Kestääkö vertailun vastaaviin muihin tuotteisiin?
Varmaan ihan paska kun on suomalainen.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Kestääkö vertailun vastaaviin muihin tuotteisiin?
Luulisi että kiinteitäkin kehitetään kun panostus pinta-alusten sutovermeisiin on näin vahvaa ja erityinen sutoherätemiinakin on ajatuksissa. Nyt on selvästi päätetty nousta tässäkin asiassa sinne nextille levelille.
Eli meinaat että olisivat jopa R-luokan vartioveneiden vanhat. Pari kymmentä vuotta ovat maanneet Patrian varastossa ja nyt sitten hieman johtoja vaihtoon ja maalia päälle. USSR peittoon ja Patria teksti päälle.Varmaan ihan paska kun on suomalainen.
Pitääkö tuosta lukea rivien välistä, että haastaviin akustisiin erityisolosuhteisiimme.Muihin Itämerelle (-llä) suunniteltuihin? Varmasti.
"Järjestelmän suunnittelussa on kiinnitetty erityistä huomiota Itämeren vesialueen haastaviin akustisiin olosuhteisiin parhaan mahdollisen suorituskyvyn takaamiseksi."
No ainakin MPNetin asiantuntijoiden mielestä ei sovellu tietenkään.... No tosissaan, mitäs arvelisit? Olisiko toimintaympäristö tuttu? Onko esim entinen NL osannut jo vuosikymmeniä tehdä kaikumittaimia myös Itämeren olosuhteisiin (MG11) (ja nykyään Venäjä)? Kyllä se on hyvin mahdollista kun vaan otetaan fyysiset tosiasiat huomioon ja laitetaan tuotekehitykseen riittävästi rahaa.Kestääkö vertailun vastaaviin muihin tuotteisiin?
Menee hieman OT, mutta niin aina...
Jos oikein muistan, niin kiinteää vedenalaista systeemiä on päivitetty sensoreiltaan ainakin 80-luvulla. Muuten on ollut hiljaista..*pun intended*
Mahtoiko olla suoraan sivusta ohittavaan maaliin, jolloin ennakkoon ei synny virhettä väärin arvioidusta lentosuunnasta? Ja tutkalta maalin nopeus, jolloin sitäkään ei tarvi arvioida? Osumaprosenttihan kertoo ettei tulta tarvinu korjata. Hinauskone antaa vielä ennakkovaroituksen ja näköalue on meren suuntaan täydellinen.Olin patterin päällikkönä Lohtajalla, kun johtamani reserviläispatteri ampui Sergeillä ( 6 tykkiä) 84% osumia ohittavaan vetoon. Maalihiha vain huojui kranaattien paineesta. Että kyllä sillä osuu, kun osataan.
Aika paljon tuoreempaakin tavaraa ilmeisesti löytyy. Muistelen että Sonac PFA-nimeä totteleva kiinteä kuuntelujärjestelmä oli tapetilla vuosituhannen vaihteen tienoilla.
Löytyypä näköjään täältäkin:
Kiinteän vedenalaisen valvonnan asemien pääkalustona on vesikuuntelu-järjestelmä m/80 ja avomerijärjestelmä m/90. Uusinta kalustoa edustaa Sonac PFA-järjestelmä. Se asennetaan avomerelle muodostamaan jatkuva vedenalainen tilannekuva sekä samalla täydentämään muilla sensoreilla muodostettua meritilannekuvaa. Merivalvontakeskuksen monitoreista seurataan meritilannekuvaa. Sensoriosa koostuu hydrofoneista, joilla kuunnellaan meressä olevia ääniä. Saatu informaatio välitetään eteenpäin käyttämällä valokuitutekniikkaa. Ääninäyte analysoidaan ja tunnistetaan aluksen tarkkuudella.
