Laatujuomatopiikki

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja vehamala
  • Aloitus PVM Aloitus PVM
ÖÖÖÖÖÖÖÖÖ Kertokaas tyhmälle, siis muuttuiko Lapin Kullan resepti/tekopaikka/ mikä sitten? Kun joskus nuorena Lapin Kulta oli ihan parasta ja sitten jotain tapahtui ja maku oli jotain ihan muuta. Sellainen hiivan maku ja jopa vähän kiljunmaku tuli tilalle. Jäi Lappalaisten ostaminen siihen. No olihan se Tornion tehtaan sulkeminen muistissa mutta..
Pitää ainakin ostaa tuota Originaalia ihan vaikka huvin vuoksi:p
Vesi.
 
Tehtiin vaimon kanssa testi ja ostettiin molempia samanvahvuisena.
Vaimo kommentoi heti mikä on makuero. Minä en niinkään huomannut, ehkä oluthermot on jo turtuneet. Kun hetken maistelin, olin samaa mieltä vaimon kanssa.

Tee itsekin samanaikainen testi ja päättele siitä. Enivei, Original Lapland Lagerin on säätänyt sama jamppa joka aiemmin teki samaa Torniossa Lapin Kullan nimellä. Ehkä Hartwall myöhemmin muutti jotain tai ne ei vaan osaa.
.
Onhan ne makuaistit tietenkin turtuneet tai jotain. Moni muukin suuhun mätettävä aine menettänyt sen ykkösaseman mitä joskus oli.
Kyllä, aion ostaa tuota Original Lapland Lageria ja tavallista myös sittenhän sen näkee, eikun maistaa.
 
Tuli nyt testattua Lapinkulta Original.

Ihan hyvältä maistui saunan jälkeen, siis todella paremmalta kuin se mitä Lappalaisesta on jäänyt mieleen.

Yksi tölkki vaan ja sitä tavallista ei ollut vertailussa joten vastentahtoisesti pitää jatkaa makuvertailuja että molempia on tarjolla ja enemmän kuin tölkki. ;)
 
Budvarin vaaleaa lageria mökkikauden päättäjäisiä viettäessä saunan päätteeksi samalla kun grillissä lämpenee lehtipihviä ja valkkaria jääkaapissa viilenemässä.
 
Kyllä tuo original lapland lager on hyvää. Väri on sama kullankeltainen kuin 80-luvulla.
Ihastuin makeaan makuuun mikä juomassa on , silti humalaa on riittävästi.

Mutta kerran luulin että valmistuserä on pilalla. Tämän tietenkin voisi antaa anteeksi aloittelevalle pienpanimolle.

Sitten huomasin että maku riippuu jäähdytystekniikasta. Makeus ja muut juoman hyvät puolet tulevat esiin vasta jäädytyksen jälkeen.

Juoma kannattaa jäähdyttää pakastimessa niin että on melkein jäässä ja sitten avaa tölkin vasta kun se on lämmennyt jonkin aikaa niin ettei avatessa juoma jähmety.

Vai mitä mieltä olutasiantuntijat ovat, voiko kylmäkäsittely vaikuttaa juoman makuun?

Vielä puuttuu vanhoista hyvistä juomista Original Karelia lager. Eli jos saisi vielä Lappeenrannan panimon Karjala-olutta.
 
Kyllä tuo original lapland lager on hyvää. Väri on sama kullankeltainen kuin 80-luvulla.
Ihastuin makeaan makuuun mikä juomassa on , silti humalaa on riittävästi.

Mutta kerran luulin että valmistuserä on pilalla. Tämän tietenkin voisi antaa anteeksi aloittelevalle pienpanimolle.

Sitten huomasin että maku riippuu jäähdytystekniikasta. Makeus ja muut juoman hyvät puolet tulevat esiin vasta jäädytyksen jälkeen.

Juoma kannattaa jäähdyttää pakastimessa niin että on melkein jäässä ja sitten avaa tölkin vasta kun se on lämmennyt jonkin aikaa niin ettei avatessa juoma jähmety.

Vai mitä mieltä olutasiantuntijat ovat, voiko kylmäkäsittely vaikuttaa juoman makuun?

