus jossa "uhrina" olisi venäläinen. Järjestäisin Suomessa asuvia venäläisiä mielenosoitukseen ja yrittäisin saada heidät ottamaan yhteen poliisin kanssa. Muutama pidätys ja koko Venäjän media pauhaisi kuinka Suomi kohtelee huonosti venäläisiä. Tässä olisi sytytysaineet isompaan paloon. =)

Jos ketju loukkaa / haittaa / rikkoo forumin sääntöjä niin poistakoon joku tämän.

Jos olisin pelilaudan äärellä Kremlin puoleisella reunalla, niin työkaluvalikoiman sotilaskomponentin käyttämistä voisin harkita siinä vaiheessa kun näyttää siltä, että Suomen poliittinen johto on sallimassa Yhdysvaltojen tai Naton ryhmittää merkittäviä määriä joukkojaan ja asejärjestelmiään Suomen maaperälle, mitkä Kremlistä katsottuna muodostaisivat uhan Pietarille ja Venäjän ydinalueille. Tässä tilanteessa Venäjä olisi ajettu Pietarin alueella niin ahtaalle, että se olisi pakotettu puolustautumaan ja Venäjä tunnetusti puolustautuu oman doktriininsa mukaisesti hyökkäämällä.

Tällöin tilanne olisi kysymys Suomen alueen hallinnasta ja puolueettoman maan puolueettomuuden turvaamisesta, jonka ratkaisisin nopealla yhdistetyllä sotilas-, kyber- ja taloudellisten voimakeinojen (energia) operaatiolla, mikä sekottaisi Suomen tilannekuvan ja heikentäisi toimintakykyä merkittävästi vähintään muutaman vuorokauden ajaksi. Operaation tavoite olisi pakottaa Suomen poliittinen johto arvioimaan tilannetta uudelleen, uusien lasien läpi ja aivan uusista näkökulmista.

Tavallisen kansan ja yhteiskunnan arkirutiineihin operaatio ei juuri väliaikaisia sähkö- ja tietoliikennekatkoksia lukuunottamatta vaikuttaisi. Siviilitappioiden ja infrastruktuurille aiheutuvien vahinkojen minimoiminen olisi action item -listan kärkisijoilla.

Mitäpä suotta rähisemään kun yökerhoissakin voi bailata aukioloaikarajoitusten nopean poistamisen jälkeen vaikka kellon ympäri ja oluenkin myyntirajoitukset voidaan pikaisesti purkaa.
 
Viimeksi muokattu:
Eiköhän Suomen hallitus hoitele tuon osuuden omatoimisesti
Aletaan olla asian ytimessä. Entäpä kun maikkarin ja ylen uutiset välittävät tietoa siitä kuinka "Venäläisjoukkojen toimet eivät kohdistu suomalaisiin." tai "Kohtena rajan takana pelkoa aiheuttavat karjalaisseparatistit." Tai jopa "Venäjä sulkee rajan yhdessä puolustusvoimien kanssa estääkseen terroristien liikkeen suomeen." Yhdistetän tuohon uutislähetykseen pari päivystävää dosenttia, sotilasasiantuntija joka ei voi puhua julkisesti valmiudesta, parin entisen ja nykyisen kansanedustajan mielipiteet ja päälle loppukevennys Minttu Veen IG päivityksestä.

Todellisuudessa kädet tekevät jotain ihan muuta, mutta kuva toiminnasta välittyy hanakkana ja omatoimisena auttajana joka ei aiheuta ongelmia arkeen. Itseasiassa ongelma on täysin paikallinen ja vieläpä rajan takana. Missä kohtaa alkaa valkenemaan että perhana vieköön, suomalaiseen suvereeniuteen tässä vaikutetaan ihan suoraan?
 
Jos olisit venäläinen virkamies /upseeri ja tehtäväsi olisi luoda tilanne jossa Suomi joutuisi kokemaan sotilaallisen iskun / sodan Venäjän kanssa niin kuinka toimisit? Ideana on siis luoda tilanne jossa Venäjä voisi perustella itselleen (=media venäläisille) toimet Suomea vastaan.

Skenaarioiden miettimisen viisaus on perehtyä vihollisen ajatusmalleihin. Samalla voi harjoitella sitä kuinka vastata erilaisiin provokaatioihin.


