Kysymys- ja vastaustopiikki

Vähän mutkan takaa, mutta piiritystaistelun voisi ajatella liittyvän molempiin. Tamperetta piiritettiin, ja Aubagnessa näyttää olevan tämän taistelun muistomerkki, jota Legioona juhlistaa. Tuo on piiritystaistelu.
Olisko se niin, että kummassakin kaupungissa muistellaan piiritystaistelua.
https://en.wikipedia.org/wiki/Battle_of_Camarón
Lisävihjeeni eivät oikein istu tällaiseen. Mutta:

Piiritystaistelun kauttakin voisi päästä jäljille. Kuvitteellinen Fort Zinderneuf voi auttaa pähkäilyssä.
 
Tupla.
 
Nyt en saa kalaa koukutettua, joten lisätään, että juopottelevan mäkihyppääjän entinen hoitokin saattaa antaa vinkin.
 
Liittyykö Tapolan makkaratehtaaseen?
 
Jännittävä kysymys .. tässähän menee mielikuvits väkisinkin laukalle. So far:
- liittyy jotenkin sotimiseen
- oletettavasti Mervi Tapola on jotenkin mukana (tosin "juopotteleva mäkihyppääjä" jättää tilaa aika laajalle valikoimalle sekä tyttöystäviä että hyppääjiä.. ja hoito voi tietenkin tarkoittaa muutakin kuin tyttöystävää), tuo Tampere ja Mervi hmmm. lähitaistelu(?), kylmin asein...
- Fort Zinderneuf .. eli Gary Cooper, tai beduiinit(anteeksi Tuaregit), perintö(jota ei ole), linnake jossa kaikki on kuollut.
- musiikkia ja ruokaa (sekä ravistus)
- ei tekemistä Turkin sodalla, eikä punaisilla eikä muukalaislegioonalla (vaikka tuo Beau Geste viittaus siihen hieman suuntaakin katsetta), eikä vallankumouksen aikaisella verilöylyllä
- ... liittyykö kala ja koukku tähän ? entä mustamakkara..
- olisiko K. A. Tapola, Mannerheimristin ritari nro 160 jotenkin ollut tekemisissä muukalaislegioonan kanssa (en löytänyt ainakaan mitään ansiomerkkiä jok viittaisi tähän)
 
Kiertää kiertää. Ranskan muukalaislegioonassa palvelleita ei palstalla isommin näköjään ole.

Eestissäkin asia on tuttu varsinkin joulun tienoilla.
 
Myllyhoito.
Tamperelaiset, tämän kaupungin ranskikset, legioonalaiset ja eestiläiset tarvitsevat tätä erityisen paljon.
:whistle:
 
Virossa kyllä syödään verimakkaraa jouluna joten se liittynee Tapolaan ja Tampesteriin mutta miten Aubagne liittyy siihen en ymmärrä.

OK. Asia ei näköjään ole kenellekään niin tuttu, että osaisi yhdistää muukalaislegioonaan 'oikein'. Muukalaislegioonan marssi tunnetaan nimellä Le Boudin eli verimakkara. Beau Geste romaanissa jäljellä olleet legioonalaiset lauloivat sitä piiritetyssä linnoituksessa hämätäkseen piirittäjiä. Le Boudin -nimen marssille sanotaan tulevan makkaraa muistuttavasta varustekääröstä joka joskus kuului varustukseen selkärepun päälle ja ympäri sidottuna.

Kuka ottaa kopin?
 
Olipa juoni kysymys - todella hyvä !
Tämä ei ole kysymys, vaan puhdas tiedustelu: mikäs tuo tölkki tuossa @Ikarus :n sorutikuvassa on ? jos kerran tuo on verimakkara, miksi meidän lippiksen nimi on (ollut) verikauha..
-nimim. epätietoinen
 
Ilmeisesti kaasunaamarinkanisteri.
http://www.epicmilitaria.com/ww1-german-gas-mask.html

3719-ww2-german-gas-mask-2a.jpg
 
Viimeksi muokattu:
Tampereen taistelun voittaneiden jääkäreiden varustukseen kuului tuo ''verimakkara''
Ei ole verimakkara vaan tornisteri!
Oli vajaat 50 v sitten vaikea pakata, vaikka mukana oli varustusta armeijassa aikoinaan (tosin varsin kauan sitten) kantanut. Ite en silloin vielä ollut intti-ikäinen, vaan mukana harrastuksesta. Taitaisi tosin iteltäkin oman ajan manttelikäärö jäädä nykyään tekemättä.
 
Manttelikäärö oli järjettömin tekele jonka muistan armeija-ajoilta.Jos sen kerran uskalsi avata niin ei sitä takasin enää osannut taitella. Kannettiin painavaa manttelia pitkin mettiä mutta käyttää ei voinut jos vilu yllätti.
 
Carl Gustav Modell 1.0...? Hmmm... Saksan lippu hihassa ja vanhanmallin jenkkipotta. Tähän lienee jonkunrotuinen koira haudattuna taas...:geek:
Vain pieni Ein Hund ;), ehkä terrierin kokoinen :).
Minusta nuo kuvan elementit olivat jännä yhdistelmä, kuten huomasitkin.
----------------------------------------------------------
@tulikomento , alias Väykkä,:) vastasit oikein. Jatka ole hyvä!
 
Pistetäänpä laivastoa sitten:

Mikä Royal Navyn alus tuli kuuluisaksi toisiin laivoihin törmäilystä? Ja siihen liittyen saavutti maailmanmainetta myöskin urhoollisesta taistelusta.
 
Back
Top