Vielä puuttuu vanhoista hyvistä juomista Original Karelia lager. Eli jos saisi vielä Lappeenrannan panimon Karjala-olutta.
Melkein jäässä voi olla hyväkin mutta reilusti jäässä ei. Tämäkin on tullut testattua ihan vahingossa kun ne oluset jäi ulos joskus Viron reissun jäleen talvipakkasella. Kummasti se maku häipyi siinä prosessissa.

Ja kyllä vaan original lapland lager maistuu siltä samalta hyvältä kuin joskus silloin...
 
Siskot ja veljet,käykääpäs seuraavalla kauppareissulla nostamassa ostoskärryyn tästä olut.Ainakin prismoista löytyy.Paras kaupallinen olut mihin olen törmännyt,mm. lakrisal salmiakki maistuu tässä.Pitää yrittää syksyn ja talven aikaan valmistaa omassa panimossa oma versio tästä.
 

Liitteet

  • IMG_0141.jpg
    IMG_0141.jpg
    357.1 KB · Luettu: 5
Tänään maistelin muutamia tölkkejä Pilsner Urquellia ja Kukko Helles -juomaa.

Legendan kanssa ei tietysti voi järjestää makutestiä, koska se olisi sopimatonta. Molemmat tosi hyviä juomia.

Lager-tyyppisistä pidän. En tunne luokittelua tarkemmin mutta nämä kaksi, pilsner- ja helles- tyyppiset ovat erinomaisia.

Kerran sanoin olutseuramme puheenjohtajalle:
"olut ei kaipaa pintahiivaa tai tummaa väriainetta, se on hyvää sellaisenaan."
Ei ollut asiantuntija samaa mieltä.
 
Tänään maistelin muutamia tölkkejä Pilsner Urquellia ja Kukko Helles -juomaa.

Legendan kanssa ei tietysti voi järjestää makutestiä, koska se olisi sopimatonta. Molemmat tosi hyviä juomia.

Lager-tyyppisistä pidän. En tunne luokittelua tarkemmin mutta nämä kaksi, pilsner- ja helles- tyyppiset ovat erinomaisia.

Kerran sanoin olutseuramme puheenjohtajalle:
"olut ei kaipaa pintahiivaa tai tummaa väriainetta, se on hyvää sellaisenaan."
Ei ollut asiantuntija samaa mieltä.
Helles oli vastaisku pilsnereille, tai sitten toistepäin. No, nykyisin saatavissa tuotteissa molemmat ovat melko samanlaisia vaaleita lagereita. Ja Kukko Helles on erinomaista.

Väittäisin silti, että vehnäolut kaipaa pintahiivaa. ;)

Asiantuntijat ovat useasti myös sitä mieltä, että maitokauppaoluet eivät vaan voi olla hyviä. Ja jos alkoholilakiuudistuksen myötä ennen Alkosta saadut, hyväksi arvostellut oluet päätyivät marketteihin, niin niistä tuli automaattisesti huonoja.
 
Harvinainen tapaus. Ostin pullon viinaa. Distillé par oreille du cascade.
 
Ostin vahingossa ruotsalaista olutta.

Luulin kaupassa että myynnissä on sahtia. Tarkemmin katsottuna tölkin kyljessä luki Ahti.
Kun se oli Olvin oluiden vieressä niin luulin että tämä on Olvin uutuustuote ja otin pari tölkkiä.

Kotona sitten paljastui että valmistusmaa on Ruotsi :( Fizzy oyn maahantuoma.

Ulkomaisissa oluissa arvostan perinteitä. Olut jota on valmistettu jo 1800-luvulla herättää kunnioitusta, esimerkiksi muutamia tsekkiläisiä tällaisia löytyy. Mutta uusi ruotsalainen tuotemerkki ei innosta.

Mutta mitä voisi sanoa Ahti-oluesta? Ei-pahaa. Rehelliset valmistusaineet, vain vettä mallasta ja humalaa!
 
Ostin vahingossa ruotsalaista olutta.
Ei, kyllä se on suomalainen olut, suomalainen valmistaja. Valmistus vain tapahtuu Ruotsissa. Oletko kuullut termin "mustalais/kiertolais panimo"? Jos ei ole varaa tai ei halua perustaa oma panimo voi teettää oluensa toisten panimoissa.
 
Back
Top