Merivoimien operatiiviseen käyttöön ottama Sonac PTA sai jatkoa kiinteän, erityisesti Suomen vaikeisiin vesiääniolosuhteisiin tarkoitetun, Sonac PFA valvontajärjestelmän suunnittelun alkaessa 1990-luvun puolivälissä. Järjestelmän vedenalaisten Sonac PFA:n operointipulpetissa käytetään kaupallisia komponentteja. antennien suunnittelu edellytti uusien, innovatiivisten teknisten ratkaisujen kehittämistä niin mekaniikan kuin elektroniikan osalta. Laaja ohjelmistosuunnittelu käsitti signaalinkäsittelyn lisäksi käyttöliittymän suunnittelun. Valokuitukaapelilla rantaan yhdistetyt antennit välittävät valvontakeskuksille reaaliaikaista valvontatietoa, jota osaltaan käytetään merivalvonnan tilannekuvan luomiseen ja päivittämiseen
Järjestelmään on kehitetty uusia ominaisuuksia yhdessä Merivoimien Tutkimuslaitoksen kanssa, viimeisimpänä järjestelmien kaukokäyttösovellus. Suomen rannikkoalueiden vedenalaisen valvonnan kannalta keskeisen kiinteän järjestelmän rinnalle ollaan kehittämässä parhaillaan maailmanlaajuisestikin ajatellen täysin uudentyyppistä, nopeasti siirrettävää kohdevalvontaan soveltuvaa järjestelmää. Ennen kehitysprojektin aloittamista evaluoitiin ulkomaisten valmiiden tuotteiden soveltuvuus tehtävään. Nämä osoittautuivat kuitenkin riittämättömiksi Suomen vaikeissa kuunteluolosuhteissa. Evaluoinnin jälkeen Patria aloitti uuden helposti liikuteltavan SURA- järjestelmän (siirrettävä uravalvontajärjestelmä) suunnittelun vuonna 2004. Myös tämän järjestelmän kehitystyö tehdään yhteistyössä Merivoimien kanssa. Nyt kehitettävän demonstraattorin avulla testataan käytettävää teknologiaa ja liikuteltavan järjestelmän soveltuvuutta Suomen olosuhteisiin. Miesvoimin siirrettävän, muutamassa tunnissa käyttökuntoon saatavan SURAn pitkä käyttöaika perustuu pieneen tehonkulutukseen ja uuteen hydrofonikonstruktioon. Merivoimien asettamien vaatimusten mukaisesti järjestelmä pystytään laskemaan ja nostamaan pieniltä nopeakulkuisilta aluksilta. Kaikissa vedenalaisen valvonnan järjestelmissä hyödynnetään Patrian yli 20 vuoden kokemusta vedenalaistekniikasta, akustiikasta sekä signaalinkäsittelystä. Oman haasteensa projekteihin tuo käyttöliittymien suunnittelu. Operaattorillehan käyttöliittymä on tärkein osa järjestelmää, joten tiivis yhteistyö loppukäyttäjien kanssa on ensiarvoisen tärkeää.
Projektin ilmoitetaan työllistävän 50 henkilötyövuoden verran. Sellaisella työpanoksella ei suunnitella pv:lle edes uutta lusikka-haarukka -järjestelmää saati aktiivisonaria.
Patria toimittaa hankkeeseen sukellusveneiden kaikumittainjärjestelmän. Tämä uusi tuote vahvistaa Patrian tuotevalikoimaa, parantaa yhtiön kilpailukykyä ja asemaa kansainvälisillä puolustusvälinemarkkinoilla. Toimitussopimuksen arvioitu työllistävä vaikutus kotimaassa on noin 50 henkilötyövuotta.
Patrian kehittämä kevytrakenteinen kaksoishinattava Sonac DTS -sonarjärjestelmä sisältää sekä aktiivisen syvyytettävän kaikumittaimen että passiivisen hinattavan kuunteluantennin, joita voidaan käyttää joko yhdessä tai erikseen. Järjestelmän suunnittelussa on kiinnitetty erityistä huomiota Itämeren vesialueen haastaviin akustisiin olosuhteisiin parhaan mahdollisen suorituskyvyn takaamiseksi.
Kestääkö vertailun vastaaviin muihin tuotteisiin?
Kuuluu foorumin henkeen! Täällä "isämmmaalliset" ihmiset ovat vahvasti sitä mieltä että Suomessa kaikki on paskaa paitsi kusi. Varsinkaan puolustusvoimat eivät osaa tehdä yhtään mitään oikein ja foorumilla anonyymina huuteleva ressu tietää kaikki asiat aina paremmin...Miksi kotimaista työtä aina epäillään paskaksi vaikka todellisuudessa homma on aivan toisenlainen?
Kuuluu foorumin henkeen! Täällä "isämmmaalliset" ihmiset ovat vahvasti sitä mieltä että Suomessa kaikki on paskaa paitsi kusi. Varsinkaan puolustusvoimat eivät osaa tehdä yhtään mitään oikein ja foorumilla anonyymina huuteleva ressu tietää kaikki asiat aina paremmin...
Kuuluu foorumin henkeen! Täällä "isämmmaalliset" ihmiset ovat vahvasti sitä mieltä että Suomessa kaikki on paskaa paitsi kusi. Varsinkaan puolustusvoimat eivät osaa tehdä yhtään mitään oikein ja foorumilla anonyymina huuteleva ressu tietää kaikki asiat aina paremmin...
Eli laivue varustetaan maailman parhaalla suomalaisella järjestelmällä.Valitettavasti ei ehkä vielä tällä hetkellä. Patrialla on kyllä osaamista vedenalaisesta valvonnasta, mutta aktiivsonareissa ovat vielä alkutaipaleella. En tosin yhtään epäile, etteikö jonakin vuonna (toivottavasti) olisi käytössä toimiva ja suorituskykyinen järjestelmä. Toiveikkaana odottelen....
li laivue varustetaan maailman parhaalla suomalaisella järjestelmällä.
Voisi kuvitella, että botskeihin kyllä tulee Bittiumin radiot. Vaativatko nämä erillistä ilmoitusta, vai sopivatko Bittiumin joka tapauksessa toimituksessa olevat taktiset reitittimet ja VHF- ja HF-radiomodulit sellaisenaan laivoihin? Jos laitteet sopivat sellaisenaan, tuolloin riittää tarvittavan määrän asentaminen suoraan laivoihin...
No totta kait mut sitä suomalaisuutta ei saa mainita missään nimessä. Olen hiljaa ihmetellyt miksi bittumilta ei ole tullut ilmoitusta radiosopimuksesta lv2020 suhteen, vai onko se jo olemassa?