Syksyllä 2017 Tor-verkkoon ilmestyy Uuden Suojeluskunnan sivusto. Huolellisesti laaditulta sivustolta selviää, että tavoitteena on puhdistaa Suomi ja tarkoitus on aloittaa ryssistä ja heidän mädätyksestään.



1.1.2018 ja 6.1.2018 murtaudutaan kahden melko värikkäistä mielipiteistä tunnetun SRA harrastajan koteihin. Toinen murroista tapahtuu Vantaalla ja toinen Jyväskylässä. Kummassakin tapauksessa poliisi ihmettelee amatöörimäisiä murtojälkiä ja herää epäilys lavastuksesta. Kummallakin miehellä on alibi ja tutkinnassa ei näytä selviävän mitään erikoista. Useita aseita jää kuitenkin kadoksiin.



Tammikuussa alkaa useilla paikkakunnilla sähkökaapeista ja ikkunalaseista löytyä Uuden Suojeluskunnan tarroja. Pari tarrojen levittäjää jää kiinni ja kyseiset kiljuskinit ja avohoitopotilaat ilmoittavat tilanneensa tarrat netistä tai saaneensa ne kavereilta. Poikkeuksellista on lähinnä tarrojen hyvä laatu ja näyttävyys.



Helmikuussa poliisille tulee kymmeniä rikosilmoituksia venäläisten maahanmuuttajien pahoinpitelyistä. Helsingissä poliisi kiinnittää huomiota tekotapojen samankaltaisuuteen. Valvontakameroiden tallenteista ja harvinaisista silminnäkijöiden kuvauksista selviää toimintatapa. Muutama keski-ikäinen mies, väijyttää uhrinsa heidän poistuttuaan kodista tai työpaikalta. Juttua tutkivat poliisit kiinnittävät huomiota ammattimaisiin otteisiin, jotka muistuttavat varusmiehille sotilaspoliisikoulutuksessa opetettuja toimintatapoja.



Maaliskuussa hakataan Ylen venäläistaustainen toimittaja. Ennen pahoinpitelyä hänelle tehdään selväksi, että venäläiset ja heidän multtikultti kätyrinsä eivät ole tervetulleita Suomeen. Tapahtuma saa runsaasti huomiota ja tietoja aikaisemmista pahoinpitelyistä alkaa nousta julkisuuteen. Aluksi poliisi kiistää, että viimeisten viikkojen aikana tapahtuneilla pahoinpitelyillä olisi mitään yhteyttä toimittajan muilutukseen, mutta kohu somessa vaan kasvaa. Ulkomainen lehdistö kiinnostuu pahoinpitelyistä. Onko Suomessa liikkeellä Odinin soturien lisäksi myös uusi maahanmuuttajien kimppuun häikäilemättä käyvä vigilantti porukka?



Huhtikuussa venäläisen perheen omistama ravintola alkaa saada uhkauksia, joissa kehotetaan poistumaan maasta. Poliisi tutkii tapausta, mutta sähköpostit ovat tulleet välityspalvelimen kautta ja puhelut on soitettu prepaid liittymästä. Kaksi viikkoa ensimmäisen puhelun jälkeen kaikki neljä perheenjäsentä ammutaan heidän poistuessaan ravintolasta. Valvontakameratallenteesta selviää, että kyseessä on ollut kolmen hengen iskuryhmä, jonka toimintatapa on yksi yhteen hakkausoperaatioiden kanssa. Johtolangat loppuvat heti alkuun. Jäljelle jää vain muutama glockilla ammuttu hylsy ja inttistoresta ostettu lipaskotelo, joka on jäänyt lastauslaiturille.



Vain pari päivää tämän jälkeen venäjällä hyvin tunnettu ihmisoikeusasiantuntija professori B löydetään puukotettuna kotoaan. Suomi saa kansainvälistä mediahuomiota oikein roppakaupalla.



