Laatujuomatopiikki

No niin nyt selvisi. Olin Urugelpäissäni. Eli yrität tehdä siis Urugelkloonia. Minkälaiseen alkoholivahvuuteen pyrit?
Vakio satsi minulla on 12kg maltaita/52 litraa vierrettä.Ominaispaino mitataan vierteestä ennen ja jälkeen käymisen ja netistä löytyy laskuri jonne syötetään arvot niin saadaan noin 4,5%.
 
Päivitys oman panimon Pilsner Urquell klooniin;varastointi on kirkastanut selvästi olutta ja parantanut makua.11-12 viikkoa mennyt kun olut lähti käymään ja nyt voin sanoa että laadukas on lopputulos (vaikka vierre paloi mäskipannun pohjaan osittain),mutta siitä kiitos kotimaisille oluttarvike kaupoille ja netistä löytyville ohjeille(oma kärsivällisyys myös,ettei juoda keskeneräisenä).Huomenna on pullotusvuorossa 55 litraa 2kk sitten aloitettua american red alea,pieni jännitys päällä ennen ensimmäistä maistelua.
 

Liitteet

  • HPIM4700.JPG
    HPIM4700.JPG
    82.5 KB · Luettu: 9
Meneehän nuoki.

Meikäläinen katsoi joskus Marttin Beckiä ja siitä se idea sitten lähti. Jos valikoimassa on niin tämä ainakin on hyvää.
calvados-pere-magloire-xo-40-07l.jpg
Varmasti hintansa väärtiä juomaa, XO yleensä takaa ettei ole hätiköity tuotteen esillepanossa... nam.

Wikipedia tiesi konjakeista seuraavasti:

  • Konjakki
    Konjakki (ransk. cognac) on Ranskassa määräalueella viinistä tislattu rypäleviina. Konjakki on brandyn alalaji. Sitä valmistetaan valkoisista viinirypäleistä
  • Armanjakki
    Armanjakkiin pätevät suunnilleen samat laatumääreet (VS, VSOP, XO) kuin konjakkiin, mutta armanjakkia kypsytetään usein pidempään kuin vastaavia konjakkilaatuja
  • Meukow (luokka Konjakit)
    konjakkimerkki. Meukowin kellarit sijaitsevat Cognacin kaupungissa Ranskassa. Konjakki valmistetaan Ugni blanc -rypälelajikkeesta. Meukow ikäännytetään perinteisissä
  • Courvoisier (luokka Konjakit)
    Courvoisier VSOP Exclusif Courvoisier Napoleon Fine Champagne Courvoisier XOImperial Courvoisier Initiale Extra Courvoisier Succession JS L'Esprit de
Edit: hurautin Mielen imurilla teksteistä roskat pois..
 
Viimeksi muokattu:
Päivitys oman panimon Pilsner Urquell klooniin;varastointi on kirkastanut selvästi olutta ja parantanut makua.11-12 viikkoa mennyt kun olut lähti käymään ja nyt voin sanoa että laadukas on lopputulos (vaikka vierre paloi mäskipannun pohjaan osittain),mutta siitä kiitos kotimaisille oluttarvike kaupoille ja netistä löytyville ohjeille(oma kärsivällisyys myös,ettei juoda keskeneräisenä).Huomenna on pullotusvuorossa 55 litraa 2kk sitten aloitettua american red alea,pieni jännitys päällä ennen ensimmäistä maistelua.
Päivitys american red aleen,värin puolesta ei tullut red alea,vaikka käytin Weyermannin cara red mallasta,kuitenkin humalointi osui aika kohdilleen;ei peitä maltaan makua ja ovat aika tasapainossa keskenään.Helvetin jännä harrastus.
 

Liitteet

  • HPIM4728.JPG
    HPIM4728.JPG
    208.7 KB · Luettu: 5
...ja huomenna on pullotus vuorossa joulun aikaan käymään laitettu dark ale,joka voitaisiin ehkä luokitella red aleksikin...mutta huominen näyttää senkin maistelun jälkeen.
 
