Laatujuomatopiikki

Eikös tuo nyt ole vähän liian hyvää (laadukasta) juomaa lantrattavaksi kokikseen. :facepalm:
Rommikolan ystävänä tuo tuntuu olevan ihan toimiva kampe, ja toisaalta, vielähän tuota bayouta on jäljellä, joten ainahan sitä voi siirtyä separatismiin:rolleyes:
 
20210530_232151.jpg

Hyvä valkkari, joka sopii niin pastan, tortillan ja kanan kanssa.
 
Iisalmi Gin puolukkalonkero maistuu kyllä maukkaalta, 10/10
 
Kävin pitkästä aikaa alkossa ja mukaan lähti hyvä setti laatujuomia:
Talisker viskiä
Renault xo konjakkia
Bohemia regent prezident olutta
Ahh... The Talisker!

Osoite: Carbost, Isle of Skye, United Kingdom... olen vaeltanut vuorten yli Sligachanista Carbostiin kesällä 2002, ja tämä tislaamo oli määränpääni! Ihan perhanasti itikoita muuten... kyseessä on yksi meikäläisen lempiviskeistä, oudosti Johnny Walker Green on myös (blended)-viski jota olen mielelläni kasuaalisti naukkaillut.
Ne massiivisen tervaset ja terpentiiniset itärannikon tuotokset eivät ole ihan omaan makuuni...
 
Matti Klinge kirjoitti että 1800 -luku oli parasta aikaa suomen historiassa.
Moni voi ihmetellä tätä .... siis mitä hyvää venäläisajassa voi olla. Mutta muutos oli suuri. Suomalaisia ei enää viety eurooppaan sotimaan niin kuin ruotsin vallan aikana.
No eipä sotinut Ruotsikaan enää Napoleonin sotien jälkeen, toisin kuin Venäjä. Ja elintasokin nousi siellä ihan mukavasti. Toki meillä ei ole vaihtoehtoista historiaa, miten kehitys olisi kulkenut Ruotsin yhteydessä.
Kyllä oli ilon aihe kun joskus kaljakuppilassa ollessani näin koffin hevoskärryt. Silloin vielä koff vei kantakaupungin olutbaareihin tynnyrit hevoskärryillä. Tämä oli hienoa pr-toimintaa. Valitettavasti joku uusi päällikkö on löytänyt tästä säästökohteen ja enää tuollaista ei ole.
Tietääkseni panimolla on edelleen valjakkohevosensa, vuodesta 1969 ne ovat olleet raskaita jyllanninhevosia: https://www.sinebrychoff.fi/yhtio/panimohevoset/
 
No eipä sotinut Ruotsikaan enää Napoleonin sotien jälkeen, toisin kuin Venäjä. Ja elintasokin nousi siellä ihan mukavasti. Toki meillä ei ole vaihtoehtoista historiaa, miten kehitys olisi kulkenut Ruotsin yhteydessä.

Tietääkseni panimolla on edelleen valjakkohevosensa, vuodesta 1969 ne ovat olleet raskaita jyllanninhevosia: https://www.sinebrychoff.fi/yhtio/panimohevoset/
Totta tuo on, koffilla on edelleen panimohevoset ja ne jatkavat pr-toimintaa.

Minulla on kuitenkin sellainen muistikuva että vielä 80-luvun lopulla pubeihin vietiin olutta. Toki vain pr-toimintaa tämäkin. Ja että siitä oli uutinen kun oluttoimitukset pubeihin lopetettiin.
En kuitenkaan löytänyt mitään tähän viittaavia kirjoituksia.

Taidanpa poistaa koko kirjoitukseni koska asiavirheitä on liikaa ... esim mainita kotimaisuudesta ei aivan pidä paikkaansa.
 
20210625_165537.jpgHyvä IPA ja hyvin humaloitunut.
Ennen kaikkea, hyvä aihe. En yleensä suosi maapallon toiselta puolen tuotua olutta, mutta täämäää.
Made in Vietnam, kommareilla bisnes mielessä. Onkohan Coppola saanut korvaukset?
Tänään 80 vuotta kulunut kesäsoan alkamisesta, lakki päästä veljet lipun noustessa.
Hyvää Juhannusta reserviläisveljet ja miksei vakinaisetkin. Ja unohtamatta kantahenkilökuntaa ja varsinkin Rajan väkeä, jotka ovat kiinni kaiketi 60/40 kaikista Juhannuksistaan.
Tuli samaan ketjuun kaikki, kun en törpöttelyltäni ehdi.
..mutta ilopissat tuosta oluesta.:giggle:
 