Suomen poliisi yrittää kuumeisesti selvittää mistä on kyse. Useiden päivien kiihkeiden tutkimusten jälkeen tutkinta on vielä alkumetreillään. Nyt tapahtuu Lappeenrannassa, jossa tulitetaan kiväärillä venäläistä turistibussia. Kymmenen kuolonuhria ja 15 haavoittunutta. Tekijät ovat paenneet, mutta ovat pakomatkallaan pudottaneet pistoolin, joka paljastuu 6.1 anastetuksi aseeksi. KRP:n rikostekninen labra suorittaa tutkimusta kuumeisesti ja selviää, että laukaukset on ammuttu Steyr Aug kiväärillä, jollainen myös varastettiin samasta paikasta.



TASS uutisoi, että Ladoga 2018 harjoitus on loppumassa ja harjoituksessa onnistuneesti estettiin vihamielinen maihinnousu Viipurin lähistöllä.



Poliisi tekee erittäin huolellisen kotietsinnän kummankin SRA harrastajan koteihin. Toisen miehen kotoa löytyy seinälistan takaa USB tikku, missä on lista yhteyshenkilöistä. Listaa tutkittaessa selviää, että kaikki ovat erilaisten reserviläisjärjestöjen jäseniä ja maakuntajoukkojen aktiiveja. Kolmen yhteyshenkilön kesämökeiltä löytyy maakätköistä 1.1 ja 6.1 anastettuja aseita. Poliisi pidättää välittömästi listalla olleet henkilöt.



Aamulla Uusi Suojeluskunta lähettää tiedotteen valituille tiedotusvälineille ja ilmoittautuu iskujen tekijäksi. Lisäksi samanaikaisesti tulee tietoja useiden venäläisperheiden kaappauksista ja Jyväskylässä on kaapattu kokonainen pikkubussillinen venäläisiä liikematkailijoita.



Venäjän ulkoministeri ilmoittaa lehdistötilaisuudessa, että Suomen on varmistettava venäläisten turvallisuus maaperällään. Venäläiset ovat tietoisia tutkimusten saamasta uudesta käänteestä ja Venäjä vaatii, että terroristit tuhotaan tai pidätetään välittömästi. (Mikä luonnollisesti on helppoa kun väkivallan takana on 22. Spetsnaz prikaati ja FSB.)



Samalla esitetään lista vaatimuksista

-Venäjän poliisille on sallittava rajoituksettomat valtuudet toimia Suomen maaperällä.

-Kaikkiin poliisin rekistereihin on sallittava vapaa pääsy.

-Venäläisten turvallisuus on voitava tarpeen tullen varmistaa, joko venäläisten turvallisuusjoukkojen tai aseistetun turvallisuusyhtiön toimesta.

- Venäjä on täysin valmis perustamaan yhteisen tutkintaryhmän Europolin, FBI:n, KRP:n ja Interpolin kanssa, että terrorismi saadaan kitkettyä Suomesta.

-Lisäksi Suomen tulee antaa Venäjän hätätilaministeriön käyttöön Helsingin lentokentät ja satamat. Toimenpiteellä pyritään turvaamaan Venäjän federaation kansalaisten ja venäläisten evakuointi Suomesta.

Lopuksi ministeri jyrisee, että Suomen on suostuttava etnisen puhdistuksen lopettamiseen tai Venäjä käyttää oikeuttaan puolustaa venäläisiä ja palauttaa järjestyksen Suomeen vaikka voimakeinoin
 
Viimeksi muokattu:
Tuli mieleen pieni anekdootin tapainen. Jos esim. kaappauksenomaisesti otetaan pienen demokratian johtajien palleista rautainen puristusote, niin lait ja asetukset kääntyvät aivan ketterästi tuon pienen demokratian alkuasukkaita vastaan. Nykyisissä oloissa tuskin massiivisia siperiajunakuljetuksia koettaisiin. Vastarintaväki ja - yksilöt saadaan rauhoitettua esim. uhkaamalla lasten huostaanotoilla.....siinä alkaa silmät aukeilla ja huulet väpättää, kun viranomaiset kertovat, että laisesi epäluotettava ja kunnoton ihminen ei kykene pitämään huolta pilteistään....laki toteutuu täysillä ja ihan ne samat isiviiliviranomaiset hoitavat tehtäviään. Tai kauppias Aarno Lokalehto on pitänyt puhetta, joka on ymmärrettävä vihamieliseksi pallinpuristajan kannalta. Eikun vaan kunnan hygieniaviranomaiset tutkimaan paikkoja ja pistämään lapun luukulle......