Kuuluneeko tähän lankaan, en osaa sanoa, mutta eihän miljoona kärpästä voi olla väärässä, koska kansainvälisesti toiseksi eniten myyty skottipärskytin.
ballantines_1.jpg

En tiedä miksi tai miten, mutta lavallinen tätä nyt kuitenkin on.
 
Työviikko saatiin täyteen,lähdettiin koiran kanssa heti mökille Savo-Kainuun korpeen sivistystä pakoon.Oman mökin panimon viimeisin kokeilu Usa:laisen White Labsin paineenalaiseen käymiseen tarkoitetulla lager hiivalla käytetty olut valmis ja maisteltu;laadukasta olutta tulee.Tämä lager on valmistettu englantilaisesta Crisp Maris Otter extra pale maltaasta.Paineenalaisen käymisen tarkoitus on saada olut nopeammin pulloon,siis juotavaksi.Mutta tässäkin pitää paikkansa että maltti on valttia,antaa oluen lageroitua(varastoidaan kylmässä) muutaman viikon pidempään niin oluen maku paranee selvästi ja kirkkaus myös ilman kirkasteita(kuva ei kerro totuutta oluen kirkkaudesta).
 

Liitteet

  • HPIM4834.JPG
    HPIM4834.JPG
    202.6 KB · Luettu: 5
80- ja 90-luvuilla olut oli vielä hyvää. Sen jälkeen suurpanimot ovat kehittäneet teollisia prosessejaan, jotta olutta saadaan tehtyä nopeammin. Valitettavasti maku on kärsinyt hieman. Pienpanimot taas keskittyvät erikoisoluisiin joita ei tee mieli juoda janojuomana.

Mistä siis voisi saada bulkkiolutta joka olisi yhtä hyvää kuin 30 vuotta sitten?

No ainakin Hartwall on palannut juurilleen ja minusta Lahden ERIKOIS A on yhtä hyvää kuin 80-luvulla.
 

Liitteet

  • lataus (1).jpeg
    lataus (1).jpeg
    12.9 KB · Luettu: 5
Viimeksi muokattu:
Mutta asiaan. 80- ja 90-luvuilla olut oli vielä hyvää. Sen jälkeen suurpanimot ovat kehittäneet teollisia prosessejaan, jotta olutta saadaan tehtyä nopeammin. Valitettavasti maku on kärsinyt hieman. Pienpanimot taas keskittyvät erikoisoluisiin joita ei tee mieli juoda janojuomana.

Mistä siis voisi saada bulkkiolutta joka olisi yhtä hyvää kuin 30 vuotta sitten?
Oliko vanha Lapin Kulta sellaista, siis ei se nykyinen sillä nimellä myyty? Jos kyllä, niin Tornion panimon Original Lapland Lager.

En tiedä muuta kuin sen, että se nykyisin Lapin kultana myyty maistuu ihan samalta kuin Karjala, Koff ym. Vuosituhannen alussa valmistettu lappari maistui vielä noista poikkeavalle ja pidin siitä ja tuo Tornion panimon tuote, jos muisti ei täysin petä, niin maistuu hyvin samalta. Olipa kuinka tahansa, niin hyvä vaalea lager se on.
 
Tuo on kyllä erinomainen, tunnetko suolaisuuden siinä? Ainakin minä kuvittelen maistavani suolaisuuden siinä.
 
Viikonloppuna tuli pitkästä aikaa mukaan kaupasta muutama Nokian Panimon olut. Nokian Panimon Keisari-oluet ovat kyllä priima-tavaraa. Samaten tuli otettua maistiaiseksi yksi Saimaan Panimon vaalea lager. Priimaa sekin.

Onko palstan väellä mielipiteitä ko. panimoiden tuotteista?
 
Kyllä vaan. Suolainen merivesi tulee mieleen.
Näitä viskejä kypsytetään meren rannalla tuulen vaikutuksen alla.Miettinyt että pitäisi tehdä viskiä itse ja kypsytellä sitä tammitynnyrissä oman järven rannalla.Viskimaltaita on saatavissa näistä kotimaisista oluttarvike liikkeistä,viskiähän niistä ei tietysti saa valmistaa.
 
Back
Top