Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Perinteenä on ollut, että lähtökohtaisesti kysyjä päättää.Samovarius antoi faktisesti oikean vastauksen, Erkki mielestäsi oikean vastauksen.
Meneekö säännöt niin, että vain kysyjä on oikeassa ?
Ja annapa nyt se Guderianin kengännumero.
Menee.Meneekö säännöt niin, että vain kysyjä on oikeassa ?
Samovarius antoi faktisesti oikean vastauksen, Erkki mielestäsi oikean vastauksen.
Meneekö säännöt niin, että vain kysyjä on oikeassa ?
Ja annapa nyt se Guderianin kengännumero.
Modet on linjanneet säännöt kauan sitten. Näin on pakko olla, eihän muuten tulisi yhtään mitään. Näitä sääntöjä on siis oikeastaan kaksi:Onkohan meillä sääntöjä täällä ollenkaan? Ajanvietettä ja aivovoimisteluahan tämä vaan on.
" Sen laatiminen tosin on varsin vaikeaa, sillä helppo kyssäri saa nopeasti vastauksen ennenkuin monikaan tietäjä on sitä nähnyt."Modet on linjanneet säännöt kauan sitten. Näin on pakko olla, eihän muuten tulisi yhtään mitään. Näitä sääntöjä on siis oikeastaan kaksi:
1. Kysyjä määrää diktatorisesti oikean vastauksen ja siten seuraavaan kysymykseen oikeutetun. Tämähän ei mitenkään estä kommentoimasta tätä "oikeaa" ratkaisua omilla argumenteilla, kuten aikaisemmin monesti tapahtuikin.
2. Jos lanka on 72 h ajan ilman kysymystä tai annettu vastaus ilman kysyjän ratkaisua oikein/väärin, voi kuka tahansa esittää uuden kysymyksen. Tällöin "myöhäisheränneet" kysyjä/vastaaja käyttävät harkintaa, voiko, ja milloin voi jatkaa kesken jäänyttä kysymystä uutta kyssäriä häiritsemättä.
Nykyisin on ollut pitkiäkin taukoja, jolloin kuka tahansa on voinut esittää kysymyksen. Sen laatiminen tosin on varsin vaikeaa, sillä helppo kyssäri saa nopeasti vastauksen ennenkuin monikaan tietäjä on sitä nähnyt. Toisaalta liian pientä detaljia koskeva arvuuttelu on tarpeetonta, siitä olen samaa mieltä ja joskus asiasta itekin huomautellut. Tässä kuitenkaan ei kaiketi ollu sellaisesta kysymys ja tällainen täydentyvä kysymys oli mukavaa vaihtelua, mutta tämä on nyt ainoastaan mun näkemys. Hyvää ainakin oli aiheen löytäminen jostain kaikille tutun II MS ulkopuolelta.
Ei kyllä mitään aavistusta. Pelkällä "golden horseshoes" ei pääse kuukkelillakaan kiinni oikein mihinkään. Hopeisella vielä vähemmän.Kun tuossa nyt kengännumeroista on jauhettu, niin kysytäänpä sitten kengistä. Erään armeijan sotajoukko käytti nimittäin ratsuväkensä hevosilla hopeisia kenkiä. Eikä kyse ollut mistään kuninkaallisesta paraatiyksiköstä tms. vaan tavallisista ratsumiehistä. Mihin sotaan liittyvä mahtoi näin äveriään oloinen joukko olla?
Ateenalaiset peloponnesolaissodassa.Kun tuossa nyt kengännumeroista on jauhettu, niin kysytäänpä sitten kengistä. Erään armeijan sotajoukko käytti nimittäin ratsuväkensä hevosilla hopeisia kenkiä. Eikä kyse ollut mistään kuninkaallisesta paraatiyksiköstä tms. vaan tavallisista ratsumiehistä. Mihin sotaan liittyvä mahtoi näin äveriään oloinen joukko olla?
Ristiretket?Kun tuossa nyt kengännumeroista on jauhettu, niin kysytäänpä sitten kengistä. Erään armeijan sotajoukko käytti nimittäin ratsuväkensä hevosilla hopeisia kenkiä. Eikä kyse ollut mistään kuninkaallisesta paraatiyksiköstä tms. vaan tavallisista ratsumiehistä. Mihin sotaan liittyvä mahtoi näin äveriään oloinen joukko olla
Hah, itselle tuli tuo mieleen kanssa puoli tuntia sitten.Espanjalaiset valloittajat veivät hevoset Amerikkaan ja toivat sieltä paljon hopeaa, joten olisiko rautapula syynä hopeakenkiin? Joukkoa en osaa nimetä joten olkoon tämä vihje/hämäys tietäjille.
Sehän se. Pizarrolla oli tuossa vaiheessa parisenkymmentä ratsumiestä. Pitkät taipaleet inkavaltakunnan kivetyillä teillä kuluttivat ratsujen kengät nopeasti. Koska inkat eivät tunteneet rautaa, ei sitä ollut saatavissa mistään. Kuparia, kultaa ja hopeaa inkoilta sen sijaan löytyi, joista hopea oli riittävän kovaa hevosenkengiksi. Nykyisin Espanjan käyttämä ASCOD- rynnäkkövaunu tunnetaan siellä nimellä Pizarro.Francisco Pizarro ja inkavaltakunnan valloitus.
Siellä olisi saattanut olla hopeaa yllin kyllin tarjolla, mutta rautaa vähän. Muistelen myös konkistadoreilla olleen joku pieni, mutta tehokas ratsujoukko.
Hieno kysymys. Enpä moisesta hopeakengistä ollut koskaan kuullut. Alkuun yritin etsiä mahdollisimman rikasta sakkia, mutta konkistadorit täyttävät senkin ehdon.Sehän se. Pizarrolla oli tuossa vaiheessa parisenkymmentä ratsumiestä. Pitkät taipaleet inkavaltakunnan kivetyillä teillä kuluttivat ratsujen kengät nopeasti. Koska inkat eivät tunteneet rautaa, ei sitä ollut saatavissa mistään. Kuparia, kultaa ja hopeaa inkoilta sen sijaan löytyi, joista hopea oli riittävän kovaa hevosenkengiksi. Nykyisin Espanjan käyttämä ASCOD- rynnäkkövaunu tunnetaan siellä nimellä Pizarro.