Oi niitä aikoja, kun suksilla suihkiva kirvesmies kajautteli koivuvartisella vainoojaa Joutselässä.....

Vain mielikuvitus on rajana, kun pohditte näitä juttuja.
 
Yksi narratiivi mitä Venäjällä on ajettu on että Suomi on Naton/USA:n/EU:n käsikassara. Tätä narratiivia voidaan vahvistaa esimerkiksi ampumalla mielenosoittajia niin että tekijöitä ei saada kiinni ja jäljet viittaavat poliisiin.
Sitten laitetaan liikkeelle huhu tulevasta falseflag hyökkäyksestä jossa syyllistetään Venäjää, seuraavaksi Suomesta lähtevään tiedonvälitykseen vaikutetaan sabotaasilla ja kyberhyökkäyksillä, tämän jälkeen levitetään disinformaatiota Venäjän ohjus- ja ilmaiskuista Suomeen jotka osoitetaan perättömiksi, seuraavaksi isketään eri Suomessa olevia kohteita vastaan oikeasti mutta vain niitä jotka ovat tarpeeksi kaukana asutuksesta kuten Kaamasen tutka-asema, merellä olevat alukset, ilmassa olevat sotilaskoneet, tarpeeksi syrjäiset varikot, jne, hyökkäyksistä tiedotetaan samoista lähteistä jotka levittivät disinformaatiota ja nämäkin leimataan falseflag disinformaatioksi.
Suomen vastahyökkäyksen aiheuttamista vahingoista uutisoidaan laajasti sekä yksityiskohtaisesti ja se leimataan natsifasistihomojne Suomen petturimaiseksi yllätyshyökkäykseksi ja asian vahvistamiseksi joku Suomesta evakuoitu politiikko laitetaan vahvistamaan narratiivia ja kutsumaan venäläisiä vapauttamaan suomalaisia EU sorrolta ja islamisaatiolta.
 
Mitenköhän menisi vale suomalaisen toilaulut naapurissa? Ei tarvitse edes suomen kamaralla käydä kun joku taikka jotkut valjastetaan "False Flag" operaatioon. Voisi käydä kuin 9/11 operaatiossa, jossa teron passi löytyy paikalta.
 
Hyvää pohdintaa täällä. Ehkäpä vanha viisaus toimii tässäkin asiassa: mitä hullumpi ajatus, sitä todennäköisemmin se toteutuu.

Varmasti yksi helpoimpia ja ehkä paras vaihtoehto kriisin saamiseksi on marttyyri. Viaton venäläinen julmien suomalaisten uhri. Lapsien huostaanotot yhdistettynä kärsivään venäläiseen äitiin toimisi varmasti. Kuvitelkaa otsikko venäläisissä lehdissä: Venäläinen äiti kuoli Suomessa hämärissä olosuhteissa. Juttuun kuuluisi tietty asiaa, kuinka Suomi riisti lapset ja syyllistyi rasistiseen tekoon.

Tässä vaiheessa pyydän syvästi anteeksi kaikilta putinisteilta ja venäläisiltä vakoojilta jotka palstaa lukevat. Olen kokonaa unohtanut miehen joka haluaisi ison roolin mahdollisessa kriisissä. Herra Johan Bäckman, tuo venäjän rakkauden ja viattomuuden suurlähettiläs. "Kohudosentti" joka Suomea kehuu henkisessä kotimaassaan osaa varmasti myös olla tarpeeksi marttyyri. Häntä olemme ylenkatsoneet ja jopa hieman pilkallisesti nälvineet vaikka totuuttahan vain hän puhuu. :cool: Syitä löytyy huonontaa välejä Suomen ja Venäjän välillä.



 
Vain mielikuvitus on rajana, kun pohditte näitä juttuja.

Ja kannattaa myös lukea joidenkin kirjoittajien teksti ajatuksella niin huomaa asioita joita vain venäläinen voi tietää ja kirjoittaa?
Jos näihin kiinittää huomionsa niin ei tule yllätyksenä että kirjoituksia lainataan lähitulevaisuudessa Venäläisessä mediassa "Suomalaisten suunnitelmina".
Hälytyskellojen pitäisi alkaa soida viimeistään silloin kun SRA ja reserviläisyydestä alkaa ilmestyä "totuuksia" jollaisia mikään Suomalainen toimia ei ole julkaissut?
 