Tiedän kyllä, ja luulisin sinunkin tietävän.
En tarkalleen ymmärtänyt kysymystäsi, mutta et varmaankaan ollut humalassa kirjoittaessasi, koska olet harvinaisen selvästi ilmoittanut sen olevan kiellettyä.
Ja muistaakseni olet sen tehnyt joka kirjoituksessasi, joka koskee alkoholia.
Mielestäni moinen paasaus ja valistus on tuttua juopoilta ja entisiltä juopoilta, joihon kaiketi kuulut.
Mikäli kysymyksesi oli vilpitön, vastaus löytyy googlaamalla. Sitä tunnut käyttävän mieluusti.
Me juopporingissämme käytämme selvääkin selvempää " Tämähän on EBUisaa, tai liian paljon EBAA. Sen voisi kai analyyttisemminkin lausua, mutta toimii näinkin.
Olen aiemmin puhunut, että olut maistuu liikaa viinallle, se on tietenkin eri asia.
Cheers
 

Liitteet

  • ylen_suuri_olutopas (1).pdf
    1.5 MB · Luettu: 4
Tiedän kyllä, ja luulisin sinunkin tietävän.
En tarkalleen ymmärtänyt kysymystäsi, mutta et varmaankaan ollut humalassa kirjoittaessasi, koska olet harvinaisen selvästi ilmoittanut sen olevan kiellettyä.
Ja muistaakseni olet sen tehnyt joka kirjoituksessasi, joka koskee alkoholia.
Mielestäni moinen paasaus ja valistus on tuttua juopoilta ja entisiltä juopoilta, joihon kaiketi kuulut.
Mikäli kysymyksesi oli vilpitön, vastaus löytyy googlaamalla. Sitä tunnut käyttävän mieluusti.
Me juopporingissämme käytämme selvääkin selvempää " Tämähän on EBUisaa, tai liian paljon EBAA. Sen voisi kai analyyttisemminkin lausua, mutta toimii näinkin.
Olen aiemmin puhunut, että olut maistuu liikaa viinallle, se on tietenkin eri asia.
Cheers
Vissiin on mennyt rähinävaihde päälle jo aikaisessa vaiheessa. Kyllä se nyt pitäisi ainakin klo yheksään kestää se hilpeä vaihe. :cool:
 
Vissiin on mennyt rähinävaihde päälle jo aikaisessa vaiheessa. Kyllä se nyt pitäisi ainakin klo yheksään kestää se hilpeä vaihe. :cool:
?
Miten sen näin mittasit, sehän oli minulta varsin hillittyä. Et kyllä oikein vastannut kIBUiluusuusi, joten se ärripurri on kai siellä Pedersöressä.
Uskon, että kestämme tämän molemmat.
Jussit
P.S. Palataan asiaan klo 4:00
 
Viskimiehenä vähän poikkeuksellisesti nautiskelen Finlandia Vodkaa eri lantrinkien kanssa. Ja äsken tuli syötyä myös helkkarin hyviä pottuja savulohen kanssa.
 
Tuota ostin pari purkkia kokeilumielessä. Ai perkele että on hyvää kylmänä. Menee kuin vettä vain


original-long-drink-brandy--pommac-tolkki.jpg
 
Eilen laitoin vetämään ja tänään juon. Siis kylmä-uutettua kahvia. Ei pöllömpää.
Ei ole silleen kitkerä kuin keitetty ja jäähtynyt kahvi vaan maistuu kuin keitetty kahvi paitsi että on kylmä.
60 grammaa papuja jauhoin samaan karkeuteen kuin karkea suola. Ja päälle 0.5l vettä ja jääkaappiin seisomaan vuorokaudeksi.
Suosittelen kokeilemaan.

PS. Voisihan tuosta jonkunlaisen alkoholijuomankin tehdä kun vaan keksisi mikä alkoholi sopisi kylmän kahvin kanssa.
 
Itsellä tänä viikonloppuna aikeissa laittaa tortillaa ja sen kylkeen hommasin Tempranillo-punkkua. Ja sitten myös aikeissa laittaa riisi-soijasuikale-hernemaissipaprika - yhdistelmä smetanalla ja paprika - ja chilijauheilla ja sen kylkeen taas löytyi Rieslingiä.
 
Jätä soijasuikale pois ja tilalle paistat (ruskistat) kiinankaalisuikaleita. Sitä käytettiin yhdessä ravintolassa, jossa olin töissä 90-luvulla, kasvisburritojen täytteeseen.
 
Back
Top