Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Ratsuväkiprikaati on oikea vastaus. Ihan tarkkaan ottaen ei panssareita saanut v. 1928 mikään joukko, sillä Lappeenrantaan perustettiin Erillinen Panssarieskadroona. Tämä nykyisestä sotilassanastosta jo noin 30 v sitten poistunut sana "erillinen" tarkoittaa itsenäistä, eli ei joukko-osastoon kuuluvaa komppaniaa. Näin ite ainakin tulkitsen; ei nyt ole mahdollista tarkistaa panssarihistorioista. 1980-luvulla sellaisia oli vielä useita, erilliset majurin johtamat viesti- ja autokomppaniat isoimmissa sotilaslääneissä.
Ei mitään uutta; samat väitteet, tai onhan ne ihan tosiasioita, esitetiin myös kun karjalaiset saivat vaununsa. Erityisesti täälläkin reippaasti rusikoitu jo edesmennyt panssarihistorioitsija evl evp Pekka Kantakoski piti tätä asiaa esillä paljon myöhemminkin. Tekninen osaaminen oli ennen Talvisotaa nykyistä vähäisempää joten pidän silloista kritiikkiä kyllä erittäin aiheellisena. Valmiuteenkaan tällä panssareiden hajottamisella ei ollu myönteistä vaikutusta, sillä panssarijoukoot kykenivät 30.11. lähettämään sotaan ainoastaan yhden (1) Landsverk-panssariauton. Toivottavasti ja tietenkin nykyisin asiat ovat paremmin.
@EK jatkaa.
Ei ole, mitä haettiin.Mersua ja Opelia, joita Mersu teki. Muut eivät kait tuottaneet tavaraa sotateollisuuteen niin merkittävästi. Tämä täysin hatusta vedettynä.
"Mercedes-Benzin osaksi osui useampikin onni, suuren onnettomuuden keskellä. Mercedes-Benzin tuotantolaitoksia oli pyritty pommittamaan vähintään yhtä tarmokkaasti kuin muutakin Saksan teollisuutta. Mercedes-Benzin tuotantoyksiköiden sijainti läntisessä Saksassa tarkoitti lisäksi sitä, että pommittajien matkat olivat lyhyitä ja suunnistus helpompaa. Niinpä sodan päättymisen lähestyessä alkoi olla hyvin epävarmaa, oliko ainakaan lähitulevaisuudessa lainkaan mahdollista jatkaa tuotantoa. Tuli käymään kuitenkin niin, että Opelin kuorma-autoja valmistavat Opelin omat tehtaat ja myös vastaavat Opelin valmistukseen aiotut Borgwardin tehtaat olivat kärsineet sodassa erityisen raskaasti. Mercedes-Benzin tuotantolinja, joka vastasi Opel Blitzin tuotannosta Mannheimissa, oli sen sijaan jonkinmoisella vaivalla elvytettävissä käyttöön."
Katso liite: 52809Katso liite: 52810
Arvaan että Toyota. Muiden tehtaiden sijainti pelasti?
Merkki oikein. Jatka uudella kysymyksellä.Renault?
Tehdas Seguinin saarella oli helpompi kohde pommituksille kuin vastaavat Ranskassa.
Mulla on normi täyttämättä. Koitetaas tällaista lisää vihjeitä -tyyppistä. Alkuunsa saattaa sopia useampaankiin tapaukseen, mutta vihjeiden myötä tarkentuu.
Mikä sota?
-Voittajan menetykset olivat suuremmat kuin häviäjän.
-Ainakin 3 tässä sodassa taistellutta on esiintynyt Time-lehden kansikuvassa.
Huomenissa lisää.
Ei.Neuvostoliiton hyökkäys Afganistaniin 1979-1989?
Tämän pitäisi kelvata.Ainakin Vietnamin sota täyttää nämä kriteerit.
Saattaa kelvata, mutta ideana oli hakea vihjeiden perusteella. Ensimmäiseksi on vaikea antaa täysin yksilöivää vihjettä ilman, että joku nappaa siitä heti oikean vastauksen, mutta ne rajaavat jo vastauspoolia ja se kapenee edelleen seuraavaksi lisättyjen vihjeiden myötä, kunnes joku yhdistää palaset mielessään oikein.Tämän pitäisi kelvata.
"En mä tätä tarkoittanut" ei voi olla oikean vastauksen kriteeri.
Yleisesti nämä "Mikä oli Guderianin kengännumero" kysymykset ovat aika typeriä.
Ei taida olla tietoa mitalien heittelemisestä mereen ainakaan tämän sodan yhteydessä?Kiinan ja Japanin sota - 37-45, vähän ennen kuin homma leimahti avoimeksi jenkkien kanssa Pearl Harbourissa?
Täyttänee, mutta tuohon Wagnerin kommentiin laitoin lisää.Ainakin Vietnamin sota täyttää nämä kriteerit.
Ei, ainakaan mitään virallisempaa.Ei taida olla tietoa mitalien heittelemisestä mereen ainakaan tämän sodan yhteydessä?
Rifin sota Marokossa 1920- luvulla.