Jos EU ja Nato hajoaa, niin riski kasvaa. Meidän maaperältä ei olla kuitenkaan hyökkäämässä itänaapuriin, joten ei syytä.
 
Jos EU ja Nato hajoaa, niin riski kasvaa. Meidän maaperältä ei olla kuitenkaan hyökkäämässä itänaapuriin, joten ei syytä.

Logiikka naapurissa toimii siten, että Suomi VOI toimia alustana hyökkäykselle. Voisi. Yksi "pelko" voi olla esim. ohjustentorjuntajärjestelmien tai niiden osien tuominen Suomeen? Ydinasepelote on viimeinen, josta Naapuri katsoo voivansa luopua tai että se edes hituakaan antaisi siinä periksi. Voisi - se taitaa riittää perusteeksi.

Kaikki maailman hyökkäykset, kun toteuttaja on se isompi, aina niihin liittyvät myös silkat valheet. Tuoreessa muistissa on varmasti jälkimmäisen Irakin sodan perustelut Usassa. Ihmisillehän valehdeltiin suut ja korvat täyteen ja kappas, kun mielipidemittaukset suorastaan tyrkkivät sotaan.....Suomen on oltava hervottoman ketterä, jotta se voi vastata huutoon tavoilla, jotka ovat uskottavia samisten silmissä. Se voi olla jopa kohtalonkysymys.
 
Logiikka naapurissa toimii siten, että Suomi VOI toimia alustana hyökkäykselle. Voisi. Yksi "pelko" voi olla esim. ohjustentorjuntajärjestelmien tai niiden osien tuominen Suomeen? Ydinasepelote on viimeinen, josta Naapuri katsoo voivansa luopua tai että se edes hituakaan antaisi siinä periksi. Voisi - se taitaa riittää perusteeksi.

Kaikki maailman hyökkäykset, kun toteuttaja on se isompi, aina niihin liittyvät myös silkat valheet. Tuoreessa muistissa on varmasti jälkimmäisen Irakin sodan perustelut Usassa. Ihmisillehän valehdeltiin suut ja korvat täyteen ja kappas, kun mielipidemittaukset suorastaan tyrkkivät sotaan.....Suomen on oltava hervottoman ketterä, jotta se voi vastata huutoon tavoilla, jotka ovat uskottavia samisten silmissä. Se voi olla jopa kohtalonkysymys.
Sodan aloittamiselle täytyy hakea perusteita julkikuvan vuoksi. Todellisuus saattaa olla jotain aivan muuta, ns. viralliset syyt tarvitaan aina. Esimerkkeinä voisi olla omien kansalaisten suojelu, Mainilan laukaukset, yhteiskuntajärjestelmän suojelu. Suomen Nato-jäsenyys (kymmenen vuotta sitten).

Kv-oikeuden mukaan ennaltaehkäisevän iskun voi suorittaa mikäli uhka on välitön ja todellinen.
 
Pohdittaessa mahdollista sotaa edeltävää vaikutusoperaatiota, täytyy tietenkin ottaa huomioon kohdemaan olot.

Minkään kansantasavallan julistaminen Saimaan saaristoon ei tietenkään tule kyseeseen. Suomen venäläis vähemmistö on niin pieni ja hyvin integroitunut, että tuo vaihtoehto olisi täysin naurettava.

Yhteenottojen lietsominen viranomaisten ja harvojen venäläisten välille ei todennäköisesti tulisi onnistumaan. Kukaan ei käytännössä uskoisi sitä, että suomalaiset viranomaiset ampuisivat aseettomia mielenosoittajia. Vielä vähemmän maailmalla uskottaisiin sitä, että viranomaiset systemaattisesti syrjisivät venäläisiä. Nykyinen lapsien ympärillä pyörivä kohu on enemmänkin jonkinlaisen vierauden rakentamista suomalaista kulttuuria kohtaan. Lapsikysymykset ei oikein sodan syyksi kelpaa.

