Olisko vanha 120mm Finntolv? Heitän nyt puskista punaviini pullollisen jälkeen.Mitkä Merivoimien tykeistä ovat kannen läpäiseviä? Vanha viisseiska on mutta onko muita?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Olisko vanha 120mm Finntolv? Heitän nyt puskista punaviini pullollisen jälkeen.Mitkä Merivoimien tykeistä ovat kannen läpäiseviä? Vanha viisseiska on mutta onko muita?
Olisko vanha 120mm Finntolv? Heitän nyt puskista punaviini pullollisen jälkeen.
Alkaa tyypit olemaan vähissä. Eiköhän pelkästään tuo 57.Panssarilaivojen kymppituumaiset olivat myös. Enempi kyllä ajattelin näitä nykyisiä Merivoimia...
40mm Bofors Rauma-luokassa? En ole aivan varma, mutta uskoisin että niissä(kin) voi olla kannen alla ammustila, josta ammuksia voi ladattaessa syöttää suoraan ylös tykkiin ilman että tarvii kannella niiden kanssa heilua.Mitkä Merivoimien tykeistä ovat kannen läpäiseviä? Vanha viisseiska on mutta onko muita?
40mm Bofors Rauma-luokassa? En ole aivan varma, mutta uskoisin että niissä(kin) voi olla kannen alla ammustila, josta ammuksia voi ladattaessa syöttää suoraan ylös tykkiin ilman että tarvii kannella niiden kanssa heilua.
Tähän tyyliin.
Mitkä Merivoimien tykeistä ovat kannen läpäiseviä? Vanha viisseiska on mutta onko muita?
Lisäksi vielä ohjusveneiden sekä saattajien 30 mm it-tykit sekä sodanaikainen Äänisellä sotasaaliiksi saatu panssaritykkivene, jossa oli T28:n torni 76 mm tykkeineen.Panssarilaivojen kymppituumaiset olivat myös. Enempi kyllä ajattelin näitä nykyisiä Merivoimia...
Lisäksi vielä ohjusveneiden sekä saattajien 30 mm it-tykit sekä sodanaikainen Äänisellä sotasaaliiksi saatu panssaritykkivene, jossa oli T28:n torni 76 mm tykkeineen.
Wikipedian mukaan Rauman tykit on tyyppiä 40 70 89 LT ja Miinalaivalla oli sellainen kuin 40 70 78 LT.Kun löytäisi jostain viralliset tyypitykset niin näkisi onko se LT vai TLT. Samanmoinen tykki oli aiemmin mm. miinalaivalla joten olen ollut uskossa ettei asennus ainakaan edellytä yhteyttä kannen alla oleviin tiloihin. Mahdollista se voi silti olla?
Aseen uudempi versio L/70 on ollut niinikään Merivoimien käytössä, mm. Rauma-luokan ohjusveneissä(40 70 89 LT) sekä Miinalaiva Pohjanmaalla (40 70 78 LT)
Wikipedian mukaan Rauman tykit on tyyppiä 40 70 89 LT ja Miinalaivalla oli sellainen kuin 40 70 78 LT.
https://fi.wikipedia.org/wiki/Boforsin_40_millimetrin_ilmatorjuntakanuuna#40_ItK_38_sodan_jälkeen
On se saatanaa jos joudutaan kannibalisoimaan vanhoja nelikymppisiä. Ihme ettei Tuima-luokan kolmekymppisiä. Vartotaan nyt mitä tulemman pitää. Kenties erityisolosuhteissamme CIWS aseelle ei löydy edes käyttöä.Wikipedian mukaan Rauman tykit on tyyppiä 40 70 89 LT ja Miinalaivalla oli sellainen kuin 40 70 78 LT.
https://fi.wikipedia.org/wiki/Boforsin_40_millimetrin_ilmatorjuntakanuuna#40_ItK_38_sodan_jälkeen
On se saatanaa jos joudutaan kannibalisoimaan vanhoja nelikymppisiä. Ihme ettei Tuima-luokan kolmekymppisiä. Vartotaan nyt mitä tulemman pitää. Kenties erityisolosuhteissamme CIWS aseelle ei löydy edes käyttöä.
Katanpää paateille oli tarkoitus tilata uudet nelikymppiset. Jostain syystä tästä luovuttiin ja saivat olemassa olevat nelikymppiset. Ainostaan pienoismallia koristaa modernimpi tykki. Mallista en osaa sanoa.Mietin lähinnä siltä kantilta että kannelle jää pelkkä pulttikehä odottamaan aikaa parempaa. Siinä kohdin nuo 40-milliset olisivat järkevin vaihtoehto kierrätykseen.
Katanpää paateille oli tarkoitus tilata uudet nelikymppiset. Jostain syystä tästä luovuttiin ja saivat olemassa olevaan nelikymppiset. Ainostaan pienoismallia koristaa modernimpi tykki. Mallista en osaa sanoa.
Tarkoitin uudempia miinalaivoja. Hämeenmaalla ja Uusimaalla oli siis alkuun sama malli 40-millisestä kuin Raumalla. LT tarkoittanee "pinta-asennusta" joten sopisi sen puoleen vaikka sinne hangaarin päälle.
Short Trunk / Long Trunk - British definitions.LT tarkoittaa laivatykkiä.
LT tarkoittaa laivatykkiä.
Keskustellaanpa hetki syväyksestä. Alusten syväysten on ilmoitettu niiden elinkaaren aikana saavuttavan enintään n. 5 metriä. Alkuun se on selkeästi vähemmän. Tällä hetkellä esimerkiksi Hamina-luokan ohjusveneiden syväys on vähemmän kuin 2 metriä.
Tarvitseeko Suomen merivoimat selkeästi matalamman syväyksen aluksia myös tulevaisuudessa? Vai voivatko kaikki pinta-alukset omata tulevaisuudessa tuollaisen 4-5 metrin luokkaa olevan syväyksen? Kuinka paljon monitoimialusten 105 metrin pituus ja n. 5 metrin syväys vaikuttaa käytettävissä oleviin väyliin verrattuna ohjusveneisiin?
Ne jotka tuntevat epäviralliset väylät riittävällä tarkkuudella eivät varmaan voi asiaa foorumilla kommentoida?