Tiedän sen veneen oikein hyvin. Eikä tietenkään lähtökohtaisesti tukialusta ammuta asw-torpedolla, mutta tilanteessa missä torpedot ovat vähissä, siihenkin saatettaisiin joutua. Luonnollisesti noin isoa maalia ammutaan raskailla kaloilla ja toivotaan, että mahdollisimman moni osuu. Kaikkien osuminen ei missään tapauksessa ole varmaa. En jaksa nyt lähteä hakemaan keskimääräisiä torpedon osumaprosentteja, mutta ehkä 50% on hyvä arvaus?
Ja sitten, kun torpedosta mainitaan 40 s nopeus ja 40 km kantama, niin kyllä se on totta. Mutta ei samassa laukauksessa. On valittava lyhyt ampumaetäisyys ja suuri nopeus tai sitten pitkä ampumaetäisyys ja hidas nopeus. Tai jotkut arvot siitä väliltä. Lisäksi 62 on "polttomoottori"-käyttöinen, joten siitä tulee ääntä. Se siis voidaan havaita, havaitaanko vai ei, riippuu monesta jutusta.
Totta kai alus on kahdenkin torpedon osuman jälkeen pitkänkin ajan poissa pelistä, ehkä jopa vuosia. Ydinreaktorit ovat aluksen parhaiten suojattu osa ja niiden vaurioituminen vaatii jo massiivisia vahinkoja. Toki sekin on mahdollista, mutta suunnittelussa lienee otettu huomioon sekin vaihtoehto ja arvelen reaktoreiden sijaitsevan sangen massiivisessa kapselissa, joka voidaan viimeisenä keinona tulvittaa merivedellä ja antaa meriveden huuhtoa lämpöä pois. Näinhän tehtiin jopa Fukushimassa lopuksi, kun muuta ei ollut enää tehtävissä. (Sitäkään radioaktiivisuutta ei muuten enää saada Tyynestämerestä mitattua muuta kuin isotooppien perusteella laboratorio-olosuhteissa). Eli välttämättä esim yhden reaktorinkaan vaurio ei välttämättä johda täystuhoon tai evakuointiin. Yleensäkin maailmalla taistellaan sota-aluksella aluksen pelastamiseksi ihan loppuun saakka. Sota-alusta ei suunnitella ja rakenneta kuten kaupallista alusta, jossa riittää se, että ihmiset saadaan pelastettua. Sota-aluksen rakenteen, varustuksen ja henkilöstön koulutuksen tavoitteena on aina säilyttää taistelukyky mahdollisimman pitkälle ja ainakin pelastaa alus korjattavaksi. Se asetetaan usein jopa arvokkaammaksi tavoitteeksi kuin niiden ihmishenkien varjeleminen.
Enkä missään tapauksessa siis väitä, etteikö tuo tuhoaminenkin saattaisi onnistua, se saattaa ja voi olla ettei onnistu.