Mainilan laukaukset? Siis, että suomalaiset ampuisivat tykeillä rajan yli tai tekisivät ilmaiskun. Uskottavuudeltaan suunnilleen samaa luokkaa kuin se, että neuvostohallitus olisi syyttänyt suomalaisia karjavarkaiksi ja väittänyt Suursaaren olevan suomalaisten kaapparilaivojen tukikohta syksyllä 1939. Lisäksi kannattaa muistaa, ettei yksittäinen teko vaikka siinä saisi surmansa satoja ihmisiä, ei ole useimmissa tapauksissa aloittanut sotaa.

Sen sijaan huomattavasti uskottavampaa olisi, että jokin pieni radikaalisoitunut porukka terrorisoisi venäläisiä rasististen motiivien varjolla. Vielä maukkaampaa olisi, että se voitaisiin yhdistää esimerkiksi puoliviralliseeen reserviläistoimintaan ja maakuntajoukkoihin. Siinä vaiheessa kun läntinen johtaja kysyisi Suomeen erikoistuneelta tiedustelu-upseerilta, että voisiko joku ääriryhmä vainota venäläisiä Suomessa, voisi vastaus hyvinkin olla, että sitä vaihtoehtoa ei voida sulkea pois laskuista.

Läntisten johtajien karvat todennäköisesti nousisivat pystyyn jo pelkästä ajatuksesta, että joku nationalistinen hörhelöporukka onnistuisi 100 vuotta ensimmäisen maailmanpalon jälkeen käynnistämään tapahtumasarjan joka johtaisi suursotaan.

Noin lähtökohtaisesti Pohjoismaiden ja itäisen euroopan kodinturvajoukot eivät nauti arvostusta läntisessä Euroopassa. Niitä pidetään lähinnä siltavahteina ja ehkä parhaimmillaan jonkinlaisina partisaanisoluina sotilaallisessa mielessä. Sen sijaan läntiset turvallisuusorganisaatiot näkevät moiset järjestöt sekä rikollisten että terroristien aselähteinä. Sillä kuinka moni sotilasase todellisuudessa tulee kodinturvajoukkojen jäseniltä ei juuri ole väliä. Myös se, että organisaatiot ovat antaneet kaikenlaisille äärihörhelöille aseellista koulutusta nähdään pitkänä miinuksena. Ja taas oikeilla lukumäärillä ei juuri ole väliä, kun koko organisaatiota edustaa ultranationalistinen kriminaali joka taistelee Ukrainassa.

Lisäksi kannattaa muistaa, että ihmisten syrjiminen etnisyyden perusteella on äärimmäisen raskauttava juttu lännessä. Kuten Kosovon sodan jälkeen läntiset johtajat totesivat, millään kansallisen tai kansainvälisen oikeuden periaatteilla ei ollut merkitystä Kosovon tulevaisuudesta päätettäessä. Serbia oli menettänyt oikeutensa hallita. Samaa retoriikkaa käytetään nyt Assadin regiimistä. Edes se, että hallitus ei suoranaisesti vainoa, ei kelpaa puolustukseksi, jo pelkästään se, että valtioalueella tapahtuu jotain etnistä tappamista on äärimmäisen raskauttavaa.

Häikäilemätön operaatio voisi hyvinkin luoda epäilyksen varjon suomalaisia kohtaan. Onko maassa todellakin edetty Odineista vähemmistön edustajien tappamiseen? Ehkä ei, mutta miltä tämä näyttää? Pitäisikö sittenkin odottaa mitä niissä tutkimuksissa selviää?
 
Viimeksi muokattu:
Häikäilemätön operaatio voisi hyvinkin luoda epäilyksen varjon suomalaisia kohtaan. Onko maassa todellakin edetty Odineista vähemmistön edustajien tappamiseen? Ehkä ei, mutta miltä tämä näyttää?

Laukkaa mielikuvitus faktojen edelle. Ei näin.
 
Oma arveluni on, että syyn täytyy juontua suorasta uhasta Venäjän valtiota kohtaan, siis heidän tulkintansa mukaan. Alkusyy on siis Suomen yhteistyö NATOn ja USAn kanssa.

Joku tulevista harjoituksista on siis lähtökohtana. Esimerkiksi niin, että harjoituksen loppuessa/loputtua paljastuu Venäjän alueen "loukkaus" tai Suomenlahdella tapahtunut venäläiskoneen häirintä/pudotus.

Venäjä vastaa ryhmittämällä huomattavan määrän sotilaallista voimaa aivan rajojen tuntumaan ja kovalla poliittisella painostuksella, kenties kauppalaivojen vakavalla häirinnällä. Tarkoitus on saada valtiojohto polvilleen ja puristettua vannomiset ja vakuutukset siitä, että sotilaallinen yhteistyö on loppu nyt.

Kriisi puretaan joitakin kuukausia alkamisensa jälkeen Putinin luonnosteleman rauhanohjelman pohjalta.
 
Pohdittaessa mahdollista sotaa edeltävää vaikutusoperaatiota, täytyy tietenkin ottaa huomioon kohdemaan olot.

Minkään kansantasavallan julistaminen Saimaan saaristoon ei tietenkään tule kyseeseen. Suomen venäläis vähemmistö on niin pieni ja hyvin integroitunut, että tuo vaihtoehto olisi täysin naurettava.

Yhteenottojen lietsominen viranomaisten ja harvojen venäläisten välille ei todennäköisesti tulisi onnistumaan. Kukaan ei käytännössä uskoisi sitä, että suomalaiset viranomaiset ampuisivat aseettomia mielenosoittajia. Vielä vähemmän maailmalla uskottaisiin sitä, että viranomaiset systemaattisesti syrjisivät venäläisiä. Nykyinen lapsien ympärillä pyörivä kohu on enemmänkin jonkinlaisen vierauden rakentamista suomalaista kulttuuria kohtaan. Lapsikysymykset ei oikein sodan syyksi kelpaa.
http://www.hs.fi/kotimaa/a1452783626699
"Rikostekninen laboratorio varmisti: Mielenosoittajan silmään osui poliisin ammuksen osia Helsingissä."

Suomen poliisi on jo käyttänyt ja aikoo oletettavasti jatkossakin käyttää paineilma-asetta henkilöiden lamauttamiseen, myös silloin kun kyse on aseettomista mielenosoittajista, jotka käyttävät Suomen perustuslaissa turvattuja perusoikeuksiaan, joihin myös mielenosoittaminen suomessa kuuluu. Joukossa ammuttaessa se on jo johtanut, ja tulee oletettavasti jatkossakin johtamaan linkissä kuvattuun tai vastaavaan tapahtumaan. Samasta asiasta on uutisoinut niin moni media, että on aika kaukaa haettua olettaa ettei kukaan suomessa usko valtamedian uutisoimaan informaatioon aiheesta.
Tietysti jos tarkoitit kovilla tappamistarkoituksessa ampumista, niin olet tuossakin kohdassa oikeassa, muuten et ole.
 
Oma arveluni on, että syyn täytyy juontua suorasta uhasta Venäjän valtiota kohtaan, siis heidän tulkintansa mukaan. Alkusyy on siis Suomen yhteistyö NATOn ja USAn kanssa.

Joku tulevista harjoituksista on siis lähtökohtana. Esimerkiksi niin, että harjoituksen loppuessa/loputtua paljastuu Venäjän alueen "loukkaus" tai Suomenlahdella tapahtunut venäläiskoneen häirintä/pudotus.

Venäjä vastaa ryhmittämällä huomattavan määrän sotilaallista voimaa aivan rajojen tuntumaan ja kovalla poliittisella painostuksella, kenties kauppalaivojen vakavalla häirinnällä. Tarkoitus on saada valtiojohto polvilleen ja puristettua vannomiset ja vakuutukset siitä, että sotilaallinen yhteistyö on loppu nyt.

Kriisi puretaan joitakin kuukausia alkamisensa jälkeen Putinin luonnosteleman rauhanohjelman pohjalta.

Mielestäni on vaikea ajatella minkäänlaista tosiasiallista sotilaallista uhkaa Venäjää kohtaan. Missään tapauksessa tällaista uhkaa ei aiheudu NATO:n puolelta. Ei ole epäilystäkään etteikö ydinasevallat (siis USA:n ja Venäjän johtajat) ole selvittänyt tätä asiaa keskenään. Tämä siitäkin huolimatta että Venäjä käyttää "NATO:n uhkaa" sisäpoliittisesti verukkeena sotilaalliseen varustautumiseen. Muutenhan olisi aika vaikea puolustella kansalaisille "puolustusbudjetin" (= lue hyökkäysvoiman) kasvattamista, kaiken muun taloudellisen kurjuuden lisääntyessä.

Vielä naurettavampaa on uskotella että Suomi muodostaisi sotilaallisen uhan Venäjälle. Tämä ei ole mahdollista edes teoriassa. Ja, olen varma ettei Putin menetä yöuniaan Suomen asevoimien pelossa..

Mutta, Venäjälle on erittäin tärkeää säilyttää omien sotavoimiensa toimintamahdollisuudet tarvittaessa myös lähialueillaan. Baltian maat ovat NATO:n suojassa. Se on jonkinlainen piikki Venäjän persuksissa. Varsinkin kun Kaliningrad on käytännössä piiritettynä. Toisaalta Venäjä menetti täydellisesti asemansa Itämerellä Neuvostoliiton hajoamisen seurauksena. Nykyisissä asetelmissa Suomi on oikeastaan ainoa mahdollinen suunta josta Venäjä voisi saada vallattua lisää maa-aluetta Itämeren rannalle. Tämä ei taatusti ole jäänyt huomaamatta Venäjän sotilasakatemioissa ja -esikunnissa.

Miten Venäjä sitten etenee omassa asiassaan?

Se pyrkii pikkuhiljaa laajentamaan vaikutusvaltaansa Suomessa niin poliittisesti kuin taloudellisesti. Itämeren pohjaan lasketut kaasuputket muodostavat jo pienen "legitiimin" (=laillisuusnäkökohdan) puolustaa Venäjälle taloudellisesti tärkeän putkilinjaston koskemattomuutta, esim. mahdollisia (todellisia tai kuviteltuja) terroritekoja vastaan. Kun ja jos Venäjä rakentaa osaksi omistamansa ydinvoimalan Pohjanlahden perukkaan sekin saattaa muodostaa myös jonkinlaisen intressin venäläisille turvallisuuden osalta. Jos Lipposen Paavo saisi lobattua venäläisten suoran öljy-/kaasuputkiston kulkemaan vaikkapa Murmansk'ista Pohjanlahden kautta Saksaan/Eurooppaan se muodostaisi edelleen pienen lisä-intressin Venäjälle.

Näin, pikkuhiljaa vuosien ja vuosikymmenien myötä Venäjä voisi kehittyä ajatus että sillä on tarvetta vartioida/turvata omia, valtiolleen tärkeitä energiayhteyksiä. Sehän käy parhaiten sillä että se ryhtyy lentämään sotilaskoneillaan säännöllisesti, turvallisuustarkkailun vuoksi, Pohjanlahden yläpuolella. Luonnollisesti aseettomilla koneilla (sehän kirjoitettaisiin sopimukseen). Mikä tietää vaikka olisi tarpeen rakentaa venäläinen linjaston jako-/pumppausasema vaikkapa Raippaluodon kupeeseen jne..

Tällainen esimerkki on tietysti täysin spekulaatiota..mutta vastaavia taloudellisia interessejä ja sitoumuksia on mahdollista kehittää monella muullakin tavalla. Ja itseasiassa, hieman vastaavia hankkeita on meneillään..vaikka juuri nyt Venäjällä tekeekin tiukkaa talouden suhteen.

Mutta eihän näillä hankkeilla ole mitään erityistä kiirettä.. Niitä voidaan kehitellä suunnitelmallisesti vuosikymmenien aikajänteellä. Asetetaan vaikka tavoitteeksi että että vuoteen 2100 mennessä Suomessa asuisi vaikkapa miljoona venäläistä alkuperää olevaa henkilöä, joilla on perheineen vähintäänkin kielellisiä kytkentöjä Venäjään. Esimerkiksi venäläisten omistamien ja johtamien yritysten, teollisuuden sekä liiketoiminnan kautta. Tällaisen ohjelman voisi hyvinkin toteuttaa yhdessä Pietarin alueen kehittymisen kanssa. Ajatuksella että Pietari laajenee tulevaisuudessa Karjalan kannakselle ja Suomenlahden rannoille aina Viipuriin asti. Suur-Pietari voisi kasvaa hyvinkin kaksinkertaiseksi asukasluvultaan, jopa suuremmaksikin. Tämäkin on vain kuvitelmaa..mutta miksei maailma voisi kehittyä näinkin?
 
Back
Top